Meidän ensimmäinen yhteinen kaukomatka

13.03.2015

Santa Monica pierSanta Monica ja me. <3

Ensinnäkin haluan tuhannesti kiittää kaikista ihanista kommenteista ja sähköposteista ennen kuin siirryn kertomaan meidän jenkkireissusta. Pahoittelen etten ole kerennyt kaikkiin vastaamaan. Olen aivan häkeltynyt, mitä yksi pieni televisio-ohjelma voi saada aikaan ja miten paljon te kaikki olette saaneet ohjelmasta omaan elämäänne. Toivonkin sydämestäni, että nyt te kaikki ihanat ihmiset haette seuraavalle tuotantokaudelle ja annatte sille mahdollisuuden. Takaan, että se on elämänne paras päätös.

Ollin ystävätJouluaaton kävelyllä Coronado Islandilla San Diegossa.

Lähdimme siis viime jouluksi Kaliforniaan Ollin ystävien luo lomailemaan. Vietimme reissussa rentoja päiviä – söimme, shoppailimme ja ihmettelimme. Juuri sitä parasta amerikkalaista lomaa. Aamupalaksi “french toastia” siirapin ja kermavaahdon kera, Victoria’s Secretillä hullaantumista, ajelua ympäriinsä, jättimäisiä ruoka-annoksia, tex-mex pikaruokaa ja tietenkin parasta seuraa. Ai-niin ja omalla kohdallani.. lemonadea, jota sallin itselleni litrakaupalla, kun kohdemaa on Yhdysvallat.

Kyseisessä osavaltiossa vallitsee välimeren ilmasto, joten talvella kannattaa varautua lämpimin vaattein. Ystävämme Anniinan kuvassa näkyvät Uggit eivät ole yhtään liioittelua. Tähän samaan hengenvetoon kyllä totean, että lähde ihmeessä tänne kesällä. Ainakin tämä tyttö inhoaa kylmää. Brrrr..

Pyöräilyä San DiegossaTämä ihana pyöräilypäivä sattui olemaan todella lämmin. Suosittelen pyörien vuokrausta San Diegossa.

Coronado IslandCoronado Islandin kaunis auringonlasku.

Tällä kertaa reissumme oli melko lyhyt, sillä olimme San Diegossa noin neljä päivää ja Losissa toiset neljä. Losin pieni Beverly Hillsin kämppämme löytyi Airbnb:ltä, jota käytän nykyään lähes aina reissatessani. Losissa kävimme Laguna Beachilla, Santa Monicassa, Anaheim Ducksien NHL-pelissä ja tietenkin Ollin toiveesta Teemu Selänteen ravintolassa.

Hollywood kyltille pääsy on tehty koko ajan vaikeammaksi ja kovin lähelle ei enää pääse. Griffith Park Observatory taitaa olla se ainoa paikka, johon pääsee autolla. Varaudu kuitenkin ruuhkiin. Itse Hollywood on aivan täysi turistirysä ja likainen paikka. Oikeastaan ainut asia, mitä voin siitä sanoa on: “Onpahan sekin nyt sitten nähty.”

Meidän söpö asunto San DiegossaYstäviemme söpö asunto/mökki Mission Beachillä San Diegossa, mutta piru kun lämmistys oli rikki. Brrrr…

Ravintola Mission BeachilläRento aamupalapaikka Mission Beachillä.

P1060742Mun hubby ja mä poseeraamassa San Diegon downtownin edustalla.

Välimatkat Kaliforniassa tai pelkästään Losissa ovat pitkät ja tuntuu, että joka puolelle ajaa vähintään sen tunnin (auton vuokraus on ehdoton). Itse en ihastunut alueeseen kovinkaan paljon, mutta aion antaa Kalifornialle vielä mahdollisuuden ja se olkoot sitten kesäaikaan. Kaliforniaan suuntaaville suosittelenkin lukemaan L.A. Madden suomen kielistä blogia ja mahtavia vinkkejä. Hän asuu Kaliforniassa ja tietää siis parhaiten.

En kestä!Mun söpis lätkäpelissä ja ihan vikalla rivillä oltiin.

Miian TOP 5 vinkit Kaliforniaan:

  • Jos Suomesta ei ole halpoja lentoja tarjolla, kannattaa kokeilla Tukholmaa. Ruotsin puolelta saa usein satoja euroja halvemmalla lentoja ja paatilla pääsee edullisesti naapurimaahan. Tukholmahan on muutenkin aina hyvä idea!
  • Jos lennät Air Francella, niin muista tsekata itsesi sisään ennen lentoa (Voit tehdä tämän aikaisintaan 30 tuntia ennen lentosi lähtöä). Nimittäin muuten voi olla ettet saa viereisiä paikkoja koneessa ja joudut odottelemaan portilla jämäpaikkoja viimehetkille asti. Aivan käsittämätöntä touhua ja sähläystä siis tiedossa. Itse en enää koskaan lennä kyseisellä firmalla ellei ole pakko.
  • Älä missaa San Diegoa. Kivaa ja rentoa amerikkalaista meininkiä. Myös vähemmän turisteja kuin Losissa. San Diegossa on paljon nähtävää – mm. Coronado Island ja downtownissa sijaitseva lentotukialus, jossa eläkkeelle jääneet entiset armeijan lentäjät kertovat hurjia sotatarinoita.
  • Itse paljon jenkkilässä reissanneena mielestäni Kalifornian outletit eivät olleet parhaimmasta päästä. Täynnä jämäkamaa. Paras ehkä Camarillo Outlets.
  • Ostan mieluiten laatutavaraa, joten suuntaan silloin kunnon ostoskeskukseen (Äitini sanoi, että köyhällä ei ole vara ostaa halpaa).  Jos pyörit San Diegon seudulla, niin suosittelen Fashion Valley Mallia, josta löytyy lähes kaikki tarvittavat kaupat. Esim. VS, Hollister, A&F, Macy’s, Nordstrom, Pink (muuten paljon kivempia, kestävämpiä ja käytännöllisempiä rintsikoita kuin VS:llä), Top Shop, Ugg ja vaikka mitä. Tässä vielä lista kaupoista.

Laguna BeachLaguna beach ja me!

 

  • Kimi

    Kaikkea hyvää teille. Onneksi selvititte Ollin epävarmuuden.

  • Freya

    Minäkin haluan vielä kerran onnitella avioliitosta, katsoin jokaisen jakson EA:lla ja vaikka etukäteen olin ennakkoluuloinen, niin heti kun pääsi “tutustumaan” teihin pareihin, niin huomasi että todella miellyttäviä ja kaikin tavoin “täyspäisiä” ihmisiä sinne oli lähtenyt mukaan – ja teille kaikille halusi toivoa pelkästään kaikkea hyvää.

    Vaikka sinänsä nimi Ensitreffit alttarilla oli outo ja harhaanjohtava, eihän kyse ollut mitenkään alttarista eikä kirkollisesta vihkimisestä. Siviiliseremoniaahan ei suoriteta alttarilla!! Parempi käännös ohjelman nimeksi olisi mielestäni ollut vaikka “Ensitreffeillä avioon” tai “Naimisiin ensitreffeillä”. Tuo alttarilla-sana varmaan torjui joitakin vanhoillisempia tai ennakkoluuloisempia katsojia? No, tämä korjausehdotus tietysti pitäisi osoittaa tuotantnoyhtiölle eikä sinulle.

    Mutta siihen liittyen minulla on yksi kysymys: oletteko suunnitelleet liitollenne jotain kirkollista siunausta, sllä muistan sinun joskus maininneen ohjelmassa että haluaisit Kari Kanalan sen tekemään? Tai kenties olette lähipiirissänne jo uudet juhlat pitäneetkin -anteeksi uteliaisuus!

    Toinen kommentti tähän USA-postaukseesi. Annoit sinänsä hyvän vinkin, että lentoja esi.m. Usaan tai muualle (kauko)maille saattaa kannattaa katsoa Tukholmasta käsin. Mutta itsekin tätä harrastaneena sanoisin, ettei “paatilla” kannata lähteä tuota väliä Ruotsiin taittamaan, sillä myös lentoja saa uskomattoman edullisesti vaikkapa Helsingin ja Tukholman välille ja silloin välttyy ikävältä itsensä ja tavaroiden roudaamiselta sataman ja lentokentän välilllä! Täytyy vain muistaa jättää lentojen väliin riittävästi vaihtoaikaa, kun jatkolennot eivät ole samalla lipulla. Todennäköisesti tämä on myös halvempi vaihtoehto (mitenkään mainostamatta työnantajasi kilpailevan yhtniön hintoja…) , koska laivalla joka tapauksessa rahaa kuluisi ruokailuihin ja muuhun sellaiseen 😉

    Hyvää jatkoa sinulle Miia, sekä terveiset Ollillekin!

  • Miia

    Heippa! Totta tuokin, että lentoja saa usein Tukholmaan halvalla. 🙂 Kaikkea hyvää myös sinulle.

  • Anne-Mari

    Ihana nähdä teidät yhdessä ja Ollikin täysillä mukana. Ekassa jaksossa näki, että sovitte toisillenne. Ootte mahtava pari <3 Itselleni ohjelma antoi todella paljon. Asiantuntijoiden sanat sai ajattelemaan sen hetkistä suhdetta minkä halusinkin lopettaa. Teillä oli etuna se, että pääsitte heidän juttusilleen. Kaikkea ihanaa elämäänne ja nauttikaa elämästä <3

    • Miia

      Onpa ihana kuulla, että ohjelmasta oli sinulle apua. Toivottavasti kaikki on nyt hyvin. 🙂

      • Anne-Mari

        Kaikki on nyt paremmin kuin hyvin 🙂

  • Elisa

    Pidättekö sormuksia? Siitä vain tuli mieleen kun Ollilla ei viimeisessä kuvassa sormus sormea komista.. 😀

    • Miia

      Heippa Elisa! Ollilla murtu viime syksynä vasen nimetön lippupalloa pelatessa ja sormus ei enää mahdu sormeen. Itse pidän yhtä lempparisormustani vasemmassa nimettömässä ja ehkä joku päivä siinä on vielä ihan kunnon sormus. 😉 Hyvin muuten bongattu. Ei ole kukaan vielä kysellyt. 🙂

  • Sanna I Siveltimellä

    Ihanalta joululta näyttää! Ja California nyt toimii aina, mutta toki siellä tuohon aikaan on aika kirpsakat säät… Onneks seura on kuitenkin ollut hyvää 😉 Huhtikuun lopulla onneksi kutsuu taas tuo ihana California <3 Jee!

    • Miia

      Oih! Kirjottelehan sitten reissusta. 🙂

  • Tua

    Mun lempparit oli kyllä ehdottomasti 1. ja 4. kuva, mutta muutkin todella kivoja! Kaikkea hyvää teille, olitte kyllä mun ehdoton Ensitreffit Alttarilla -lempparipari!

    • Miia

      Kiitos Tua! Hassua.. Olli sanoo mua välillä Muuaksi. Melkein kaimoja. 🙂

  • Laura

    Kiitos matkavinkeistä Jenkkien ihmeelliseen maahan! Olemme mieheni kanssa menossa ensimmäistä kertaa Ameriikkaan, New Yorkiin, lokakuussa. Olen itsekin mietiskellyt majoitusta Airbnb:n kautta, hyvä jos sinulla on siitä myönteistä sanottavaa. Osaisitko suositella NY:n osalta aluetta josta kannattaisi harkita majoitusta mikäli haluaa nähdä KAIKEN 😀 Helppoa? Muutenkin vinkit kaupungista ovat tervetulleita 🙂

    P.s. Olitte ehdoton suosikkipari EA:ssa, kaikkea onnea teille!

    • Miia

      Heippa! Olen käynyt Nykissä vain kerran, joten tietouteni siitä kaupungista ei ole kovin hyvä. Suosittelen ottamaan majoituksen Manhattanilta ja uskon, että Airbnb on varmasti tuohon yksi parhaista vaihtoehdoista. 🙂 Ihanaa matkaa!

  • Kalevi Hautaniemi

    Minäkin olen käynyt pari kertaa Kaliforniassa ja tykkään kyllä paikasta. Jos menette vielä joskus inne niin suosittelen käymään hiukan pohjoisempana punapuumetsässä. Ainakin minuun ne tekivät unohtumattoman vaikutuksen.

    • Miia

      Todella hyvä idea! Sinne kyllä haluaisin. Muutenkin luontokohteen ovat alkaneet kiinnostaa. Tässä juuri suunnitellaan Islannin matkaa.

  • Lilia

    Kahessa viimoisessa mustavalkoisessa lähikuvassa on eniten tunnetta. Näytätte yhessä han elokuvastaroilta, Tuulen viemää tai jotain ^^
    Siunausta avioliittonne, jos saa toivottaa!

  • Paula

    Kiva kirjoitus! Älä unohda pohjois-Kaliforniaa! Tervetuloa joskus tänne San Franciscoon ja Piilaaksoon, täälläkin on niiiin paljon nähtävää!

    • Miia

      Joo ehdottomasti! Nyt oli vaan 8 päivää aikaa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram