“Table for one, please!”

18.08.2015

P1070670

On kaksi paikkaa, jossa “people watching” on todella antoisaa. Helsingissä rauhallista vauhtia kulkeva ratikka ja ulkomailla paikallisten suosima kahvila.

P1070527

Reykjavikin kahvila Babalú toimi tähän loistavasti. Lisäksi sieltä sai loistavaa pientä välipalaa ja kahvila oli hauskasti sisustettu. Ihmisten toljottelun lisäksi oli hauska ihmetellä kahvilan pieniä yksityiskohtia. Seinillä roikkui mitä erikoisimpia tavaroita käkikelloista leluihin. Sellaista tavaraa tai jopa roinaa, joita olisin itse jo aikojen saatossa heivannut roskiin. Vessassa loistivat punaiset valonauhat ja sen seinillä poseerasivat Star Wars hahmot.

P1070534

Yksin reissatessani nautin kahviloista todella paljon. Kuppi kuumaa teetä tai lasi viiniä, kirja ja silloin tällöin wifi-yhteys ystäviin. Ja vessakin on tarvittaessa lähellä. Varsinkin Aasiassa sitä saattaa välillä tarvita useamminkin. Hih.

Ravintoloissakin viihdyn yksin. Ehkä. “Table for one, please!” kuulostaa vaan niin ikävältä. Kahvilassa ei kukaan toljota yksin istuvaa tyttöstä, mutta ravintolassa tuntuu välillä saavan osakseen sääliviä katseita. Vaikka hei – yksin matkustaminen on ihan tietoinen ratkaisu. Sen alkuun pääseminen on hankalaa, mutta lopulta se on antoisaa.

P1070669

On monta asiaa matkoista, joita on mielestäni yliromantisoitu. Rannalla pyöriminen rakkaan kanssa. Uuh ja yök – sitä hiekan määrää. Helteisellä säällä (esim. elokuu Turkissa) kirjan lukeminen ilman varjoa – ääk hikeä. Mutta kahvila, kupponen kuumaa ja kirja – siinä on jotain romanttista vaikka olisin yksin. Lupa olla yksin ja rauhoittua keskellä ihmisiä.

P1070672 P1070526

  • Heini

    Hei! Pidän välillä myös yksin matkustamisesta, kun ketään ei tarvitse ottaa huomioon ja voi mennä sinne mistä tykkää. Kiitos jälleen blogista. Paras reissuni oli Pariisin reissu, jolloin yövyin kaverin kommuunin sohvalla. Sai nauttia kaupungista ja katsella kiireisiä turisteja kahvilassa kuuman kupposen kera.

    • Miia

      Juuri tuo yksin matkustaisessa on vapauttavaa. Voi tehdä juuri sitä mitä haluaa. 🙂 Kuulostaa erilaisen hauskalta Pariisin reissulta. Välillä jokin muu kuin hotelli on virkistävä vaihtoehto. 🙂

  • Mariale

    Mukava kirjoitus yksinolon ja yksin matkustamisen iloista ja suruista. Joissain maissa on jo ravintoloita pelkästään yksin ruokailevia varten http://www.ruokala.net/ajankohtaista/syo-yksin-hollantilaisravintola-eenmaal-nayttaa-esimerkkia/1424146566830. Ajattelen, että jokaisen olisi hyvä rohkaistua tekemään asioita yksikseenkin.

    • Miia

      Kiitos Mariale! Mutta tuohan sun ravintolalinkki on loistava! Jos matkustaisin yksin Hollantiin, niin tuonne menisin ehdottomasti. Kynnystä ei olisi pyytää pöytää yhdelle, kun muuta ei olekaan. 😀

  • Tulevaisuus

    Ihana postaus. Valoa, voimia, sydämen kuuntelua ja leuka pystyyn toivon sinulle.

    • Miia

      Kiitos “Tulevaisuus”! 🙂 Tuo sydämen kuuntelu olisi meille jokaiselle tärkeää.

  • Anna Kotkasta

    Onpas ihanan värikäs kahvila, tuommoiseen kiinnittää huomionsa jo ulkopuolella.

    Yksinmatkustaminen on hauskaa. Minua ei häiritse ollenkaan tutustua uusiin paikkoihin yksin, olen sen verran utelias että kaupunkien koluaminen ilman seuraakin on antoisaa. Ja monta hauskaa retkeä olisi jäänyt tekemättä Ranskassa ja Hollannissa jos olisin vaan jäänyt sisälle, kun ei ollut seuraa.

  • Pinja

    Hei
    Sori suora kysymys mut mitä mulla on menny ohi? Oletteko siis eronnut :/
    Tuntuu että vasta lukennu postauksia teidän yhteisistä ulkomaan matkoista ja tulevasta muutosta ja sisustus suunitelmista. Nyt en ole hetkeen päässyt lukemaan niin en pysy enään kärryillä.

    • Miia

      Heippa Pinja! Olemme kyllä eronneet.

  • voivoi

    Eronneen naisen hehkutusta yksin matkustamisesta…

    • Miia

      Heippa “voivoi”! 😀 Voihan sen aina näinkin päin kääntää. 😀

  • Jutta

    Moikka!
    Just tuohon kahvilaan käveltiin ekana reykjavikissa, oli ihana paikka! Yläkerran vessa vielä astetta mielenkiintoisempi 😉 juuri matkalla Islannista kotiin, ihana maa ja ihanat hepat!
    Pusut ja halit!

    • Miia

      Moikka Jutta! 🙂 Meillä jäikin yläkerran vessa tarkastamatta. :/ Se on kyllä niin upea maa! Toivottavasti ilmat suosi!

  • Sara

    Moikka! Aluksi pakko kiittää blogista ja snäppäilystä! Blogisi lukeminen on mulle sitä aikaa kun saan olla itseni kanssa ja suljen kaiken muun ulkopuolelle.
    Yksin matkustaminen.. Tein viime marraskuussa kuukauden reissun itsekseni ja vain itsekseni Indoihin.. Ja ne säälivät katseet “just one, no firend?” ja eräskin tarjoilija tuli taputtamaan olkapäähän “Don’t be sad”.. En osannut kuin nauraa! Sillojn myös päätin että käyn mieluumiin kaupassa tai juurikin kahvilassa, kun haluan olla yksin. Sillä reissulla opin myös viihtymään paremmin yksin.
    Suuniittelen taas reissua ja saa antaa vinkkejä syksyn reissuun! 🙂

    • Miia

      Eipä kestä Sara! Kiva jos joku jaksaa kattella mun hölöttelysnäppejä. 😀 Oon aktivoitunu sillä puolella, kun eihän tänne kohta uskalla itään sanoa. 😉 Huomenna toivottavasti saan taas blogimatskua ulos. 🙂 Tuo on niin totta, että yksinmatkustellessa oppii olemaan yksin. Se tekee niin hyvää. Mihin aattelit suunnata syksyllä vai onko kohde vielä auki?

      • Sara

        Kohde on vielä ihan auki! Johonkin kauas toivottavasti 😀 ja mahdollisimman pitkään tietenkin.. Eli jos on joku ihana kohdevinkki ;D
        Snäppäilyssä parasta just se että todistusaineistoa ei jää xD

        • Miia

          Tsekkaa lentodiileistä jokin hyvä kohde, jonka saisi edulliseen hintaan. Suositteleisin Karibian kulmia, mutta syksyllä siellä on hurrikaanikausi. Jos ei olisi rahasta kiinni, niin lähtisin varmaan Kanadaan. Kollegani suositteli juuri Kapkaupunkia ja onkin itse lähdössä sinne jo toista kertaa peräkkäin. 🙂 Snäppäily kunniaan! 😉

  • Pinja

    Missä postauksessa olet erosta kirjottan? linkkii? =)

    • Miia

      Heippa Pinja! En ole tänne kommentoinut eroamme. 🙂

  • Mummeli

    Seurasin ohjelmaa ja tykästyin heti Sinuun, itsenäiseen suomalaiseen, kauniiseen naiseen.
    Nauti elämästä ja matkustelusta! Vielä löytyy Sinulle oma rakas. Olen siitä varma.

    • Miia

      Heippa Mummeli! 🙂 Kiitos kauniista sanoista. Nyt on ainakin tällä hetkellä ihan hyvä näin. 🙂

  • Ritu

    Hei!
    Kiitos ihanasta blogista. Pidän tavastasi käsitellä vaikeitakin asioita avoimesti. Parhaimmat jutut ovat juuri niitä syvällisiä pohdintoja elämästä. Itse harrastan monia juttuja yksin. Ulkomaanmatkoille en kyllä lähtisi yksin, se olisi aika hirveä kokemus. Olisi muuten joskus kiva lukea ajatuksiasi sinkkuden iloista ja suruista.
    P.S Olitte kyllä Ollin kanssa aivan ihana pari. Toivon,että löytäisitte vielä yhteisen sävelen.

    • Miia

      Kiitos Ritu! Kiva kun viihdyt täällä. Katsotaan, jos rohkenen kirjoittamaan tuosta aiheesta. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram