TOP 5 matkakohdettani

29.03.2015

Haluan heti alkuun sanoa, että listalta puuttuu yksi aivan erityinen matkakohde ja se on Suomi. Mitä enemmän matkustaa, sitä enemmän arvostaa omaa kotimaataan. Suosikkikohteeni Suomessa on kaunis järvi, kesämökki, ihana seura ja hyvä suomalainen musiikki ja ruoka. Vai mitä mieltä olette? Mikä on teidän suosikkikohteenne?

Yksi tärkein asia reissussa on seura. Mitä upein paikka voi muuttua täydeksi helvetiksi, jos seura on huonoa. Ja päin vastoin – jos seura on hyvää, niin helvetillinen lomakohde voi olla unelmiesi lomapaikka.

Ranskassa asuessani menin silloisen poikaystäväni kanssa Cannesiin ja vielä aivan järisyttävän upeaan resorttiin, johon ei ihan kuka tahansa päässyt. En puhunut silloin vielä ranskaa ja istuin pitkän viikonlopun hienojen ihmisten seurassa ymmärtämättä yhtään mitään. Voi kuulostaa pieneltä ongelmalta, mutta se oli kamalaa. Eli sen vuoksi kaunis Cannes ei ole suosikkikohteeni. Olen kyllä täysin valmis antamaan sille kaupungille uuden mahdollisuuden.

Kun rupesin miettimään suosikkikohteitani, huomasin, että kaikkia niitä yhdistää yksi asia – rauhallisuus. Yksikään niistä ei ole suurkaupunki ja kaikki viisi paikkaa ovat henkeäsalpaavan kauniita. Nyt ei säästellä ylistyssanoja. Tässä ne tulevat:

1. Boracay, Filippiinit

Muistan sen tunteen, kun saavuimme rantahotellillemme Boracaylle. Emme voineet uskoa silmiämme ja tätä näkyä. Olimme todellisessa paratiisissa, mutta paratiisissa, missä on paljon tekemistä. Itse en ole kovin suuri rantaihminen, mutta maaliskuun ihanan mieto ja täydellinen ilma, kaunis maisema ja edulliset mango-shaket saivat pysymään minut tiiviisti rantatuolilla monta päivää (!).

Lisää kuvia ja tietoa Boracaysta osiossa Filippiinit.

Boracay, White Beach Boracay, Filippiinit

2. Key West, Florida, Yhdysvallat

Syvän eteläisen jenkkilän tyylisiä taloja, rentoa menoa ja kauniita rantoja. Jääthän tänne usemmaksi päiväksi – äläkä tee sitä virhettä, jonka me teimme ja olimme saarella vain yhden päivän. Olisin halunnut imeä sisääni sitä erityistä fiilistä paljon enemmän, jota tämä saari tarjosi. Ehdoton vierailun kohde, jos suuntaat kohti Miamia. Lisää tietoa Key Westistä TÄSSÄ ja TÄSSÄ. Älä myöskään unohda käydä TÄÄLLÄ Miamin reissulla!

Kauniita taloja Key Westissä Eteläisin kohta USA:ssa

3. Sisilia, Italia

ARGH! Miten voi olla, että mulla on vaan yksi postaus Sisiliasta, joka löytyy TÄÄLTÄ! Sisilia on ihan mieletön paikka. Sieltä löytyy ehkä ihanin ranta Euroopassa, jonka olen nähnyt. Mondellon ranta Palermon lähellä. Kirkasta vettä ja voit kävellä vaikka kuinka pitkälle ja vettä on vaan vyötärölle asti. Siellä sinä sitten ihmettelet maailman menoa hiljaisuudessa (ei tietenkään keskikesällä). Eipä unohdeta Palermoa – aito, ränsistynyt ja tunnelmallinen.

Minulla ja kaverillani Hennalla kävi aivan mieletön munkki, kun lensimme Sisiliaan niin tutustuimme lentokoneessa paikalliseen professoriin. Hän vei meitä Palermossa ympäriinsä ja esitteli kaikki parhaimmat paikat. Tämähän on sitä parasta matkailussa – paikallinen opas.

Kauniin ränsistynyt Palermo Miia rannalla

4. Garda-järvi, Italia

Silloin kun asuin Garda-järvellä, olivat digi-kamerat vasta tuloillaan. Kuvia sieltä minulla on kin todella vähän ja ne ainoat ovat TÄSSÄ postauksessa. Nämä kuvat on otettu silloin, kun olin lentoemäntäkurssilla Italiassa ja asuin siellä jo toiseen otteeseen (mutta vain lyhyet 5 viikkoa).

Tässäkin paikassa silmä lepää, mutta vältä keskikesän (heinä-elo) turistimassakausia (huh!). Voit vaikka majoittua Desenzanossa, josta pääsee päiväretkille helposti junalla. Miten olisi muodin mekka Milano, Venetsian gondoliajelu tai Veronan oopperajuhlat? Voit myös vuokrata auton ja kiertää saaren, jolloin näet myös vuoristoisen pohjoisen Gardan. Aktiivilomaa ja rentoutumista – kaikki samassa paketissa.

Garda-järvi Garda-järvi

5. Kappadokia, Turkki

Tämä paikka on yksinkertaisesti maaginen. Olo on kuin olisit laskeutunut jollekin toiselle planeetalle. Asuessani Alanyassa teimme irlantilaisen ystäväni kanssa tämän muistaakseni noin kolmipäiväisen reissun. Ihan käsittämätöntä miten Turkin yhdessä tärkeimmässä nähtävyydessä on osattu yhdistää luonnonvoimat ja ihmisten kekseliäisyys – asuntojen kaivertaminen tiivistyneeseen tuhkaan.

Uskomattomien maisemien lisäksi äimistelin yli 4000 vuotta sitten rakennettuja maanalaisia kaupunkeja, joihin olisi eksynyt ikuisuudeksi ilman opasta.

Ja taas mennään.. aika ennen digi-kameraa. Tässä yksi kuva skannattuna ja vanha postaus TÄSSÄ.

Kappadokia Kappadokia Kappadokia

  • Tuija

    Aivan upeita maisemia!:)

    • Miia

      Joo, silmä ja mieli lepää. 🙂

  • Emii

    Ihania paikkoja ja hirveä matkakuumekkin on koko ajan. Ajattelin laittaa pari postaustoivetta, jotka minua ainakin kiinnostaa. 🙂 Kuulisin mielelläni ajatuksiasi ulkomailla asumisestasi, erityisesti Turkissa. Mitä mieltä kaupungista, ihmisistä, elämäntyylistä yms. Ja mitä teit siellä, olitko töissä jossain? Myös kiinnostaisi Kuulla lentoemäntä koulutuksesta. 🙂

    • Miia

      Heippa! Kiitos postaustoiveista. Niitä on aina kiva saada. 🙂 Kategoriassa ‘työskentely ulkomailla’ löytyy myös paljon tietoa ulkomailla työskentelystä. Turkista siellä ei ole tosin paljon. Olin siellä töissä meidän (silloisen mieheni) yhteisessä yrityksessä – veneellä ja rannalla. Voisin joskus kirjoitellakin Turkkilaisesta elämäntyylistä.

      Lentoemäntä koulutuksesta en voi hirveästi kertoa, koska kyseessä on turvallisuus asiat. Sen voin kertoa, että jokainen firma kouluttaa omat emäntänsä itse ja kurssi on todella tiivis ja rankka. Kurssilla opitaan mm. mitä tehdä erilaisissa hätätilanteissa, miten käsitellä erilaisia vaarallisia aineita, miten käytät kaikkia eri turvavälineitä, ensiapua ja vaikka mitä. Lista on todella pitkä ja manuaali on satoja sivuja paksu. Kahvin ja teen kaadon oppii sitten töissä. 😉

  • Sirpa

    Boracay on myös yksi minun suosikeista. Uskomattoman kirkkaat vedet ja rento meininki! Muita llempikohteita löytyy Karibialta: Kuuba, Trinidad & Tobago, Barbados, Antigua & Barbuda… Pisteitä saa myös Kenia (luonto!), ja Malesiasta Langkawi ja Borneo 🙂

    • Miia

      Ooh, sä oot nähnyt ihania paikkoja. Karibiallakin on niin paljon mahtavia paikkoja mihin mennä. 🙂

  • E-S

    Tuo viimeinen kohteesi alkoi oitis kiinnostamaan… Tuollaista lähtisin mielelläni itsekin ihastelemaan.

    Ei löydy samoja kuin omasta top-listastani voisi löytyöä, jos sellaisen laatisin. Mulla on vain toistaiseksi sen verran vähän reissuja kauemmas että jos tekisin top-listauksen, niin ne kaikki pääsisivät siihen sijoille. 😀 Mutta mainittakoon että tykkäsin kovasti Melbournesta etelä-Australiassa, missä kävin loppuvuodesta. Mun suosikki-ranta löytyi kun ajelimme sieltä Great Ocean Roadilla ja poikkesimme ihan vahingossa eräälle tuuliselle rannalle Warrnamboolissa, johon laskeuduin sellaisen pienen hiekkanyppylän päältä. Tai laskeuduin ja laskeuduin; pehmyt hiekka käytännössä valutti minut alas… Siskoni jäi hieman jälkeeni ja olin hetken aivan ihmeissäni ja ehkä jopa voisiko-sanoa-peloissani, kun niin kauniilla rannalla ei näkynyt ristin sielua. Ehdin ajatella että ranta olikin vaarallinen suurien aaltojen takia, mutta varoituksia ei ollut, kuten ei mitään muitakaan opasteita tai kylttejä paikan suhteen. Aallokon kohistessa tuli todella pieni ja absurdi olo hetkeksi aikaa, kunnes siskoni valui perästä rantahietikolle ja äimistelimme maisemaa yhdessä. Ei ollut mikään auringonpalvontapaikka, mutta vaikuttavin ranta missä mä oon ikinä käynyt – ja sattui aivan vahingossa tulemaan eteen. :))

    • Miia

      No oothan sä nähnyt yhden aivan järisyttävän upean paikan. Ainakin kuulostaa siltä. Tuonne kyllä haluan! 🙂

  • Anna K.

    Filippiinit kiinnostaisi kovasti! Näyttää upealta paikalta. Garda kuuluu toivelistalle, Como-järvellä oon ollut, todella kaunista seutua myös!
    Ai jai, maailma täynnä ihania uusia paikkoja ja toisaalta omiin suosikkikohteisiin haluis myös uudestaan. Matkailu on piinaavan ihanaa!

    • Miia

      Como kiinnostaa taas täällä. 🙂 Oon kuullut siitä niin paljon hyvää. Oot niin oikeassa – niin monta ihanaa paikkaa ja moneen kohteeseen olisi kiva mennä uudelleen.

  • Piitu

    Upeita maisemia! Yks postaustoive olis; voisitko esitellä sun tatuoinnit ja tarinat niiden takaa!
    – Piitu

    • Miia

      Heippa Piitu! Kiitos postaus-ideasta. On mahdollista, että kirjoittelen tatuointi postauksen, mutta silloin se taitaa olla enemmänkin tatuoinnin poistosta. 🙂

  • Essi

    Just hyvä postaus 🙂
    Sitten kun pystyn taas matkustamaan, niin otan ehdottomasti vaarin näistä maailmaa nähneen vinkeistä!
    Olen ollut kesäkuun alussa Garda-järvellä ja sieltä Venetsian-piipahduksella. Mahdoitkohan muuten tarkoittaa tuossa Garda-osiossa järven ympäri kiertämistä eikä saaren?…
    Euroopassa oli Kroatissa rannat mielestäni niin silmäkarkkia, mutta ei kovin uimariystävällisiä kylläkään.

    • Miia

      Heips! Joo, totta! Tuotahan tarkoitin. 😀 Järven ympäri siis. Pitääpä korjata – hyvä kun bongasit. Kroatia on kyllä sellainen paikka mihin haluan vielä mennä.

  • Raija

    Piti jo aiemmin johonkin postaukseen kommentoida, mutta parempi kait myohaan kuin ei ollenkaan. Ja kun aihe sopii tahankin. 🙂

    Puhuit pitavasi lampimasta saasta ja nauttivasi myos hienosta lentonaytoksesta; silloin kannattaa aivan ehdottomasti matkata tanne San Diegoon lokakuussa, Miramar airshown aikaan. Ihan tajuttoman upea lentonaytos ja takuuvarmat helteet. 🙂

    • Miia

      Heippa Raija! Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo lentonäytös. Ja jenkeissä kun vielä osataan tälläiset tehdä vielä hienommin ja näyttävämmin -ainakin uskoisin. 🙂

  • Jenni

    Hei! Ihana matkailupostaus!! Filippiinit alkoi kiinnostamaan. Voitko vielä kertoa seuraavat:
    1) Miten/mitä kautta lensitte Filippiineille?
    2)Minkä niminen hotelli teillä oli?
    3)Mikä on Filippiinien hintataso Suomeen verrattuna?
    4)Mikä on mielestäsi paras matkustusajankohta?

    Sinulla on hyvä ja selkeä tyyli kirjoittaa! Jatka samaan malliin, varsinkin matkailu postaukset on pop!

    • Miia

      Heips! Melkein kaikkiin kysymyksiisi löydät vastukset blogini kategoriasta ‘Filippiiniti’. Kategoriat löydät sivupalkista. 🙂 Siellä on linkit hotelleihin, tietoa retkistä, lenoista, ravintoloista ja hintatasosta. 🙂 Matkustusajan kohtana maaliskuu oli loistava. En osaa sanoa minkälainen ilma siellä on muulloin. Sen tiedän, että noin toukokuussa tuuli kääntyy toisin päin ja saaren toisella puolella oleva tuulinen ranta muuttuu tyyneksi ja kaunis White beach tuuliseksi. Suosittelen siis tämän perustella menemään sinne talvella. 🙂

      Kiva kuulla, että viihdyt blogini parissa. 🙂

  • Kirsi

    Moi! Ihania kohteita, ja matkusteluun liittyen mullakin olisi yksi postaustoive (ellet ole jo toteuttanut, en ole ihan kaikkea kerennyt vielä käydä läpi :)). Eli lentopelko. Onko sulla koskaan ollut, ja mitä ajatuksia se ja lentämisen turvallisuus viime aikaisten tapahtumien valossa herättää. Ja kuinka päästä siitä yli, tai ainakin helpottaa oloa, muutan kuin niiden kurssien avulla.

    • Miia

      Heippa! Onpa mainio idea. En ole vielä toteuttanut. Tuo onkin haastava aihe ja siihen pitää paneutua ihan kunnolla. Laitan sen postaus listalle. Varsinkin viime aikoina on varmasti monia mietityttänyt lentoturvallisuus. Itse tietenkin koen lentämisen edelleen hyvin turvallisena. Lentoturmat kuitenkin vaikuttavat minuun niin, että suren kollegoitani näillä turmalennoilla ja he ovat ajatuksissani paljon. Myöskään kaikki ei ole niin yksioikoista mitä media antaa kuvan. Koskaan ei voi varmuudella tietää mitä lennolla on oikeasti tapahtunut ja mitä tutkivat viranomaiset oikeasti tietävät/epäilevät.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram