Vaihda tavallinen loma luksuslomaan

30.07.2018

Luksusloma käsitteenä voi tarkoittaa meille jokaiselle erilaisia asioita, mutta itselleni se on kaikista eniten omaa rauhaa oman talon, uima-altaan sekä läheisteni seurassa. Jos tämä on sinun mielestäsi luksusta, niin nämä vinkit ovat juuri sinua varten.

Vietimme 12 päivää 120 neliön villassa Kroatian Sevidissä, joka on todella pieni ja rauhallinen kylä. Matkakumppaneina toimi poikaystäväni ja hänen veljensä.

PALJON MAKSAA?

Tavallinen pakettimatka Välimerelle ruokineen ja juominen noin viikoksi maksaa vähintään 1000 euroa. Tälläkään summalla ei kovin juhlita. Tämä riippuu tosin paljon siitä mihin matka suuntautuu ja minkä hintaisissa paikoissa käydään syömässä ja juomassa. Me olimme reissussa 12 päivää ja matka maksoi yhdeltä henkilöltä ruokineen ja juomineen noin 1800 euroa. Hintaan sisältyi yksityinen huvila, lennot, ruoat sekä juomat, auto koko matkan ajalle, bensat sekä omatoiminen retki Plitvicen kansallispuistoon.

Teimme ruoat aina villalla itse ja voin sanoa, että sitä oli paljon. Myöskin juomaa kului sen verran 12 päivän aikana, että tavallisessa lomakohteen baarissa saldo olisi ollut päätä huimaava. Kaikista eniten kuitenkin tässä maksoi yksityisyys ja rauha. Villan kokonaissumma matka-ajalle oli 3300 euroa. Huvilaan olisi tietenkin mahtunut vielä kolme henkilöä lisää, joka olisi tiputtanut kokonaissummaa todella paljon. Lopulliseksi summaksi olisi jäänyt noin 1250 euroa per henkilö.

MISTÄ NÄITÄ LÖYTÄÄ?

Netti on pullollaan vaikka minkälaisia huvilan vuokraus sivustoja. Päädyimme kuitenkin AirBnB:hen, koska olimme todella myöhässä varauksen kanssa ja muilla sivuilla oli vapaana enää ökykalliita huviloita. Vuokraamamme huvilan AirBnN-sivuille pääset TÄSTÄ, mutta kannattaa olla suoraan yhteydessä omistajaan TÄSTÄ, koska saatte hänen kauttaan huvilan edullisemmin. He olivat niin ihana perhe, että lupasin hieman mainostaa heidän paikkaansa.

MITÄ OTTAA HUOMIOON?

Huvilat kannattaa varata ainakin puoli vuotta etukäteen ellei aikaisemminkin. Me varasimme omamme noin kolme kuukautta ennen matkaa ja edullisia vaihtoehtoja oli enää hankala löytää. Monessa Airbnb-talossa saattaa myös olla monta asuntoa, joten koko talo ei ole silloin yksityinen vaikka itse asunto olisikin. Yksityisyys kannattaa varmistaa ennen varausta.

Arvosteluja kannattaa myös lukea tarkasti, mutta karsivasti. Jotkut ihmiset eivät ole tyytyväisiä mihinkään ja purkavat sen kommentteihin. Nämä on helppo karsia pois hyvien kommenttien joukosta.

On myös hyvä tutkailla kommenteista talon ympäristöä. Onko esimerkiksi kommentteihin kirjoitettu naapurin yötä päivää haukkuvasta koirasta tai kenties heidän meluisista bileistään. Onko lähellä ruokakauppaa tai ravintoloita, jos niitä tarvitset. Onko sinne julkista liikennettä vai pitääkö vuokrata auto?

Meidän vuokratalo oli sen verran uusi, ettei siitä ollut vielä yhtään arviota. Kannattaa siis olla varovainen tällaisten talojen kohdalla. Meillä kävi onneksi tuuri ja paikka oli juuri sitä mitä halusimme. Itseasiassa se oli vielä enemmän, koska omistajaperhe oli aivan uskomattoman ihana.

TEKEMISTÄ LOMALLA

Tietenkin kannattaa myös katsoa talon sijainti. Me olimme melko kaukana kaikesta, joten paikka ei sovi paljon retkeileville lomalaisille. Meidänhän kyllä piti käydä muutamalla retkellä, mutta ihastuimme niin paljon paikkaan, että halusimme vain rentoutua talolla. Yhden päivän uhrasimme kuitenkin Plitvicen kansallispuiston retkeä varten.

Päivät kului hyvien kirjojen äärellä ja uidessa. Illat kokkasimme ja pelasimme korttia. Talossa oli kyllä televisio, stereosysteemit ja elokuvia, mutta ne kaikki jäivät käyttämättä.

TEIDÄN VINKIT

Jos olette olleet tämän tyyppisellä lomalla, niin vinkatkaa parhaat villat ja parhaat nettisivut upeiden kohteiden löytämiseen. Me nimittäin päätimme ettemme enää ikinä halua hotellilomalle. Oli sen verran luksusta, kun jääkaappi oli täynnä kylmää (ja edullista) juomaa, kädessä kirja ja ympärillä kaipaamamme rauha.

  • Heisku

    Näyttääpä ihanalta! Balilta löytyy upeita villoja hyvin edullisesti. Suosittelen yöpymistä Ubudin viidakossa!

    • Miia Ezen

      Hei loistava idea! Tuonne joskus kattelinkin reissaavani yksin. Olis ihania joogapaikkojankin vaikka kuinka ja paljon. Hei hyvä kun muistutit tästä.. pitääkin laittaa mietintään talvea varten. 😀

  • Merja

    Näinhän se on, kerran kun kokee tällaisen omatoimiloman, ei kyllä halua mihinkään hotellilomaan tyytyä.

    • Miia Ezen

      Heippa Merja! 😀 Joo näin se kyllä on. Paljon kun reissaa, niin sitä alkaa olla vähän liiankin nirso välillä – ainakin omalla kohdalla. 😀

  • T

    Hei, mentiinkin samalla lennolla Kroatian suuntaan teidän kanssa. Me ollaan harrastettu viime ajat vaan näitä huvilalomia koska nelihenkisenä perheenä ne vaan tulee edullisemmaksi kuin pakettiimatkat ja arvostetaan korkealle omaa rauhaa ja sitä et iltaohjelma voidaan itse järkätä eikä tartte olla bamse-diskossa 😉 meitä oli nyt kaksi perhettä reissussa ja kaksi viikkoa, oltiin splitin kyljessä pienessä kylässä ja tykättiin kyllä kovasti. Vuokrattiin kans airbnb kautta talo ja oli kyllä just sitä mitä oli luvattu, vuokratessa tosiaan luettiin arvosteluja tarkkaan, mutta tässä talossa voiton vei uima-altaan lisäksi oma jalkapallo ja tenniskenttä ;D viime kesänä italian talo vuokrattiin gaia-travelsin kautta (suomalainen firma) ja sitäkin voin lämpimästi suositella. Ihanalta näytti tuo teidänkin talo 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa T! Oi ihan totta!? 😀 Hih.. joo mäkään en oo niin bamse-disco tai muiden turistien iltaohjelman fani. Itse olin aikanani Italiassa töissä tekemässä tuollaista iltaohjelmaa ja sen jälkeen oon huomannut, että ne samat ohjelmanumerot pyörii edelleen näin 20 vuoden jälkeen!

      Wautsi! Teillä on ollu kyllä hieno paikka, kun vielä urheilukenttiä, mutta varmasti tosiaan tulee edullisemmaksi kuin hotelliloma. Varsinkin noin suurella porukalla. 🙂

  • Pauliina

    Italian Toscanasta löytyy ihania villoja henkeäsalpaavilla maisemilla vieläpä kohtuuhinnalla. Itse ollaan myöskin käytetty AirBnb:ta. Vahva suositus!

    • Miia Ezen

      Heippa Pauliina! Joo noita oonkin joskus katsellut ja ihanalta näyttää. Itse menisin, mutta Ruusumies vaatii merimaiseman. 😉

  • LunaM

    Ihana huvila, mutta minun mittapuullani todella kallis loma. Minä ja perheeni lomaillaan perinteisesti vaan halvimmassa hotellissa ja viimeksi Gran Canarialla haettiin ruokatavarat Lidl:sta 🙂 tietysti olisi ihanaa syödä, asua, harrastaa ja retkeillä hyvin. Onneksi baareissa en käy ja näin säästyy ne rahat. Panostamme aurinkoon, lämpöön, maisemaan, oleiluun ja pieniin ostoksiin.

    • Miia Ezen

      Heippa LunaM! 😊 Hei mekin ostettiin ruoat melkein joka kauppareissulla Lidlistä. 😊 Villojahan on myös edullisempia ja hinta per nokka on halvempi, kun teitä on ehkä enemmän. Me oltiin sen verran myöhässä varauksen kanssa, että ne edullisemmat villat oli jo menny.

      • Ellivelli

        Oikeastaan perheen kanssa se hinta ei ole halvempi/nokka, koska vaikka matkaajia olisi 10 on maksajia vain 2 ;).. äeppä ja isi noin yleensä.
        Me käytiin 21 päivää Kreetalla. 5 henkinen perhe.. lennot+hotelli 3400e.. Siis halvinta mahdollista. Tietty tälle porukalle piti tie sonnalla käydä Lidlissä, mutta jäi rahaa ulkona syömiseen mikä on meikälle sitä luksusta.
        Seuraavaa lomaa jo mietin, taidetaan olla hotelli-linjalla taas. Mutta sitä seuraavana mennään ystöväperheen kanssa luultavasti Kroatiaan ja sitten pitää miettiä ehkä tuollaista huvilaa 😍

        • Miia Ezen

          Heippa! No joo tuossa oot oikeassa. 🙂 Mä tosiaan ajattelin tätä ehkä enemmän aikuisten matkana. Joskushan teidän tapauksessa jopa All Inclusive voi tulla halvemmaksi. 🙂

          • Ellivelli

            No joo.. Niin voisi tullakin, mutta on siinä sekin, että se on puputettava samalta ruokalistalta päiväkausia :D.
            Aika lähellä pitää olla “kaikki” koska eihän noi lapset jaksa (muka) kävellä kilsaa pidempään. Mut kyllähän noita vaihtoehtoja löytyy vaikka mistä ja vaikka mitä. Kyl ny iski lomakuume!

  • Henna

    Toscanan Castellina in Chiantissa vietimme viime kesänä upean loman ”postikorttimaisemissa” airbnb:n kautta vuokratussa villassa. Suosittelen lämpimästi!

    • Miia Ezen

      Heippa Henna! Onpa muuten ihana kuulla kuinka moni teistä on jo ollut tällaisella lomalla. Monet nimittäin vielä luulee, että nämä olisivat meidän tavallisten tallaajien ulottumattomissa. 🙂

  • Kristine

    Noin 10 vuotta sitten kun lapset oli pieniä vuokrattiin joka vuosi talo/asunto ulkomailta Interhomen kautta. Kaikki asunnot olivat loistavia ja se mitä luvattiin, myös saatiin.

    • Miia Ezen

      Oi hyvä tietää.. noita mä taisin kun katsella sillon kun taloa etsittiin. 😊

  • Johanna

    Näyttää ja kuullostaa ihanalta! Ehkä mekin joskus…nyt ei ole mahdollista moinen luksus. Mutta laitan korvan tää vinkit kun jos ajankohtaista!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram