Vuoden 2018 matkasuunnitelmia

20.04.2018

Eipä voisi uskoa, että tässä kirjoittelee entinen matkabloggaaja. Ennen kävin reissussa vähintään kahden kuukauden välein. Viime vuonna reissuja kertyi vaan kolme, joka tällä hetkellä tuntuu täysin sopivalta määrältä. Ei se, ettei aikaa olisi. Syynä on se, että olen tainnut saada jonkinlaisen lääkkeen 20 vuotta sitten saatuun matkakärpäsen puremaan. Toisin sanoen olen saanut matkaähkyn ja toisenlaiset asiat kiinnostavat nykyään enemmän.

Kaikista tärkeintä nykyään reissaamisessa on hyvä matkaseura ja toisena tulee seikkailut sekä uudet elämykset. Uutena mielenkiinnonkohteena on luonto. Haluaisin tehdä enemmän luontomatkailua ja tällä hetkellä haaveilenkin matkasta Alaskaan tai oikeastaan mihin vaan Pohjois-Amerikan luontokohteeseen.

Tyttöjen reissu

Viime vuonna olin rakkaiden peruskoulu kavereideni kanssa Kööpenhaminassa. Reissu oli niin onnistunut, että päätimme lähteä tänä keväänä uudelleen reissuun. Kohteena on postauksen ensimmäisessä kuvassa komeileva Wien. Yksi meidän kaveriporukan tyttösistä on asunut Wienissä, joten meillä on matkassa paikallisopas! Eniten kuitenkin odotan tyttöjen ratkiriemukasta seuraa.

Löhöloma

Viime vuonna oltiin Ruusumiehen kanssa Chicagossa ja reissu oli ihana. Kaikista eniten kuitenkin pidimme siitä, kun lähdimme ajamaan Indianan puolelle dyyneille. Upeaa ja tyhjää rantaviivaa oli silmänkantamattomiin ja vehreillä dyyneillä sai kiipeillä ja seikkailla ihan omassa rauhassa. Sen vuoksi aiomme tänä vuonna skipata kaupungit.

Viime viikolla päättyi ahkera lomahuvilan etsiminen, koska se oikea löytyi. Halusimme koko talon omaan käyttöön, upean näköalan ja oman uima-altaan. Olimme hieman myöhässä varailemisen suhteen, koska upeimmat huvilat olivat jo menneet. Nyt puhun siis upeista ja rahapussillekin ystävällisistä vaihtoehdoista. Tämä talo löytyi Airbnb:stä ja se maksoi 11:lle päivälle noin 3200 euroa. Kyllähän sekin kirpasee, mutta sen siitä saa, kun on reissannut aika paljon ja standardit ovat vaan liian korkealla.

Talo löytyy Kroatiasta, jonne reissasinkin kaksi vuotta sitten ystäväni Tian kanssa. Reissustamme voit lukea TÄSTÄ, rantavinkeistä Pohjois-Kroatiaan TÄSSÄ ja sanoin kuvaamattoman upeasta luonnonpuistosta TÄSSÄ.

Työmatka

Tästä työmatkasta olen aivan innoissani, koska se osuu keskelle kuuminta kesää ja kohteena on pieni kaupunki Norjassa. En ole käynyt Norjassa Oslon lentokenttähotellia kauempana, joten en voi sanoa, että olisi käynyt koko maassa. Tämä on kuitenkin yksi niistä maista, johon olen aina halunnut matkustaa. Esteeksi on aina muodostunut raha. Onhan Norja ihan pirun kallis paikka.

Kyseessä on siis kahden päivän työmatka, joten tuskin hirmuisesti kerkeän maisemia katselemaan, mutta pienikin vilahdus riittää.

Onko teillä jo tämän vuoden matkat buukattu? Onko kenties tiedossa jotain uutta ja jännää?

Kuvat: Wien / Kuvat huvilasta: AirbnbKristiansand

  • lunam

    Ihania suunnitelmia. Itse yleensä vain haaveilen lomareissuista. Parasta olisi loma auringossa ja lämmössä. Lomalla yleensä siivoan kodin perusteellisesti ja rentoudun sohvalla katsellen ohjelmia ja syöden jotain hyvää. Saunon ja teen vartalo- ja kasvohoitoja. Tapaan ystäväni ja tuhlaan rahaa käymällä kahvilassa. Vaikka teen töitä paljon jotta pystyn elättämään pienellä palkalla perheeni, en ole katkeraksi tullut. Olen onnellinen köyhä 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa lunam! 🙂 Sulla on jotain matkoja niin paljon kallisarvoisempaa ja upeampaa. Perhe! <3 Ja ihania sun lomasuunnitelmat. Meinaan viettää muutaman lomapäivän itse samalla tavoin. Harmi vaan, että mun työpaikka on kotona, joten sitä helposti silloin alkaa kuitenkin tekemään töitä. Siksi irtiotto on mun hyvinvoinnin kannalta parempi juttu. 😀

    • Markit

      Joskus jonkun toisen kommentista tulee itselle valtavan hyvä olo, kun on se oleellinen tässä elämässä huomattu ja nautitaan niistä onnenmurusista ja iloitaan toisen puolesta. Kiitos lunam. 😊
      Ja Miialle kiitos kauniista vastauksesta! Kyllä tämä blogi tekee muutakin, kun opettaa meikkaamaan, ainakin minulle.❤

  • Johanna

    Me harrastetaan kotimaan matkailua..valitettavasti ei taida olla tänä vuonna varaa lähteä mihinkään😕
    Mut ihania reissuja sulle ja upeita kuvia ja kerro miten sit meni. Kyllä mekin varmaan vielä keritään myöhemmällä ajalla reissailemaan☺

    • Miia Ezen

      Heippa Johanna! Kotimaan matkailu on ihanaa! Meillä on täällä Suomessa niin paljon ihania paikkoja. Ja varmasti kerkeette myöhemmin vielä. Itsekin kyllä haluan panostaa kotimaan matkailuun. 🙂

  • Anni

    Eron jälkeen luvassa eka reissu tyttöporukalla, kohteena Dublin!!!

    • Miia Ezen

      Heippa Anni! Jee ja jippii! Ihan loistavaa lääkettä vaikeisiin aikoihin. <3

  • idahhh

    Ihania suunnitelmia sinulla edessä! Varsinkin Wien on edelleen omalla bucket listillä. Itsellä on taas sellainen kauhea into matkustella ja onneksi on muutamat matkasuunnitelmat valmiina tälle vuodelle. Nimittäin kesällä olisi tarkoitus lähteä road tripille Norjaan, syyskuussa pitkäksi viikonlopuksi Krakovaan ja Zakopaneen ja sitten marraskuussa lähdemme Irlantiin!

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 No sullakin on niin ihania suunnitelmia! <3 Norjan roadtrip on varmasti ihan huikea!

  • Vilja

    Suosittelen Alaskaa, siellä kolme vuotta sitten käyneenä. Icelandairin lennot Anchorageen ja sieltä roadtrip. Oli mahtava kokemus nähdä karhuja luonnossa. Toinen hyvä luonto vaihtoehto on Islanti. Siellä olen käynyt neljästi, kaikkina vuodenaikoina. Siellä myös tuo roadtrip saaren ympäri on paras tapa nähdä siellä paikkoja.
    Itsellä matkasuunnitelmat kohdistuvat Jenkkeihin, eteläosiin siellä. Myös hyvä maa luontokohteita ajatellen, national parkit on upeita. Tai siis onhan tuo Alaskakin juuri sitä.

    • Miia Ezen

      Heippa Vilja! Hei kiitos vinkistä. Joo Alaskaan haluan ehdottomasti. Islannissa oon käyny ja se on kyllä niin taianomainen paikka, että haluan uudelleen. Silloin oli aikaa ajella vain Jökursarlonin jäätikölle (noinko se kirjoitetaan?) eteläistä rantaa pitkin. Haluan ehdottomasti uudelleen ja rauhassa kiertää koko saaren. Islanti on ehkä kaikista mun matkakohteista se mieleenpainuvin. <3

  • Tiia

    Heippa, voisiko saada tuon airbnb huvilan tarkempia tietoja, juuri itse tutkinut miljoonoa eri ja juurikin tuon tyyppistä hakusessa 🙂 Jos vaikka toi kolahtais itsellekkin..

    • Miia Ezen

      Heippa Tiia! Joo, se löytyy Sevid nimisestä pienestä kylästä. Mekin etsittiin todella pitkään hyviä, mutta tuntuu kaikkien olevan jo tälle kesälle varattuja. 🙁

  • Merja

    Tunnistan tuon matkaähkyn itsessäni. Kun on kolmekymmentä vuotta kiertänyt ympäriinsä, ei jotenkin jaksa enään innostua. Näkemättömiä paikkojahan on vaikka kuinka, mutta nyttemmin etsin lähinnä kokemuksia, luontoa ja erilaisia pieniä tuntemattomia kohteita, jotka eivät sijaitse välttämättä kovin kaukana kotimaasta.

    • Miia Ezen

      Heippa Merja! Ajattelen niin samalla tavoin. 🙂 Mikään massakohde ei kiinnosta ja luonto sekä “hidden gems” kiinnostaa kokoajan enemmän. Ja plussaa on, jos ne on vielä lähellä. 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram