Teetkö sinäkin nämä meikkimokat?

19.03.2019

Yksi teistä ihanista pyysi, että tekisin Instagramissa tutoriaalin huonosta meikistä ja innostuin siitä samoin tein. Huonon meikin kautta tajusinkin, että on helpompi selittää miten meikistä saa kauniimman. Asiaa on niin paljon, että päätin lohkaista ohjeet moneen pieneen osioon. Seuraavina viikkoina tulette siis näkemään vierekkäin niin hyviä kuin huonoja kulmakarvoja kuin myös hyviä ja huonoja meikkipohjia. Mukaan mahtuu myös hyvät ja huonot kissarajaukset ja vaikka mitä.

Tässä postauksessa tarjoilen muutaman pienen vinkin koko meikkiin ja ehkä niihin pahimpiin mokiin. Huonon meikin tutoriaalin löydätte Instagram feedini kohokohdista.

Harmittaa muuten ihan superisti, että unohdin huonoon meikkiin Instagram-tutoriaaleissa käyttämäni lisävalon päälle, joka tekee huonosta meikistä asteen kivemman näköisen ja raikkaamman valokuviin. Livenä totuus on siis vielä raaempi!

MEIKKIPOHJA

Kaikki haluaa nykyään kuulaan meikkipohjan ja se onnistuu ohuella meikkivoide kerroksella, mutta meikkivoide voi silti olla pigmenttinen ja peittää suurimman osan ihon virheistä. Koko naaman tukkoon puuterointi kannattaa unohtaa. Paksu meikkipohja suurella määrällä puuteria suurentaa jopa ihohuokosia – zoomatkaa vaikka otsaani molemmissa kuvissa niin huomaatte!

Aurinkopuuterin paikka on kuulemani ja näkemäni mukaan myös monella hukassa ja se laitetaankin usein liian alas. Aurinkopuuteri kuuluu siis poskipäille, mutta tähän palaamme vielä myöhemmin. Lisäksi poskipuna uupuu monen meikistä ja siksi kasvot saattavat näyttää melko väsyneiltä.

Omasta mielestäni kuitenkin yksi pahimmista mokista on se, kun koko naama maalataan samalla sävyllä meikkivoidetta. Huomaatko kuvassa eron, että paremmassa meikissä kasvojen keskiosa on raikkaampi ja asteen vaaleampi, kun taas huonommassa meikissä koko naama on ihan pannukakku.

SILMÄMEIKKI

Apua! Nuo upeat kissarajauskoukut oli se, jonka mieheni huomasi ensin. Varsinkin raskaammilla silmäluomilla tai minun tyylisilläni sivusta poimulla olevilla silmillä on kissarajaus osittain mahdoton tehdä. Häivytetty rajaus on helpompi ja onnistuu myös raskaammille silmille. Tietenkin myös ihan kunnon kissarajaus onnistuu moniin silmiin, mutta siihen kannattaa alkuun ottaa jokin muu kuin tussirajaus. Pureudutaan tähän seuraavissa postauksissa.

Luomivärin liian alas ja vain liikkuvalle luomelle jättäminen aiheuttaa sen, että silmäluomet näyttävät vielä raskaammilta. Sen vuoksi tummaa luomiväriä kannattaa tuoda enemmänkin luomivaosta ylöspäin kuin sen alapuolelle.

Kulmakarvojen kanssa on näissä meikeissä käytetty samaa kulmäkynää. Huonommassa meikissä vaan painoin kulmakynää oikein kunnolla ihoon. Kannattaa ensin vaikka treenata kulmakarvojen piirtäminen paperille. Paperilla sen huomaa, että kynän kevyempi käyttö kannattaa ja näyttää luonnollisemmalta. Lisäksi iholla kulmakynän harjapäätä voi käyttää “kumittamiseen” ja näin virhevetoja on helpompi kontroloida sekä tummuutta keventää.

Mitä mieltä te olette näistä kahdesta eri luomuksesta? Ja mitä meikkimokia te haluaisitte nähdä seuraavissa postauksissa?

  • Jossu

    Tais olla vuonna yks ja kaks aika lailla ton moka kuvan näköinen😂😂🙈🙈 Onneks ei enää😊

    • Miia Ezen

      Niin mullakin 😀

  • Elina

    Ero on valtava.
    Vaikka kuinka mielestään tiedostaa näitä perinteisiä virheitä, niin kuitenkin niihin näyttää jollakin tapaa sortuvan. Tuo pannukakku kirpaisi 🙃
    Edelleen voisi olla hyvä idea käydä ammattilaisen tuolissa päivittämässä oikeat tavat, sävyt jne omille kasvoille…😊

    • Miia Ezen

      Heippa Elina! Joo ja nää on vaan rajumman näköiset näin kun vierekkäin vertaa. Tässä on muuten loistava syy siihen, miksi kannattaisi aina tilata ammattilainen esim firman kuvauksiin tai mihin vaan kuvauksiin. Myös eri valo-olosuhteen vaikuttaa siihen, että miten meikki pitää tehdä. 🙂

  • Eeva

    Moi!
    Hupsista ompa suuri ero.Toi luonnollinen meikki on niin kaunis.
    Apua tota mokameikkiä ihan kuin olis naamari,kaulasta huomaa et on vähä liikaa pakkelia ja noi silmärajaukset.
    Tää on kyllä paras miten voi mokata meikin.

    • Miia Ezen

      Joo ja itseasiassa tuossa luonnollisessa meikissäkin on kuitenkin tuota meikkiä aika kunnolla, mutta ei tietenkään meikkipohjaa noin paksuna kerroksena. 😀

  • Liinu

    Tuli muuten tästä postauksesta mieleen, levitätkö meikkivoiteen myös alaluomelle ja sen päälle peitevoide/värinkorjaaja vai pelkästään peitevoiteen/värinkorjaajan?

    • Miia Ezen

      Heippa Liinu! Vähän riippuu.. usein asiakkaalle levitän, koska haluan nähdä kuinka paljon menee peittoon silmänalusia ihan pelkällä meikkivoiteella, mutta laitan meikkivoidetta silmien alle todella vähän. Aina en välttämättä itselleni laita, koska tiedän, että tarvitse kuitenkin neutraloijaa. 😉

  • Sanni

    Haha, ton takia jätän suosiolla rajaukset tekemättä ja arvista ja näpyistä huolimatta käytän kaikista ohuinta meikkivoidetta, joka vain tasoittaa ihon punoituksen 😀 Mikään ei ole kamalampaa kuin kakkumainen puuteroitu iho ja liian matalalta löytyvä contour!

    Hyvin huomaa eron iholla ja kasvoissa:-)

    • Miia Ezen

      Joo ja kissarajauksiahan ei edes kaikille saa, joten jotkut senkin vuoksi ihan turhaa niiden kanssa tuskailee. 😀

  • Laura

    Noita “meikkimoka” kulmakarvoja näkee muuten myös kosmetologeilla, jotka kaikki eivät todellakaan ole meikkauksen ammattilaisia.

    • Miia Ezen

      Ja itse olen nähnyt myös muutamalla meikkitaiteilijalla, mutta sinänsä sehän on ihan makuasia. 😀

  • Säde

    Olisi kiva nähdä esimerkki, mihin kohtiin ne kaksi erisävyistä meikkivoidetta kasvoille laitetaan.

    • Miia Ezen

      Heippa Säde! 🙂 Mä käytän usein tähän vaan vaaleampaa peitevoidetta ohuena kerroksena. Se on ehkä helpompaa ettei tarvitse erikseen ostaa kahta meikkivoidetta. Mutta tekniikan näet tältä videolta ja tulen kertomaan tästä vielä lisää meikkimokapostauksissa. 🙂

      Luonnollinen ja kuulas meikkipohja:
      https://miiaezen.com/2019/01/04/video-luonnollinen-ja-kuulas-meikkipohja/

  • Mervi

    Huonosti laitettu luomiväri olisi kiva nähdä versus oikealla tyylillä tehty. Siis samat värit molemmissa kuvissa, mutta toinen vain huonosti tehty. Se ero olisi kiva nähdä konkreettisesti. 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Mervi! 🙂 Joo, tämän tulen ehdottomasti tekemään! <3

  • Susanna

    Minun silmiini ei vain kertakaikkiaan saa minkäänlaisia kissarajauksia vaikka kuinka haluaisin, on kokeiltu jopa alakautta. Turhauttavaa.

    • Miia Ezen

      Heippa Susanna! On hei täysin mahdollista ettei saakaan. Ei mullekaan saa tarkaa kissarajausta, koska mulla on luomen ulkoreunassa sellainen vekki, joka suuntaa alaspäin. Sen näkee, kun rentouttaa kulmat ja katsoo itseään peilien avulla suoraan sivusta. 🙂 Tuun kirjottamaan tästä vaikka joku vanha kämänen postaus mulla aiheesta löytyy. 😉

  • Heidi

    Ois huippu jos tekisit sellaisen postauksen missä olisi “oikean” sävyinen meikkivoide ja sit vastapainona olisi “väärän” sävyinen,voisi vertailla että kuinka suuri vaikutus sillä on että meikkivoide on väärä tai “oikea”.

  • Anna

    Mitä poskipunaa olet käyttänyt?

    • Miia Ezen

      Mulla on tässä jenkeistä tilattua Glossier Cloud Painttia. Tuun pian kirjoittamaan hyvistä poskipunista, joita saa ihan täältä Suomesta. Postaus on jo työn alla. 🙂 Ja lupaan jatkossa kirjoittaa postauksessa käytetyt meikit paremmin. <3

  • Kikaltsu

    Tää tulee olemaan kyllä paras postaussarja ikinä! Kiitos jo etukäteen 🙂
    Erityisesti odotan silmien rajaus postausta. Tollasen kun osais tehdä, mikä tossa “oikeassa” meikissä on, niin 👌🏼
    Toki myös valon lisääminen kasvoille jää mulla tekemättä..

    • Miia Ezen

      Kiva kuulla! 🙂 Mä oon toteuttanut tämän noin kaksi vuotta sitten blogissa, mutta voisin sanoa, että mulla on nyt paljon enemmän tähän tietoa ja osaamista. 🙂

  • Mervi Kovalainen

    Hei, olisi kiva tietää mitä tuotteita olet käyttänyt meikissä, joka siis kuulaampi ja ihanan raikas? Poskipuna näyttää hyvältä 🙂

    • Miia Ezen

      Heipap Mervi! 🙂 Lupaan parantaa tapojani tässä asiassa, että kerron aina mitä olen käyttänyt postauksen meikissä. Seuraavissa postauksissa nämä infot tuleekin aina lukemaan. 🙂 Poskipuna taitaa olla tässä Glossierin Cloud Paint, jonka tilasin jenkeistä. En ole tosin täysin varma. Pian tulee ulos postaus mun suosikkiposkipunista tällä hetkellä. 🙂 Itseasiassa juuri sitä kirjoittelen.

  • M

    Auts, täällä ainakin kokeiltu varmaan kaikki näyttämäsi meikkimokat. Nyt toivottavasti ainakin osan saanut korjattua 😀
    Meikkipohjasta tuli mieleen, että tarkoitatko että keskelle laitetaan vähemmän meikkivoidetta? Ja pitääkö meikkivoiteen olla siis hieman omaa sävyä vaaleampi tuota tekniikkaa varten?

    Millaista meikkivoidetta suosittelisit, sellaiselle iholle, jossa etenkin T-alue rasvoittuu päivän mittaan? Ja totta kai, jotta valinta ei ole liian helppo, nenän alueella on vielä pintakuiva iho, johon tarttuu/kuivuu rumasti läiskiksi meikkivoide.

    Minäkin ootan sitä silmien rajaus postausta, sekä haluaisin vinkkejä poskipunan käyttöön. Itsestä tuntuu, että se puna asettuu kauniisti tai ainakin paremmin vasta päivän mittaan ja aivan alussa laitettaessa se on jotenkin tönkön näköinen. Tai sitten silmä vaan turtuu ja tottuu siihen :’D En ole varma, teenkö sen oikein, vaikka kaiken maailman tutoriaalit kuvista videoihin katsottu.

  • Anna

    Itse oon syyllistynyt tuohon liikaa meikkivoidetta (oikeanvärinen sentään), peitevoidetta ja puuteria, ihoni kukkii ajoittain pahastikin (hormonaalinen akne oireilee tiettyyn aikaan kuusta) ja muuta vaihtoehtoa ei ole kuin kunnon pakkelit, sillä en vaan voi sietää kirjavaa naamaa ja olo on epävarma kun akne näkyy. Nyt olen oppinut tekemään varjostuksia ja korostuksia aurinkopuuterilla ja korostuspuuterilla, silmiä ja huulia myös korostan silloin enemmän, vie huomion iholta, eli kokonaisuus on ihan ok, ei mikään kauhean freessi muttei myöskään yhtä karmea kuin tuossa meikkimokakuvassa 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Anna! 🙂 Ootko kokeillut ihan vaan pelkkien finnien peittämistä, jotta muu iho pysyisi mahdollisimman kuulaana. Teen näin asiakkaille, joilla on pahakin akne. Se vähän feikkaa ihon nätimmäksi, kun kiinnittää huomion vaan siihen hyvään osaan ihosta (jossa on tietenkin kauniin ohut meikkivoidekerros). 🙂

      • Anna

        Mulla siis saattaa olla koko naama täynnä finnejä, ihan kymmeniä, siksi se on pakko laittaa lähes koko naamaan se pakkeli, jos ei meikkivoidetta, niin ainakin peitevoidetta ympäri naamaa, monesti laitan vielä niihin pahimpiin finnirykelmiin meikkipuuteria päälle kunnolla kiinnittämään, se myös peittää vähän lisää ja jotenkin kummasti häivyttää sävy- ja ihon tekstuurieroja. Toki en ole ammattilainen, mutta pakko kehua kun nykyään on niin hyvät meikit että saa pahankin aknen hyvin piiloon, ei kukaan uskoisikaan millainen punainen naama sieltä alta löytyy 😀

        • Miia Ezen

          No mutta onpa kiva kuulla, että saat itsellesi kivemman fiiliksen meikeillä. Se on pääasia. <3

  • Isabel

    Olen nyt kytännyt Instagramin ja blogin läpi enkä löydä nyt vastausta. 😀 Eli millä luomiväreillä olet tehnyt tämäm luonnollisen silmämeikin? Ja haluaisin oppia myös kuvan mukaisen rajauksen tekemään! 😊 Todella kaunis meikki!

    • Miia Ezen

      Heippa Isabel! Joo pahoittelen, kun et mistään löytänyt tietoja. Jatkossa löydät aina meikin tiedot postauksesta, koska lupaan parantaa asian. Tuollaisen häivytetyn rajauksen tutoriaalin löydät tästä: https://miiaezen.com/2019/01/25/miten-tehda-haivytetty-rajaus/ Tässä kyseisessä tutoriaalissa on käytetty aika samoja luomivärisävyjä vaikka tässä meikkimokapostauksessa muistalan käyttäneeni Anastasin Soft Glam -palettia. 🙂

  • Raikkuli

    Loistava postaus! Itselläni aiheuttaa tuskaa aina kulmakarvat ja olen kokeillut miljoona kikkaa, että kuinka saisin kauniisti häivytetyt luonnolliset kulmat. Minulla on luonnostaan melko vahvat, suomalaisen harmaat kulmat ja oikean sävyisen kulmakynän/värin/geelin löytäminen on työn takana, koska monet kulmatuotteet tuntuvat olevan lämpimiä sävyjä ja näyttävät melko hupsuilta tälläisen harmaakarhun naamalla. Tällä hetkellä olen ollut tyytyväisin Lumenen kulmakynien väreihin.
    Olen pitkään toivonut tutoriaalia työmeikistä. Monet naiset työskentelevät fyysisillä aloilla ja meikin korjailu työn lomassa ei ole mahdollista ja työ voi olla hikistä, joten olisi kiva saada vinkkejä kestävään meikkiin, mikä näyttää mahdollisesti hyvältä vielä 8h työpäivänkin jälkeen. Itse työskentelen tarjoilijana ja siisti ulkonäkö on osa työtä, mutta korjailuun ja peiliin tuijotteluun ei ole aikaa ja tuntuu, että monet työmeikkiin liittyvät tutoriaalit ovatkin suunnattu vaikkapa toimistotyötä tekeville. Tälläinen tutoriaali olisi mahtavaa saada juuri sinulta, koska tutoriaalisi ovat hauskoja, viihdyttäviä sekä juuri sellaisia, joita tavalliset työtä pelkäämättömät naiset tarvitsevat! Hyvää kevättä Miia! 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos Raikkuli! 🙂 Mulla on ens viikolla tulossa postausta juuri kulmakarvoista ja laitan sinne vinkkiä myös tuuheille kulmakarvoille.

      Mulla on sulle huonoja uutisia. 🙁 Nimittäin kaikilla ja useimmilla ei meikki pysy täydellisenä koko päivää. Tästä hyvä esimerkki on se, että myös kuvauksissa pitää aina olla maskeeraaja paikalla aivan loppuun asti. Muutenhan hän voisi tehdä meikin ja hiukset ja lähteä menemään. Meikki tarvii korjailua ja sen vuoksi itseäni vähän harmittaa, että mainostetaan vaikka 24 tunnin meikkivoiteita, koska ne eivät todellisuudessa pysy niin kauan aikaa. Toki on poikkeuksia ja joillakin meikki pysyy kauniina koko päivän, mutta sellaisilla on usein normaali, hyvä iho. Jos iho on kuivempaan suuntaan tai rasvoittuu, niin se vaikuttaa heti meikin pysyvyyteen. Siksi toitotankin aina ihonhoidon puolesta, koska hyvällä iholla meikki pysyy kauniimpana. Tässä on vähän aikaa sitten tekemäni postaus:

      Miten meikkivoide pysyy koko päivän: https://miiaezen.com/2019/02/13/miten-meikkivoide-pysyy-koko-paivan/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram