Onneksi on McDonald’s

11.05.2014

Hong Kongin tunnelmaaNeonvalojen loistetta ja ihmisvilinää. Sitä on Hong Kong.

Enpä olisi arvannut mihin Hong Kong -päivitykseni kääntyy. Taisin napata Filippiineiltä mukaani matkaripulin. Laiskimuksena en ottanut maitohappobakteereja enää reissun lopussa kovin tosissani. Ja ne muuten oikeasti toimivat (silloin kun niitä ottaa) – ainakin Precosa-merkkinen valmiste.

En tiedä olenko vain kyllästymässä suurkaupunkeihin, eikö Aasia vain ole juttuni vai pilasiko pöntöllä juoksu Hong Kongin reissun. Mietin myös voiko syynä Hong Kongin säväyttämättöömyyteen olla sen suuruus ja kun en päässyt oikein juttusille paikallisten kanssa. Olen aivan selkeästi murroksessa matkailumieltymyksieni suhteen. Tämä on varmasti myös siksi, että paljon matkaavana sitä tulee todella vaativaksi. Mikä tahansa juttu ei enää säväytä. Aion kyllä antaa Hong Kongille vielä uuden mahdollisuuden ja haluan tutkia suurkaupungin ympäristöä ja rantoja.

Voisinko sanoa, että nykyään matkailussa on hakusessa enemmänkin yksinkertaiset asiat; paikalliset pienet erikoisuudet, kaunis luonto ja ihanat ihmiset. Siinä sitten etsimään sitä täydellistä kohdetta. Ei helppoa.

Hong KongAurinko yritti näyttää itseään pilvien ja saasteiden läpi.

Mutta mitä tekisimmekään ilman McDonald’sia? Mahan vääntelyjen yllättäessä, on tämä ravintola yksi harvoista, joka avokätisesti ottaa vastaan vatsavaivaisen. Onneksi näitä ravintoloita on ympäri maailmaa ja Hong Kongissakin oli ravintolapelastukseni ihan oman hotellini kulmilla. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, hissijono hotellilleni oli iltaisin melko kammottava ja siinä tilassa se ei vain käynyt.

Kävelin kyllä koko kaupungin lyttyyn oloista huolimatta ja varsinkin nilkkani sai siitä kärsiä. Sain jonkun ihme rasituksen sitten myös nilkkoihini. Oikein toope turisti matkassa. Uskon sen johtuvan vähäisestä veden juonnista, sitä kautta turvonneista nilkoista ja nämä kaksi yhdessä kävelyn kanssa eivät tehneet hyvää.

HonkkariBut first.. let me take a selfie.

Kiersin kyllä nähtävyyksiäkin oloissani – pakkohan se oli. Bruce Leen patsas, Avenue of stars ja monta eri markettia. Victoria’s peakille en mennyt, koska ilma oli niin sumuinen/pilvinen – eihän sieltä olisi mitään nähnyt. Illalla kello kahdeksan näki Kowloonin puolelta Hong Kong Islandin laser shown. Harmikseni ilma oli niin sumuinen, että lähdin turhautuneena kesken pois. Kaiken tämän kiertelyn mahdollisti McDonald’s. Onneksi olet joka kulmalla. 😀

Bruce Leen patsasEhkä maailman oudoin “pakollinen” nähtävyys. Pikkupoika teki nähtävyydestä näkemisen arvoisen. 😀

Laser show Hong KongLaser Shown odottelua Kowloonin puolella. Harmikseni ilma oli liian huono shown katseluun.

  • Marimente

    McDonald’s on kyllä ollut pelastus veskin suhteen myös täällä, varmaan useammassakin kaupungissa. Ruokapaikkana koitan vältellä, ellei aivan pattitilanne ole, tai kaamea kankkunen (mitä onneksi harvemmin on!) mutta hätä ei lue lakia jos ihmisen on päästävä helpotuksen huoneeseen!

    Aika sumuisen näköistä mutta silti oot saanut Hong Kongista tunnelmallisia kuvia. Ja aivan huippu tuo pikkupoika patsaan luona 🙂

    • Miia

      Ripulissakin välillä jopa mäkkiruoka voittaa paikallisen ruoan. Riippuu tietenkin missä päin maailmaa on. Kerran tällä reissulla kävin mäkkiruoat hakemassa. Kiinalainen kun ei oikein uponnut. 😀 Kiva kun tykkäsit kuvista. Mun pannukakku linssi ei oikein sovellu maisemakuvaukseen, joten tässä jo haaveilen uudesta linssistä.. vaikka olen ihan aloittelija kuvauksen maailmassa.

  • Anne

    McDonalds on kyllä ollut pelastaja monella reissulla ja monella tavalla. Siellä on siistit vessat, yleensä ilmanen netti ja jos paikallinen ruoka alkaa kyllästyttää niin ainakin Mäkistä tietää mitä sitä saa kun tilaa aterian 😀

    • Miia

      Ai niin.. TOTTA! Ilmanen nettikin siellä on. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram