Upeaa luontoa ja löhölomaa

27.05.2016

Tällaiselle maailmanmatkaajalle tuottaa pienimuotoista tuskaa löytää mielenkiintoinen matkakohde. Jos rahaa pursuaisi joka nurkista, ei ongelmaa tietenkään olisi. Tälle tyttöselle ei enää riitä pelkkä rantatuoli, meri ja aurinko vaan kohteessa pitää olla jotain erityistä, kivoja aktiviteetteja ja uusia kokemuksia. Kaikki nämä edullisesti kiitos. Tämä on se tuska josta puhun.

Onneksi ystäväpiiristä löytyy sellaisia superreissaajia, että jään aina jaetulle viimeiselle sijalle. Sainkin vinkkiä Slovenian upeasta luonnosta ja vähän yli viikon päästä suuntaankin nokkani kohti Ljubljanaa. Kerronpa kohta teille suunnitelmistamme, mutta sitä ennen ihailkaapas näitä upeita kuvia, jotka ovat kaikki Sloveniasta.

Soca joki

Matkapostauksia olettekin aika paljon kyselleet ja niitä tulee riittämään tänä kesänä. Slovenian reissuun yhdistyy naapurimaa Kroatia ja elokuussa on edessä lisää maita. Ongelmana on se, ettei aika riitä. Exäni (nykyinen hyvä ystäväni ja se henkilö, jolta sukunimenikin olen perinyt) on pyydellyt minua kovasti Turkin Alanyaan. Jopa niin kovasti hän minut sinne haluaa, että maksaisi matkani. Noh, se nyt vain on turkkilaista vieraanvaraisuutta.

Bohinj järvi

Espanjalaiset ystäväni pyytelivät minua Barcelonaan Gracia-festivaalin aikoihin, joka on ihan huikea kokemus koristeltuine katuineen, rumpubändeineen ja piruksi pukeutuneisiin papatteja paukutteleviin miehiin. Ja siellä tehdään niitä ihmispyramideja, joissa lapsi kiipeää huipulle. En oikein tiedä mitä tästä ajatella, mutta olen sen nähnyt ja hurjaa se oli.

Vintgar gorge

Ettei vain aika kävisi tylsäksi, niin ystäväni Tia kutsui minut elokuussa mökilleen. Tämä on kuitenkin näistä vaihtoehdoista ehkä yksi houkuttelevin. Suomen kesää ei voita mikään. Neljäntenä ja melkeinpä pakollisena asiana lähden käymään Varsovassa ostamassa itselleni meikkipakin ja meikkejä, koska siellä ne ovat laadukkaita ja edullisia. Ja miksi? Koska pääsin teatterimaskeeraajalinjalle ja tästä tytöstä tulee siis ihan virallisesti meikkitaiteilija! Olenko fiiliksissä? KYLLÄ!

Jasna järvi

Nyt suuntaan kuitenkin ajatukseni hiljalleen kohti Etelä-Eurooppaan. Lennämme noin viikon päästä Ljubljanaan, Slovenian pääkaupunkiin ja vuokraamme sieltä auton 12 päiväksi naurettavaan noin 130 euron hintaan. Ajamme suoraan Kroatian puolelle Zadariin, josta olemme vuokranneet huikean loma-asunnon Airbnb:ltä vain 430 euron viikkohintaan. Meillä on oma uima-allas, joka näkyy alla olevasta kuvasta!

112233

 

Ensin siis löhöilemme viikon ja teemme ihan sitä mitä huvittaa. Ehkä käymme Krkan kansallispuistossa ja Splitissä päiväretkillä tai ehkä emme, koska retkeilyn säästämme Slovenian puolelle. Viikon löhöilyn jälkeen nimittäin suuntaamme kohti Slovenian Blediä ja kauniita järvi- ja vuorimaisemia. Lopuksi vietämme vielä pari päivää Ljubljanassa ennen kotimatkaa. Postauksen kuvat kertovat enemmän kuin omat loruiluni. Kaunista on ja en malta odottaa, että pääsen itse räpsimään kuvia.

Postauksen kuvien creditit: Thousandwonders.netFinestayslovenia.com ja Airbnb.com

  • Taija

    Mä oon myös suunnitellut kesälle matkaa noille suunnille. Auto alle ja Sloveniaa ja Kroatiaa kiertämään, ehkä pieni pistäytyminen Italian puolellakin. 🙂 Kaikki vinkit ja kokemukset otetaan siis ilolla vastaan! Ainoa mitä mietin on turistien määrä heinäkuussa, mutta heinäkuussa taitaa olla aika ahdasta joka paikassa, joten sille ei vaan mitään voi! 🙂 Hauskaa reissua teille!

    • Miia Ezen

      Moikka Taija! 🙂 Joo täältä satelee vinkkejä ensi kuun puolella. Niin heinäkuu voi olla ehkä vähän kiireisempi, mutta elokuu voisi olla vielä enemmän. Uskon, että varmasti nautit silti. 🙂

      • Taija

        Jes, jään odottelemaan vinkkejä! 🙂 Ainiin ja onnea kouluun pääsystä! Huikeeta ja varmasti just sun ala!

        • Miia Ezen

          Kiitos! Uskoisin, että nyt on oikea suunta. 🙂

          • Anonymous

            Onko koulu maksullinen ?

  • Markit

    Voi Miia Miia! Iiiisot onnittelut ja lämmin hali, kun pääsit kouluun ?! Olen niiiiin onnellinen puolestasi. Kyllä on ihanaa kuulla, että pääsit sinne kouluun. Yksi unelmasi täyttyy ja minuakin hymyillyttää, kun on niin kiva uutinen. ?

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! Kiitos! <3 Olen kyllä niin onnellinen ja samalla vähän jännittynyt. Oonhan lennelly jo kohta kymmenen vuotta. Uutta ja jännää! 🙂

  • Sara I Sara's Fab Life

    Slovenia on mun suosikki maa euroopassa. Vaikka olut vain 2 kertaa koulun kanssa, eli on ollut aika ohjattua mutta rakastuin siihen heti. Partneri koulu sijaitsee Ljubljanassa, joten molemmilla kerroilla toki siellä, ja sitten yhellä reissulla oltiin Planicassa (huhtikuu) ja Piranissa ( syys-lokakuussa?) Olis kiva ite päästä kiertelee maata sitten vielä laajemmin.

    • Miia Ezen

      Heippa Sara! Sä ootkin nähnyt jo kyseisestä maasta paljon. Odotan kyllä niin innolla. Tulee varmasti olemaan hyvin erilainen lomakohde. 🙂

  • Saippehan

    Jee jee jee! Innolla odotan reissupostauksua. Samalle suunnalle tekisi mieli reissata ja kaikki vinkit laitan kotvan taakse.

    Suuret onnittelut myös koulupaikasta! Upea juttu!

    • Miia Ezen

      Kiitos! 🙂 Vinkkejä on luvassa. 😉

  • Saippehan

    Kaameita kirjoitusvirheitä kännykällä näpyttäessä, mutta ymmärsit varmaan ?

    • Miia Ezen

      Joo! No hätä! 😀 Oon vielä huonompi oman kännykän kanssa. Nytkin koneella näpyttelen.

  • kiasa

    Miksi et ole vaihtanu sun sukunimeä takaisin mitä se oli ennen exääsi? Toki nimenmuutos prosessi on aika iso mutta tuli vain mieleen. Ei tarvitse vastata jos liian henk.koht. kysymys.

    • Miia Ezen

      Heippa! Olen jo niin tottunut siihen viimeisen melkein 15 vuoden aikana. Se menee kyllä vaihtoon sitten joskus, kun oikea mies osuu kohdalle. 🙂 Myös työni puolesta sukunimen vaihdot ovat kalliita ja hankalia. Uusi passi, rinnakkaispassi ja Venäjän viisumi. Niin ja ajokortti vielä siihen päälle. Kallista! :/

  • Kristiina

    Krkan kansallispuisto on kyllä ihana paikka! Kannattaa käydä, suosittelen! 🙂

    • Merja

      Plitvicen kansallispuisto on ehdottomasti paras. Krka jää toiseksi.

      • Miia Ezen

        Heippa Merja! Hei kiitos vinkistä! Oonkin tätä miettinyt. Katsotaan keretäänkö Plitviceen asti, koska tuo Kroatia osuus on tällä kertaa enemmänkin löhölomaa. 😉

    • Miia Ezen

      Ihana kuulla! Voi olla, että käymme siellä. Se on hiukan lähempänä meitä kuin Plitvice. 🙂

  • Ihana suunnitelma! Lake Bled on kyllä kaunis ja samoin Kroatian kohteet, kuten Zadar. Mulla on paljon vinkkejä mm. Sloveniasta ja Kroatiasta blogissa. http://www.hugepassionforlife.com/blog/2015/5/23/lake-bled

    • Miia Ezen

      Heippa Jenna! Kiitos! Käyn heti kurkkaamassa! 🙂

  • Kati

    Onneksi olkoon opiskelupaikan johdosta! Toivottavasti kirjoitat millaista opiskelu sitten on. Ihana seurata ihmistä, joka rohkeasti uskaltaa toteuttaa unelmiaan. Tsemppiä uusiin haasteisiin!
    P.S. Ois kiva joskus nähdä kuinka suuri meikki- ja tarvikekokoelma sinulle on jo ehtinyt kertyä.

    • Miia Ezen

      Heippa Kati ja suuret kiitokset! 🙂 Joo, tuollainen videopostaus onkin listalla. 😀

  • Johanna

    Hei Miia!

    Mistä firmasta vuokrasitte auton Sloveniassa? Itse en ole vielä koskaan “uskaltanut” vuokrata autoa, mutta toivottavasti tulevaisuudessa 🙂 Todella halpa vuokra kyllä!

    • Miia Ezen

      Heips Johanna! Sixtiä käytettiin ja saatiin ihan uusi auto. Otettiin tosin läpä ylimääräisiä vakuutuksia, joten hinta vähän nousi. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram