Parhaat rusketusvinkit

14.07.2015

P1070805

Auringonoton riskeistä puhutaan aina, mutta uskaltaisin sanoa, että tästä huolimatta monet kylpevät auringossa ruskettuneen ihon toivossa. Silloin on tärkeää suojautua hyvin. Olen vihdoin oppinut sen, että iho ei rusketu yhtään nopeammin jo sen käräyttää. Punaisuus muuttuu rusketukseksi vain hetkellisesti, mutta loman loputtua se myös kuoriutuu nopeasti pois.

Olen etsinyt jo pitkään hyviä aurinkovoiteita ja sain Vichyn tuotteista vinkin kollegaltani. Olen alkanut käyttämään korkeaa suojakerrointa, koska ihoni on iän myötä muuttunut paljon. Palan helpommin kuin ennen. Ja sekin urbaanilegenda on nyt testattu, että iho ruskettuisi nopeammin matalammalla suojakertoimella. Ei pidä paikkansa. Hiljaa hyvä tulee. Loman aluksi voi tuntua, että enkö rusketu laisinkaan. Kun saat hiljalleen hyvän pohjan rusketukselle, alkaa iho kauniisti muuttaa väriään.

Vichyn voiteet tuoksuvat hyvälle ja ovat laadukkaita. Maksan mielelläni muutaman euron lisää, jotta voin suojata tehokkaasti ihoani. Voiteet tuoksuvat todella hyvälle ja ovat muutenkin miellyttävän tuntusia. Muistathan kosteuttaa ihoa myös auringonoton jälkeen. Näin rusketus myös säilyy pidempään.

Yksi teistä ihanista lukijoita myös vinkkasi saksalaisen nettisivuston, josta näitä hieman arvokkaampia rasvoja saa tilattua halvemmalla. Pääset sivuille TÄSTÄ. Kyseisiltä sivuilta saa myös paljon edullisemmin iki-ihania Avenen tuotteita. Tuotesarja, joka on ollut oman atooppisen ihon pelastus.

P1070814

Toisena rusketusvaihtoehtona on purkkirusketus. Itselleni tämä on mielekkäämpi tapa ruskettua, koska en ole kovin suuri rannalla loikoilun fani. Olen vuosien mittaan etsinyt myös tästä tuotteesta sitä parasta. Miinuksena on usein haju ja levityksen jättämät rajat. Sain tästäkin suosituksen kaveriltani ja hänpä oli oikeassa. Yves Rocherin itseruskettava ei tuoksu pahalle, se levittyy hyvin, imeytyy nopeasti ja inhottavia rajoja ei jää. Hintalappukin näyttää vajaata kymmentä euroa.

P1070835

 

 

  • Laura

    Yves Rocherin tuotteista tykkään hirveästi, mutta tuota otseruskettavaa en ole vielä testaillutkaan! Pitää kokeilla näillä säillä ei ole rusketuksesta pelkoa 🙂

    • Miia

      Suosittelen. 🙂 Ihan paras kaikista mitä olen vuosien mittaan kokeillut.

  • Mari

    Käytimme juuri tuota Vichyn tuotetta ( kerroin 30) Toskanan auringon alla. Vaikka olimme koko päivän rannalla tuotetta ei tarvitse lisätä, jos levittää voiteen reilusti ennen rannalle menoa. Huipputuote.

    • Miia

      Mulla on taas niin herkkä hipiä, että lisäsin kerran rantapäivän aikana rasvaa ihan varmuuden vuoksi. 🙂 Voi olla, että ilman lisäystäkin olisin pärjänny. Huipputuotteet tosiaan. 🙂 Olli muuten paloi, kun laittoi vaan kerran. Mutta se onkin niin punanahka. 😉

      • Mari

        Minunkin mieheltä paloi kämmenen kuvat, kun jätti kyljet huonolle rasvaukselle. Ne miehet ; )

    • Poletti

      Itse tykkään myös Vichyn tuotteista. Ei jää tahmaa eikä tuoksu pahalle. Vielä kun poistaisivat “valkoisuusefektin” (tekee ihosta valkoisen) olisi tuote lähes täydellinen.

      Sen verran kommentoisin tuotteen lisäämisestä eli tuo suojakerroin 30 (tai mikä tahansa suojakerroin) ei ole voimassa kuin sen parituntia. Aurinkosuojavoidetta tulee täyden tehon ylläpitämiseksi lisätä kahden tunnin välein. Jos sitä lisää harvemmin tai sitä levittää suositeltua vähemmän, ei suojateho täyty.

      • Miia

        Totta tuo. Tosin näistä kyseisistä ainakin jäi todella vähän sitä valkoisuutta. Tuntui ainakin, että sitä oli iholla kunnon kerros. 🙂 Tuokin on totta, että aurinkorasvaa pitäisi levittää useamin kuin kerran. Näin kai niissä ohjeissakin lukee.

  • Anu

    Terve Miia! Ensinnäkin, kiitos hyvästä blogista! Palaan tätä aina lukemaan hyvällä mielellä uudelleen ja uudelleen. 🙂

    Haluaisin esittää postaustoiveen tai kaksi; olisiko mahdollista saada vinkkipostausta siitä, mitä tulisi huomioida ennen matkaa, lentokentällä ja kotiintulomatkalla matkustettaessa USA:han? Blogissasi on ollut ihan yksittäisiä matkustusvinkkejä, mm. Lentokoneen käsimatkatavaroihin liittyen. Mikäli näitä vinkkipostauksia on enemmän, saisiko ne kerättyä esimerkiksi yhden tagin alle? Niitä olisi kiva lukea yhdestä paikasta. 🙂

    Kivaa kesää sulle!

    • Miia

      Moikka Anu! Kiva kun viihdyt täällä. 🙂 Hyvä idea tuo postaustoive. Pistänpä sen postauslistalle. Muita matkavinkkejä en olekaan tainnut vielä kirjoitella, joten voin lisätä näistä vaikka uuden kategorian esim. “matkustusvinkit”. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram