Kuinka kauan meikit säilyy?

12.12.2017

Meikkien parasta ennen päivämäärät löytyvät pakkauksista, mutta onko niihin luottamista? Säilyminen riippuu monesta asiasta. Voit joko parantaa tai huonontaa tuotteen säilyvyyttä. Tässä muutama pieni vinkki.

Miten kosmetiikka säilyy parhaiten?

Kaikista huonoin paikka kosmetiikan säilytykseen on kylpyhuone, koska siellä on yleensä lämmintä ja ilmankosteuskin huitelee välillä korkeissa lukemissa. Kosmetiikka tulisi säilyttää huoneenlämmössä auringolta suojassa.

Hygienia on tärkeää kosmetiikan kanssa ja siksi tuotteita ei kannata lisäillä suoraan purkkien omilla aplikaattoreilla, jos sen haluaa säilyvän mahdollisimman pitkään. Myönnän, että omassa käytössäni olevat peitevoiteet kyllä menevät usein naamalle suoraan aplikaattorista. Puuterimaiset tuotteet ovatkin sitten asia erikseen ja ne säilyvät kauan vaikka niitä lisäisikin sormin. Niissä ei bakteerit pääse elämään, koska ne eivät sisällä vettä.

Meikkikynät kannattaa aina teroittaa sekä sulkea korkit ja näin pidät ne hygienisinä. Ripsivärit taas kuivuvat nopeasti, ja siksi aplikaattoria ei kannata “pumpata” ja näin lisätä vielä enemmän ilmaa purkin sisään. Meikkivoiteissa pumppupullot ovat aina parhaita säilyvyyden vuoksi, koska niihin ei pääse sisään ilmaa. Terkkuja vaan Make Up Storelle, koska mun lemppari ammattikäytössä oleva Sculpt Excellence meikkivoide on maailman huonoimmassa purkissa säilyvyyden kannalta.

Milloin vanha?

Ihonhoitotuotteissa kannattaa seurata pakkauksen päivämäärää, koska ainesosat eivät välttämättä enää tehoa parasta ennen päivämäärän jälkeen. Myös aurinkovoiteissa suojakerroin säilyy noin vuoden, ja en mielelläni riskeeraa mitään auringon kanssa. Ensi kesänä on ostettava uudet putelit.

Meikeissä käytän nyrkkisääntönä outoa hajua. Sen lisäksi pintaan on saattanut kertyä jotain ylimääräistä, koostumus on muuttunut tai tuote on vain jollain tapaa erilainen kuin ennen.

Lähtökohtaisesti kosmetiikat säilyvät todella pitkään. Omalla kohdalleni on osunut vain kuivahtanut ripsari, harmahtavaksi muuttunut kulmakynä sekä oudon hajuiseksi kääntynyt huulipuna.

Onko teillä mitään outoja kokemuksia? Olen kuullut, että homettakin saattaa pahimmassa tapauksessa kertyä.

  • Petra / Viilankantolupa

    No on, valitettavasti! Hamstrasin alekorista selektiivisen luomiväripaletin, säilöin sitä pihiyksissäni laatikossa pari vuotta (joo, säälittävää) ja kun viimein olin ottamassa sitä käyttöön, tuotteen pintaan oli kohonnut pari valkoista sormenjälkeä, jotka tuijottivat tummansinisen luomivärin pinnasta. Iiiikh, ei pysty. 😀 Olisi tietty pitänyt kurkata kannen alle ennen ostoa, mutta harvoinpa sitä muistaa hyvän alelöydön bongatessaan. No, eipä onneksi ole sattunut vastaavaa sen koommin.

    • Miia Ezen

      Heippa! Ääk.. voi ei.. ei oo totta! Ja noihin luomiväreihin vielä tulee mitään. Eli joku on koskenut sitä todella likaisin sormin. Yöks! :/

  • Sonja K

    Heips!

    Kiitti informatiivisestä postauksesta!! 🙂 Mä oon törmännyt tohon outoon hajuun nestemäisissä tuotteissa, esim. vanhat meikkivoiteet ja huulikiillot => lensivät saman tien roskikseen! 😀 Homeeseen en ole (vielä) törmännyt! 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Sonja K! 🙂 Joo.. tuo haju on varmaan mullakin yleisin juttu, mistä huomaa menneen vanhaksi. 🙁

  • Juuulia

    Äidin meikeistä on löytynyt noin 20vuotta vanhoja meikkejä, eivät toki olleet käytössä 😂 ne on onneksi nyt hävitetty!

    • Miia Ezen

      Hui! Ne varmaan jo haiskahtaakin aika mielenkiintosille. 😉

  • Laura

    Huulituotteita kannattaa aina laittaa vain “puhtaille” huulille. Esim. ruokailun jälkeen huulet kannattaa puhdistaa hyvin lautasliinalla/paperilla, jottei “ruoan jämiä/rasvaa” mene huulituotteeseen. Mulla on useita jauhemaisia meikkejä, jotka ovat yli kymmenenkin vuotta vanhoja (luomivärejä, poskipunia). Ne ovat edelleen täysin kunnossa, kun käyttää puhtaita siveltimiä ja säilyttää poissa lämpimästä ja kosteasta. Jauhemaisissa kun ei pöpöt viihdy.

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! Hei hyviä vinkkejä sulla. 🙂 Joo hyvin käytettynä kyllä nuo jauhemaiset säilyy pitkään. <3

  • Erika

    Kiitos hyvästä postauksesta 🙂

    • Miia Ezen

      Ole hyvä! Toivottavasti tästä oli apua. 🙂

  • didi

    Muutama huulipuna mulla on selvästi vanhentunut kun tuoksu on muuttunut hajuksi 😀 Muuten ei mitään selviä muutoksia. Oon kuitenkin käyttänyt tollaisia sivuja kuten http://www.checkfresh.com josta voi tsekata meikkien iän. Heitin pois muutaman 7v vanhan luomivärin. En tiedä olisiko se tarpeen, mutta kun mulla on uudempiakin niin mieluummin hankkiudun noin vanhoista jo eroon…

    • Miia Ezen

      Oho! Wautsi mikä sivu!! Ihan loistava! Kiitos! <3

  • Heidi

    Vaikka purkeissa ja purnukoissa onkin nuo säilyvyysajat, niin hankala niitä on tarkkailla. Tai siis itse en ainakaan ole muisti-guru joka muistaisi millon avattu, eli vaatisi kirjoittamaan johonkin ylös millon on avannut ja en vain viitsi.

    • Miia Ezen

      Hih! oot niin oikeassa! Tuossa Didin jättämässä kommentissa on hyvä ratkaisu tähän asiaan. En itsekään muistaisi milloin avattu. 🙂

  • Eeva

    Miten luomivärit sitten? Jos ei lue kauanko säilyvät? Kalliiksi tulee jos pitäisi olla 1-2v välein ostamassa kaikki paletit uusiksi..

    • Miia Ezen

      Joo niin kuin sanoinkin, että itsekin menen enemmän sen mukaan haiskahtaako tuote oudolle tai onko koostumus muuttunut. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram