Arkimeikistä juhlameikkiin minuuteissa

23.01.2019

Juhlameikin ei tarvitse olla monimutkainen taidonnäyte, vaan pienillä muutoksilla saa päät kääntävän vaikutuksen. Tässä omat helpot vinkkini.

MEIKKIPOHJA

Meikkipohjan kaunis freesaus ja paikkailu onnistuu helpoiten, kun aamulla ei ole lisännyt paljon puuteria. Suosittelen muutenkin minimaalista puuterin käyttöä, koska kuulas meikki on paljon kauniimpi ja kyllä se meikkipohja pysyy paikoillaan ilman puuteriakin. Tee vain mahdollisimman ohut meikkipohja ja käytä omalle iholle tarkoitettua ihonhoitoa.

Kun freesaan meikkipohjaa, lisäilen usein vain peitevoidetta sitä tarvitseviin kohtiin. Tämä on usein nenän ja suun ympärys sekä leuka. Painelen vielä peitevoidetta iholle sormin levityksen jälkeen, jotta se menee varmasti kunnolla ihoon. Lopuksi lisään hippusellisen puuteria näihin kohtiin.

RAJAUS

Kiireessä saattaa hienojen kissarajausten kanssa mennä hermo ja pahimmassa tapauksessa meikki menee täysin pilalle. Siksi suosittelenkin lisäämään rajaukset luomivärillä. Tässä tapauksessa käytin mustaa luomiväriä, jolla häivytin kiireessä tehdyt kajaalin jäljet. Tämän voi tehdä myös pelkästään luomiväriä käyttäen. Tästä voit katsoa videotutoriaalin Instagram profiilini highlightsosiosta nimellä ‘glitter look’. Lisäksi seuraavassa postauksessa on ohjeet häivytettyyn rajaukseen.

HUULET

Punainen toimii aina – näin se vaan on. Tässä käytin Pretty by Flormarin huulipunaa sävyssä 06 Dark Bordeaux (Saatavuus ainoastaan Tokmanni). Mielestäni tämän merkin sävyvalikoima on niin nappi. Löytyy roosaa, korallia, klassista punaista, tällaista tummempaa punaista ja monia muita klassisia sävyjä. Myös huulipunan kauniista lisäämisestä löytyy tutoriaalia IG:n highlightseista.

HIUKSET JA ASUSTEET

Myös näyttävillä korvakoruilla saa tehtyä suuren muutoksen. Kuvien molemmat korvikset on saatu Glitteriltä. Tämän lisäksi ehkä helpoin tapa tehdä lookista juhlavampi on vaihtaa jakauksen paikkaa sivulle ja tarvittaessa tehdä vain etuhiuksille nopea kiharrus.

  • M.

    Hei,

    Tämä ei suoranaisesti liity tähän postaukseen, mutta kysyn silti.
    Onko tietoa, kuinka pitkä on meikinkiinnittäjän käyttöikä? Pari vuotta sitten ostin itselleni Nyxin meikinkiinnittäjän, mutten silloin oikein osannutkaan ottaa sitä osaksi meikkirutiinejani. Nyt kuitenkin mietin, voinko enää käyttää sitä vai pitäisikö jo ostaa uusi? Minulla ei ole mitään hajua näiden “parasta ennen”-päiväyksestä 😀

    Voisitko tehdä myös postauksen ihan kesvästä meikkipohjan tekemisestä? 🙂

  • Nanna

    Moi Miia! Näin flunssakaudella mietin aina, miten meikata nenä niistämisen kestäväksi/miten korjailla helpoiten meikkiä niistäminen jälkeen? Vai onko tämä ihan sula mahdottomuus? 😃 Allergikon ongelma välillä ilman flunssaakin… Toinen kysymys liittyy puuterin käyttöön, ymmärrän, että vähemmällä käytöllä saa kuulaamman pohjan, mut miten estät sen, ettei ohut pohja tartu takin kaulukseen? Jos jätän puuteroimatta ja painelen ulos talvivarustuksessa, on koko leuan alueen meikit huivissa tai kauluksessa ihan heti. Puuterin kanssakin tätä sattuu, tosin ei niin paljon. Meikkien peseminen kauluksista/huiveista on taas oma lukunsa, onko sulla kikkoja tähän? 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Nanna! 😊 Joo nää onkin mielenkiintoisia kysymyksiä ja ikävä kyllä sellaisia, joihin ei oikein ole mitään ratkaisua. Kyse on kuitenkin meikistä, joka lähtee pyyhkimällä pois. 😞 Mä oon pessyt takin kaikista ihan vaan Fairylla, koska sillä lähtee hyvin lika ja rasva. Mutta kannattaa tietty tsekata ensin millä omaa takkia voi pestä. Mitä meikin kotjailuun tulee, niin teen sen tämän postauksen ohjeiden mukaan. 👌😊

  • hannamaria

    Nämä on kyllä sellasia kikkoja joista ihan liian harva tietää! Esimerkiksi Tati on meikkipohjalleen tehnyt ihan todella suuria taikoja yhdellä videolla kun on prosessiaan meikin korjailuun esitellyt! Nykyään meinaan haluta tehdä koko meikin alusta asti iltaa varten jos vaan on mahdollisuus ja menoa, mutta kyllä sitä päivämeikkiäkin entraamalla muutosta saa aikaan! Hyvät vinkit tässäkin, kiitos näistä!

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

    • Miia Ezen

      Joo, mulla kyllä sama juttu, että mieluiten teen koko homman uudelleen, jos vaan aikaa. 👌😊

  • Riina

    Hei! En nopealla silmäilyllä löytänyt, mikä meikkipohja mahtaa olla näissä kuvissa? Todella kauniin, kuulaan näköinen!

    • Miia Ezen

      Kiitos Riina! 😍 Taitaa olla MACin face & body. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram