Ihana Amalfi, mutta yök niitä rappusia

11.08.2015

IMG_20150712_195814

IMG_20150712_201008

Ah niin ihana Amalfin rannikko, mutta yök mikä määrä rappusia! 😀 Italian Amalfin rannikko on tunnettu jylhistä maisemistaan ja pienistä söpöistä kylistään. Kaunis rannikko houkuttelee paikalle Välimeren upeimmat huvipurret ja jopa rapakon takaa saapuvat turistit.

Paikka on ikävä kyllä Italian kalleimmasta päästä ja ehkä ainut paikka missä en suostuisi auton rattiin. Parkkipaikat ovat vähissä ja kurvin takaa huristelevat kuolemaa uhmaavat skootterikuskit pelästyttävät jalankulkijatkin pehvalleen. Me tyydyimme apostolin kyytiin ja saimme siis joka päivä hyvän jalkatreenin ja muutaman minisydärin hurjasta liikenteestä rotkojen laidalla.

Mutta onhan tuolla kaunista.

IMG_20150712_200820 IMG_20150712_200910

Rehellisesti sanottuna ja monta turistien valloittamaa rantaa ja kaupunkia nähneenä tämä ei ollut suosikkipaikkani. Suuntaisin mielummin vaikka Garda-järvelle, missä on helpompi liikkua ja junallakin pääsee kulkemaan mitä jännittävimpiin kaupunkeihin. Amalfin rannikolla ollaan paljolti lauttaliikenteen varassa tai vaihtoehtoisesti sekopäisien bussikuskien viemänä. Kaunis paikka se oli, mutta olen turistina vaativa ja vaadin iisiä lomailua ilman hurjia urheilusuorituksia.

IMG_20150712_201637

Tässä kuitenkin meidän reitti Amalfiin, jota paikallinen vuokranantajamme suositteli ja totesimme sen toimivaksi. TÄSSÄ enemmän tietoa lentolippujemme ja majoituksemme hinnoista.

  • Lensimme Roomaan, josta matkustimme samoin tein luotijunalla Napoliin. Matkan kesto oli noin tunnin verran. Tietenkin lentämällä pääsee myös Napoliin, mutta liput olivat sinne paljon kalliimmat. Junamatkat saa muuten paljon halvemmalla, kun tilaa ne ennakkoon netistä TrenItalian sivuilta.
  • Napolissa vietimme muutaman yön, josta matkustimme Salernoon junalla. Matka kesti noin puoli tuntia ja maksoi noin 9 euroa suunta per nenä.
  • Salernosta hyppäsimme lauttaan, joka maksoi 8 euroa suunta per nenä.
  • Amalfista ihana vuokranantajamme poika tulikin hakemaan meidät ja vei asunnolle.

Kyllähän tässä tuli matkustettua vaikka millä vempeleellä ja monia eri etappeja, mutta Italiassa reissaaminen on todella helppoa. Itse olen “junaillut” paljon Pohjois-Italiassa ja aina löysin perille ja useimmiten vielä aikataulussa.

IMG_20150712_195951 IMG_20150712_201528

 

  • Maijeliini

    Ihana blogi! Kirjoituksia on aina kiva lukea, piristää mieltä 🙂 Ootko käynyt unkarissa, budapestissä? Itsellä olis sinne tarkoituksena matkustaa tammikuussa ja olisi kiva kuulla vinkkejä ja vähän hintatasoa yms 🙂

    • Miia

      Kiitos Maijeliini! 🙂 Budapestissä olen kyllä käynyt, mutten kirjoitellut silloin vielä blogia ja kuvatkin taitavat olla jossain paperiversiona. Sen muistan, että majoittuminen on edullista ja muutenkin kaikki paljon edullisempaa kuin Suomessa. 🙂

  • Tiina

    Kiitos siitä mitä kerroit rivien väleissä. 🙂 Ei tod. ole minua varten.

    • Miia

      Eipä kestä Tiina! 🙂 Haluankin kertoa rehellisesti kohteista. Kaunis paikka, mutta ei kaikille. Toisaalta riippuu paljon siitä missä kohtaa majapaikka sijaitsee. Myös kalliimmilla hotelleilla oli hissit alas rannalle ja omia kuljetuksia.

  • Micu

    Kauniita kuvia, upeita maisemia.
    En oo itse käynyt tuolla suunnalla, mutta Milanossa, Monzassa ja Bergamossa oon käyny 🙂 Se oli semmonen Formula1-matka, jota muistelen ikuisesti lämmöllä.

    Milano oli tosi paljon mun näköinen paikka. Paljon nähtävää, lämmintä, ihanaa ruokaa. Me majoituttiin Messukeskuksen vieressä, joka oli about 4km keskustasta, mutta julkiset meni hotellin eteen. Ja mikä hotelli se olikaan! Yksi parhaista. Ja ehdottomasti PARAS aamiainen ikinä. Jo pelkästään yksi pitkä pöytä croissanteille 😉 Nam!

    Kyllä matkailu avartaa! Odotan ensikuun Rodoksen reissua kovasti!

    • Miia

      Pohjois-Italia on ihan paras! Itseasiassa oon asunu Bergamossa lyhyen ajan. Se vanha kaupunki on ihana ja siellä oon syöny parasta pizzaa ikinä! Milano oli mulle ehkä liian iso.

      Ihanaa Rodoksen matkaa! Vanha kaupunki on siellä yllättävän hieno ja paikka yllätti kyllä täysin. Löytyi myös vähemmän turistirysä paikkoja. En uskoisi tätä sanovani, mutta tykkäsin. 🙂

  • Sanna

    Oliko tuolla seudulla siistiä? Entä Gardalla? Ehkä hassu kysymys mutta itseäni ärsyttää Italiassa epäsiisteys ja se ettei paikoista pidetä huolta. Nuo kohteet kiinnostaisivat, mutta… Erityisesti Milano oli minusta jotenkin luotaantyöntävä. Kun astut hiukan keskustasta sivuun on kaikki tuhrittu ja roskat kaduilla jne. Samoin kun kävimme Como-järvellä pisti minua suorastaan ketuttamaan se, että niinkin kauniit maisemat mutta järvessä ei saisi uida koska dumpattu täyteen jätevettä?! Samoin käsittääkseni Napolin edustalla uinta mahdotonta jätteistä johtuen. Jotenkin ketuttaa, että omasta maasta ei pidetä huolta. Olen kummastellut, että Italiaa aina vain kehutaan. Omat kokemukseni ehkä vain sitten sattuivat olemaan huonot. Olen vain todennut, että minä matkustan mieluummin muualle 🙂

    • Miia

      Amalfin rannikolla on kyllä siistiä, mutta Napolissa ei. Itse olen Milanossa pörinyt ihan vain keskustan alueella ja siellä oli omasta mielestäni siistiä, mutta muita osia en ole siellä nähnytkään. Mutta sehän on totta ettei kaikki Italiasta pidä. Toivottavasti annat saapasmaalle vielä mahdollisuuden. Voisit kokeilla vaikka Amalfin rannikkoa ja kenties Caprin saarta. 🙂

  • Sats

    Te eroatte… eieieiei 🙁

    • Laura

      Saman luin 🙁 Ou nou!

  • Saana

    No eivät todellakaan eroa! Tuolla aiemmin noin viikko sitten Miia kiistää erohuhut ja ihmettelee mistä moinen juttu on kotoisin. Ei kantsi luottaa iltapäivälehtiin.

  • Lizzy

    11.8. tällainen postaus ja 12.8. uutinen erosta? Hahhahhahhhaaaa! Nyt on joku puhunut ip-lehdille sontaa!

    • Miia

      Heippa Lizzy ja muutkin ihanat lukijat! Maikkarin netissä voitte käydä kurkkaamassa alkuperäisen uutisen, joka pitää paikkansa. Olemme edelleen hyviä ystäviä Ollin kanssa.

      • Pauliina

        Muutama päivä sitten hyvin pöyristyneenä kummastelit erohuhuja ja lumosit asian täydeltä laidalta. Noh, voihan sitä muutaman päivän aikanakin toki sattua ja tapahtua. Ja eihän täällä ylipäänsä pakko ole puhua totta tai kaikkea omista hlökohtaisista asioistaan.

  • Meri

    Maijeliinille voisin antaa pari hyvää vinkkiä Budapestiin: Paprika-ravintolasta saa herkullista unkarilaista ruokaa kohtuuhintaan upeassa miljöössä, Zara-hotelli tarjoaa loistavan aamiaisen ja on todella siisti. Lisäksi hyvä sijainti, ystävällinen henkilökunta ja edullinen. Tai oli ainakin 2012. 🙂 Margit Island on ihan must, jos tykkää ulkoilla. Ja Egerissä (n. 2-3 tunnin junamatkan päässä) on ihan huikea viinilaakso, josta voi tilata etukäteen viininmaistelun tai kierrellä vaan ilman varausta ja ostaa eri tilojen viinejä. T. Vaihtari -12

    Ps. Kiitos Miia kaikista mielenkiintoisista postauksista! Islanti on ehdottomasti yks mun tulevista matkakohteista. 🙂

    • Miia

      Ihanaa! Kiitos kun laitoit Maijeliinille vinkkejä. Käytän näitä itsekin, kun seuraavan kerran matkaan Unkariin. 🙂 Kiva, kun viihdyt täällä.

  • Ninneli

    Ikävää, että päätätte erota. Avioliitto ei koskaan helppo ole, mutta teinä kokeilisin jonkin aikaa erillään oloa ja vasta sitten päättää, voitteko olla ilman toisianne. Väkisin ei kannata yrittää, mutta käyttäkää ensin kaikki keinot ja katsoa mitä se tuo tullessaan. Teissä on paljon potentiaalia, olisi sääli heittää hyvää alkua hukkaan. Teiltä puuttuu parinvalinnassa oma valinta ja se voi olla yksi tekijä. Toivotan vilpittömästi, että näkisitte toisissanne vielä kipinää ja tulevaisuus toisi teidät vielä yhteen. Olette ihana pari!

    • Miia

      Kiitos kauniista sanoista! 🙂

  • Katri sahli

    Melko outoa samana päivänä postata yhteiskuvia yms ja ilmoittaa eroavansa.

    • Miia

      Niin kuin Maikkarin jutussa sanoimme. Olemme edelleen ystäviä. 🙂

  • Katri sahli

    Ystäviä toki.. muutama päivä sitten kirjoitit uudesta kodista ihan “me” muodossa.. kumosi aiemmat erohuhut..

    Lukijana tulee tietyllä tavalla harhaanjohdettu olo.

    • Miia

      Heippa Katri! Viittaat varmaan tähän: “Olen tainnut jo jossain vaiheessa mainita, että syksyllä vaihdamme maisemaa. Helsinki kutsuu ja sanomme hyvästit ihanalle Espoolle. Tuleva asunto on hyvinkin erilainen kuin nykyinen ja olen jo laittamassa sisustusta täysin uuteen uskoon tietenkin vanhoja myymällä ja käytettyjä ostamalla.” Kaikki tässä pitää paikkansa.

      Blogini käsittelee matkoja ja lifestylea. Haluan jättää henkilökohtaisimmat asiat blogin ulkopuolelle. Toivon Katri, että ymmärrät. 🙂

      • Pauliina

        Ymmärrän täysin, mitä Katri tarkoittaa. Vaikka on vain lukija, tuli olo, että haluttiin tietoisesti valehdella. Eikö olisi jotenkin neutraalisti voinut kiertää asian? Tai jättää kommentoimatta, jolloin ei olisi valehdellutkaan?

        Mielestäni blogeissa saa kirjoittaa juuri sen verran omasta elämästään kuin haluaa. Sen sijaan valehtelua en itse hyväksy blogeissakaan. Epäilemättä sitä tapahtuu kuitenkin paljon.

        • Miia

          Niin kuin jo aikaisemmasta vastauksestani käy ilmi. Kaikki on totta. Pyydän lukemaan tekstini uudelleen.

          • Pauliina

            Miia, viittaamme/viittaan eri kommenttiin kuin tähän muuttoon. Joku kysyi, eroatteko (okei, oliko se nyt sitten “oletteko eronneet”, pitäisi tarkistaa), ja äimänä kumosit huhun. Muuttaahan voi vaikka koiran kanssa, vaikka noh, tuntuu kyllä aika huvittavalta puhua me-tyyliin, jos koiraa meinaa seuralaisena. Itse oletan edelleen, että tahallisesti haluttiin johtaa harhaan. No, ei siinä, case closed.

  • katja

    Voi mie oisin niin toivonu, että tein juttu ois onnistunu..hienoa kuitenkin, että ootte ystävyyden pystyneet säilyttämään, toivottavasti jatkossakin <3 ja ymmärrän kyllä hyvin, että oot halunnut pitää yksityiselämän blogissa erillään, ethän välttämättä ilman ohjelmaa olisi ehkä tuonut kumppaniasikaan alun perinkään blogissa kovasti esille, siis jos olisitte tavanneet jotenkin perinteisesti. Etkä ole mitenkään tilivelvollinen kenellekään. Ihana pari oisitte olleet, ainakin näin etäältä seurattuna <3 Kaikkea hyvää elämässäsi jatkossakin ja ainakin sellaisen kuvan sinusta saa, että asiat ovat kuitenkin erostakin huolimatta hyvin ja että sulla on hyvä olla sun elämässä. Parasta jatkoa ja terkkuja Ollillekin 🙂

    • Miia

      Voi kiitos Katja! 🙂 Et arvaakkaan kuinka paljon sun kommentti lämmitti mun mieltä! 🙂

    • Pauliina

      Joo tilivelvollinen ei ole, mutta voisi tietty lukijoita kunnioittaa sen verran, ettei valehtele ihan päin näköä. No, mulla onkin nollatoleranssi valehtelulle normielämässäkin. Ehdoton ei “valkoisille” (huah) valheille.

      • Miia

        Kaikki teksteissäni on totta. Lukekaahan ne tarkasti. 🙂

  • Anelma

    Kertoo sinusta Miia ihmisenä paljon, että jaksat tällaisessa elämäntilanteessa tänne kommentoida ja vieläpä kiittää kaikenlaisista, omasta mielestäni tungettelevan ikävistäkin kommenteista. Olet sydämellisen lämmin ja viisaan vahva nainen. Ja kauniskin vielä! Toivotan sulle säkenöivää jatkoa!

    • Miia

      Voi kiitos Anelma! 🙂 Kaikilla meillä on omat murheemme, joten kaikkia pitää ymmärtää. Kiitos todella paljon kauniista sanoista. 🙂

  • Ansku

    Hei Miia, olen seurannut blogiasi jo pidempään mutten koskaan kommentoinut.

    Olen aina ollut kovin samaistunut sinuun, ja tämä voi tuntua hullulta kuulla, mutta itsekin juuri eroa tekevänä sain voimaa kun ajattelen noin upean ja vahvan naisen olevan samassa tilanteessa ja koska sinusta olen varma, että sinä kyllä selviät ja löydät vielä onnen. Tulee tunne, että jaksan itsekin olla vahvempi ja uskoa vielä parempaan, vaikka voimat ovatkin kovin pois. Toivottavasti ymmärrät mitä tällä tarkoitan, pelkkää hyvää.

    Toivotan voimia syksyyn, ja paljon iloa ja onnea tulevaisuudellesi. Olen varma, että sinua odottaa vielä jotain todella hyvää!!

    • Miia

      Moikka Ansku ja kiva kun kommentoit! Sulle on tulossa paljon kivoja juttuja vielä. Toivon sulle paljon voimia! 🙂

  • Santra vain

    Toivottelen vain tsemppejä teille molemmille. Melkoisessa pyörityksessä olette kuluneen vuoden olleet ja pyöritys varmasti jatkuu vielä jonkin aikaa. Mutta ennemmin tai myöhemmin pöly laskeutuu ja tulee taas uudet uutiset tilalle.

    Onnea siis molemmille uuteen elämäänne 🙂

  • Ellen

    Hei Miia ja Olli! Yllätitte ja ihastutitte minun ohjelman aikana 😉
    Tedin keskinäinen kemianne on olut sekä magneettista vetovoimaa että samat raudat toisinpäin, näin veikkaan. Kiitos kun uskalsitte avata runreenne meille ja olite mukana ohjelmassa.
    Fiksua, aikuismaista ja hienoa, että pysytte ystävinä, mikä tunnelma välittyy Italian lomakuvistakin.
    Roheita nuoria olette, my respect!!!
    <3

    • Miia

      Kiitos! Jos jotain elämässä haluaa, pitää välillä ottaa rohkeita askelia. 🙂

  • Mari

    Mä tiesin jo viime kesänä, että te eroatte. Olihan se nyt selvä juttu jo heti alkuun. Kinastellaan aivan helvetin typeristä asioista ja ollaan niin omaan napaan tuijottajia, ettei mitään rajaa.

    Yhdessä oleminen on niitä ala- ja ylämäkiä ja missään vaiheessa ei saa luovuttaa. Te ette edes tunne toisiaan vielä. Olisko mitään, jos olisitte viitsineet tutustua toisiinne, ennenkun päätätte erota? Toisen oppii tuntemaan kunnolla vasta 5-7 vuoden yhdessä olon ä’lkeen. En voi muuta kun nauraa. Miten idiootteja voi aikuiset ihmiset olla? Seurustellaan niinkui teinilapset ja heti kun alkaa joku pieni asia tökkiä, niin yhyy, mä haluan eron!

    Toivon, että jätät nyt seurusteluasiat sellaisille ihmisille, jotka sitä oikeasti haluaa tehdä. Sinä olet vanhapiika-ainesta ja sellaiseksi jäät!

    • Miia

      Hei! Huomioithat, että olet nähnyt ohjelmasta vain pienen osan elämäämme ja sen perusteella ei mielestäni voi kenestäkään tai kenenkään suhteesta sanoa näin ilkeästi. Ikävää, jos tunnet näin minua kohtaan ilman, että olemme koskaan edes tavanneet. Kaikkea hyvää sinulle kuitenkin toivottelen. 🙂

    • Tintti

      Sinulle “Mari”. Kirjoituksesi osoittaa suurta tyhmyyttä niin käytöksen kuin kirjoittamisenkin suhteen! Sinuna jättäisin tällaiset “nimettömänä” toisen elämään liittyvät negatiiviset kirjoitukset tekemättä, koska paljastat vaan oman tyhmyytesi ja tiedät sen varmaan itsekin. Toivottavasti aivoissasi tapahtuu edes sen verran että osaat hävetä törkeää tekstiäsi, palkäänpä vaan että tämä on turha toivo…

      Mialle haluan toivottaa voimia ja jaksamista sekä ole reilusti oma itsesi, olet hyvä juuri noin <3

  • Suvi

    Sulla on kyllä antoisa blogi ja sisällöltään monipuolinen, tykkään! 🙂 Eilen aamusella eksyin pienen tauon jälkeen lueskelemaan sun juttuja ja meinasin tippua tuolilta, kun katoin sen kulmakarvatutoriaalin! Se pieni luomivärisivellin oli niin symppis :)) Kiva katsoa tollasta luonnollista videota, jossa käyttökelpoisia ideoita ja kuitenkin näkee, että teet asiat omalla tavalla etkä arastele sanoa sitä ääneen. Liian monet blogit on nykyään täynnä sitä siloiteltu pintaa, vaikka esim noin pienestä, simppelistä jutusta kuin se sivellin, saa hyvät naurut ja tarttumapintaa siihen ei-aina-niin-hehkeään-arkeen. Itsekin joskus miettinyt, että saiskohan joku slaagin, kun näkis ettei mulla oo kunnon meikkisuteja 😛

    Iltapäivän erouutinen oli tietenkin ikävä, mutta se on elämää. Kummastuttaa nuo melkein närkästyneet kommentit siitä, että miksi on julkaistu yhteiskuvia, jos nyt ilmoitetaan erosta. Ihan kuin olis joku selviö, että välit menee täysin poikki heti, kun päätetään jatkaa eri teitä. Vaikutatte kivoilta tyypeiltä molemmat, joten pitäkää lippu korkeella – eri teillä tai ei 🙂

    • Miia

      Moikka Suvi! Et arvaakaan kuinka kivalta tuntui lukea kommenttisi. 🙂 Kiva kuulla, että pidät blogini sisällöstä. Kiitos! 🙂

  • lukija

    “Kaikki teksteissäni on totta. Lukekaahan ne tarkasti. :)”

    Tästä kommentistasi mielestäni huokuu omahyväisyys ja lukijoiden tietynlainen ivaaminen.

    Mihinhän suhteenne kaatui.. täydellisyyteesi?

    • Laura

      Uskomatonta miten ilkeitä ihmiset voivat olla. Nostan hattua Miia että jaksat tälläisiä kommentteja lukea ja vastata niihin ystävälliseen sävyyn.

      Kaikkea hyvää sinulle jatkoon! Olet niin sympaattisen oloinen nuori nainen 🙂

      • Miia

        Kiitos Laura sydämellisestä viestistäsi! Et arvaakaan kuinka tärkeitä nämä ovat minulle. Ei tosiaan ole helppoa ottaa vastaan ilkeitä kommentteja tuntemattomilta.

      • saara

        …samaa ihmettelen minäkin…miksi ilkeät kommentit?

        Toivon sinulle, Miia, parasta jatkoa. Samoin Ollille.

        • Miia

          Kiitos tuhannesti Saara! <3

    • Pauliina

      Mua ärsytti toi kommentti siksi, että ihan kuin esim. minä väittäisin tyystin potaskaa! Olen lukenut erittäin tarkasti tekstit ja kommentit ja olen tarkka luonteeltani muutenkin, ja siltä pohjalta sanon sanomiseni. Niin varmasti täällä moni muukin eikä vain jotenkin “kiusatakseen” kirjoittajaa lonkalta.

      Voisihan sitä oikein tuolta copy-pasteta matskua ja lähdettä ja perustella sen avulla, että tähän nojataan ja tästä tietyt mielikuvat, mutta lieneekö sekään sitten ihan tarpeellista? Eiköhän me olla kaikki ihan samat jutut luettu.

  • Malla

    Senhän nyt saattoi arvata että näitä vähemmän mukavia kommentteja tulee. Eipä noista kannata välittää, itsehän sen parhaiten tietää mikä on oikea ratkaisu eron suhteen.
    Niin kuin tuolla edellä joku sanoikin, pöly laskeutuu ajallaan ja elämä menee eteen päin 🙂 Tiedä mitä tulevaisuus vielä tuo tullessa! <3
    t. Malla

  • Maarit

    Hienoa Miia, että osaat suhtautua noihin uskomattoman lapsellisiin kommentteihin! Voimia teille uuteen tilanteeseen ja antaa elämän mennä eteenpäin:) Jännä juttu muuten, ilkeimmät täällä syyttää, että olet muka julkisuuden kipeä tyrkky. Sitten kuitenkin syytetään yksityiselämän pimittämisestä ja vaaditaan ties mitä selvityksiä tapahtuneista käänteistä. Huh, että ihmiset on joskus ristiriitaisia ja hassuja:D Ja sitten kun ollaan oikein moraalisen hermostuksen aallonharjalla, katsotaan oikeutetuksi arvostella ja haukkua ihmistä, ketä ei ole koskaan edes tavannut. Pitäiskö käytöstapoja alkaa taas opettamaan?

    • Miia

      Voi kun ihana kommentti ja niin totta! Täältä tulee suuren suuri virtuaalihalaus! 🙂

  • Tähti

    Moi! Pakko kommentoida, että vaikka miten olisi julkisuudessa tai ei olisi, vaikka miten kirjottaisi blogia, olisi telkkarissa, niin kahden ihmisen välisestä suhteesta ei todellakaan oikeasti tiedä kukaan muu mitään kuin ne kaksi ketä siinä ovat. Muistakaa ihmiset hyvät olla toisillenne ystävällisiä mielummin kuin ilkeitä!

    Ja Miialle sekä Ollille hyvää jatkoa yhdessä tai erikseen, olette rohkeita! 🙂

    • Miia

      Niinhan se menee. 🙂 Näin juuri Maaret Kallio sanoi Maikkarin haastattelussa. Kiitos Tähti! 🙂

  • jeikei

    Hauskaa kun kehotat ihmisiä lukemaan tarkemmin mitä olit blogitekstissä kirjoittanut, mutta et itse vaivaudu lukemaan mitä he yrittävät sinulle sanoa.. Että kyseisen blogitekstin kommenttiosiossa viikko sitten itse vastasit kysyjälle ettette ole eronneet. Siitä varmaan ihmisille harhaanjohdettu olo :/ Toki viikossa voi tapahtua paljon, mutta on kai se tässä epätodennäköistä. Varmaan parempi jättää vastaamatta jos ei yhtään pysty sanomaan miten asiat on.

    Mut joo, ehkä luen jatkossa(kin) vain noita sun matkailujuttuja, kiitos niistä!

    • Miia

      Heippa Jeikei! Emme ole edelleenkään eronneet. Tämä on totuus. Lisää voi lukea Maikkarin netistä, jos lisätiedot kiinnostaa. 🙂 Ei ole tarkoitus loukata ketään sanomillani asioilla. Olenkin hyvin yllättynyt, että miten omat asiani voi loukata muita. Jatketaan tästä iloisin mielin eteenpäin ja kiva kun pidät matkajutuistani. Niitä on tulossa lisää. 🙂

      • Pauliina

        Aamen Jeikei.

        Ei mutta kun voidaan vielä tarttua siihen, että no mut kun me vasta haetaan avioeroa, niin enhän mä yhtään valehdellu teille, kun kummeksuin suuresti erohuhua. Ei oltu erottu eikä olla vieläkään, mut ollaan kyllä eroamassa koko ajan, mut aattelin silti vielä 6 kk hokea, että ei olla erottu. Jepjep, ihmiset varmaan juurikin tarkoittaa kysymyksillä juridisia yksityiskohtia. Sittenhän koko asiasta olisi kantsinut uutisoida vasta 6 kk:n päästä.

        Jos lukijoilta pyydetään tarkkuutta, niin hohhoi, mitä saivartelua tämä sitten on. Pitänee vissiin itsekin pitää seuraavalla kerralla jotakuta tyyppiä täysin varattuna, kun kertoo olevansa asumuserossa.

  • Sipru

    Hei Miia,
    Yhydyn monen ystävällisen kirjottajan ajatuksiin, ja että ilkeät kommentit ovat yhtä arvottomia meille kaikille blogin lukijoille.. Miksi ihmiset purkavat nykyään pahaa oloaan bloginpitäjiin, se kyllä enemmän ihmetyttää. Eihän siitä saa muuta kuin pahan olon itselleen ja sieluunsa mustan jäljen. Kannattaisi muistaa, että toiselle tarkoitettu ilkeys on kuin pyyytäisi samaa itselleen. Maailmakaikeus kyllä muistaa hyvät ja pahat teot.
    Toivon sinulle jaksamista tämän päätöksen kanssa. Onnenhetkiä ja kaikkea hyvää elämääsi tästä eteenpäinkin!

    • Miia

      Kiitos Sipru! Ihanaa, kun toivotit jaksamista. Ilkeät kommentoijat ovat varmasti unohtaneet mistä tässä on pohjimmiltaan kyse. Avioerosta. Olen samaa mieltä kanssasi – maailmankaikkeus ei unohda. Suuri virtuaali rutistus ja hali täältä! 🙂

  • Veera

    Moi Miia! Olen seurannut blogiasi vuoden alusta lähtien enkä ole koskaan kommentoinut. Nyt on aivan pakko, koska haluan antaa sulle isot tsemppihalit!

    Olet uskomattoman vahva kun jaksat noin asiallisesti vastata ilkeille kommentojille. Se, että joku sulle täysin tuntematon ylittää (mun mielestä) töykeyden rajan utelemalla sun yksityiselämään liittyviä asioita, ja sitten närkästyy siitä että olet muka valehdellut, on ihan käsittämätöntä. Et ole missään nimessä kenellekkään meille ulkopuolisille tilivelvollinen. Vaikka oletkin tv-ohjelmassa esiintynyt, ja vaikka kirjoitat blogia, olet silti yksityishenkilö ja sulla on oikeus vastata tuollaisiin uteluihin juuri kuten haluat. Tärkeintä on, että olet itsellesi rehellinen.

    Toki, myönnän että eilen uutisen luettuani olin hieman pettynyt. Mutta vain siksi, että tuntui kun kaveripariskunta olisi eronnut. Olinhan tavallaan teidän häissä mukana kun sitä tv:stä seurasin 😉 Harmittaa, koska olisin toivonut teille paljon enemmän yhteisiä vuosia pariskuntana. Totuushan on, että emme me tiedä mitä suhteessa tapahtuu, näyttäytyy se ulospäin miten vain.

    Tsemppiä kuitenkin teille molemmille, sinulle ja Ollille! Toivottavasti ystävyytenne säilyy pitkään! 🙂

    • Miia

      Iiiiso virtuaalirutistus täältä sulle Veera! 🙂 Kirjoititpa kivasti!

  • Annn

    Ikävä uutinen. Mutta varmasti teitte kuten parhaaksi näitten. Kaikkea hyvää tuleviin suunnitelmiin ! 🙂

    • Miia

      Kiitos tuhannesti Annn! 🙂 Kiva kun olet aina täällä mukana kommentoimassa.

  • sekaisin..ko..

    Maikkari:
    “Ensimmäisellä Ensitreffit alttarilla -kaudella avioituneet Miia ja Olli ovat päättäneet erota. Eropäätös syntyi kesän aikana.”

    Miia: ” Emme ole edelleenkään eronneet. Tämä on totuus. ”

    Olet nyt selittänyt ja vääntänyt tätä asiaa niin monelle mutkalle, että ei paremmasta väljä..

    • Miia

      Heippa! 🙂 Kaikki tarvittava tieto koskien parisuhdettani Ollin kanssa löytyy täältä: http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/ensitreffit-alttarilla/uutiset/artikkeli/ensitreffit-alttarilla-pari-miia-ja-olli-ero/5260230

      Siteeraan myös Maikkarin juttua: “Miia ja Olli ja kertoivat MTV:lle, että ovat muuttamassa erilleen ja aikovat hakea avioeroa.” Eli rautalangasta. 😀 Olemme eroamassa, mutta emme ole VIELÄ eronneet.

      Toivoisin kovasti, että huomioisit yhden asian. Puhumme henkilökohtaisesta elämästäni ja EROSTA. Siinä vain yksi syy miksi haluan pitää blogini sisällön ja rakkaan harrastukseni iloisena. Haluan lukijoiden pitävän pienen tauon arjesta, kun tulevat lukemaan blogiani. Haluan, että täällä viihdytään eikä väitellä.

      Toivotan sinulle kaikkea hyvää. Toivon, että ymmärsit nyt missä mennään, koska rahkeeni eivät enää riitä selittämään tuntemattomille jo lehdissä näkyvää tietoa. 🙂

      • einäin

        Herrajjestas, jos toi ei oo saivartelua ja lukijoiden aliarvostamista ja oikeastaan jopa totuuden vääristelyä, niin sitten ei mikään.. Ja voit ihan rauhassa paeta sinne “kerron aina totuuden” -mantrasi taakse. Kun reaktio jonkun kysymykseen asiasta aiemmin on ollut tyyliin “mistä edes sait moista mieleesi??”, on turha nyt vedota siihen että teknisesti ette ole eronneet. Hyvänen aika, minä ainakin erosin miehestä just silloin kun eropäätös oli yhteisesti tehty ja käsitelty, vaikka juuri siihen hätään ei ollut mahdollista eroa virallisesti hakea saati sitten saada..!

        Olen erittäin vahvasti sitä mieltä, että yksityiselämäsi on yksityiselämääsi ja saat blogistina itse päättää mitä asioita täällä käsittelet, mutta ota nyt please fiksuna ihmisenä se huppu silmiltäsi ja ymmärrä mikä (joitain) lukijoitasi tuon asian käsittelyssä oikein nyppii. Ja kun se on tosiaan oma valintasi ollut, niin tv-ohjelmaan lähteminen kuin erohuhun epämääräinen kommentointikin, niin se joka leikkiin lähtee ja sitä rataa..

        • Miia

          Hei, suosittelen lukemaan tämän Maaretin tekstin: http://www.hs.fi/blogi/lujastilempea/a1305896774738

        • Pauliina

          Ah, nyt vasta luin tuon eli juuri noin, kuten einäin sanoi! Ei tuska. Herranjestas sentään, jos itsekin vaatisi esim. kavereilta juridista tarkkuutta. Siskoni on juristi ja eronnut; silti puhun hänen olleen naimisissa siihen asti, kun laitettiin ero vireille. Ikinä hän ei ole kokenut tarvetta korjata saati mieltänyt itsekään asiaa toisin! Mutta pahoittelut nyt sitten tästä maallisesta ja käytännönläheisestä tavasta nähdä asia. Sehän on täysin vain lakipykälistä kiinni, ettei avioliitosta pääse heti eroon.

          Toki jos jatkatte edelleen pariskuntana ettekä vain ystävinä, kuten olette ilmoittaneet, niin sitten tyystin eri asia. Muuten lukijoita on ihan turha ivata, tiedät sen itsekin ja ymmärrät erittäin hyvin, mistä puhutaan ja miksi. Jos vilpittömästi näet, että avioero tapahtuu aina vasta juridisena eropäivänä ja kaikki sitä ennen on ihan jotain muuta kuin eroa, niin ok, sitten voin jotenkin ymmärtää.

  • Heini

    Hei! Kiitos mukavasta blogista. Ilman ohjelmaa en olisi löytänyt tätä ja on oikeastaan ainoa blogi jota jaksan seurata. Onnea uusille teillesi.

    • Miia

      Moikka Heini! Wau mikä kohteliaisuus! 🙂 Kiitos! Kiva kun viihdyt täällä.

  • Pia K.

    Tuntemattomien ihmisten nimimerkkien suojista heittämät lokakommentit voi jättää omaan arvoonsa. Sinulla ei ole mitään velvollisuutta jakaa kaikkea elämästäsi ventovieraille ihmisille. Tämähän on blogi, hyvänen aika, jonka kirjoittaja saa ihan vapaasti valita mitä hän haluaa kertoa ja mitä ei.
    Voimia ja kauniita syyskesän valoisia päiviä sinulle, Miia.

    • Miia

      Ihana Pia K.! Kiitos! 🙂

  • Essi

    ku oot lentoemäntä ja oot yötä jossain hotellissa työn takia niin joudutko sä maksaan mitään siitä hotellista vai saatteko firman kautta olla ilmaseks niissä hotelleissä? tai niinku jou’utteko maksaa ees jotain niistä? 🙂

    • Miia

      Heippa Essi! Jos joudun työn puolesta olemaan hotellissa yötä, niin työnantaja maksaa hotellin. Taitaa olla yleinen käytäntö reissuhommissa. 🙂

  • sääli......

    Suomen turhin “julkkis”…

    Tsemppiä jatkossa!

    • Miia

      Heippa! Olen samaa mieltä. Hih! 🙂 Ja Maikkarin juttua siteeratakseni: “Toivomme, että voimme jatkaa tavallista elämää rauhassa ilman julkisuutta.”

    • Ella

      Ja silti viitsit lukea blogia 🙂

  • Kurjaa

    Olen pahoillani erostanne. Ja lokaajia puolustaakseni, onhan se ero jos niin on päätetty vaikka ne kamat vielä samassa kämpässä olisikin.. saivartelua sinulta.

    Pidän blogisi tyylistä, taviksen taviskirjoituksista ilman sellaista kultalusikka suussa meininkiä.

    Seurasin ohjelmaa, vaikutitte loistoparilta. Tarpeeksi erilaisilta, mutta toisianne täydentäviltä. Mikä meni vikaan?

    Käyn blogissasi joka päivä tsekkaan onko tullut päivityksiä. Onneksi niitä tulee ahkeraan.. Jatka samaan malliin ja nauti loppukesästä. Myönnä myös joskus erheesi. Olet huippu!

    • Miia

      Myönnän! 🙂 Kiva kun tykkäät käydä lukemassa näitä mun rustailuja. 🙂

  • Hanne

    Oon vähän järkyttynyt näistä kommenteista, vaikka ne ei sinänsä edes yllätä. Nettivihaan törmää valitettavasti lähes joka päivä. :/ Seurailin sun snäppejä, josta kuulin uutisen erosta ja näistä ilkeistä kommenteista – ja oli tietty pakko tulla lukemaan ja pahaahan tollaset tekee aina. Unohda ne, kaikkea hyvää teille molemmille! Teidän juttuja oli ihana seurata ihan sieltä alusta asti, musta #oliiviöljygate oli mahtava! 😀 Lainaan erästä ystävää; “Vaan parhaimpien kanssa sitä tappelee”, tarkoittaen ettei sitä vaivautuis välttämättä ihan kaikkien kanssa edes oliiviöljystä nahistelemaan! 😉 Mukavaa loppuviikkoa, keskitytään me tytöt tosiaan vaan kaikkeen kivaan ja unohdetaan paineet! 🙂

    • Miia

      Kiitos Hanne! Juuri näin – me tytöt keskitytään vaan kaikkeen kivaan. Kiva kun seuraat mun snäppejä. 🙂

  • LAURA

    Sun blogis on ihan huippu ja tekstit tempaavat mukaansa. Löysin blogin vasta keväällä ja koukkuun jäin! 🙂
    Pitäisi aikuisten ihmisten ymmärtää ettei eropäätös synny yhdessä yössä joskus siihen menee kesä joskus jopa kuukausia tai vuosia.
    Mukavaa syksyä ja tsemppiä uusiin tuuliin!
    Uusia blogitekstejä odottaen 🙂

    • Miia

      Oletpa niin oikeassa. 🙂 Kiitos tuhannesti. Uusia tekstejä on tuloillaan. 🙂

  • Anni

    Olin surullinen kuullessani erostanne. Seurasin ohjelmaa keväällä tiiviisti ja molemmissa teissä oli jotain tuttua ja sellaista, mihin voin samaistua. Sinussa epäonnistumisen pelko kun olit kohdannut vastoinkäymisiä, Ollissa puolestaan tunteiden hidas syttyminen jonka tunnistan itsessäni. Kaikkea hyvää teille molemmille, toivottavasti löydätte onnen tahoillanne! 🙂

    T. Nainen 24v.

  • Anna Kotkasta

    Kaunis paikka, mutta rappujen ravaaminen lomalla ei kuulu minunkaan lempipuuhiin. Asuin joskus Ranskassa kaupungissa, jossa päästäkseni kotoa kouluun kävellen, mun piti kulkea joen yli vievällä sillalla, ja tässä korkeassa sillassa oli 90 askelman rappuset ylös ja alas. Olin muuten timmissä kunnossa sen syksyn jälkeen :). Kun “kylmät” kelit tulivat, siirryin käyttämään bussia.

    • Miia

      Hih! Toisaalta tuollainen vähän rankempi hyötyliikunta on todella hyvä ja veikkaan, että syksyn loputtua ne sillan rappuset ei tuntunu enää missään. 🙂

      • Anna Kotkasta

        Ei kyllä haitannut raput enää talven koittaessa. Ekat kerrat nousta niitä oli kyllä kamalia, tuntui ettei ne lopu koskaan. No, tulipahan laskettua “äärettömät raput” eikä niitä niin montaa ollutkaan. Ja suli noihin koulumatkoille melkein 15 kiloa elopainoakin 🙂 (myönnän kyllä että ne kilot myöhempinä vuosina tulivat takasinkin).

        Vaikka ajattelin ensin etten kommentoi tätä kommenteissa vellovaa keskustelua, vaan postausta itseään vaan, niin on kyllä sanottava, että ihmiset osaavat olla karuja kommentoidessaan verkossa. Joku muukin tsemmpauskommentissaan jo tästä puhui, mutta meidän äiti teroitti mulle jo pienestä, että metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan. Kovasti tsemppiä Miia pyöritykseen, toivottavasti jaksat pitää positiivisuudestasi kiinni.

  • tuija

    No huhhuh mitä kommentteja!! Nyt kyllä nostan keskisormeni pystyyn ilkeille kommenteille! Eiköhän se ole ihan Miian ja Ollin asia tämä ero, eipä kuulu muille eron syyt!
    Ihanasti jaksat Miia ottaa ilkeät kommentit. Mä en jaksaisi. Paljon tsemppiä teille molemmille <3 kyllä ne asiat siitä järjestyvät. Harmitti se teidän ero minuakin. Olitte ihana pari, mutta kiva kun voitte olla ystäviä 🙂

    • Miia

      Kieltämättä tässä tilanteessa se ei ole helppoa, mutta te ihanat teette siitä helpompaa. 🙂

  • Ella

    Nämä kaikki törky-pauliinat ja paavot mitä lie ovatkaan, jotka täällä kommentoivat ja raivoavat rehellisyyden perään. Käsi sydämelle; oletteko te omassa elämässänne aina niin raivorehellisiä ja kerrotte asiat juurta jaksain joka ikiselle sielulle? En usko. Tai jos olette, niin se on perin outoa sekin. Kyllä normaali ihminen suojaa aina jollain tasolla yksityisyyttään ja tässäkin tapauksessa oli kyse todella intiimistä asiasta. Ihme raivoamista – eihän tätä blogia ole pakko seurata!

    Sulle Miia kaikkea hyvää, elämässä ja etenkin rakkaudessa 🙂

    • Miia

      Word! 🙂 Kiitos tuhannesti!

    • Pauliina

      Vastaanpa sinulle Ella omalta osaltani.

      Kyllä, olen umpirehellinen itse. Valkoisia valheita ei mielestäni ole olemassakaan. Blogeissa voi kertoa, mitä haluaa, mutta ei puhua itseään pussiin eli valehdella. Jos ei halua sanoa, että aika paskisti menee ja ei ehkä jatkoa piisaa, tuskin kandee dramaattisesti päivitellä jonkun kysymää erohuhua “oletko ihan hullu?” -tyyliin. Ei, hän oli oikeassa. Tarvitsiko hän rehellistä vastausta? No, asian olisi voinut ohittaa sanomatta mitään. Eihän meitäkään suivaantuneita olisi, jos

    • Pauliina

      Hmm, täällähän oli vissiin minulle Ellalta postia. Etuliitteeni tosin ei ole “törky-“. Jos penää rehellisyyttä, se tuskin tekee ihmisestä kovin törkyistä, vaan max moraalinvartijan.

      Jep, itse olen umpirehellinen. Siksi en ymmärrä pätkääkään valehtelua, joka nippanappa voidaan paskantärkeilevällä saivartelulla selittää. Tai “selittää”.

      Yksityisyys ei tarkoita valehtelua. Hiljaisuus ei tarkoita valehtelua. Mutta totuudenvastainen viestittäminen on valehtelua – olkoonkin, että vielä jotenkin pystyisi oman vastauksensa taakse jäämään tai voi vedota siihen, että kysyjä asetteli väärin kysymyksensä. Asioita voinee myös ymmärtää ilman eksakteja sanojakin.

      Toki voi olla, että joillakuilla on sama tyyli irl:kin. Että kun kysytään, menetkö tänä iltana elokuviin, niin vastataan, että en todellakaan. Ja jätetään sanomatta, että menen kyllä klo 17, mutta sehän ei vielä ole minusta iltaa. Kuulostaa raskaalta.

      Minä en tiedä, miksi pitäisi valehdella tai miksi rehellisyys olisi outoa.

  • Siivetön

    Ihan kamalaa miten ihmiset on ajattelemattomia. Kyse on kuitenkin sun elämän varmasti vaikeasta ja kipeästä asiasta, niin silti monet on ilkeitä kommenteillaan. Mä oon onnellinen että sillon kun mun elämässä oli kaikkein vaikeinta, niin ei ollut Facebookia sun muita, joten sai surra rauhassa ja niiden kanssa jotka aidosti välitti.

    Kovasti voimia ja muista, että vastoinkäymiset vahvistaa sinua huomista varten! ♡

    • Miia

      Kiitos “Siivetön”! Näinhän se menee. 🙂

  • wink

    “Toisen roska on toisen aarre” ja niin edelleen. Mun mielestä Olli vaikutti varsin mukiin menevältä pakkaukselta. Hyvä kun vapautuu sinkkumarkkinoille! ;P 😀

    • Miia

      Niin Olli onkin! 🙂 Eikä roska suinkaan!

  • JenniN

    Hämmentävää miten joillekkin ihmisille blogit tuntuvat olevan niin suuri osa elämää ja vaikuttavan heidän tunteisiinsa. Tykkään blogistasi ja tietysti aloin seurata teihin ohjelman aikana ihastuessa. Mutta minullekkin tuli yllätyksenä, että miten voisi loukata toisia, että et nyt kertonut henkilökohtaisesta ja vaikeasta asiasta. Suuren murheen, esim läheisen menetyksen, aikana blogaaja tuskin kertoisi vaikka kysyttäisiin. Ei se olisi hänen tehtävänsä, ellei hän itse nostaisi asiaa esille. Tietysti olet blogannut parisuhteestanne, mutta ei silti ole meidän asia ellet itse kirjoittaisi postausta erostanne/haasteistanne.

    Itse kirjoitan blogia ja jätän asioita sanomatta, ne voi ymmärtää rivien välistä tai olla ymmärtämättä. Mutta blogaajana en kuitenkaan ole koe olevani velvollinen jakamaan sitä, mitä en ole halunnut avata lukijoille.

    Toivon, ettei negatiiviset kommentit satuta sinua 🙁 kaikki sympatiani ovat todellakin puolellasi!

  • Rilla

    Hei! Olen lukenut blogiasi lähinnä matkailuun liittyvien kirjoitusten takia. Yleensä en lue muiden kommentteja kenenkään blogeissa, enkä kommentoi itsekään. Mutta tämän päivityksen kommenttiketjun tulin avanneeksi ja lukeneeksi ja olen aika tyrmistynyt.
    Eniten ihmetyttää se todellisuus missä ihmiset elävät. Joukossamme on valtavasti ihmisiä, etenkin nuoria, jotka elävät elämäänsä sosiaalisen median kautta. Muuten ei osata elää, eikä toisenlaista elämää edes arvostaa. Toisten elämän tapahtumien seuraaminen on se ykkösjuttu sekä oman elämän tapahtumien päivittäminen toisten seurattavaksi. Ihmissuhteet muodostetaan somessa ja niitä ylläpidetään somessa. Ystävien ja läheisten kanssa fyysisesti läsnä vietetty aika ei ole minkään arvoista. Silloinkin kun ollaan toisen ihmisen seurassa, ollaan vain puoleksi läsnä, koska kädessä on se näppejä poltteleva älylaite.
    Ihminen uskoo olevansa ikuisesti vahva ja haavoittumaton. Totuus on kuitenkin se, että meistä jokainen tarvitsee ympärilleen ihmisiä, jotka oikeasti ovat fyysisesti läsnä. Ystävät ja läheiset ovat se pääoma, jota tarvitsee silloin, kun ei olekaan enää se vahva ja menestyvä, jonka elämää kaikki haluavat seurata. Jos ystävät ja läheiset ovat vain someystäviä, ihminen voi jossakin elämänsä vaiheessa olla aika yksin. Kun se yksinäisyyden hetki elämässä koittaa, someystävät katoavat ja tilalle ei jää mitään. Viettäkää ihmiset enemmän aikaa ystävienne ja läheistenne kanssa ja perustakaa perheitä. Eli hankkikaa sitä pääomaa, joka on vanhuudessa tai sairauden kohdatessa (joskus jo nuorena), kultaakin kalliimpaa.
    Työssäni kohtaan todella paljon ihmisten yksinäisyyttä. On sydäntä särkevää, kun yrittää selvittää onko jollakin omaisia ja se ainut omainen osoittautuu vain viranomaiseksi. Me kaikki kuljemme kohti sitä, että omat taidot rapistuvat ja muiden apu ja tuki tulee välttämättömäksi. Silloin tarvitaan niitä fyysisesti läsnä olevia läheisiä, perheenjäseniä ja ystäviä.
    On täyttä höttöä alkaa mielensä pahoittajaksi somessa. Jokainen meistä voisi oikeasti ottaa tavoitteeksi sen, että vähentää sosiaalisen media käyttöä ja antaa aikaa läheisilleen ja ystävilleen. Ihminen ei jää paitsi yhtään mistään, jos jokin somessa jää huomaamatta. Somessa elämä näyttäytyy aika usein pelkkänä illuusiona, joka on kaukana aidosta, oikeasta elämästä. Perhe ja ystävät ovat todella ihana sisältö elämälle. Omassa elämässäänkin pääsee paljon helpommalla, kun sitä ei tarvitse rakentaa somea varten.
    Ehkä vähän tylsä kommentti, mutta pakko kai jonkun on herätellä ihmisiä.
    Kaikkea hyvää toivon omaan elämääsi ja myös jokaisen kommentoijan elämään.

  • Stina

    Mitähän nämä jotkut kommentoijat itse ajattelisivat, jos samanlaista lokaa tulisi niskaan eron hetkellä. Jokainen voisi miettiä, että miltä tuntuisi lukea näitä kommentteja, jos oma elämä olisi kyseessä. Noudatetaan jooko kultaista sääntöä ja kohdellaan muita kuin haluaisi itseään kohdeltavan <3

    Sä Miia ainakin handlaat jo kultaisen säännön, kun noin ystävällisesti vastaat ilkeisiin kommenteihin. Sulle ja Ollille kaikkea hyvää! 🙂

    • Miia

      Stina <3 <3 <3 Siis kirjoitit juuri sitä mitä ajattelin varsinkin eilen. KIITOS!

  • Milla

    Rehellisesti ja vilpittömösti, kun lukee noin monta linkitystä ks ohjelmaan, vieläpä sen uuden kauden startatessa. Ja ohjelman psykologin artikkelia linkkisi kautta, tulee väkisinkin mieleen josko tässä on jotakin sovittua, jossakin kohtaa. Kenties vain nyt lopussa, jotta jäljet johtavat takaisin ohjelmaan ja saavat katsojia ja osallistujat ties mitä. Tai ehkäpä hurjimmissa kuvitelmissa jopa alusta alkaen on tarinalla muitakin käsikirjoittajia.
    Toivottavasti näin ei ole, kohdallanne. Ulkomaisilla formaateillahan se lienee jo toimintamalli joka tunnetaan.

    Mitä tulee henkilökohtaisiin eroihin, ja toisenlaiseen kuin toivottuun tulokseen, näistä tunnen kyllä suurta sympatiaa kohdallasi. Tässä kohtaa pidit linjasi alusta pitäen, ja jos näin on että kyseinen ohjelma jo menneen kesän sateita, ja jäljellä vain tuoreet tunnearvet kokemuksesta, niin et millään tavoin ole velvollinen tuomaan formaattia esiin kauttasi erityisesti tässä kohtaa elämässäsi. Anna itsellesi rauha ja oikeus henkiseen välimatkaan siitä mikä oli tuolloin osa julkista ohjelmaa ja nykyisin privaattia elämääsi.

    Uskon kuitenkin sinun olleesi aito ohjelmassa. Sellaisiakin sattui jotka kenties eivät niinkään avioliittoa edes etsineet…Tämä on suuri vääryys niille vilpittömille osapuolille, ja tuotantoyhtiöllä siinä suuri vastuu valkata aitoja ihmisiä “sekaantumaan” toisten elämiin. Onnea jatkoon, pärjäät kyllä.

    • Miia

      Heippa Milla! Sen vuoksi nuo linkit, koska onhan tämä ohjelma ymmärrettävästi ollut melko suuri osa elämääni viimeisen vuoden ajan. Ei ole mitään salaliittoteorioita tai muutakaan. 😀 Kyllä tämä on ihan oikeaa elämää. Kiitos kauniista sanoista. 🙂

  • Helgu

    Kukapa meistä rehellisyyttä arvostavista ihmisistä ei olisi joskus valinnut sanojaan niin, että sanomisia voi tulkita monella tavalla, eikä silti tarvitse valehdella. Tai jättänyt jotain kokonaan sanomatta..En minä ainakaan. Varsinkaan silloin, kun yleisönä on joukko täysin tuntemattomia ihmisiä. Jätä siis Miia nuo kommentit valehtelusta täysin omaan arvoonsa!

    • Miia

      Suuri hali sulle Helgu! <3

  • Koala

    Hei

    Minäkin tulin ensin surulliseksi erouutisista ja sitten ajattelin, että miten koko eron voisi estää. Harkitkaa nyt vielä, älkää tehkö mitään hätiköityä. Itse olen ollut naimisissa 13 vuotta saman miehen kanssa ja kyllä aina välillä on enemmän inhottanut toinen kuin rakastuttanut toinen. Mutta avioliitto jatkuu. Sellaista se on, elämä on joskus sellaista tasapainoilua, kompromissien tekemistä, joustamista ja itsensä muuttamista. Ja toivomista, että toinenkin muuttuisi.

    Ihailen kykyäsi vastailla lempeästi kaikenlaisille ihmisille. Olet varmasti loistava lentoemäntä ja hyvä missä tahansa ammatissa, jossa ollaan ihmisten kanssa tekemisissä. Säilytät kauniin käytöksen tilanteessa kuin tilanteessa. Arvostan todella paljon tuollaista asennetta.

    • Miia

      Kiitos! 🙂 Piristit päivääni kaikkien inhottavien kommenttien seassa. Tässä istun ja ihmettelen, että mitä nyt onkaan tapahtunut blogissani. :/

  • Maarit

    Hei Miia:)! Ehkä tämä kommenttien paljous ja sävy niin hyvässä kuin pahassa kertoo siitä, että blogiasi on luettu paljon ja tunteella. Ennen kaikkea tunteella;) Ainakaan blogisi ei lukijoiden mielestä ole tainnut olla laimea:D

  • Hanna

    Ite jätin poikaystäväni äsken tekstarilla… Se oli lähtenyt taas baariin ja valehdellut ihan muuta. En vaan jaksanut enää. Oon niin heikko ja haavoittuva, enkä kestä tätä epäluottamuksessa elämistä. Nyt pelottaa kun jään yksin. Miten selviän huomisesta? Pyytääkö se anteeksi valehtelua? Tuskin. Syyttääkö se mua eroamisesta? Varmasti.

    Alettiin seurustelemaan kun olin 17, nyt olen 19. Muutin vasta pois kotoa ja asun yksin täällä kaupungissa, poikaystävä asuu tuossa lähellä, mutta perhe asuu muualla. Pelottaa jo miten pärjään, tarvinkohan jonkun laastarisuhteen? Mulla on ahdistushäiriö, ja en tiedä selviänkö, poikaystävä on ollu mulla öisin turvana (sillon ku ei oo ollu baarissa)

    Mut olin kyllä surullinen kun kuulin teidän erosta. Kuitenkin tärkeintä, että ootte edelleen hyviä ystäviä. Ei se yhtään huono juttu oo, jotkut ihmissuhteet vaan toimii paremmin niin. Vaikka iteltä just voimat meni, niin toivotan kuitenkin sinne voimia ja hyvää syksyä <3

  • Pauliina

    Viimeinen kommentti aiheesta rehellisyys: ihmisillä menee rutkasti nyt puurot ja vellit sekaisin. Osa ei selvästi ole lukenut kaikkia tekstejä eivätkä ymmärrä siksi, mistä osa on tuohtunut.

    Edelleen, kertomatta jättäminen ja tyystin ristiin puhuminen on kaksi eri asiaa. Epäilemättä löytyy paljon niitäkin ihmisiä, jotka hyväksyvät molemmat asiat. Monet silti eivät tai eivät kelpuuta heppoista selitystä.

    Toki on eri asia, kuuluuko lukijoille ihmisten käytös mihinkään suuntaan mitään. Eri asia myös se, pitäisikö empatian voittaa tietyissä tilanteissa, oli takana mitä tahansa.

  • Laura

    Pauliina! Voisitko ymmärtää, että kyseessä ei ole illan suunnitelmat tai muu vähäpätöinen ja arkinen asia. Miia ei myöskään ole sinulle henkilökohtaisesti tuttu, kun vertasit etteivät sukulaisesikaan sinulle “valehtelisi” tällaisesta asiasta.. Avioero on erittäin henkilökohtainen ja kipeä asia kenelle tahansa, eikä ole mikään ihme, ettei joku halua sitä julkisesti puida. Jollain tasolla kaukaisesti ymmärrän, että koet olevasi harhaanjohdettu, mutta ei sinun tarvitse kaikkea tietää, tämä asia ei todellakaan kuulu sinulle. Antaisit siis jo olla.. Jokaisen elämään mahtuu hyviä ja huonoja hetkiä, sinun ja Miian ero tuntuu olevan siinä, että hän on positiivinen, kaunis ja pirtsakka, sinä taas keskityt negatiivisuuteen. En tiedä kuinka vanha olet, mutta kasvunvaraa tuntuu vielä olevan. Miialle toivotan kaikkea hyvää, vaikutat ihanalta ihmiseltä! <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram