Matkasuunnitelmia vol. 2

13.04.2015

Pähkäilemme täällä kovaa häkää tämän viikon reissua ja saa nähdä jääkö suunnitelmamme äkkilähtö tekemättä. Euroopassa nimittäin vallitsee viikon lopulla matalapaineen alue ja näin siis reissukelit eivät ole mitä parhaimpia. Suomessa kuitenkin näyttäisi tulevan ihanan aurinkoinen viikonloppu ja mittari reilusti plussan puolella.

Mietimme aluksi vaihtoehtoina Wieniä tai Bupadestiä, mutta sääkartta näyttää pilviä ja sadetta. Tällä hetkellä Milanossa ja Madridissa olisi ihan mukava keli, mutta en ole kovin innoissani noista kaupungeista. Muutenkin olen vähän kaupunkiloma nirsoilija. Saatanpi tylsistyä helposti ja haluaisin jotain muutakin äksöniä kuin shoppailua ja syömistä. Katsotaanpa mihin nokat näyttää viikon loppupuolella – vai näyttääkö kohti omaa tyynyä ja rentoa viiden päivän minilomaa kotona.

***

Mutta siirrytäänpä nyt kesälomamme toiseen osaan. Italiaan! Wohooo!

Ostimme juuri äsken Finnairin edulliset lennot Roomaan ja jatkamme siitä noin tunnin luotijunamatkan päähän Napoliin, jossa vietämme pari yötä. Napolista matka jatkuu Amalfin rannikolle kiertelemään ihania kyliä ja ennenkaikkea rentoutumaan.

Amalfin rannikkoUnelmien Caprin saari.

Amalfin rannikkoaAmalfin rannikkoa.

Mitään sen kummempia suunnitelmia emme aikoneet tehdä, koska Islannin aktiiviloman jälkeen aiomme vain rentoutua ja nauttia lämmöstä.

Loma-asunto Amalfin rannikolta on varattu Airbnb:n kautta. Söpö asuntomme löytyy jostain Positanon ja Amalfin välimaastosta. Olisimme halunneet oman uima-altaan, mutta hinnat näissä hipoivat pilviä. Löysimme sopivan kompromissin tästä asunnosta, koska viiden minuutin kävelymatkan päässä on ihana uima-allas alue, jota saamme käyttää pientä maksua vastaan. Terassi asunnossa oli ehdoton, koska haluamme nauttia siinä kiiretöntä aamupalaa hienoissa maisemissa.

Amalfin rannikon kartta

Amalfin rannikolla uima-allasAsuntomme lähellä sijaitseva uima-allas, jossa varmasti tulee möllötettyä enemmänkin.

Amalfi rannikko uima-allasEi pöllömmät uima-allasnäkymät.

Asunto Amalfin rannikoltaSöpö asuntomme.

Asuntomme on kiireisimpien turistialueiden ulkopuolella, koska haluamme oman rauhan. Bussit kulkevat mukavasti asuntomme läheltä Amalfiin ja Positaanoon, josta voi napata venekuljetuksen vaikka kohti kuuluisaa Caprin saarta.

Amalfin rannikko ei ole Italian halvimpia matkakohteita, joten hotelleista voi joutua pulittamaan melko paljonkin. Tässä on meidän loman hinta kahdelta henkilöltä:

  • Hotelli Napolissa 100€ (2 yötä)
  • Asunto Amalfin rannikolta 800€ (8 yötä)
  • Lennot Roomaan 400€
  • Junamatkat Napoliin (junasta riippuen) keskimäärin 20€ suunta.

Olen niin iloinen, että olemme tehneet hyvät suunnitelmat etukäteen, koska mielestäni silloin voi parhaiten nauttia lomasta. Ollihan suuntaa kesälomilla perinteisesti myös Summer Uppiin, joka olisi kyllä ollut hauska. Itselläni kuitenkin pidemmän korren vetää peruskoulun tyttöluokkani luokkakokous Tampereella, jota odotan jo innolla.

37d5b6ed_originalJa se terassi. Lasi viiniä. Ollin seura. <3

  • Airi

    No jos Madrid ja Milano ei kelpaa, miten olisi Barcelona siinä välissä? Itselleni aina kiehtova vaihtoehto useamman kerran jälkeenkin. 🙂

    • Miia

      Barcelona on kyllä ihana! Siellä asuukin mulla paljon kavereita ja käyn siellä säännöllisesti. Nyt olisi kiva päästä kyllä uuteen paikkaan, mutta taitaa tällä kertaa Helsinki vetää pisimmän korren. Ellei joku ihana kekkase jotain hauskaa tekemistä jossain muualla Suomessa – suht lähimaastossa. 🙂

      • Airi

        Totta on sekin, että pääkaupunkiseudulla asuvana tulee aika harvoin oltua “turistina” Helsingissä ja kuitenkin siinäkin on monia erilaisia mahdollisuuksia viettää lomapäiviään.

        Yksi, mitä voin suositella, on ottaa rentoutumispäivä ja mennä Flamingoon, missä voi nauttia Wellness-kylpylässä rauhallisesti mm. erilaisista saunoista, lämminvesialtaasta tai mineraalialtaasta vedenalaisen musiikin kera. Samaan reissuun voi lisäksi yhdistää elokuvat, ruokailun hyvässä ravintolassa tai halutessaan sitä shoppailuakin. Silloin kyllä tuntuu, että olisi käynyt kauempanakin. 🙂

        • Miia

          Heippa Airi! Siis veitpäs sanat suusta. Olli juuri tuossa mietti, että pitäisikö mennä Flamingoon. 😀

  • Annn

    Laitoin sen komeentin vahingos edelliseen postaukseen vaik liitty tähän.. Ei meinaa muistaa et sul se kommentointi täs otsikon kohal 🙂 Enivei, koska meinasitte mennä Italiaan reissaan? 🙂

    • Miia

      Joo, nuo on vähän erilailla tässä blogissa nuo kommentointi kohdat, mutta joka kommentti tulee kuitenkin tänne asti. 🙂 Italian reissu on siinä kesä-heinäkuussa.

  • Satu

    Voi hitsit, mitkä maisemat ja tietenkin mikä seura.

    • Miia

      Äläpäs muuta! 😀

  • Emii

    Suosittelen lämpimästi Wieniä! Olin siellä reilu kuukausi sitten ja aivan ihana paikka! Itsekkään en ole kaupunkiloma-ihmisiä, mutta tuosta tykkäsin. Paljon eri nähtävyyksiä, upea arkkitehtuuri, paljon hyviä ravintoloita, kahviloita, hyvät liikenneyhteydet ja aikas kivat shoppailumahikset. 😉

    Italian lomasta itsekkin haaveilen! Saa nähdä, josko kesällä suuntaisi vaikka sinne perinteisten kreikan ja Turkin matkojen sijaan. Sinne tahtoo vaan usein olla vähän turhan hintavia nuo matkat, varsinkin jos pakettina ottaa..

    • Miia

      Wienistä olen joo kuullut paljon hyvää. Taitaa kuitenkin tällä erää jäädä, kun kelit näyttävät melko epävakailta. Katsotaan..

      Joo, pakettimatkan on kyllä Italiaan kalliimpia. Suosittelen asunnon vuokrausta ja erikseen lentojen ostoa. Siinä voi säästää paljonkin. Tosin joskus pakettimatkat vaan ovat halvempia. 🙂

  • Aurinkoinen

    Ehdottomasti kannattaa lähteä Madridiin! Madridissa asuneena voin kertoa, että ihan huippupaikasta kyse, josset siis aiemmin ole käynyt 🙂

    • Miia

      Kuulin juuri kaverilta, että siellä on hyvää ruokaa ja paljon hyviä shoppailupaikkoja. Eli sinne pitää siis ehdottomasti suunnata jossain vaiheessa. 🙂

  • Sushi

    Mahtavia kohteita olette miettineet, itse pidän kovasti sekä Wienistä, Budapestistä että Barcelonasta, mutta loma Helsingissäkin voi olla tosi kiva! Minusta lomalla on olennaista tehdä jotain arjesta poikkeavaa, joten “kotilomalla” voisi kokeilla esimerkiksi jotain ihan uutta urheilulajia, oli se sitten lattaritanssia, jousiammuntaa tai vaikka kiipeilyä. Sitten käy museoissa, konserteissa ja syö hyvin, niin siinä on hyvän loman resepti. Ei tarvitse aina mennä kauas, vaikka matkustaminen onkin ihanaa.

    • Miia

      Osuit kyllä niin naulan kantaan. 🙂 Ja ei sitä aina jaksakaan reissata. Katsotaan mitä sitä keksisi ihan tänne Helsinkiin. Ainakin voi laittaa lentolippu ja hotellirahat johonkin muuhun kivaan.

  • Tintti

    Ihana alue! Olin tuolla alueella tyomatkalla yli viikon, eipa sita tyoksi voinut kutsua 😀 Sorrento on myos tutustumisen arvoinen. Limoncellohan tulee sielta, ja niin hyvaa ei muualtakaan saakkaa ;-). Vuokraatte varmaankin auton eli ehdottomasti Ravellon kylaan – henkeasalpaavat nakymat. Ja ehdottomasti Caprille, vuokratkaa siella Vespa, jolla paasette huristamaan sinne tanne. Aivan ihanaa reissua! PS Kiva blogi!

    • Miia

      Ai tuoltako se tulee. Nams! Hyvä kun sanoit. Ostettiin sitä Ollin kanssa häämatkalla Roomassa, kun oon aina tykännyt siitä ruoan päälle pieneksi hömpsyksi tai miksei aperatiiviksi. 🙂 Itseasiassa ajattelimme pärjätä ilman autoa, kun bussit kulkevat kämppämme vierestä ja ei tarvitse sitten ajatella parkkipaikkoja. Ravello ja Capri on kyllä nähtävä!

  • Kata

    Aivan ihanan näköistä, wau! En ole itse ollut vielä koskaan Italiassa, mutta nuo kuvat kyllä houkuttelevat 🙂 Rakastan matkustelua ja varsinkin matkojen suunnittelua, joten on ihana lukea blogiasi, kiitos siitä!

    On se harmi kun matkustelun ongelma on aina se, että jos on rahaa ei ole aikaa, ja jos on aikaa, ei ole rahaa :/ Meillä vielä matkojen hinnat pomppaa aika suolaisiksi, kun on viiden hengen perhe ja pitää ottaa koulun loma-ajat huomioon… Mutta onneksi nyt jopa kaksi matkaa tiedossa 😀

    • Miia

      Heippa Kata! Kiva kun viihdyt blogin parissa. Ainahan sitä miettii, että kiinnostaako ketään nämä mun pienet omat turinat.

      Se on kyllä totta, että noin isolla perheellä budjetti kohoaa pilviin. Tuota olenkin usein miettinyt. Ei voi oikein ottaa äkkilähtöjä millon vain, mennä minne nenä näyttää tai ostaa monen vaihdon lentoja (veikkaan että kävisi lapsille liian rankaksi). Kiva kuitenkin kuulla, että teillä on jopa kaksi reissua tiedossa. Mihinköhän on silloin suunta, kun noin isolla jengillä lähdette?

      • Kata

        Riippuu niin ihmisistä miten reissaaminen muuttuu lasten myötä…toiset jatkaa yhtälailla reppureissuja. Meillä on mukavuudenhalu noussut ykköseksi iän myötä 😉

        Matkustaminen lasten kanssa on kyllä edullisempaa ennen kouluikää. Silloin voi helposti ottaa äkkilähtöjäkin ja matkustaa koulun loma-aikojen ulkopuolella halvemmalla. Täytyy sanoa että matkustaminen on helpompaa kahden kuin kolmen lapsen kanssa. Majoitusvaihtoehdot vähenee… Mutta tuntuu että lapset jaksaisi esim. useat vaihdot paremmin kuin vanhemmat. Itse ei ehkä vaan uskalla ottaa useita vaihtoja, kun jännittää lasten jaksaminen. Ja onhan se aina tylsää kaikille käyttää hirveästi aikaa matkantekoon eikä perilläoloon. Vuosi sitten meillä oli pitkä lento, pitkä odotus kentällä, lyhyt lento ja vielä pari tuntia autossa. Oli aika loppu sen jälkeen!

        Nyt meillä on tiedossa Menorcan matka ja toinen yhden lapsen & äidin pieni Lontoon reissu. Uusi idea, että lähtee pienemmällä jengillä. 🙂

  • Tuija

    Voi että! Kuulostaapa taivaalliselta! Varmasti mahtava reissu tulossa teille 🙂

    • Miia

      Toivotaan todellakin. 🙂

  • Henna

    Kiva suunnitelma 😉
    Nuo listaamasi hinnat vaikuttavat tosi edullisilta, jopa halvoilta. Mistä olet varannut hotellin ja majoituksen ja minkä tasoisia ovat? Ja minkä yhtiön lennot ja mitä kautta? Kiinnostaa kovasti.

    • Miia

      Heips Henna! Itseasiassa hotelli on vielä varaamatta, mutta Napolissa saa jopa todella laadukkaita hotelleja tuohon hintaan. Momondosta näin pikasen kurkkasin. Majoitus on Airbnb:n kautta ja ihmisten kokemusten perusteella asunto on todella siisti ja hyvällä paikalla. Finnairin lennot otettiin, kun pääsee suoraan ja olivat noin edullisia. 🙂

  • Nainen Talossa, Katja

    Ihanat kesän reissusuunnitelmat. Olimme häämatkalla tuollapäin reilu 10 v sitten, Napoli-Sorrento-Capri. Upeat maisemat siellä. Napoli jäi mieleen jotenkin rujona, mutta mielenkiintoisena. Siellä oli ravintola, jossa on kehitetty Pizza Margherita. Se on paras pizza, mitä olen ikinä syönyt :). Sorrentossa patikoimme kivoja reittejä. Meillä oli Sunflower-sarjan Sorrento kävelyreittiopaskirja. Kävelyretket tarjosivat upeita aitoja näkymiä, suosittelen :). Sorrentossa oli kivaa iltaelämää “pääkadun” varrella. Jätskiä tuli syötyä paljon! Capri oli kaunis. Maisemahissi ehdottomasti kokemisen arvoinen.
    Kiitos mukavasta blogista. Löysin tänne tv-sarjan myötä. Kivaa kevään jatkoa 🙂

    • Miia

      Heippa Katja! Kuulostaapa niin ihanalta paikalta sanomasi perusteella. Odotan jo innolla. 🙂

  • Jenna

    Kuten sanoinkin sulle aamulla, niin tää teidän tuleva reissu sai kyllä mut haluamaan Italiaan entistä enemmän! 🙂 Tästä tulee huippu reissu varmasti! Ps. Oli kiva nähdä livenä!

    • Miia

      Heips! Ihanaa kun laitoit vielä viestiä! 🙂 Menee sun blogi suoraan lukulistalle. Nähdään taas blogijuttujen parissa!

  • Jenni

    Heippa! Nämä sun matkapostaukset on kertakaikkiaan niin ihania!! Oih!

    Me kierrettiin avopuolisoni kanssa 3 vuotta sitten Italiaa 2 viikkoa: Milano-Bologna-Imola-Cattolica-San Marino-Padova-Milano. Joukkoon mahtui Sonisphereä yms. Niin ihanaa, osa junalla ja osa autolla.

    Tuo teidän reissu kuullostaa hyvälle. Itsekin haluaisin seuraavaksi länsirannikolle. Minkälainen paikka tuo Amalfi on? Tehdäänkö sinne laisinkaan valmismatkoja? Kuullostaa ihanan rauhalliselta ja idylliseltä paikalta ilman turisteja…

    Entä miten sait tietää että voitte käyttää tuota lähellä olevaa uima-allasta? Tuohan on ihan loistojuttu! 🙂 Oletko enne käyttänyt Airbnb:tä?

    -Jenni

    • Miia

      Heippa Jenni! Kiva kun pidät näistä postauksista. 🙂 Onpas teillä ollut huikea reissu. Varmaan tarvitsi melko paljon suunnittelua. 🙂

      Amalfi on kyllä melkoinen turistipaikka heinä-elokuussa – ainakin sen käsityksen olen saanut. Rauhallisempia paikkoja kuitenkin löytyy näin kylien välistä. Suomesta ainakin Aurinkomatkat tekee tänne valmismatkoja ja vielä kivoja paketteja, johon kuuluu Napoli ja Sorrento. On suunnattu aikuiseen makuun ja tarjolla paljon paikallistietoutta. Nyt kun Aurinkomatkatkin keskittyy enemmän paikallisiin palveluihin ja kokemuksiin, niin ei taida olla pöllömpi vaihtoehto.

      Kyseisen Airbnb:n asunnon omilla sivuilla mainittiin, että tuota uima-allasta voi käyttää. Ja Airbnb:tä on tullut käytettyä Miamissa, Curacaolla ja Los Angelesissä. Muita samantyyppisiä palveluja taas Sisiliassa ja Barcelonassa. Ovat olleet kaikki todella hyviä ja vielä edullisia.

      Ihanaa kevättä sulle Jenni! 🙂

  • Emmi L.

    Mutta siis Madrid on aivan mielettömän ihana ja upea kaupunki! Mulla ei ollut koko maahan mitään hinkua, mutta kerran sinne jalkapallon perässä päädyin ja kaupunkihan on aivan mielettömän ihana ja kaunis! Ja ihana Italia! <3

    Emmi L.
    http://happyfeetingblogi.blogspot.com

    • Miia

      Joo se pitää tsekata kyllä joskus. Yksi paikallinen kaverikin siellä asuu, niin varmasti saa kaupungista ihan erilaisen kuvan. 🙂

  • Mari

    Ihanaa kun olette menossa Costiera Amalfitanalle! Olet saanut muiltakin lukijoilta kivoja vinkkejä. Toivon kovasti, että nautitte!

    • Miia

      Kiitos Mari! Uskon, että tulee mahtava reissu. 🙂

  • Miia

    Voi Italia, siinäpä ihana maa <3 Ihan matkakateus iskee kun haluisin itsekin Amalfin alueelle ja muutenkin tuohon rannikolle tarkemmin tutustumaan. Käytiin viime vuonna Välimeren risteilyn lomassa päivän reissulla Caprilla ja oli kyllä huikean kaunis paikka. Suosittelen samaa kuin joku aiempikin kommentoija, eli skootteria vuokralle ja huristelemaan ympäri saarta. Ihan parasta!

    • Miia

      Heippa kaima! 🙂 Kai se pitää suostua siihen skootterin vuokraukseen. Vähän se vaan jännittää. Ystäväni joutui Kreikassa pahaan skootterionnettomuuteen. Olli lupasi kyllä ajella nätisti, mutta aina kun se ei ole itsestä kiinni. :/ Tuo välimeren risteily on kuulemma huikea! 🙂

  • Suvi

    Heippa Miia! Seurasin sun ja Ollin taivalta keväällä telkkarista ja nyt päädyin blogiisi. Hienoa nähdä, että asiantuntijat osasivat hommansa ja olette noin ihana pari 🙂

    Yleensä en kauheasti blogeihin kommentoi, mutta nyt on pakko. Meillä on nimittäin näköjään samanlaiset reissusuunnitelmat, me tosin reissataan vasta syyskuussa. Ollaan nyt varattu hotellit Roomasta ja Napolista, lennot varataan kohtapuoliin myös, odotellaan vain vielä hetki, jos Finskille tulisi tarjouksia 😉 Paljonko teidän lennot Roomaan maksoi?

    Olen nyt yrittänyt metsästää junayhteyttä Rooman lentokentältä Napoliin, mutta heikohkoin tuloksin. Trenitalian sivuilta olen katsonut, mutta suoraa ja nopeaa yhteyttä en löytänyt. Vinkkaapas, mistä bongaan oikean junan? 😉

    Ihanaa kesää ja lomareissua sulle ja Ollille! Mielenkiinnolla tulen sitten matkanne jälkeen tänne katselemaan meille vinkkejä 😉

    • Miia

      Kiva, että löysit tänne blogiin. 🙂

      Meidän menopaluu lennot maiksoivat noin 200 euroa per nuppi. Suosittelen kyllä ostamaan mahdollisimman pian, koska mitä lähemmäksi reissu tulee sitä epätodennäköisempää on, että alennuksia enää tulee. Kurkkaa vaikka Momondosta lippujen hintoja, siellä on mielestäni hyvä tarjonta.

      Me ostimme juurikin TrenItalian sivuilta halvan 38 euron/per pää menopaluu lipun Rooma Terministä Napoliin. En usko, että Rooman lentokentältä pääsee suoraan Napoliin. Pitää mennä Rooman kautta ja huomioiden Rooman eri asemat. Tämä hinta on vielä luotijunalla. Kannattaa ostaakin etukäteen liput, koska niitä saa noin puoleen hintaan. Toki voi mennä myös hitaalla paikallisjunalla ja silloin lippu on noin kympin suunta paikan päällä ostettuna. 🙂

      Mahtavaa kesää myös sinne. 🙂

  • Iina

    Hei, Kiva että mainitsit tuon Airbnb:n! Kuulin vasta siitä tämän vuoden aikana. Muistin kirjoituksesi ja maininnan, kun pohdiskelin reissumajoitusta Lofooteille. Ja sitä kautta se järjestyi!
    T. Öljytien huudeilla työskentelevä

    • Miia

      Heippa Iina! Oletpas siis melkein kollega, jos siellä huudeilla teet töitä. 😀 Kiva, että Airbnb:n kautta löytyi majapaikka. Mä oon ihan sen palvelun fani. Paljon kivempia majapaikkoja kuin hotellihuoneet omasta mielestäni. Ihanaa reissua!

      • Iina

        Se antaa niin paljon rikkaamman ja hienomman kokemuksen, kun löytää upeita koti-kohteita ja välittömän lämpimän vastaanoton. Viime vuodelta sydämessä on ihana kohde Tanskasta, Horsensista. Se löytyy myös Airbnb:stä, vaikka löysimme sen reissun päältä muuta kautta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram