Ennakkoluuloja

24.09.2015

P1080158 P1080151 P1080149

Kuvittele Keski-Eurooppalainen kaupunki. Istut rennossa lounge-baarissa nauttien herkullista cocktailia. Ilma on lempeä. Ohi kulkevat ihmiset jutustelevat iloisesti ja taustalla soi pehmeä house-musiikki. Ilta pimenee, mutta ulkona on edelleen miellyttävä istuskella. Tilaat toisen juoman jumalaisen näköiseltä tarjoilijalta. Lihakset paljastuvat paidan alta ja vahvasankaisten lasien läpi porautuu tumma katse. Et edes kehtaa katsoa silmiin, koska ilme on yksinkertaisesti niin flirtti. Suomalainen ujous iskee. Ääk! Tämähän alkaa kuulostaa jo Harlekiini-kirjalta. (Kuvien miehet eivät liity tarinaan)

P1080186 P1080229

Kuvittele Puola tai se jota luulet Puolan olevan. Et voisi kuvitella istuvasi ulkona, koska on kylmä. Baarin harmaus saa sinut entistä masentuneemmaksi. Miksi edes lähdit reissuun? Taustalla soi jonkin sortin ripaska ja et edes kehtaa tilata toista juomaa, koska tarjoilijaa ei vaan näytä kiinnostavan – yhtään mikään. Parempi painua menemään. Ulkona naamaan iskee kylmä viima ja ihmiset kävelevät tympeinä ohitse. Nyt se on löytynyt. On olemassa masentavampaa kuin Suomen marraskuu.

P1080167 P1080245

Ja nyt. Kuvittele, että ensimmäinen tarina on Varsovan matkastamme. Ei tarvitse kuvitella enää, koska näin se on. Puola on hyvin moderni. Kliseisesti sanottuna sekoitus uutta ja vanhaa. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja puhuvat hyvin englantia. Ja mikä parasta – Varsova on edullinen kohde.

Varsova yllätti aivan niin kuin meidän matkaseurueen hämmentänyt tarjoilijakin.

Kuitenkin tämän ja niin monen muunkin Euroopan kaupungin kohdalla suosittelen matka-ajankohdaksi kesää. Poikkeuksena ovat tietenkin joulumarkkinat, joita löytyy ympäri Eurooppaa. Esimerkiksi TÄSSÄ postausta reissustani jouluiseen Munchenin kaupunkiin.

P1080197 P1080198

VINKIT VARSOVAAN:

  • Hyviä kansainvälisiä ravintoloita löydät Nowy Swiatin kadulta.
  • Taksilla kulkeminen on edullista ja vaivatonta, mutta älä tule huijatuksi. Luotettavat taksiyhtiöt ovat ELE ja SAWA. He menevät aina mittarin mukaan.
  • Oma hotellimme oli todella hyvällä paikalla ja maksoi 280 € kolmelta yöltä kahdelta hengeltä. Paljon edullisempiakin vaihtoehtoja on paljon. Halusimme kuitenkin tällä kertaa hieman luksusta, johon ei monessa muussa maassa ole varaa.
  • Ostoksia kannattaa tehdä monissa ostoskeskuksissa. Me kolusimme Arkadian (Keski-Euroopan suurin ostoskeskus) ja Zloty Tarasyn, joka oli muutama sata metriä hotelliltamme.
  • Inglot on puolalainen meikkimerkki ja kotimaassaan noin puolet edullisempi kuin heidän liikkeissään Suomessa. Suosittelen kokeilemaan heidän upeita huulipuniaan. Puolassa voit reippaasti puhdistaa huulipunan ja sivellä sitä suoraan huulille. Kukaan ei katso kieroon. Näin vältyt hutiostoksilta.
  • Vieraile vanhan kapungin ihanissa kuppiloissa ja nauti puolalaisia leivonnaisia – niin suolaisia kuin makeita.
  • Istuskele Nowy Swiatin kadun baareissa ja nauti tunnelmasta. Löydät sieltä mm. Bollywood baarin, jossa voi nauttia upeita drinkkejä ja shishaa.

 

 

  • Emmi

    Varsova on ihan yksi mun lempparikaupunkeja! Asuin ja opiskelin siellä puoli vuotta vuonna 2010 ja se todellakin yllätti mut kauneudellaan ja moderniudellaan. Itsekin odotin enemmän harmaata ja ankeaa Puolaa 😀

    • Miia

      Joo.. yllättävää todella kuinka paljon tuo maa on kehittynyt. Paikkaa voisi mainostaa suomalaisille enemmänkin. 🙂

  • lena / london and beyond

    Kiva postaus Miia! 🙂 Mä yllätyin todella positiivisesti Varsovasta ja Puolasta, ihan kuin sinäkin. Kaikki ennakkoluulot pitäisi heittää romukoppaan, sieltä saa ihan huikeaa ruokaa ja drinksuja. Me oltiin Sheratonissa, joka oli Suomen hintoihin verrattuna tosi halpa – eli Varsovassa on mahdollisuus lähteä tasokkaalle lomalle, tosi edullisesti. Peukut pystyyn paikalle 🙂

    • Miia

      Kiitos Lena! 🙂 Hyvin sanottu. Olisinkin voinut enemmän painottaa tuota aspektia Puolasta. Näin me taviksetkin voidaan viettää hiemän tasokkaampaa lomaa. 🙂

  • Emmi L.

    Puola yllätti kyllä mutkin! Tosi paljon historiaa myöskin ja ihmiset oli tosi ystävällisiä ja shoppailumahdollisuudet tosi huikeet ja hinnat halpoja. Ainoa mikä mun mieltä jäi ainakin Gdanskista kaivertamaan oli se kovin avoin prostituutio jota näkyi jatkuvasti.

    Emmi L.
    http://happyfeetingblogi.blogspot.com

    • Miia

      Voi harmi! Varsovassa ei onneksi tuota nähty. Gdansk on kyllä silti paikka, johon haluan. 🙂

  • Eve

    Kiitos tästä vinkistä! En ollut koskaan ajatellut haluavani Puolaan, mutta nyt tämä sai innostumaan ja ehkä seuraava reissu sinne 🙂 .

    • Miia

      Eipä kestä! Suosittelen ehdottomasti vaikka ensi kevääksi. 🙂

  • joanna

    Tosi kiva kuulla että Puola yllätti positiivisesti! 🙂
    Terveisin eräs puolalainen

    • Miia

      Puolalaiset on niin mukavia! 🙂

  • Kirsi

    Hei.

    Kävin pari vuotta sitten Gdanskissa. Tykkäsin ja läheltä löytyy myös rantakaupunki Sopot.

    • Miia

      Heippa Kirsi! Et arvaakaan kuinka arvostan tälläisiä vinkkeä. 🙂 Haluan aina etsiä vähän erikoisempia paikkoja ja tuosta Sopotista en ole koskaan kuullut. Veikkaanpa, että ensi kesänä yksi reissuvaihtoehto on Gdanskiin ja sen kautta tuonne Sopottiin. 🙂 Kiitos!

      • Pia

        Mäkin suosittelen Sopotia, piiiiitkät biitsit ja muutenkin kiva pikkukaupunki. Oltiin siellä kuororeissulla samaan aikaan kun Lordi voitti euroviisut! Oli siistiä bilettää keskellä metsää olevalla laululavalla voittoa. 😀

        • Miia

          Nyt alkaa kiinnostaa vielä enemmän. 🙂 Kuororeissut on usein juuri sen vuoksi hyviä, että pääsee vähän erilaisempiin paikkoihin kuin yleensä.

  • jenni

    Me ollaan miehen kanssa käyty muutamia kertoja Puolassa. Meidän lemppari on ehdottomasti Krakova! Siellä on vaan niin ihana tunnelma. Gdanskissa on tullut käytyä myös ja nyt meillä on jo ystäviäkin siellä 🙂 minä vielä innostuin opiskelemaan kieltäkin. Ja puolalaiset ovat kyllä todella ystävällisiä ja mukavia ihmisiä 🙂

    • Miia

      Heippa! Oonkin kuullut, että Krakova on todella kiva paikka. Siellä haluan ehdottomasti käydä. Hauska kuulla, että oot kiinnostunut niin vaikealta kuulostavasta puolan kielestä. 😀

  • Sanna

    Mikä onkaan tuo ihana kahvila/ravintola viimeisessä kuvassa? Mikä mainio sisustus, piirretyt kalusteet ja somisteet!:D

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram