Maanpäällinen paratiisi

20.06.2016

20160613_170223

En ole malttanut odottaa, että pääsen kertomaan teille tästä huikeasta paikasta, jota kutsutaan Plitvice järviksi. Olimme kuin kaksi luontomatkailuun hurahtanutta pikkutyttöä ja pompimme iloisesti koko kahdeksan kilometrin lenkin. Luulin, etten löydä enää upeampaa paikkaa kuin Islanti, joka on yksi lempparipaikoistani. Tämä Kroatian helmi kuitenkin ylsi ehdottomasti näkemäni paikkojen TOP kolmeen.

Islannin retkestäni voit lukea TÄSTÄ ja TÄSTÄ  tai kurkata videot 5 parasta pussailupaikkaa Islannissa tai Cheekin jalanjäljillä Islannissa.

20160613_144844-001

Mietin pitkään, että minkä tarinan yhdistäisin näihin kuviin. Edellisinä viikkoina yhdistin asukuvat Tinder-postaussarjaan, mutta se näytti suututtavan jotkut lukijat. Ihmeteltiin, että onko treffipukeutuminen niin tärkeää. Noh, eihän se tietenkään ole, mutta haluaisin muistuttaa, että bloggaaminen on tarinan kertomista. Itse ainakin haluaisin oppia hyväksi tarinan kertojaksi ja yhdistää ne aina silloin tällöin matkakuviin, asukuviin ja varsinkin intohimoni kohteeseen kosmetiikkaan sekä kauneuteen. Ottamani kuvat ovat tarinoiden kuvitusta ja ne inspiroivat minua kirjoittamaan. Se on tapani blogata – tehdä rakasta työtäni. Tiedän, että te ihanat aktiiviset kommentoijat ja hiljaa pysyvät lukijat sen tiedätte. Kiitos, kun olette olemassa.

20160613_144145

Kun kirjoitan tätä, olen jo takaisin Suomessa. Kävin tänään kurkkukipuisena Lahdessa hakemassa Bertan (koirani) siskoni luota. Sain reissutuliaisena jonkin sortin pöpön. Iltahämärässä ja väsyneenä istuin junassa paluumatkalla Helsinkiin ja ihmettelin kuinka samankaltainen luonto meillä on Sloveniaan ja joihinkin Kroatian alueisiin verrattuna.

20160613_144437

Myönnettäköön etten ole kuitenkaan koskaan nähnyt näin upeaa luonnonpuistoa, kuin tämä Kroatian Plitvice. Vihreys ja puhtaus muistuttavat Suomea. Ehkä kaikkein eniten kuitenkin Suomea muistuttavat Kroatian ja Slovenian ihmiset. Monissa maissa en meinaa saada mitään otetta heistä. En tiedä ovatko he kenties kyllästyneet turisteihin vai onko kulttuuri vain niin erilainen.

20160613_163341

Kroatiassa ja Sloveniassa tapaamani ihmiset olivat avoimia, rehellisiä ja ystävällisiä – niin kuin Suomessa. He tuntuvat jollakin tapaa myös vaativan omaa tilaa sekä rauhaa, mutta olivat ehkä asteen kiinnostuneempia juttelemaan vieraiden ihmisten kanssa kuin me suomalaiset. Heidän kanssaan oli vaan helppo olla.

20160613_161252

Tänään junassa istuessani viereeni tuli istumaan nuori herrasmies. Aloimme jutella koirajutuista, koska koirani oli mukana. Oli todella piristävää huomata kuinka pääsin juttelemaan uuden ihmisen kanssa näin extemporee myös rakkaassa kotimaassani ja tietenkin omalla kielellä.

20160613_145913

Jos jokaiselle meistä antaisi yhden pienen rohkaisuruiskeen, niin voisin sanoa, että olemme täydellinen kansa. Vaikka suomalaisten ujous on mielestäni myös hurjan söpöä ja ymmärrän sen täysin entisenä superujona suomalaisena. Näiden sanojen saattelemana uskon, että tästä tytöstä tulee sellainen tuntemattomille hölöttelevä mummo.

20160613_164559

Tämä on vaan niin pöljää, kun olen kaksi viikkoa pois Suomesta niin palatessani hymyilen kaduilla omaa maata arvostaen. Vielä kymmenen vuotta sitten en halunnut palata Suomeen ollenkaan.

Nyt odotan innolla elokuun lomia ja mökkeilyä. Olen päättänyt poistua Suomen rajojen ulkopuolelle vain muutamaksi päiväksi ja sekin meikkiostoksille. Niin kyllä – kuulit oikein. Olen niin innoissani. Maskeerauskouluni alkaa syyskuussa ja yhtenä kesätehtävänä on kerätä ammattilaisten meikkisivellinsetti. Tämän olen jo tehnyt. Siveltimet ovat tulossa kolmesta eri nettikaupasta kotiani kohti, mutta meikki puoleen haluan tutustua enemmän. Olen näköjään niin innoissani, että koko postauksen idea meni hetkeksi sivuraiteille. Halusin vaan kertoa.

20160613_170202

Jos tähän kaikkeen huikeuteen vielä saisi elämäni miehen, niin olisin onnesta soikeana. Olen kuitenkin kiitollinen kaikkeen siihen mitä minulla on. Tärkeimpänä ystävät, perhe ja se, että olen löytänyt oman juttuni. Kaiken tämän saan kokea omassa rakkaassa maassani – maanpäällisessä paratiisissa. Jos siis jaksoit lukea tänne asti, niin postauksen otsikko ei viittaa upeisiin kuviin ulkomailta, vaan meidän upeaan maahan.

20160613_163904

Että sellainen postaus sitten tänään. Tämä oli niin kutsuttu tekstisylkäisy ja se piti päästää ulos systeemistäni. Toivon, että osaisin kirjottaa paremmin ja kuvailla ne fiilikset, joita nyt tunnen. Oma maa mansikka – muu maa mustikka.

20160613_171652

P.S. Kaikki kuvat on otettu puhelimellani, koska sadekuurojen vuoksi jätin järkkärin autoon. Niin upean näköistä tuolla vaan oli, että puhelimellakin sai näin upeita kuvia. Erityisen ylpeä olen toiseksi viimeisestä kuvasta.

Reissuvinkit:

  • Kansallispuistossa on neljää eri lenkkivaihtoehtoa. Suosittelen valitsemaan 8 kilometrin lenkin, joka sisältää pienen laivamatkan ja bussimatkan takaisin lähtöpisteeseen. Tämä retki vie sinulta lounastaukoineen noin 5-6 tuntia.
  • Suosittelen saapumaan paikalle iltapäivästä, koska silloin suuret aasialaisturistimassat ovat jo lähteneet kiertämään puistoa. Kello 17 jälkeen saimme olla lähes kahdestaan puistossa.
  • Puistoon tehdään retkiä eri puolelta Kroatiaa, mutta suosin mielummin itse vuokra-autoa, koska silloin saa tehdä kaiken omassa tahdissa.
  • Sisäänpääsymaksu puistoon on 110 kunaa eli noin 15 euroa, joka sisältää laiva- ja bussimatkan puiston sisällä.

 

  • Annn

    Upeita kuvia ja siis upea paikka 🙂 Mitkä on ne sun top3 paikkaa? 🙂

    • Miia Ezen

      Jos luonnosta puhutaan, niin ensimmäisenä tulee mieleen Islannin jäätikkölaguuni. Se teki niin suuren vaikutuksen. Kakkosena taitaa nyt tulla tämä Kroatian helmi. Kolmantena tulee mieleen Filippiinien Boracayn saaren White Beach. Kaikki kolme hyvin erilaisia. Islanti on maana edelleen jäänyt mieleen hyvin ainutlaatuisena ja mielenkiintoisena vaikka sää siellä ei ole olleenkaan kiva. 😉 Mitkä on sun TOP 3?

      • Annn

        Oi, sä oot käynyt kyl kaikis upeis ja erikoisis kohteissa 🙂 Heititpäs vaikeen..Hmm:D Mulla ehkö ykkönen Amalfin rannikko ja sieltä Positano oli ihastuttava. Tokana Rodokselta Lindoksen valkoinen kylä. Ja sitte kolmantena viimeisin kohde Tel Aviv, se kyllä yllätti 🙂 Siitä muuten mul blogissa just postausta 🙂 Oispa kiva joskus mennä vaiks drinkeille vaihtaan matkajuttuja sun muuta 🙂

        • Miia Ezen

          No hei noi on yhtälailla upeita kohteita! Amalfin rannikko on kyllä upee! ?

  • maijastiina

    Postauksesi Sloveniasta ja Kroatiasta vain vahvistavat entisestään hinkua päästä tuonne. Niin kaunista! Mutta oikeassa olet siinä, että upea on myös oma maamme. Keväällä kävin ulkomaanmatkalla ja olin pakahtua kotiin tullessa kaikesta kauneudesta, kun puihin oli reissunk aikana puhjennut lehdet ja joka paikka oli täynnä tuoreen vihreää. Nyt värit on jo ehtineet haalistua, mutta kaikki ihanat kukat on alkaneet kukkia ja mikä ihana tuoksu varsinkin sateen jälkeen ulkona on. Suomen kesään liittyy myös niin paljon ihania, kotoisia, kesäisiä ääniä. Rakastan Suomen kesää, mutta upea luontomme on myös muina vuodenaikoina.

    • Miia Ezen

      Heippa! Voi kun ihanaa, kun mainitsit tuon sateen jälkeisen tuoksun. Se on niin ihanaa! Ja onpas mukava kuulla, että on joku muukin Suomeen ihastunut. Ja en edes tajunnut kirjoittaa noista äänistä. Onko haarapääskyt, jotka pitää sitä ihanaa keskikesän ääntä? Se on parasta. 🙂

      • maijastiina

        Suomen kesästä löytyy kaikille aisteille ihailtavaa. Haarapääskyn ääntä en tunnista, mutta kuovin ääni on ihana kesäiltoina. Ja käki kukkuu kesäisin mökkimme lähimetsässä. ?

  • Anna

    Moikka Miia! Oli pakko kommentoida postauksesi tekstiä, se sai hymyn huulille. Puhuit tuosta tarinankertomisesta, ja voin yhtyä sanoihisi vasta aloittaneena bloggaajana. On mukavaa, kun saa postaukseensa kirjoitettua tarinan muodossa. Välillä tarinankertominen onnistuu, välillä ei sitten ollenkaan. Halusin vain sanoa, että tämän postauksen tekstistä tykkäsin todella paljon. Siitä huokui jonkinlainen rentous kirjoittamiseen. Pidä siitä kiinni! 🙂
    Anna, http://www.lifewithanna.com

    • Miia Ezen

      Heips Anna! 🙂 No, et kyllä näytä aloittevalta bloggajalta. Laadukasta sisältöä! Ja tuo on niin totta, ettei tarina aina kulje. Joskus jätän postauksen teon seuraavalle päivälle, jos ei vaan tarina kulje. Kiva kun tykkäsit tästä postauksesta. Omasta mielestäni mulla on vielä superpitkä matka hyvään kirjoittamiseen.

  • Annika

    Moi!
    On kyllä upeita kuvia! Meillä edessä syyskuussa häämatka Kroatiaan. Mainitsit tuossa edellisessä postauksessa autonvuokrauksen, onko joku tietty firma jota suosittelisit? Olen hieman skeptinen noiden auton vuokrauksien kanssa ja olenkin kovasti yrittänyt etsiä infoa ja kokemuksia mistä kannattaisi varata. Kiitos jos ehdit vastailla 🙂

    Annika

    • Miia Ezen

      Kiitos Annika! Me vuokrattiin auto Slovenian puolelta ja käytettiin Sixtiä. Oli edullisesta päästä muttei halvin. Kaikki sujui hyvin ja auto oli upouusi. 🙂 Jos epäilyttää, niin suosittelen näitä kansainvälisiä ketjuja – Hertz, Sixt yms. 🙂 Ihanaa häämatkaa ja onnea! <3

  • Susanna

    Onhan upeita kuvia, vieläpä kännyllä kuvattuja, ohhoh! Kyllä matkailu on mukavaa, mutta kotiin on aina ihana palata. Just tänään ajattelin sitä kuinka onnekas sitä saa olla, että on Suomeen syntynyt. Täällä on vielä puhdasta ja rauhallistakin, ainakin täällä Kehä III:n ulkopuolella 🙂 Kiva kun jaoit nämä upeat kuvat ja matkakertomusta 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Susanna! Rauhallista täällä kyllä on – jopa kehä III:n sisäpuolella. Ainakin kun vertaa moneen muuhun suurkaupunkiin. 🙂

      • Susanna

        No joo toi on totta, jos vertaa moniin muihin suurkaupunkeihin, mutta vaikka oon Espoossa syntynyt ja siellä viettänyt suurimman osan elämästäni, välillä piipahtanut H:gin puolella muutaman vuoden, niin viihdyn paremmin täällä maalla. Stadissa on kiva käydä, mutta en muuttaisi enää takas pääkaupunkiseudulle, en millään. Alkuun oli tosi omituista kun kaikki vieraat ihmiset höpötteli asioitaan, mutta äkkiä siihenkin tottui 🙂 Ja nyt musta on tullut samanlainen vissiin…eh. No täältä on vaan tunnin ajomatka “isolle kirkolle”, että ei ihan pääse vissiin mökkiintymään ;D

  • Ansku

    Hienoja kuvia ja kiva juttu! Mukava, kun postaat nykyään niin useasti! Odotan aina innolla näitä juttuja ? Olen itsekin todennut saman, että vaikka kuinka ihania reissut ovat, niin on aina vaan mukavampaa palata myös kotimaahan, jossa kaikki toimii, on puhdasta ja rauhallista ? Sinullakin on niin monta rautaa tulessa, että varmasti törmäät vielä elämäsi mieheenkin kaiken muun ohessa! ? Hyvää kesän jatkoa! ☀

    • Miia Ezen

      Heippa Ansku! Kiva kun viihdyt täällä. 🙂 Haluaisin postata vielä useammin, mutta pelkään, että silloin alkaa laatu kärsiä. Kyllä on joo niin kivoja juttuja meneillään, että se mies voisi olla vaan tiellä. 😉 Noh, ei sentään. 😀

  • Sara

    Aivan ihania kuvia ja tosi kiva postaus muutenkin!<3:)

  • son_of_zagreb

    Hei,

    Välillä positiivistakin palautetta ,o) Kivasti kirjoitettu blogi, rennon aidosti, joten hyvin luistaa. Matkablogien takia aloin aikoinaan seuraamaan. Meikkaus ei miehenä hirveästi kiinnosta

    • Miia Ezen

      Kiitos! 🙂 Täällä vielä kovasti opettelen kirjoittamista. Itse en ole vielä tyytyväinen. 😉 Ikävä kyllä noita kauneusaiheita on tulossa enemmän jatkossa, kun alotan koulun ja ei ole varaa reissata. Tulehan silti kurkkimaan aina välillä. 🙂

  • Ilona

    Huh, miten upeita kuvia ja vielä puhelimella!! On kyllä pakko lisätä paikka haavematkakohteiden listalle 😀

    • Miia Ezen

      Kiitos Ilona! <3 Joo, ehdottomasti! 🙂

  • Markit

    Heips; Nyt tuli Miia sellainen olo, että onnellinen ihminen on kirjoittanut tuon jutun. Ihanan rönsyilevä, ihan kuin olisit saanut jo uudet siveltimesi ja laittaisit sinne tänne pikkuisen väriä. Teksi puhkuu intoa… elämään. Se kai on paras vertaus. Kiitos siitä. Tuli hyvä mieli itsellekin. ?

    Minä pidän hölöttelevistä mummoista. Saatan olla sinä päivänä se ainoa juttukaveri hänelle ja aina on sen verran aikaa. Joskin nyt taitaa iän puolesta käydä niin, että minä höpötän ja sinä kuuntelet. ?. Otan hihastasi kiinni, jos törmätään.

    Kuvat ovat hienoja. Ja entäs se vastaleikatun ruohon tuoksu…se on kesä!

    • Miia Ezen

      Hih! OIkein sä osaat mua lukea! 🙂 Ihanaa, että innostukseni näkyy tekstissä ja vielä se, että se saa muut hyvälle tuulelle. 🙂

      Itsekin pidän hölöttelevistä mummoista. Itselläni on omassa taloyhtiössä jo sen vuoksu ainakin kaksi mummokaveria. 😀

      Ja TOTTA! VAstaleikattu ruoho – sen tuoksun muistan Sloveniankin matkalta, kun ei sitä kovin usein täällä pääkaupungissa haista.

  • Riitta

    Kroatia,oh! Kahdeksan pitkää kesää siellä asuneena voin samaistua kokemuksiisi matkaltanne. Mutta ei ole Suomen valoisien kesien voittanutta!
    Ihmiset ovat tosiaan niin samanlaisia kuin me ja haluavat pitää yhteyttä. Olen saanut esitellä heille meidän helmiä.
    Suosittelen laivamatkaa Rijekasta Dubrovnikiin ja oleilua Dubrovnikissa ja lähisaarilla.
    Pidän blogisi aitoudesta.

    • Miia Ezen

      Ooh! Oon ihan kade, että oot saanu viettää siellä noin paljon aikaa. On hassua löytää suomalaisen kaltaisia ihmisiä toiselta puolelta Eurooppaa ja vielä välimeren rannalta. 🙂 Kiva kun viihdyt blogissani.

  • Anonymous

    Todella upeita maisemia ja hienoja kuvia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram