Vältä turhia ostoksia – meikkejä kannattaa käyttää “väärin”

09.01.2020

Tiesitkö, että luomiväri ja varjostustuote on samaa tavaraa. Myös puuterimainen highlight ja aurinkopuuteri on samaa kuin luomiväri. Turhia ostoksia voi siis välttää, kun käyttää meikkejä monipuolisesti. Joillekin tämä on itsestäänselvyys, mutta moni ei ole edes ajattellut asiaa.

MEIKKIEN MONIPUOLINEN KÄYTTÖ

Listaan tähän yleisimpiä tapoja, miten käytän meikkejä eri tarkoituksiin eli ns. väärin. Lisää voi keksiä vaikka kuinka paljon!

  • AURINKOPUUTERI: Käytän todella usein aurinkopuuteria luomivärinä. Yllä olevassa kuvassa käytin itselleni liian tummaa aurinkopuuteria luomella. Tämä on loistava tapa opetella luomivärien käyttöä.
  • POSKIPUNA: Rohkeasti vaan kokeilemaan poskipunaa luomivärinä – se näyttää todella hyvältä! Kun poskipuna on itselle oikean sävyinen, niin se näyttää hyvältä myös luomilla. Poskipunan valintaan ohjeet löydät TÄSTÄ.
  • LUOMIVÄRI: Juuri oikean sävyinen vaalean harmahtava luomiväri toimii loistavasti varjostuksiin. Lisäksi hyvin yleinen tapa on käyttää luomiväriä kulmatuotteena. Tähän kannattaa käyttää viistosivellintä. Moni ammattilainenkin tekee näin kulmakarvat.
  • HUULIPUNA: Huulipuna on loistava poskipunana ja näin ei poskipunaa tarvitse välttämättä erikseen ostaa. Lisäksi voidemainen poskipuna pysyy paremmin kuin puuterimainen.
  • PEITEVOIDE JA MEIKKIVOIDE: Itse käytän aina peitevoidetta valokynän tapaan, koska peitevoide on huomattavasti pigmenttisempi kuin valokynä. Tällöin tuotettakaan ei tarvitse paljon. Myös meikkivoiteella voi tuoda kasvoille valoa, jos meikkivoide on hieman vaaleampi kuin oma ihonsävy. Varjostuksetkin onnistuu itselle liian tummalla meikkivoiteella.
  • HIGHTLIGHT ELI KOROSTUSPUUTERI: Käytän todella usein korostuspuuteria luomivärinä liikkuvalla luomella.

Onko teillä joitakin outoja tapoja käyttää meikkejä? 

  • Saara

    Sulta just nappasin jo aiemmin vinkin käyttää poskipunaa luomilla ja täytyy sanoa et toimii 😍 ostin jouluksi Anastasian blush kitin ja loppuen lopuksi käytän siitä vain yhtä punaa poskille… ihanaa ku muutkaan ei silti mene ihan hukkaan 👍

    • Miia Johansson

      Joo! Juuri tuo.. ettei mene paletti sitten kokonaan hukkaan. <3

  • Lila

    Itse käytän joskus vaaleanruskeaa kajalia huulten rajaukseen ja värittämiseen. Pohjalle vain vähän huulirasvaa että levittyy paremmin, päälle kiiltoa ja nudehuulet ovat valmiit! Toimii 😁👍🏼

    • Miia Johansson

      Heippa Lila! 😀 Joo, tää on ihan paras. Mäkin teen välillä näin, jos haluan enemmän kontrastia huuliin tai sitten ihan vaan tosi nuden ruskeat huulet. <3

  • Jenni

    Kaikki näistä käytössä paljon matkustelevana, kun ei halua liikaa meikkejä mukaan. Lisäksi käytän toisinaan Ripsaria rajauksena, nestemäisiä huulipunia rajauksena, silmänrajauskynää kulmissa.. Kunhan on puhtailla siveltimillä käyttänyt tuotteita niin mahdollisuudet on monet 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni! 🙂 Ihan huippuideoita! Joo ja tietty huulituotteiden kanssa silmässä kannattaa olla varovainen, ettei mene mitään epätoivottuja pöpöjä silmiin.

  • Mirja

    Ripsivärin ollessa loppumaisillaan käytän loput kulmavärinä, helppoa 👌 saa kulmat ojennukseen ja samalla väriä 😉

    • Miia Johansson

      Ihan huippuidea! <3

  • A

    Vinkkejä miten huulipunaa saa levitettyä poskipunaksi? 😀 Kokeiltu on, väri tuntuu olevan liian tumma että vois suoraan levittää (piirtää ympyrät :D) poskille ja ensin sormelle levitettynä ja vasta siitä poskille tuntuu, että väri jää poskille laikukkaiksi viiruiksi (ei tule tarpeeksi väriä/tasaisesti)..

    • Miia Johansson

      Heippa A! 🙂 Joo ei ehkä ihan ympyröitä poskille oikeastaan minkään huulipunan kanssa. 😀 Kokeile levittää ensin kämmenselkään ja siinä lämmittää tuotetta sormin ja sitten poskille. Voit ottaa tietenkin myös jonkin tuuhean siveltimen apuun.

  • Heini

    Tiedän, että mielestäsi valokynä on ns. turhake, mutta itse olen huomannut sen erityisen tarpeelliseksi nyt kun olen alkanut saada hienoisia juonteita silmien alle täytettyäni 40. Ohutkin kerros peitevoidetta tuo juonteet enemmän esille eikä peitevoide tahdo pysyä ilman puuteria, joka sekin vaikkakin vähän käytettynä korostaa juonteita. Lisäksi mielestäni ei ole mielekästä yrittää peittää silmänalusia monella eri tuotteella, kun tässähän on ihon kanssa ollut sama idea, ettei pakkeloida ihoa maskimaiseksi, miksi siis silmänaluset…? Valokynää ei ole tarkoitus käyttää paljon, sen tarkoitus kun ei olekaan peittää, vaan valoa heijastavien partikkelien avulla enemmänkin “hämätä” ja tuottaa optinen illuusio. Korostustuotteena tämä ei lisää enää meikkivoiteen päälle lisää kerroksia, vaan tuo valoa ja ja vaaleutta kevyesti tarvittaville alueille. Kokeilepa sinäkin!

    • Miia Johansson

      Heippa Heini! 🙂 Ihanaa, jos sä tykkäät valokynästä. Joo, siis sanoin stoorissa ehkä vähän huonosti, että sitä pitäisi käyttää paljon. Mutta näinhän se menee meikeissä, että yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Olen joo kokeillut, mutta ei ole mun juttu. Kysyin myös monelta ammattilaiselta ja he sanovat samaa. Se riippuu varmasti paljon siitä millä tavalla meikkejä käyttää. Itse en laita silmien alle kuin peitevoidetta ja neutraloijaa. Niiden ohut sekoitus ei ole paksu, kun sen tekee oikein. Ja silmänalusten värivirheitä ei ikävä kyllä muulla saa pois kuin neutraloijalla.

  • Miime

    Miia🌹
    Jo pitkän aikaa olen käyttänyt silloin tällöin huulipunaa poskipäillä. Tytär kysyi:”äiti, onks sulla nyt huulipunaa poskilla?” “on”, tytärtä huvitti suuresti. Se oli aikaa kun Lumenella oli hyvänlaatuista kosmetiikkaa, muistaakseni joku syksyn trendi???

    Mutta joka tapauksessa, olen käyttänyt punaista luomiväriä myös poskipunana, mattana mieluusti kiitos.

    Luomiväriä kulmavärinä, mattaa sekin. Kuten joskus aurinkopuuteria sipaisu luomelle. Ei aina jaksa käyttää muita luomivärejä, kun ripset täytyy yksitellen onkia esiin.

    Kun meikkipohja on muutamassa minuutissa laitettu, Niin silmäripsien ja rajauksella tehostamiseen menee aikaa. Itsellä 5 kertaa suurentava peili, josta työskentelen 20 cm päästä. Normaali kuvastimesta ei näe, ikälisä näet.

    Ja parhaiten toimivat itsellä mattameikkivoiteet, koska rasvoittuva iho.

    Esim. Lorealin 24 h mattameikkivoide sävyssä sand, jonka olen tummentanut Isadoran tipoilla. 3 tippaa joutunut lisäämään. Huh, huh!

    Lumenen meikkivoiteet hapettuu tummemmaksi iholla. Niin blurraavat, kuin matatkin.
    Tykkäisin jostain muusta edullisesta sarjasta, jonka meikki voide olisi raikas ja kestävä, ei liukumista, eikä hapettumista.

    BTW :ihoni sävy on taittumassa enemmän neutraaliin, kuin aiemmin.

    Kohta tulee vuosi täyteen, kun jätin kaiken lisätyn ja näkyvän sokerin pois. Ja keksiksi tuli porkkana digestiven sijaan.

    Miia-Dear 🌹, meni vähän ohi,mutta se sallittakon😄

    Lisää tällaisia blogeja, nämä ovat tosi laajentavia ja vihjeitä antavia😘

    • Miia Johansson

      Joo sä käytät meikkejä juuri ihanan monipuolisesti 😍

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram