PARHAAT EDULLISET IHONHOITOTUOTTEET – laadusta tinkimättä

31.03.2020

edulliset, mutta laadukkaat ihonhoitotuotteet

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

PÄIVITETTY 23.10.2023

Kaikki eivät voi tai edes halua laittaa kosmetiikkaan paljon rahaa, joten keräsin tähän postaukseen mahdollisimman edulliset kosmetiikkatuotteet, jotka sopivat jokaiselle ihotyypille. Laadusta en ikävä kyllä pysty suosituksissani tinkimään, koska näitä edullisemmin ei enää saa tuotteita, johon laittaisin rahojani.

Tämän setin hinnaksi tulee noin 50-60 euroa, joten mielestäni se on aika hyvä oikeasti laadukkaista ihonhoitotuotteista.

PUHDISTUS ON SE TÄRKEIN

Jos vielä peset ihosi vaahtomaisella tai geelimäisellä putsarilla ja iho kiljuu pesun jälkeen kuivuuttaan, niin LOPETA nyt ihmeessä. Tämä on suurin virhe ihonhoidossa, joka on hyvin usein syynä yleisimpiin iho-ongelmiin.

Voit huomata todella suuren eron jo parissa päivässä, kun vaihdat putsarin hellävaraisempaan. Voit luultavimmin sanoa heipat pintakuivuudelle ja jopa muutamille näpyille. Pari teistä on jopa luullut kärsivänsä aikuisiän aknesta, mutta oireet ovatkin hävinneet, kun putsari on laitettu vaihtoon.

Pahoittelen vakkarilukijoille, että hoen kokoajan tätä samaa, mutta päivittäin saamieni viestien perusteella tämä on edelleen ihmisten suurin virhe ihonhoidossa. 

EDULLINEN TUOTE: 20,90€ maksava hellävarainen *Apeironin putsari (pakkaus muuttunut) vie mennessään meikin ja lian (ei vedenkestävää ripsaria). Tiedän, että monella voi maitomaisiin tuotteisiin olla ennakkoluuloja, koska monella on niistä huonoja kokemuksia, mutta tässä on yksi parhaista. Tuotetta pitää pyöritellä kuivilla kasvoilla niin pitkään kunnes kaikki meikki on kunnolla irronnut. Vasta siinä vaiheessa, kun kaikki meikki on irronnut lisään mukaan vettä.

KASVOVEDEN SKIPPAAMINEN ON VIRHE

Aikaisemmin en koskaan ymmärtänyt kasvoveden päälle. Mielestäni kasvoni tulivat tarpeeksi puhtaaksi geeliputsarilla, joka teki ihostani kiristelevän. Iskin päälle vaan nopeasti jonkun voiteen ja johan olo helpotti. Kasvoni olivat kuitenkin pintakuivat ja näppyjä oli naamassa kokoajan. En osannut aavistaa syyksi vääriä ihonhoitotottumuksia. 

Kasvoveden on tarkoitus aloittaa ihon kosteutus – ei enää puhdistaa. Lisäksi se tasapainottaa ihon pH-arvon vesipesun jälkeen (veden pH on noin 7 ja ihon 5). Toki puhdistaviakin kasvovesiä on olemassa ja se onkin enemmän länsimaalainen lähestymistapa ihonhoitoon. Kasvovesi tuo iholle sen paljon kaipaamaa vesikosteutusta. Usein tykkään myös painella kasvoveden ihoon ja lisätä tarvittaessa toisen kerroksen. Ihon pitäisi näin tuntua kosteutetulta jo ennen kosteusvoidetta. Pintakuivuus on nopeasti poissa, kun tämän yhdistää kasvojen hellävaraiseen pesuun.

EDULLINEN TUOTE: Noin 20 euroa maksavat *Olivia Klein kasvovedet ovat loistava budjettivalinta. Näitä kasvovesiä on niin epäpuhtaalle kuin ärtyneellekin iholle. Edullisin kuivan ihon kasvovesi löytyy *Balm Balmilta. Jos tuntuu, että iho tarvitsee extrakosteutusta, niin ensi alkuun voi vaikka kokeilla 16€ maksavaa pienempikokoista *Evolven hyarulonihapposeerumia.

KOSTEUS LUKITAAN IHOON VOITEELLA TAI ÖLJYLLÄ

Moni ehkä ajattelee, että kosteusvoide tai öljy on se, joka tuo kosteuden iholle. Asia ei ole ihan näin. Meillä ei Suomen kielessä vaan ole näille tarpeeksi sanoja. Eng. to hydrate tuo iholle vesikosteutta eli se juottaa meidän iholle vettä (tämä on kasvovesi). To moisturise sitoo tämän vesikosteuden ihoon ja parantaa ihon suojamuuria, estää vesikosteuden haihtumisen ja pitää ihon pehmoisena. 

Hyvä kosteusvoide tai öljy sitoo vesikosteuden ihoon. Etenkin luonnonöljyistä ihosi saa kosteuden sitomisen lisäksi myös hyvää ravintoa. Kasvoöljyjä voi käyttää myös päivällä meikin alla. Olen todellinen kasvoöljyfriikki, koska se toi ihonhoitooni kirsikan kakun päälle. Jos eläisin nyt opiskelijabudjetilla, niin jättäisin kosteusvoiteen pois ja käyttäisin kasvoöljyä aamuin illoin.

EDULLINEN TUOTE: 14,90€ maksava *Balm Balm Frankincense -kasvoöljy sopii kaikille ihotyypeille ja se onkin uusin kasvoöljyihastukseni. Tietenkin edullisemmaksi tulisi ostaa tämä *isommassa putelissa, mutta tätä voi ensin testata tällä pienemmällä. Jos kuitenkin kasvoöljyt epäilyttää, niin edullinen (19.90€), mutta laadukas kasvovoidevaihtoehto on *Olivia Kleinin Hydra Lotion. Tämä sopii mattapinnasta pitäville – itse tykkään tuhdimmista voiteista kasvoilla. Niistä voit lukea TÄSTÄ.

Omia laatukriteerejäni läpäiseviä ihonhoitotuotteita ei ole markkinoilla niin paljon, joten usein postauksissani saattaa vilahdella vanhoja suosikkeja. Toivotaan, että tulevaisuudessa muutkin valmistajat menisivät kuluttajan ja ympäristön etu edellä käyttäen laadukkaita raaka-aineita.

P.S. Tämän postauksen kuvissa huulilla on Maybellinen huulipunaa sävyssä 376 Pink For Me. Ihanan uniikki sävy.

  • nelly

    Ohhoh 😀 Edullisuus on näköjään suhteellista:D

    • Miia Johansson

      Joo! Mä ymmärrän, mutta tosiaan jos haluaa laadukkaita tuotteita, niin näiden alle ei ikävä kyllä oikein sellaista saa. 🙁 Esimerkiksi edullisissa kasvovesissä ne hoitavat raaka-aineet ovat usein vaan vesi ja glyseriini.. siinäpä se. Tuotteiden raaka-aineet kun maksavat kuitenkin valmistajalle X-määrän rahaa, niin siksi todella edullisissa tuotteissa on käytetty näin edullisia raaka-aineita kuten vesi ja glyseriini.

      • nelly

        Eli köyhempien ihmisten olis vaan suurinpiirtein sama olla hoitamatta ihoa ollenkaan tolla periaatteella?

        • Miia Johansson

          Mä oon todella pahoillani, jos pahoitin sun mielen jotenkin. 🙁 Enkä todellakaan tarkoittanut tätä postausta näin. Ymmärrän kyllä tilanteesi, koska olen itsekin ollut monta kertaa taloudellisesti aika pohjalla. Laatu kuitenkin korvaa sen määrän mitä menee siihen, kun koittaa pelastaa ihon tuotteilta, jotka ei sille välttämättä toimi. Mulla ei ikävä kyllä ole muita suosituksia. En voi vaan suositella kenellekään (taloudellisesta tilanteesta riippumatta) tuotteita, jotka lupaa vaikka ja mitä, mutta jo heti raaka-aineisiin katsomalla näen, ettei valmistajalla ole kuluttajan etu ykkösasia. Nyt puhutaan myös luonnonkosmetiikasta, joten siihen suhteutettuna nämä yksinkertaisesti vaan ovat edullisia.

        • Jenni

          nellyn kommenttiin: miten joku voi pahoittaa mielensä noin pahasti tästä postauksesta tai Miian kommenteista? En siis kertakaikkiaan tajua… ihmiset haluaa näköjään tahallaan ymmärtää väärin ja lynkata.

          Terveisin köyhä opiskelija mutta nämä oli tosi hyviä vinkkejä silti, kiitos Miia!

          • Miia Johansson

            Ihanaa kuulla, että näistä oli apua sulle. <3 Joo, tää taitaa olla tää nykyajan vitsaus. 🙁 Myös teineillä on tällainen viestintätapa.. kaikesta etsitää negatiivista. Tän oon huomannu Tik Tokissa. 🙁

  • Pepsi

    Kiitos näistä vinkeistä ja kaikista muistakin, joita sulta olen saanut. Mikään ostos ei ole mennyt hukkaan, kun sun vinkeillä olen ostoksia tehnyt. ☺
    Kysyisin mitä olet mieltä Patykan tuotteista? Esim. Soothing milky toner tai Melting cleansing oil?
    Kiitos, jos ehdit vastaamaan. ☺

    • Miia Johansson

      Helou Pepsi! 🙂 Ihana kuulla! <3 Mulla on ollut testissä itseasiassa tuo Silky Toner. Siinä on hyvä esimerkki huonolaatuisesta kasvovedestä. Se sisältää pääsääntöisesti vettä ja diglyseriiniä, joka on glyseriinin kaltainen raaka-aine. Eli hoitavia aineisosia on tässä melko vähän. Lisäksi jojobaöljy on esteri, joka on prosessoitu versio jojobaöljystä ja ei siksi niin ravinnerikas. Eli edulliset raaka-aineet myös selittävät hinnan. Ehkä kaikista järkyin on tuotteen vahva tuoksu. Parfyme on inci-listalla hyvin korkealla, joka kertoo sen, että sen jälkeen tulevia raaka-aineita on alle 1%. Tuosta cleansing oilista en osaa sanoa.

      • Pepsi

        Kiitos, kun vastasit. Kunpa ois nettikauppa, josta saisi kaiken hyvän kerralla. 😁 Tänään tein yhden tilauksen, täytynee tehdä vielä toinenkin, että saa vielä kasvovedenkin tilattua.
        Miten kaikki loppuukin kerralla ja nyt, kun ei pääse puotiin piipahtamaan.
        Onneksi on verkkokaupat. 👍

        • Miia Johansson

          Heippa Pepsi! 🙂 Twistbeltä saa kaikki kerralla. <3

          • Pepsi

            Ei ihan kaikkea, mutta kauneuden tuotteet kyllä. 😊

      • Suski

        Apua, mä oli sellanen käsitys, että Patykan tuotteet on laadukkaita! Tästä lähtien tutkin kyllä kaikkien tuotteiden incit merkistä riippumatta, kiitos Miia!

        • Miia Johansson

          Heippa Suski! 🙂 Joo, kantsii.. markkinoinnilla ja brändi-imagolla saa yllättävän paljon tehtyä sitä, että vaikutelma on laadukas. 🙁

  • Tiina

    Kiva, että teit postauksen tästä! Ihana saada vähän edullisempia mutta kuitenkin laadukkaita tuotesuosituksia 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Tiina! 🙂 Jee, kiva kuulla, että tämä on mieleen.

  • Kevättuuli

    Heippa ja kiitos ihanasta blogista, oon saanut tästä tosi paljon vinkkejä ja iho on kirkastunut selvästi ohjeillasi. Ihan mielenkiinnosta kysyisin mielipidettäsi öljyputsareista, postauksissasi suosittelet aina balm- tai maitopohjaisia putsareita?

  • K

    Tämä oli kiva postaus, tuo kasvovesi täytyy hommata, kun sellasta mulla ei vielä ole! 😬🙂
    Mutta mikä sen tekee maitomaisissa putsareissa, et kun levittää aluksi kuivalle iholle, niin se ei kuivata ihoa niin paljon, mitä että sen levittäis kostealle iholle? Mulla on Nivean maitomainen ja se kiristi naamaa, kunnes aloin peseen sillai, että levitin ensin kuivalle iholle ja sitte vasta pesin pois..

  • Iines

    Jes! Kiitos näistä, kaikki lähtee tilaukseen😁🙏

  • Anna

    Oih entäs toi luomivärisävy? Ihana heleä pinkki!

  • Jaana

    Moikka!

    Minkälaiset tuoksut näissä tuotteissa on? Näitä olisi kiva testata kuivalle iholleni. Joudun kuitenkin käyttämään pääasiassa hajusteettomia tuotteita hajusteille herkistymisen vuoksi. Esim. paljon hehkutettu Weledan skin food jäi hajun takia käyttämättä.

    Tästä tulikin mieleen postaustoive/idea, nimittäin parhaat hajusteettomat ihonhoitotuotteet 🙂

  • Tiina00

    Saako kysyä, että mitä mieltä olet Hourglassin tuotteista? Oletko käyttänyt niitä, onko niissä mitään sinusta mielestä hyviä tuotteita? Tuotteet eivät taida olla hoitavia. Osaatko sanoa onko niissä mahdollisesti iholle haitallisia aineita? Olen miettinyt Hourglassin tuotteita pitkään, mutta myös luonnonkosmetiikkaan olen alkanut pikkuhiljaa siirtää meikkipussin sisältöä, joten olisi mukava kuulla, onko luonnonkosmetiikkassa vastaavia Hourglassin kaltaisia “hohtavia” tuotteita, jotka mahdollisesti myös hoitaisivat ihoa?

  • Katja

    Kiitos Miia,

    Tämä oli hyödyllinen ja hyvä postaus itselleni just nyt, kun omat tuotteet alkaa loppua. Kiiiitos!

  • TiinaK

    Oliko niin, että ensin laitetaan illalla kasvovoide ja sen jälkeen öjlyseerumi päälle vai toisin päin? 🙂

    • Miia Johansson

      Aina raskain viimeiseksi. Eli öljy tulee aina viimeisenä. 😊

  • Katariina

    Ootko kokeillut Novexpertin tuotteita ja mitä oot niistä mieltä? Oon joutunut POD:in takia kokeilemaan todella paljon eri tuotteita ja vasta Novexpertin Magnesium-linja on ns “läpäissyt” testin. 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Katariina! 🙂 En ole testaillut. PODin kanssa on todella tärkeä käyttää yksinkertaisia tuotteita pienillä raaka-ainemäärillä. Esim tämän postauksen ruusuvesi on siihen loistava esimerkki. 🙂 Mutta siis hyvä, jos omat suosikit on löytyneet. <3

  • Linda

    Mitä mieltä olet Dermalogican tuotteista, esim special cleansing gelistä ja kasvorasvana Active moistista?

    • Miia Johansson

      Heippa Linda! 🙂 Tsekkasin tuotteet ja huih. Geeli aivan liian pesevä ja active moistissa turhan pitkä inci ja muutamia ongelmallisia ainesosia. Esim silikonia en suosittele ihnhoidossa.. se ei tee iholle mitään (hyvää eikä pahaa), mutat se on onglemallinen vesistöille. Se tekee silkkisen tunteen kasvovoiteessa.

  • S

    Oletko kokeillut ikinä Dermosilin kasvoöljyjä, tai mitä mieltä olet sen ainesosista? 😊 Tämä on ainakin edullinen kasvoöljy ja itsellä toiminut aivan hyvin

    • Miia Johansson

      Heippa S! Kurkkasin inci-listaa ja näytti ihan jees öljyjä olevan pari kappaletta, joten hintaansa nähden kyllä hyvä. Ihmettelen vaan niin monen hajusteen käyttöä ja myös sellaisien, jotka ovat helposti allergisoivia. 🙁

  • Fiona

    Moi, mitä mieltä olet Erisanin puhdistustuotteista?

    • Miia Johansson

      Heippa Fiona! 🙂 En ole nyt varma mitä tuotetta merkiltä tarkoitit, mutta puhdistusgeelit on aika järjestään huonoja.

  • Minna

    Hei, mä olen viime vuosina ajautunut väärien tuotteiden käyttöön ja liian rajuun ihonhoitoon. Atoopikko kun olen, ihoni ei kestä liian voimakkaita ja hoitavia tuotteita. Minulle tuli suun ympärille (pod) ihottumaa. Nyt olen vaihtamassa tuotteita hellävaraisempiin…

    • Miia Johansson

      Heippa Minna! 🙂 Joo, aika yleistä, että ajautuu väärien tuotteiden pariin. Nyt oliskin tärkeää, että alat käyttämään tuotteita, joissa on todella yksinkertainen inci. <3

  • NinniJ

    Kiitokset todella hyödyllisestä postauksesta! Samoin aiemmista postauksistasi olen oppinut paljon oikeasta ihonhoidosta (mm. inci-listasta ja kasvoveden merkityksestä).

  • Lumi

    Huhtikuun suosikkituotteet? 🙂

    • Miia Johansson

      Tulossa luultavimmin tänään 😊

  • Sanna Kyllönen

    Hei, kiitos tästä postauksesta, se tulikin minulle todella tarpeeseen 🙂 Kysyisin vielä silmänympärysihon hoidosta, että tulisiko sille alueelle olla näiden lisäksi oma tuote vai laitetaanko kasvoöljyä ja kasvovettä myös silmänympärysiholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 🙂 Kasvovettä voi ja onkin hyvä laittaa myös silmänympärysiholle. Suihkuttamalla sitä meneekin automaattisesti iholle. Pitääkin muuten tehdä pieni oikaisu tekstiin, että kasvovesi nimenomaan suihkutellaan iholle. Tiettyjä öljyjä voi laittaa myös silmänympärysiholle, mutta tästä en ole ihan varma. Ja joillakin iho reagoi ja turpoaa hieman herkemmin, joka voi silmänympärysiholla käydä. Jos siis tämä itselleen sopii, niin silmänympärysvoiteessa säästäminen voisi olla hyvä idea. Muuten suosittelen silmänympärysvoidetta erikseen. <3

  • Johanna

    Hei ja kiitos hyvistä tuotevinkeistä! Kysymykseni kuuluu: pitääkö nämä tuotteet tilata netistä vai voiko ne ostaa jostain paikan päältä? Kiitos!
    T. Johanna

    • Miia Johansson

      Heippa Johanna! 🙂 Nyt suosittelen tilaamaan kaiken mahdollisen netistä. Ja tällä hetkellä ei taida näitä saada paikan päältä, koska moni kauppa on sulkenut ovensa.

  • Oona

    Hei! Käyttämässäni vaahtomaisessa putsarissa on inci-listassa mainittu seitsemäntenä “Disodium Laureth Sulfosuccinate”. Onko tämä myös niitä erittäin kuivattavia ja turhan rajuja ainesosia?

    • Miia Johansson

      Heippa Oona! 🙂 Ei ole samanlainen kuivattava aineisosa kuten SLS ja SLES, mutta suosittelen kuitenkin vaihtamaan pois vaahtomaisesta putsarista. <3

  • M.

    Hei! Tässä nyt hieman tyhmä kysymys, mutta olen tätä pohtinut jo jonkun aikaa. ELi, ovatko useimmat meikinpoistoaineet myös silmämeikin poistavia? Olen huomannut, että todella monessa lukee että avoit eye contact tms vastaavaa. Ja jäin miettimään ovatko nämä sitten sellaisia tuotteita joilla ei saa silmämeikkiä poistaa? Pitääkö vielä erikseen etsiä joku putsari jossa lukee että silmämeikin poistoaine? Tilasin juuri Huxleyn Cleansin gel putsarin, joka muuten kyllä vaikuttaa hyvältä. Jäin vain miettimään onko se (ja muut vastaavat) silmämeikin poistoon myös?

    • Miia Johansson

      Heippa M! Todella hyvä kysymys. Tuotteessa joo varmasti lukee, jos sitä ei saa käyttää silmien ympärille. Itse olen käyttänyt kaikkia mun suosittelemia myös silmämeikin poistoon.

  • A

    Olisiko vinkkejä, miten hoitaa käsien ihoa tässä nykyisessä pese, pese, pese, pese kädet tilanteessa? Kädet koppuraa, iho halkeilee…..

  • Nina

    Moi! Onko vaahtomaiset putsarit aina ehdoton ei? Mikä ainesosa niissä erityisesti kuivattaa? Mulla on ollut käytössä nyt Yliopiston apteekin naturae luonnonkos. putsari. Ei tunnu erityisen kuivattavalta, mutta onko se? 😀

    • Miia Johansson

      Jos iho ei kiristele pesun jälkeen, niin silloin voi mielestäni aivan hyvin käyttää. Mä en osaa vielä tarkasti sanoa, mitkä on ne ainesosat, mutta opiskelujen edetessä uskon, että osaan tähänkin vastata. 🙂

  • Maija

    Heippa! Jos ei meikkaa ollenkaan (nyt korona-aikaan kotona ei tule meikattua…) ja on sekaiho niin miten ihoa kannattaa puhdistaa? Riittääkö pelkkä vesipesu pääosin? 😊

    • Miia Johansson

      Helou Maija! 😊 Kasvoille kertyy kuitenkin likaa vaikka ei meikkasikaan, joten suosittelen silti hoitamaan ihoa samalla tapaa kuin meikin kanssa.

  • Eeva

    Moikka!

    Kiitos postauksesta ja hyvistä vinkeistä! Tuli todella hyvään saumaan, kun omaa ihonhoitorutiinia ja tuotteita yritän kartoittaa ja parantaa. Opiskelijana edullinen hinta on tuotteissa suuri tekijä. Olen tähän asti käyttänyt paljon apteekista saatavia Aco -tuotteita – onko sulla mielipidettä esimerkiksi merkin puhdistuslotioneista ja kasvovoiteista?

    • Miia Johansson

      Heippa Eeva! 🙂 No ne mitä oon tsekannut niin ei ole mielestäni kovin hyviä. Liian putsaavia ja ei sisällä ihoa hoitavia ainesosia. Mutta siis mä en muutenkaan käytä oikeastaan kuin muutamia synteettisiä ihonhoitotuotteita. Niistä aika harvoin löytyy hyviä. 🙁

  • Tiia

    Vaikka laadukkaita tuotteita ei tämän halvemmalla saa, olisi supermielenkiintoista lukea postaus parhaista markettituotteista ihonhoidossa. Niin kuin tiedät, kaikilla ei ole varaa investoida edes näihin, joten vinkit “vähiten huonosta” markettikamasta olisi huippuja! Voisi perustua ihan vain niihin inci-listoihinkin, itse kun en niiden päälle oikein ymmärrä (en sentään oleta, että alkaisit itse testaamaan koko prisman kosmetiikkahyllyn :D)

    • Miia Johansson

      Heippa Tiia! 😊 Joo, mä niin ymmärrän kyllä sun pointin. Tosiaan kun inci-listaa katsoo niin en ole marketista löytänyt sellaisia parin euron tuotteita, joita voisin suositella. En halua, että kukaan tuhlaa rahaa sellaiseen tuotteeseen, jossa hoitavin raaka-aine on vesi ja muut tuotteen raaka-aineista täyteaineita, jotka eivät hoida ihoa.

  • Satu

    Minä olen pitkäaikainen blogisi seuraaja, paljon olen neuvoja saanut ja nyt tilasin TwistBe Uusi Alku Ihollesi-valmennuksen.
    Ensimmäisen tilaus on tehty ja nyt alkaa sitten oppiminen uusien tuotteiden käyttöön.
    Kiitos Miia, että olet jaksanut neuvoa meitä monia kertoja.

    • Miia Johansson

      Heippa Satu! Kerro sitten mitä tykkäsit valmennuksesta. <3 Mulle se oli silmiä avaava. 🙂

  • Anni

    Moi Miia, löysin vastikään blogisi ja tilauslistalle menikin monta suosittelemaasi ihonhoitotuotetta. Tahtoisin kuitenkin kuulla, mitä mieltä olet Dermalogican tuotteista? Tältä merkiltä on kasvovettä jäljellä vielä paljon ja mietin, käytänkö sen loppuun vai tilaan suosittelemaasi kasvovettä tilalle ja heitän entisen romukoppaan. Kasvoni ovat mielestäni ihan hyvin kosteutetut, mutta silti tulee ajoittain pientä näppyläryyhkää 😩

    • Miia Johansson

      Heippa Anni ja tervetuloa mukaan menoon! 🙂 Pitäisi oikeastaan nähdä inci-lista, että osaisin sanoa mitään tuotteesta. Tai tuotteen tarkka nimi, niin voin käydä kurkkimassa. 🙂

      • Anni

        Kyseessä siis Dermalogican multiactive toner. Pitkä inci-lista ainakin on 😅

        • Miia Johansson

          Joo, onhan tuossa aika paljon listalla tavaraa, mutta mukana on myös ihan hyviä uutteita. Itse tuotteen pohja on vettä ja täyteainetta, joka toimii kosteutta sitovana raaka-aineena sekä myös ihon tekstuuria parantavana aineena (tuote lupaa ihon huokoisuuden parantamista). Nämä on ihan jees, mutta itse toivoisin tuotteen pohjan olevan mielummin kukkaisvettä, joka jo itsessään kosteuttaa ihoa kuin vaan pelkkä vesi. Käytä ihmeessä tämä loppuun. 🙂

  • Aura

    Hei Miia!
    Löysin blogisi vastikään ja olenkin lukenut postauksiasi tuntikaupalla viimepäivät 😄 Kiitos mielenkiintoisista teksteistä ja hyvistä vinkeistä! Ehdin juuri ennen blogiisi tutustumista tilata itselleni uuden kasvomaidon ja kasvoöljyn ja kiinnostaisi tietää, ovatko nämä mielestäsi kokeilemisen arvoisia, vai kannattaisiko nämä sittenkin palauttaa ja ostaa joitain sinun suosittelemia tuotteita? Tilasin siis neal’s yard remedies sensitive soothing cleansing milk putsarin ja saman merkin ruusunmarjaöljyn. Ihoni on herkkä ja pintakuiva, lisäksi kasvoillani on jonkin verran epäpuhtauksia ja aknearpia.

    • Miia Johansson

      Heippa Aura! 🙂 Hyviä tuotteita ostit. Hellävarainen putsari ja simppeli kasvoöljy, joka on samalla myös itsessään monipuolinen öljy. Ja messiin vielä hyvä kasvovesi.. esim Olivia Klein Hydra Toner <3

  • Riina

    Hei Miia, ja kiitos kaikista blogin hyvistä neuvoista! Etsiskelen niitä nyt juuri ihonpuhdistukseen/hoitoon, ja löysinkin jo täältä paljon hyviä ja itselleni täysin uusia vinkkejä. (Olen juuri se kasvoja kiristävien vaahtojen käyttäjä, joten kyllä siitä on paljon hyötyä, että pidät asiaa esillä!)
    Itselläni on se ongelma, että mielestäni hoidan 40-vuotiasta ihoani ihan hyvin, mutta siitä huolimatta etenkin T-alueella ja leuassa on ongelmia (mustapäitä ja hormoninäppyjä). Näihin ongelmiin sekä selän huonoon ihoon (lähinnä aknearpia ja sielläkin välillä näppyjä) googlettelin nyt mahdolliseen kokeiluun Saaren taika teepuusaippuan. Oletko kokeillut sitä koskaan? Sitä on kovasti kehuttu avuksi juuri näihin ongelmiin, mutta mitä mieltä olet, onko tuote liian voimakas kasvoille? Monet kehuvat sitä käyttäneensä nimenomaan kasvoille hyvin tuloksin. (Ainesosat: Saippuoidut oliiviöljy, kookosöljy ja auringonkukkaöljy, vesi, glyseriini, sekä teepuun eteerinen öljy.)

    Itseäni nyt mietityttää, kun luin täältä nimenomaan hellävaraisesta puhdistuksesta ja olisin sitä taipuvainen muuten kokeilemaan.
    Onko parempi käyttää puhdistuksessa esim. tuota suosittelemaasi Apeironin tuotetta ja jättää tämä teepuusaippua selän iholle ainoastaan? Aion tilailla myös kasvoöljyn ja kasvoveden, kiitos niistäkin vinkeistä 🙂 Samalla löytyi myös twistbe:ltä perheen teinille tuotteita.

    • Miia Johansson

      Heippa Riina! 🙂 Saippuoitakin on paljon erilaisia, mutta mä en kyllä kasvoille sitä käyttäisi. En tosin tiedä tarkalleen mistä on kyse ja saippuoista en niin paljon tiedä. Mutta kyllä mä seison silti tän takana, että balmi- tai maitoputsarit on kasvoille se paras juttu. Ja nyt kun tässä on teitä auttanut, niin todella monien hyvät kokemukset puoltaa sitä vielä enemmän. Ihon biologian kannaltakin hellävaraisuus on se paras juttu. Mä en nyt tiedä osaanko enemmän tässä auttaa, mutta jos haluat jatkaa eri kokeiluja ja se houkuttelee, niin testaa ihmeessä. 🙂 Tosin pakko vielä sanoa tuosta, että jos sulla on epäpuhtauksia, niin kookosöljyhän on todella komedogeeninen ja samoin oliiviöljy.. en tosin tiedä miten oliiviöljy on käsitelty kun se on saippuoitu.

      • Riina-Maria

        Kiitos paljon! Näin mietinkin, että saippua kuulostaa aika tujulta kasvoille. Laitan tuon hellävaraisemman tilaukseen, ja jostain postauksestasi löysin myös jojoba-teepuuöljyn, jonka ajattelin tilata epäpuhtauksille.
        Tämä blogisi on kyllä korvaamaton tietopankki! Olen tätä kautta löytänyt myös parhaat meikkituotteet. Teet monia ilahduttavaa työtä, kiitos siitä 🙂

        • Miia Johansson

          Kiitos <3 Onpa kiva kuulla!

  • Katja

    Vanha postaus mutta kysyn silti. Opettelen nyt 45v ekaa kertaa elämässäni ihon kunnollista hoitamista. Voinko saada rautalankamallin siitä mitä kasvojen ihonhoidon aamu- ja ilta rutiinit pitää sisällään kun on a) meikkipäivä b) meikitön päivä? Mitä laitetaan ja missä järjestyksessä? Ja huomioidaanko silmän ympärysiho erikseen TS. Onko omat rutiinit niille?

    Haluisin kerralla oppia oikean järjestyksen ettei mee ihan turaamisen puolelle.

    Jos jaksat vastata niin kiitos 💗

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan ensin aina hellävarainen pesu (ilman meikkiä tai meikin kanssa), kasvovesi ja kosteusvoide. Siitä on hyvä aloittaa. Jos haluaa, niin lopuksi voi vielä lisätä kasvoöljyn. Aamuisin riittää nopea kasvojen huuhtelu.

      Täällä blogissa on tosi paljon eri juttuja aiheesta. Sivupalkista pääsee juttuihin. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram