Helppo arkimeikki

04.03.2018

Mahdollisimman nopea, edullinen ja kaunis – tämä on se jota arkimeikiltä toivotaan. Saan useasti kuulla kuulla omasta arkimeikistäni kehuja, mutta siihen ei ainakaan liity sana nopea millään tavoin. Käytän omaan arkimeikkiini yleensä noin 30-45 minuuttia, koska se on tapani rauhoittua ja rentoutua.

Koitin tehdä tästä meikistä mahdollisimman helpon ja nopean, mutta myös kauniin. Osan askeleista voi skipata, kuten vaikka rajauksen tai aurinkopuuterin. Muut koen melko tärkeiksi, jotta lopputuloksena on kaunis kokonaisuus.

Meikkipohja

Yllätyin kuinka paljon käytin luonnonkosmetiikkaa tässä meikissä. Pohjaksi valikoitui Alima Puren mineraalimeikkipohja* ja sen alle saman merkin primer*, koska nämä asettuvat iholle niin kauniisti ja pysyvät pitkään. Ainoa miinus tässä on se, että lopputulos on matta ja näin kuvissa se ei mielestäni näytä hyvältä. Levitin meikkipohjan Sigman kabukisiveltimellä*.

Peitevoide

Pidän kovasti Urban Decayn uudesta All Nighter vedenkestävästä peitevoiteesta* ja laitoin sen TÄMÄN postauksen ohjeiden mukaan ja niin ohuelti kuin koskaan sain. Levitin sen ensin iholle häivytyssiveltimellä ja sen jälkeen painelin sen iholle sormin. Tämä uutuus on niin pigmenttistä, että sitä ei paljon tarvitse. Sitäpaitsi se ei näytä hyvältä, jos sitä laittaa liikaa.

Aurinkopuuteri ja poskipuna

Levitä aurinkopuuteri TÄMÄN postauksen ohjeilla. Poskipunana toimi Laveran kauniin heleän pinnan tuova sävy nimeltään Charming Rose 01*.

Luomiväri

Tämä on niin superhelppo luomiväri joka sopii kaiken mallisille ja ikäisille silmille! Levitä Bobbi Brownin voidemaista luomiväriä* suoraan liikkuvalle luomelle ja häivytä se ylöspäin siveltimellä tai jopa sormin! Tämä pysyy koko päivän ja toimii samalla luomivärin pohjustajana. Tässä käytin sävyä Malted Pink, jota ei taida enää olla, mutta toinen samantyyppinen sävy on Taupe. TÄSTÄ* näet luomivärin levityksestä videotutoriaalin.

Toinen vaihtoehto on aurinkopuuterin käyttäminen luomivärinä, mutta siihen tarvitset sitten siveltimen sekä ehdottomasti luomivärin pohjustusvoiteen*.

Rajaus

Rajaa silmät ruskealla kajaalilla ja häivytä raja siveltimellä kauniin utuiseksi. Käytin tässä Laveran ruskeaa kajaalia ja Sigman sivellintä numero E57*, joka on myös loistava sivellin alaluomelle.

Ripsiväri

Ripset taivutin Shiseidon ripsentaivuttimilla*, jotka ovat ihan huiput ja olenkin jo näistä aikaisemmin kirjoitellut. Ripsarina toimi tämän hetken suosikkini Oriflamen The One No Compromise -ripsari. Sain muuten teiltä kuulla, että tuo ripsari lähtee pois vain lämpimässä vedessä ja niinhän se lukee myös merkin nettisivuilla. Aivan loistava niille, joilla ripsari tarttuu päivän aikana ylä- tai alaluomelle.

Kulmakarvat

Tähän käytin jo noin 20 vuotta käyttämääni L’oréalin Brow Artist -kulmakynää tummimmassa sävyssä. Kulmakarvatutoriaalin voitte kurkata meikkaamisen alkeet videollani (kulmakarvojen tekeminen alkaa kohdassa 11:08).

Huulipuna

Voisin sanoa asiakkaideni perusteella, että noin 80 prosenttia ei koskaan käytä nude-punaa vahvempaa punaa. Sanon siihen, että soo soo! 😀 Nude-punan pitäisi olla enemmänkin sellainen, joka on lähes omien huulten värinen, mutta tuo siihen lisää väriä. Suomessa nude-punaa pidetään usein sen sävyisenä, että ihan kuin huuliin olisi laitettu meikkivoidetta ja näin viety ne piiloon.

Kumpi huulipuna teidän mielestä on kivemman näköinen? Äläkä sano, ettei juuri sinulle sovi huuliin väri. Kyllä sopii, ja se tekee ilmeestä heti raikkaamman. Kunhan meikkipohja on kunnossa ja poskissa vähän punaa, niin raikas huulipuna näyttää hyvältä. Tämä raikas huulipuna onkin Max Factorin Colour Elixir Cushion -huulikiilto sävyssä 020 Splendor Chic, joka sopii parhaiten bruneteille.

*Sisältää mainoslinkin./ Saatu blogin kautta. 

  • Minna

    Tuo vaalea sävy on kauniimpi. Itse en ole koskaan käyttänyt huulipunaa vaikka muuten meikkaankin ahkerasti. Olen ehkä aina hiukan kärsinyt isoista huulistani, mitkä tosin nykyään on muotia 😉

  • Elllla

    Tummempi huulipuna on ehdottomasti parempi ja tuo silmät aivan eri tavalla esille! 🙂 Itse kuulun siihen 20 %:iin, joka käyttää joka päivä huulipunaa ja omistaa vain yhden nudepunan (jota en ikinä löytö). Huulipunat ovat ihania ja saavat kasvoille eloa. 🙂

  • anni

    Hei ! Olisi kiva saada jotain postausta perusmeikkituotteista, mutta luonnonkosmetiikan puolelta ja etenkin just niitä toimivia tuotteita ! 🙂

  • Johanna

    Ehdottomasti tummempi! En koskaan ole oppinut huulipunaa käyttämään, nykyään kovasti haluaisin. En vain osaa ostaa itselleni sopivaa väriä, tuntuu tosiaan ettei mikään sovi. Huultenrajauskynä ja huulirasvaa olen joskus käyttänyt kuten sinäkin. Ja kiitos hyvästä postauksesta ☺

  • Heidi

    Moikka, Bobbi Brownin luomiväriä löytyi vielä sävyssä malted pink Kicks:ltä. Hieno väri. Kiitos tästä tutoriaalista, näistä on paljon apua ja hyviä vinkkejä kokemattomalle meikkaajalle.

    • Miia Ezen

      Heippa! Ooh hyvä kun vinkkasit! 😍 Kiva kun tykkäsit sävystä. Se on kivan raikas arkeen tai miksi ei juhliinkin. 😊

  • Sofia

    Heippa, kävin katsoo sen toisen videon (kulmakarvojen tek..) niin siinä videossa rajasit mustalla värillä, mitä se oli?

    • Miia Ezen

      Oliko se tuo meikkauksen alkeet video? Eli sillä videolla teen mustat rajaukset mustalla luomivärillä. 🙂 Kaikki tuotteet on listattu tuben puolella videon alla. 🙂

  • Benita

    Heippa, mikä sävy sinulla on käytössä Alima Puren mineraalimeikkipohjassa?

    • Miia Ezen

      Heippa Benita! Mulla on tuo Neutral 2. Se on sellanen aika perus skandisävy ja se taitaa olla myös samalla yksi suosituin sävy.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram