5 maailmankolkkaa, joista et ole ehkä koskaan kuullut

08.05.2015

Aikomuksena oli kerätä tähän postaukseen oma “bucket list” paikoista, joihin haluan ehdottomasti joskus matkustaa. Päässäni pyöri vain Bora Bora. Olen nähnyt siitä paikasta jopa unia. Ihan kuin olisin asunut siellä joskus; ehkäpä edellisessä elämässä. Toinen monelle ehkä tavallinen paikka, mutta minulle aivan erityinen on South ja North Carolinan rannikko Yhdysvalloissa. Tämäkin paikka saa karvat pystyyn positiivisessa mielessä – jännä fiilis, jota en osaa selittää. Olenkohan ollut edellisessä elämässäni kenties ensimmäisiä asukkeja tuolla kauniilla rannikolla.

Totesin, että minulla ei ole muita paikkoja, joihin on pakko päästä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, etten tiedä kaikkia maailman hienouksia. Ajauduinkin internetin värikkääseen maailmaan ja aloin selailemaan minulle uusia, tuntemattomia paikkoja. Tässä etsintäni tuloksista omat suosikkini.

Onko joku teistä kenties käynyt näissä paikoissa ja onko teillä oma reissaajan “bucket list”?

Lençois Maranhenses, Brasilia

Ensisilmäykseltä tämä paikka näyttää aavikolta, joka on täynnä keitaita, mutta sitä se ei ole. Hiekan alla oleva kallio aiheuttaa sen, että raikas sadevesi ei imeydy maahan. Näin dyynien väliin jää kauniin kirkkaat keitaat, jotka ovat upeimmillaan heinä-syyskuussa.

Lençois Maranhenses(kuva: discoveringbrazil.net)

Lençois Maranhenses(kuva: marqueviagem.com)

Glow Worm Cave, Uusi-Seelanti

Tuhannet kiiltomadot loistavat Uusi-Seelantilaisen Waitomo kylän luolissa. Tarjolla on veneretkiä tätä luonnon ihmettä katselemaan.

Glow warm cave(kuva: huffingtonpost.co.uk)

Mont Sain-Michel, Ranska

Luoteis-Rankassa sijaitseva noin 50 asukkaan saari on yksi Ranskan suosituimmista turistikohteista. Saaresta tekee mielenkiintoisen sen historia ja nousu- ja laskuveden aiheuttamat muutokset, jotka aikoinaan vaikeuttivat saarelle pääsyä.

Mont Saint Michel(kuva: digiphotoblog.com)

office-de-tourisme-du-mont-saint-michel-1_rc660x440x2_1333099981(kuva: francetravelthemes.com)

Shell Beach, Australia

Simpukankuorifriikeille. Jos täältä ei löydy mahtavia kuoria, niin ei sitten mistään. Tepostelu voi tietenkin tuottaa vähän tuskaa, jos kengät ovat jääneet matkasta.

Shell beach(kuva: australiascoralcoast.com)

shell beach(kuva: dreamplango.com)

Oregon, Yhdysvallat

Koska unelmani on päästä kiertelemään Pohjois-Amerikan luonnonpuistoja, oli tähän pakko saada mukaan joku niistä ja tällä kertaa mukaan pääsi kokonainen osavaltio. Deep Red Blues -blogin Kea on nähnyt näitä paljon ja hänen sivuillaan on ihania matkatarinoita ja upeita kuvia. Hän on saanut minut kiinnostumaan Oregonista ja sen kauniista luonnosta. TÄSSÄ on hänen postauksiaan kyseisestä osavaltiosta.

multnomah-falls(kuva: rcteelingphotography.wordpress.com)

Oregonin rannikkoa(kuva: imgsoup.com)

Crater Lake (kuva: wallfoy.com)

Olivatko nämä teille uusia tuttavuuksia ja haluaisitteko kenties matkustaa näkemään joitain näistä?

 

  • Inka

    Huh, mitä paikkoja! Erityisesti tuo Brasilian paikka (en edes yritä kirjoittaa sitä) on huikean upea, ja enpä siitä ihmeestä oo aiemmin tiennyt.

    Ja Kean postaukset Oregonista – älä muuta sano!

    En oo tainnu koskaan miettiä konkreettisesti omaa bucket listiä, mutta ehkä tämän inspiroimana sitä vois.

    • Miia

      Ei muuta kun tekemään listaa. Huomasin näitä paikkoja etsiessäni, että omat matkustusmieltymykset ovat muuttuneet kovastikin. Luonto kiinnostaa enemmän ja enemmän. 🙂

  • Kristiina

    Salar de Uyuni Boliviassa! Kiiltomadot on matoja, mutta googlaa biobay. Lähin Puerto Ricossa, Jamaicalla ja Malediiveillä. Uskomaton kokemus, ihan kuin olisi jossain taikamaassa 🙂

    • Miia

      Hei totta! Tuo Sala de Uyuni on ihan mieletön! Unohdinkin aivan täysin. Ja tuo biobay on mulle ihan uus tuttavuus. Näyttää todellakin taikamaalta! 😀 Kiitos mahtavasta vinkistä!

  • Susan

    Wau mitä kuvia Oregonista, tuli ihan ikävä noita upeita maisemia! Saavuin juuri takaisin Suomeen noista maisemista, tuli vietettyä muutama kuukaisi Oregonissa, Portlandin kaupungissa. Todella upea osavaltio ja luonto tarjoaa kyllä paljon erilaista nähtävää. Suosittelen ehdottomasti kyllä vierailemaan Oregonissa.

    • Miia

      Oi sä oot onnekas! Portlandiin kyllä haluan, jos Oregoniin menen. Jos se vaikka olis ens vuoden isompi reissu. 🙂

  • Kea | Deep Red Blues

    Oregonille AAMEN ja kiitos maininnasta ! ♥

    Toi ranskalainen linnasaari näyttää ihan joltain keskiaikaisen leffan lavasteelta… ihan niinkuin se ei olisi ollenkaan oikea. Game of Thrones, kenties? 🙂

    • Miia

      Kea jatka samaan malliin. 🙂

  • Aino

    Moi! Mä oon ollut kaks kertaa Oregonissa; ekalla kerralla 6vk kesävaihdossa ja tokalla kerralla 2,5vk saman isäntäperheen luona. Nainen asuu Portlandissa ja mies Newportissa rannikolla.

    Heidän kanssa on tullut kierrettyä kaikki Oregonin “kuuluisimmat” nähtävyydet ja vielä paaaljon sen lisäksi!

    Suosittelen käymään Oregonissa, jos vaan on mahdollisuus! Voin kertoa lisää kaikista paikoista, missä kannattaa käydä, jos olette suuntaamassa sinne!

    BTW, te ootte kyllä ihana pariskunta ja seurasin kaikki jaksot Ensitreffit alttarilla -ohjelmaa 🙂

    • Miia

      Kiitos Aino! Varmasti matkustan Oregoniin joku päivä. Jenkit on muutenkin niin kiehtova paikka ja siellä on paljon nähtävää. Kyselen sulta sitten vinkkejä. 😉

  • Kati

    Unelmakohteitasi näyttää tosiaan yhdistävän upea luonto. Näetkö ristiriitaa siinä, että pitkät lentomatkat ja turismi kuormittavat ympäristöä ja edesauttavat näiden upeiden paikkojen tuhoutumista? Toki toisaalta matkustelu tuottaa upeita elämyksiä ja lisää tietoutta, myös luonnosta. Mutta ajattelen vain, että onko yhden ihmisen päästävä kaikkiin unelmakohteisiinsa? Eikö vähempi riittäisi? Jos kaikki 7 miljardia maapallon ihmistä matkustaisivat niin kuin me länsimaalaiset, niin meillä ei olisi vuoden kuluttua mitään koko planeetasta jäljellä.

    • Miia

      Heippa Kati! Olet kyllä oikeassa. Eco-turismi onkin onneksi kasvussa, mutta se tuskin ratkaisee tilannetta saatika poistaa lentoliikenteestä tulevia saasteita. Eihän jokaisen tarvitsekaan matkata unelmien kohteisiinsa ja tuskin koskaan itsekään pääsen kaikkiin niistä. Unelmointi on mukavaa. 🙂 Ja tietenkin, kun meillä kaikilla on ne omat intohimon kohteemme (minulla matkailu) on niistä melko vaikea luopua. Onneksi emme kaikki rakasta matkustamista, vaikka siihen rahaa voisi ollakin. Sama juttu se on vaatteiden ostossa. Pärjäisimme kyllä vähemmälläkin ja pidempään samoilla vaatteilla, mutta me länsimaalaiset aina vaan ostamme lisää ja mikään ei riitä. Ainoastaan, koska voimme ja elämämme sisältö on kovin erilaista kuin köyhemmissä maissa. Huh, menihän syvälliseksi. Ymmärrän täysin pointtisi ja voi kun tuohon löytyisikin ratkaisu.

  • Kirsi

    Kävin tuolla Mont Saint Michelillä Ranskassa vaihdossa ollessani v. 2000. En ollut kuullut paikasta aiemmin, ja vasta reissun jälkeen kiinnitin huomiota sen erikoisuuteen. Muuta en reissusta muista, kuin portaiden ylös kiipeämisen, ja ihmiset, jotka kävelivät meren hiekalla laskuveden aikaan. Laskuvedet muissakin rannikkokohteissa olivat upeita suomalaiselle.

    • Miia

      Nuo laskuvedet varsinkin kiinnostavat paljon. Niin kiehtova luonnon ilmiö. Luin jostain, että saattaa olla vaarallista kävellä meren pohjassa laskuveden aikaan, jos vuoksi (siksikö sitä kutsutaan?) yllättää.

  • Poika Lentäjän

    Hei !
    eX-lahtelainen *

    Lentävään henkilökuntaan kuuluvana voit kokeilla ennen laskuvarjohyppykurssille osallistumista lystinpitoa (enempää mainostamatta) Pyhtäällä.

    http://www.siriussport.fi/FI/Lenn%C3%A4/

    Ja vesiluikumäkeä parempaa surffausta!

    *) Seuraat kai?
    http://www.uusilahti.fi
    http://www.ess.fi
    http://www.lahtelaista.net

    (kaikki koulut homeessa, paitsi Kannas?)
    terv. EP

    Liittyy teksiisi “…. mailmankolkkaa….”

    • Miia

      Heippa Lentäjän Poika! 🙂 Olen jo laskuvarjohypyn hypännyt, mutta mieheni Olli kehuikin Siriusta hauskaksi paikaksi. “Surffilaitteeseen” en tiedä uskaltautusinko. Ja tottahan se – Suomessakin ja vielä todella lähellä on mielenkiintoisia maailman kolkkia.

  • Maikku

    Hei!

    Mulla on myös samanlainen matkailu bucket list päässäni, mikä muuttuu vähän mielen mukaan. Joskus pitää “karsia” kohteita kiinnostavimpien tieltä ettei lista jatku loputtomiin ja menetä merkitystään (todellisuudessa listassani voisi olla kaikki maailman kolkat!).
    Olen samaa mieltä kanssasi siitä että unelmointi on kivaa. On nimittäin mahtava tunne saapua paikkaan josta on unelmoinut vuosia!
    Ja tuo Mont Saint-Michel on minunkin unelmakohteeni, ollut kyllä jo pitkään! Tällä hetkellä eniten kiinnostaa Ranska, sen kulttuuri, historia, taide, ruoka… Täydellinen loma olisi matkustaa Ranskaan ja käydä monessa eri paikassa samalla reissulla, ah!
    Onko sulla mitään kokemuksia Ranskasta tai Islannista, kiinnostaisi tietää! 🙂

    • Miia

      Heips Maikku! Itseasiassa olen asunut Etelä-Ranskassa kaksi vuotta. Siitä ei tosin ole oikein kuvamateriaalia – harmi! Ja ollaan Ollin kanssa lähdössä Islantiin kolmen viikon päästä. Sitten on tiedossa vaikka minkämoista postausta reissusta. 😀

  • Hanna

    Moi, ei liity nyt justiinsa tähän postaukseen, mutta nyt kun kännykällä blogiasi selasin niin eri postausten kuvat näyttävät menevän vähän sekaisin. Esim tässä postauksessa ensimmäinen kuva on terassistanne vaikka mitä ilmeisimmin se ei liene tarkoitus. Johtuisiko jotenkin kuvien nimeämisestä tai siirteletkö niitä myöhemmin eri kansioihin? Ajattelin vain mainita, mikäli ei ole osunut silmiisi 🙂 (tai sitten se on niin vain mun puhelimella?)

    • Miia

      Voi kiitos Hanna! 🙂 Tsekkasin heti asian ja omalla puhelimella näytti normaalilta. Pitää kysellä vielä muilta. En ole kyllä muutellutkaan mitään blogissa. Onpa jännä.. :/

  • Minna

    Hienoja matkavinkkejä, ja mikä parasta ovat ihan saavutettavissa normi-ihmisellekin! Tästä voisin pari napata itselleni vierailtaviksi lähivuosina. 🙂

    Itse vähäisellä kokemuksellani olen sitä mieltä, että USA:n luonnonpuistot ovat suunnilleen parasta missä voi vierailla. Kartoitimme mieheni kanssa 3vkoa läntisen puolen puistoja ja niin iso pala sydäntä sinne jäi, että tullaan palaamaan vielä monta kertaa! Ihan sama käynyt itsellekin tuon matkailun suhteen, ei ne kaupungit enää niinkään, vaan se LUONTO!

    Ekaa kertaa elämässäni kun pääsin Nykkiin, olin ihan plääh ja kaipasin vaan takaisin jonnekin Utahin erämaahan. 😉

    • Miia

      Moikka Minna! Joo, näistä pitää kyllä ehdottomasti jonkin toteuttaa ja pian. 🙂 Ja voi kun ajattelet samalla tavalla – luonto alkaa olla se paljon mielenkiintoisempi ja positiivisesti karvoja nostattava juttu. 🙂 Utahin erämää kuulostaa mahtavalta!

  • AinoBohoChic

    Aloin selailemaan siun matkapostauksia ja jäin tuijottamaan näitä kohteita. Wow! Varsinkin Glow Worm Cave näyttää upealta. Mont Saint Michelissä kävin pari vuotta sitten, ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Omalla bucket listilla on käydä kaikkialla, kunnianhimoista hah 🙂

    • Miia

      TUo on varmaan jokaisen matkabloggaajan syndrooma. 😀 Haluaa käydä kaikkialla. Jos joka vuosi käy ainakin yhdessä paikassa, missä ei ole koskaan käynyt, niin pääsee jo pitkälle. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram