Tee-se-itse studiokuva kotona – yksin!

23.06.2016

P1110579

Kuinka saat itsestäsi tällaisia kuvia ilman ammattilaisen apua? Kuinka voit tehdä sen kaiken YKSIN? Tässä siihen seitsemän askelta:

1. Järjestelmäkamera

Itse käytän Panasonicin Lumix GX1 kameraa ja sen mukana tulevaa objektiivia. Reissussa sekä tuotekuvissa käytän siihen valovoimaisempaa ja litteämpää objektiivia. Myös Olympuksella on loistavia minijärkkäri vaihtoehtoja. Niiden edulliset ja laadukkaat objektiivit käyvät myös Panasonicin kameroihin.

Itselaukaiseva varmasti löytyy kaikista näistä kameroista, koska ilman sitä et pysty ottamaan yksinäsi kuvia. Kun painat itselaukaisevaa, on kohteena oltava jokin johon tarkennat. Itse käytän jalustalla olevaa rengasvaloa ja pomppaan sen tilalle, kun olen painanut itselaukaisunappulaa. Tähän voi käyttää kotona vaikka korkealla jalustalla olevaa kukkapuskaa – mielikuvitusta vain kehiin.

2. Jalusta kameralle

Tämä on melko pakollinen, jos otat itse itsestäsi kuvia. Voithan tietenki laittaa järkkärisi heilumaan epämääräisen tavarakasan päälle, kuten itse tein alkuun. Mutta voi kun siihen tuhrautui aikaa. Jalustana toimi ämpärit, kirjat, laatikot ja jopa pinnit hienosäätöön. Nyt alustana käytän Velbon Videomate 438 ‐videojalustaa.

P1110804

3. Vaaterekki

Ikeasta saa vaaterekkejä superedulliseen hintaan. Päädyin ostamaan toiseksi halvimman, koska halvin niistä tuntui niin heiveröiseltä rimpulalta. Omani on RIGGA vaateteline.

4. Paksua satiinikangasta

Satiini on hyvä kangas kuvaamiseen, koska se heijastaa jonkin verran valoa. Ostin tähän käyttöön kaksi metriä paksua satiinikangasta Eurokankaasta.

P1110810

5. Valaistus

Kesällä kirkkaalla kelillä riittää suora valo isosta ikkunasta. Talvi onkin vähän ongelmallisempi ja silloin on luonnonvalon lisäksi varauduttava järeämpiin aseisiin. Itselläni haaveena on hankkia Falcon Eyes valaisukitti päivänvalolampuilla talvelle vaikka tarvitsen ne enemmänkin meikkitutoriaaleja varten.

6. Kuvankäsittelyohjelma

Itse käytän edelleen Picasaa, vaikka Photoshop/Lightroom yhdistelmän käyttöoikeudet saisi todella edulliseen kuukausihintaan. Se on myös hankintalistalla.

7. Strike a pose!

Itse ainakin ujostelen poseerausta ihan kenen tahansa läsnäollessa. Yksinään voi hullutella ja kokeilla mikä toimii.

P1110579

P.S. Tottakai ammattilaisen ottamat kuvat ovat aina eri tasoa ja vielä upeampia, mutta tässä on yksi vaihtoehto kuinka päästä ainakin muutama askel oikeaan suuntaan.

  • Anna

    Moikka! Hei hyviä vinkkejä nämä! Heti ostamaan tuota satiinikangasta ja tripodi! Anna

    • Miia Ezen

      Jee! Toivotaan, että saat hienoja kuvia. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram