Paljon jenkeissä menee rahaa ostoksiin?

25.06.2017

Mennäänpä suoraan itse rahaan. Olin säästänyt 2000 euroa pelkkiin shoppailuihin ja reissussa meni omiin ostoksiin tuliaisia lukuunottamatta noin 1300 euroa. Se on mielestäni todella kohtuullinen summa, koska en osta Suomesta lähestulkoon mitään. Viime kerralla shoppailin viime syksynä Varsovassa. Siitä löydät videomateriaalia TÄSTÄ.

Tämä voi olla jollekin aivan käsittämätön määrä rahaa ja halvemmallakin tietenkin pääsee. Ei muuta kuin nokka kohti outletteja tai rahapussi tiukasti kiinni. Olen kuitenkin tehnyt TODELLA paljon töitä tämän eteen ja se on täällä Suomessa aika monelle täysin mahdollista. Nämä shoppailut olen siis todella ansainnut. Näin selittelee hän. 😀

Meikit

Meikkeihin tämä kosmetiikkafriikki joutui tekemään ihan listan, ettei kaupoilla mene koko päivää. Yllättävää kyllä, että pihiys iski ja en käyttänyt Sephoraan, kun noin 200 euroa. Voit kurkata vinkit jenkkien meikkiostoksista TÄSTÄ. Tuolta omalta listaltani en loppujen lopuksi ostanut muuta kuin Tarten kiinnityssuihkeen, Stilan nestemäiset glitterit ja Huda Beautyn ripset. Päätin myös ostaa Anastasia Beverly Hillsin Modern Renesance -paletin Tarten paletin sijaan, vaikka sen kyllä saa tilattua Suomeen ilman tulleja BeautyBayn kautta.

Kävin pienoisen etsiskelyn jälkeen Ultassa, jossa on myös aivan huikea meikkivalikoima. Sieltä tarttui mukaan vain Dermablendin superpeittävä meikkivoide, johon en ole vielä täysin ihastunut. Walgreensistä tarttui mukaan tekoripsiä noin 50 eurolla, vaikka omia Ardellin demi whispies -ripsiä saa kyllä Suomestakin ainakin Punanaamiosta.

Kengät

Kenkiin hurahti noin 260 euroa, mutta sillä rahalla sain kolmet kivat kengät. Niken juoksukengät olivat puoleen hintaan, jonka vuoksi säästin aika hyvin kenkäostoksilla. Ruusumies sai minut kokeilemaan Adidaksen kenkiä ja tykästyin niihin aivan täysin. Hänkin osti itselleen valkoiset ‘addut’ ja näin alamme hiljalleen muistuttaa toisiamme. Oma tyylikin on muuttunut selkeästi rennompaan suuntaan tämän uuden miehen myötä.

Steve Maddenillä on aivan ihaniä kenkiä ja ei mitään superkalliita. Ikävä kyllä useimmat niistä olivat melko huonot jalassa. Nämä kuvassa näkyvät sandaalit olivat tosin eri maata, vaikka laatu ei niissä ole nahkakengiksi kovin hyvä. Nämä sandaalit niin kuin myös kahdet muut kenkäparit ostin Nordstromiltä – ehdottomasti yksi lempparitavarataloistani jenkeissä.

Laukut

Tähän kategoriaan menee myös lompakko, joka oli täysin heräteostos. Vanha rahapussini ei tulisi mahtumaan uuteen Marc Jacobs laukkuihanuuteeni, joten nappasin mukaan kukkaisen Kate Spaden lompakon. Toisena laukkuna ostin Herschelin viikonloppulaukun ja sitä todella tarvitsin. Nyt ei tarvitse kulkea viikonloppureissuilla monen nyssäkän kanssa.

Laukkuihin ja lompakkoon meni yhteensä noin 470 euroa eli suurin lohkaisu. Nordstromiltä ostin nämäkin, paitsi Herschelin laukku löytyi jostakin urheiluliikkeestä.

Vaatteet

Tämä voi tulla yllätyksenä, mutta jenkit ovat hyvin tavallisia pukeutujia ja tällä meinaan perus t-paitaa, farkkuja ja sandaaleja tai lenkkereita. Urheilullisuutta arvostetaan ja hienoissa ostoskeskuksissa saattaa tulla monta naista vastaan täysin urheiluvermeissä. Ken tietää ovatko he edes menossa urheilemaan – epäilen.

Vaatevalikoima ei ole siis mikään huima, ellet halua ostaa törkykalliita designer-vaatteita. Sanotaanko siis, että persoonallisia ja viimeisen muodin mukaisia vaatteita on melkein turha etsiä. Tällöin kannattaa suunnata kirppareille, joissa myydään vintage-tavaraa.

Itse en koskaan löydä mitään kivoja vaatteita muuta kuin Abercrombie & Fitchistä ja Hollisterista. Noita kyseisiä liikkeita tosin löytyy Euroopastakin – Tukholman Hollister lähimpänä.

Hollisterista ostin uusia ihastuksiani braletteja jaa siksi tällä hetkellä tuntuukin, että tämä pienitissinen on jättänyt rintaliivit historiaan. Ah, mikä vapauttava ja kevyt tunne. Itseasiassa tilasin juuri Hollisterin sivuilta lisää näitä ihanuuksia, koska ne olivat vain 10 euroa kipale. Kyseisestä kaupasta lähti mukaan myös laadukas sekä lämmin puuvillaneule ja merkin oma hajuvesi.

Abercrombiesta löytyi pari hupparia, jotka ovat ihanan lyhyitä. Ne sopivat niin ihanasti korkeavyötäröisten farkkujen kanssa. Nordtstromilta mukaan tarttui myös farkut sekä perustoppi. Alusvaatekauppa Pinkissä pyörin vaikka kuinka pitkään, mutta mukaan tarttui vain muutamat pikkarit.

Rahaa vaatteisiin meni yhteensä noin 300 euroa, eli mielestäni melko vähän. Tarkoituksenahan oli ostaa vaatteita niin pitkälle, ettei Suomessa tarvitsisi ostaa mitään.

Minkälaisia kokemuksia teillä on jenkeissä shoppailusta? Riittääkö hermo outleteissa pyörimiseen tai jossain niissä jopa kunnon tonkimiseen? Löydättekö niistä mitään?

  • Jennik

    Mulla tulee sneakerfriikkinä aina ostettua useampi pari lenkkareita. Ja kun jalkaan sopii myös lasten koot, niin siinäkin säästää hieman. Tämän lisäksi hommaan usein urheiluvaatteita, meikkejä/kosmetiikkaa ja jotain tavismekkoja. Aika peruskamaa siis. Laukkujakin katson ja ostan jos tarve vaatii. Tai noh, ollaan rehellisiä, kyllä niitä muutenkin on tullut hommattua. Outleteissa tuntuu olevan vuodesta toiseen aika samaa kamaa, mutta kyllä sieltäkin aina jotain löytää.

    • Miia Ezen

      Heippa Jennik! Tuo on mullakin kokemus outleteista, että samaa kamaa siellä on. Jos tykkää Calvin Kleinin tai vaikak Ralph Laurenin perusjutuista, niin hyviä juttuja kyllä löytyy. 🙂 Eli säkin ostat aika peruskamaa ja urheilupuolen juttuja. Niitä kyllä löytyy. 🙂 Ihan huikeeta, jos lasten kengät istuu. Lapsilla on joskus niin paljon söpömpiäkin kenkiä.

  • Tuulia

    Oo,varsin ihania ostoksia! Btw,täällä ikävöidään sun videoita! 🙂 Olisi mahtavaa saada pitkästä aikaa meikkivideota!! 😉

  • Emilia

    Heippa Miia! Tosi ihania juttuja oot löytänyt. Eksyin sun blogiin vasta äskettäin ja pakko sanoa että harvoin löytyy näin kiva suomalainen blogi, ihan mahtavaa sisältöä sulla täällä! 🙂 Koukutuin.

    Mun asia ei liity nyt tähän postaukseen mutta haluisin kysyä, että mitä oot tykännyt noista IsaDoran luomiväreistä? Bongasin sun arkimeikkivideolta tuon mattapaletin, joka näytti mun silmään tosi kivalta. Just jotain vastaavaa oon etsiskellyt, niin ois kiva kuulla vähän lisää siitä tai jos osaat suositella jotain samantapaista 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Emilia! 🙂 Ooh, onpa ihanasti sanottu. Kiitos! Oon tosi otettu. Mä tykkään tosi paljon Isadoran luomiväreistä. Näin ammattilaisena voin sanoa, että ne on tosiaan jopa ammattilaismeikkien tasoa/laatua. Muutama paletti niillä on vain mistä en tykkää.. ne on sellaisia missä on melkein pelkkää helmiäistä. Mutta niiden mattapaletit on ihan huikeita ja juurikin se, mikä on siinä sun näkemällä videolla. 🙂

  • kirsikka

    Amerikassa muutaman vuoden asuneena ja nyttemin kun kotimaa on taas Suomi,niin joka vuosi tulee siellä käytyä ja outletit koluttua. Mutta siellä asuessa löysin varsinaiset löytöpaikat eli Marshalls,Ross ja vielä yksi halpa kauppaketju,jotka myyvät esim merkkilaukkuja ja kenkiä todella halvalla.Tosin kengissä voi olla vain hajakokoja,mutta kaikki merkkilaukkuni olen sieltä ostanut ja paljon halvemmalla saanut kuin normioutleteista.
    En ole mikään himimeikkaaja ,mutta ihonhoitoon satsaan ja Amerikassa ostan ihonhoitotuotteeni aina apteekeista. Targitista tyttäreni sotin Nyxxin kulttimeikit,sillä olivat kuulemma halvempia siellä.
    Minusta Floridassa pukeudutaan varsin naisellisesti kukkamekkoihin ja korkareihin,ei niinkään urheilullisesti ellei olla urheilemaan menossa.
    Tommy Bahama on Floridan lempikauppani ja vieläkin on käytössä sieltä 8 vuotta sitten ostettu silkkinen rantakukkamekko. Kaupan vaatteet eivät ole halpoja,mutta leikkaukset imartelevat ja kankaiden laatu on todella hyvää. Lisäksi liikkeellä on omat tuoksut,joista pidän eritysien paljon,sillä saan helposti päänsärkyä liian voimakkaista tuoksuista.,mutta nämä ovat ihana kukkaisia ja silti kevyitä.
    Kiitos muuten ihanasta blogista. Tämä on ihana arjen piristysruiske.
    -kirsi-

    • Miia Ezen

      Heippa Kirsikka! Onpa todella kiva, kun laitoit kommenttia. Siellä asuneena parhaiten näistä tiedät. Mullakin on siitä jo noin 15 vuotta aikaa, kun siellä asuin ja montaa noista nykyisistä ketjuista ei vielä edes ollut olemassa, kun siellä asuin. Ja hyvä kun muuten puhuit tuosta Marshallista – mä käyn aina sen ja T.J. Maxxin myös kurkkaamassa, mutten oo löytäny sieltä ittelleni vielä mitään. Ruusumiehelle sieltä tosin lähti mukaan monta paitaa ja superhalvalla. Pitää tuo vinkkamasi Ross tsekata ens kerralla. 🙂

      Riippuu varmasti niin paljon osavaltiosta, että miten pukeudutaan. Tuulisessa Chicagossa ei kukkamekkoja paljon näkynyt. Ne olisi ollut korvissa alta aikayksikön. 😀 Enemmänkin farkkushortseja, perustoppia ja nahkasandaaleita. Aika samoin, kun aikanaan Kansasissa, jossa asustelin. Mutta onhan se Florida myös paljon “muodikkaampi” paikka. 🙂

  • Expatti

    Hei,

    Kyllä outletit on ihan ehdoton juttu. Sieltä on hankittu vaatteet, kengät, laukut, pyyhkeet, päiväpeitteet, kellot,.. Lisäksi TJMaxx, Marshall ja 21Century on hyviä shoppailupaikkoja.

    NYC:n vieressä on Woodbury Outlet, joka on ihan huippu. Jos ei halua vuokrata autoa, sinne pääsee myös turistubussilla. Sama kuin nää hop on hop off bussit. Lentolipun hinnan saa tienattua monin kerroin takaisin:)

  • HB

    Jenkeissä on ihan parasta shoppailla! Itse olen kierrellyt siellä ympäriinsä, ja outletit, varsinkin keskellä ei mitään, ovat täynnä aarteita! 😀 Las Vegasin ja Miamin ulkopuolella on tullut tehtyä parhaita löytöjä! Ihanin on Korsin konjakin värinen laukku, joka löytyi Korsin liikkeestä SUPER halvalla, n. 80e jäi hintaa kaikkien uudenvuoden alennusten yms kanssa. Myös VS ja CK alusvaatteita on osteltu ihan henkkamaukkahinnoilla tai edullisemmallakin. Hilfigerin talviparkan löysin alle 30 dollarilla. Vanseja ja Consseja kympillä kipale, niitä tulikin hamstrattua.:) Korsin mustat talvikengät myös Nycistä muutamalla kympillä. Korsin bomber-tyylinen takki kahdellakympillä.. olen semmonen, joka jaksaa etsiä ja penkoa! =) Leviksiä 25dollaria kipale, DKNY farkut puolet tuosta hinnasta. Uggia, hilfigeriä, korsia, ck ja vs, billabongia, adidasta, nikeä, timberlandia, ted bakeria yms on esim viime reissuilla tullut haalittua pilkkahinnalla. Shoppailijan paras maa! 😀

  • make

    Marshall’s ja TJ Maxx taitavat olla saman omistajan, Ross (dress for less) on niiden kilpailija. Nordstrom Rack kannattaa kanssa koluta läpi. Puolasta, Saksasta ja Briteistä löytyy nykyään myös TK Maxx.

  • Eve

    Heippa,
    Odotinkin tätä postausta! 🙂 Mä käyn shoppailemassa Miamissa kerran vuodessa. Mä yleensä käyn köyhtymässä Leviksellä, American Eaglelilla, Gapilla, Kalvin Cleinilla ja Hilfigerillä. Conversen olen ostellut jo tyhjäksi mutta toisaalta ne ei juuri halvempia siellä ole enää kuin Suomessa joten en viitsi sieltä enää mitään Suomeen kantaa 🙂 . Niin ja Bath ja Body worksilta haen aina vuoden suihkugeelit ja vartalotuotteet! Se on välttämättömyys! 🙂

  • Mia / Beauty Highlights

    Ihanaa, kun esittelit sun ostoksia! Nuo Niken kengät oli tosi kivat, nappaisin heti samanlaiset, jos osuisi kohdalle 🙂 Jenkeissä shoppailu on kyllä ihan unelmaa, täällä Suomessa en tykkää yhtään samalla lailla kierrellä kaupoissa. Onneksi on vielä viime kesän jenkkiostoksia, mistä iloita, kun tänä kesänä ei nyt ihan sinne asti tuu lähdettyä 🙂 Mutta jospa ensi kesänä taas!

  • j

    Hei, mitä luomiväripalettia suosittelisit sinisilmäiselle? Kaipaisin jotakin uutta luomiväriä, mietinkin mistä paletista löytyisi täydellisiä sävyjä sinisilmäiselle.

    Ihana blogi sulla, tykkään meikkipostauksista eniten. Löysin vasta äsken blogisi, luin kaikki postaukset läpi samantein. Hyviä vinkkejä jaat 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa j! Snisilmäiselle sopivat loistavasti oranssiin taittavat ruskeat. Myös luumun sävyt sopivat kauniisti. Riippuu ihan mieltymyksestä. 🙂 Isadoralla on ainakin kauniita nude-paletteja sekä myös the Balmilla. Onpa todella kiva kuulla, että viihdyt täällä!

  • Tuuli

    EU:n ulkopuolelta lentomatkustajan tuontirajoitus on 430 €. Eipä tainneet rajat riittää! Tullattavaa olisi ollut melkoisesti.

    • Miia Ezen

      Heippa Tuuli! 🙂 Juu niinpä taitaa olla. Onneksi meitä oli reissussa kuitenkin kaksi. Lisäksi kaikki olivat käytössä jo matkalla, joten vanhana tavarana ne toin Suomeen. En tiedä lasketaanko sitä, mutta vinkkinä muillekin.. kannattaa repiä tavaroista hintalaput irti. 😀 Ihan rehellisesti sanottuna varmasti vähintään joka toinen suomalainen ostaa jenkeistä tavaraa yli tuon 430 euron määrän. Kyllä jää taas valtiolta hyvät tullirahat saamatta. 😉

  • ei fiksua

    Kannustatko rikokseen? Kyllä kaikki maasta tuotu täytyy tullata jos menee yli rajan. Sisuna poistaisin heti tämän blogistekstin ennen kuin joku ilmiantaa sen.

    • Miia Ezen

      Heippa “ei fiksua”! 🙂 Blogini on hyvä mielen blogi ja en todellakaan kannata rikokseen. Omaan käyttöönhän me kaikki sieltä vaatteita ostetaan. Meitä oli tosiaan kaksi reissussa ja tavara jota tuotiin.. suurinosa siitä käytettyä. Älä minusta huoli! 🙂

  • Marianna

    Mä tykkäsin koluta Rossissa kummallakin jenkkiläreissulla (: Siskolle löytyi sieltä kivoja äitiysvaatteita! Parissa outletissakin käytiin mutta niis tein vain täsmäiskuja Conversen ja Vansin liikkeisiin, mies taas hamstrasi Tommy Hilfigeriä kun kyseisen merkin vaatteista tykkää.

    Myös parit KatVonD:n meikkejä tuli ostettua, sentään pysyi järki päässä huulipunasävyjen suhteen vaikka mm. Tummanvihreä sekä turkoosi houkuttelivat 😉

    • Miia Ezen

      Heippa Marianna! Mun kyllä pitää löytää tuo Ross ensi kerralla. 😀 Ja muuten vinkkinä Kat Von D:tä saa myös Ruotsista nykyään ja hinnat on samat kuin jenkkilässä. 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram