Mineistä minein hotellihuone Hong Kongissa

09.05.2014

Saavuin Hong Kongiin Boracayn pikkusaarelta muutaman tunnin pysähdyksellä Manilassa. Oli aika sanoa heipat matkakumppaneilleni Niinalle ja Tytille. Tästä matka jatkui yksin. Lento Manilasta oli useamman tunnin myöhässä ja olin perillä joskus noin kello kaksi yöllä, jolloin julkinen liikenne Hong Kongissa ei enää kulkenut. Toisaalta nappasin ihan mielelläni taksin keskustaan, jotta pääsisin vihdoin maate 15 tunnin matkustamisen jälkeen (taksi maksoi noin 25 euroa). Olin varannut useamman tunnin vaihtoaikaa Manilassa, koska terminaalit olivat kaukana toisistaan. Yllätyksekseni siirrot sujuivat nopeasti. Manilan kentällä yllätti kuitenkin 550 peson maastapoistumismaksu (vajaa 10 euroa), koska olinhan jo hankkiutunut eroon lähes kaikista pesoista. Sinne meni lounasrahat.

Huomasin Manilassa, että hotellini vastaanotto Hong Kongissa menee puolilta öin kiinni. Soitin hotellille, että olen tulossa. Puhelimeen vastasi hyvin epämääräisen kuuloinen tyyppi, joka kuulosti olevan enemmänkin pihalla oleva hotellin vieras kuin vastaanottovirkailija. Epäilykset heräsivät myös huonon asiakaspalautteen ansiosta, jota selailin Tripadvisorista. Noh, hotelli oli täydellisellä paikalla Kowloonin “kärjessä” lähellä kaikkea ja se oli superedullinen (30€/yö).

Ching King Mansion entranceLöydätkö kuvasta Chung King Mansion -sisäänkäynnin hotelliini?

Chung King Mansion C blockC-rappu oli täynnä hotelleja.

Saavuin Chung King Mansionin jattimäiseen ostoskeskus/hotelli kompleksiin keskellä yötä. Alakerran ostoskeskuksessa pyöri vain muutama epämääräinen tyyppi. Hotellini löytyi C-rapusta, jossa jokaista kerrosta koristi eri hotelli. Hidas hissi hinasi minut kerrokseen 15 ja kiinni menneeseen vastaanottoon. Puhelinnumeroita löytyi kolmin kappalein, mutta niistä ei mikään toiminut. Paniikki ei noussut, koska ajattelin, että kyllä nyt aina joku majapaikka jostain löytyy. Menin takaisin alakertaan, jossa epämääräisen näköinen intialainen mies kysyi minulta: “Mihin hotelliin olet menossa?” Hetken mietin voiko tähän tyyppiin luottaa. Riski oli otettava. Oli yö, kaupunki tyhjä ja pieni Suomi-tyttö ilman majapaikkaa pitkän matkan jälkeen. Mies kertoi, että hotellin virkailija on käymässä McDonaldsissa ja tulee aivan pian. Hetken päästä afrikkalainen mies saapui paikalle ja pääsin ihailemaan noin kuuden neliön kämppääni.

Tiny hotel in Hong KongMini hotellihuone. Pöntön päältä löytyi suihku. 😀

Huone oli siisti ja jopa hiljainen. Lukon avaus tuotti tosin joka kerta tuskaa ja kuulin ovien läpi muidenkin hermoilevan ovien kanssa. Luulin jo lukinneeni itseni ulos, kun kipaisin vielä alakerrassa hakemassa iltapalaa (silloin iski paniikki). Hissit olivat älyttömän hitaita ja Boracaylta kantamani ripuli ei tehnyt ajankulusta yhtään nopeampaa. Iltaisin pahin ruuhka oli A-rapun hisseille, jossa parinkymmenen metrin jonon perään katseli vartija. Onneksi asuin C-rapussa ja hissimatka odotteluineen oli maksimissaan 20 minuuttia.

Chung King Mansion liftsHissijonossa. Huomaa hissien välissä olevat näytöt, joista voi seurata mitä hississä tapahtuu.

Chung King MansionNäkymää alakerran ostoskeskuksesta hissien edustalta. Eipä uskoisi, että kuva on Hong Kongista.

Carlton Guest housePaistaa se aurinko pienimpään hotellihuonekoloseenkin.

  • Anne

    Pari vuotta sitten tuli itsekin yövyttyä hostellissa Chun King Mansionissa. Oli aika turhauttavaa välillä toi hisseihin jonottaminen. 😀 Huone oli meilläkin hyvin kompakti, siellä oli sänky ja sen vieressä n. puoli metriä tilaa liikkumiseen eikä mitään muuta. Kyllä me kuitenkin ihan hyvin viikon verran siellä mahduttiin olemaan 🙂

    Majapaikkaa varatessa mekin tutkittiin arvosteluja eri hostelleista ja tuntui että uskaltaako sitä mihinkään edes mennä. Hongkongin hintatason huomioon ottaen siellä ei oikeasti jollaon 20 eurolla kovin kummoista majoitusta saa ja moni ei ilmeisesti tajua tätä, vaan olettaa palvelun ja huoneiden olevan jotain ihan muuta. Kun päästiin perille hostelliin niin ihmeteltiin että mitä ihmettä muut olivat valittaneet, täähän on oikein mainio ja juuri sellainen mitä halvimmalta mahdolliselta majoitukselta voisi olettaa. Nykyään olenkin ottanut sen linjan etten noita arvosteluja käy enää ihan oikeasti lukemassa, ainakaan sen jälkeen kun olen varannut jonkun paikan. Lisäksi jossain paikoissa (esim. Intiassa) tuntui että kilpailevien majapaikkojen pitäjät kävivät jättämässä toisille huonoja palautteita sabotoidakseen toisten toimintaa 😀

    • Miia

      Itselleni varmasti kaikkein turhauttavin oli hisseihin jonotus ja se himskatin ovi, jota en millään meinannut saada auki. Muuten hotellihuone oli todella siisti, netti toimi hyvin ja sain nukuttua hyvät yöunet. Yksinäni pienessä huoneessa ollessa kieltämättä kävi kahden päivän jälkeen hieman ahdistamaan. Sellaiset kahden hengen huoneet näyttivät hiukkasen inhimillisemmiltä.

      Olen itsekin huomannut, että tietyt kansalaiset valittavat majapaikasta kuin majapaikasta. Yritänkin lukea vain skandien arvosteluja. Ja oikeasti mitä nyt tuolla rahalla voi olettaa saavansa, kun koko hotellikompleksikin on aivan täydellisellä paikalla. Itselleni kuitenkin on kaksi tärkeintä asiaa hotellia varatessa, että huone on siisti ja hotelli sijaitsee hyvällä paikalla. Itse käytän paljon kaupunkilomilla Hotwire.com -palvelua, koska sieltä saa halvimmat hinnat ja hotellin parhaimmalta paikalta. Jännitystä siihen lisää se, ettei tiedä minkä hotellin palvelu sinulle “arpoo”.

      • Anne

        Mielenkiintoinen palvelu muuten toi Hotwire.com, pitääkin tutustua siihen tarkemmin kun kesän Nykin reissulle pitäisi löytää joku edullinen majoitus!

        • Miia

          Mun tutut on käyttäny Nykissä tuota palvelua ja saanu tosi kivan hotellin. Euroopassa ja jenkeissä tuo palvelu onkin varmasti parhaimmillaan. 🙂

  • Asdf Asdfsson

    Hong Kong matkakohteena kutkuttaisi, mutta olen aina ollu vähän skeptinen hostelleja kohtaan eikä Chungking mansions hirveästi kuvien perusteella ole vakuuttanut. Suosittelisitko turvallisuuden, viihtyvyyden ja siisteyden kannalta kyseistä paikkaa?

    • Miia

      Heippa! Pahoittelen, kun vastaukseni on viipynyt. Kyllä mielestäni Chungking mansionissa oli ihan turvallinen olo. Tietenkin joidenkin mielestä intialaiset ja afrikkalaiset myyntimiehet voivat aiheuttaa epäilyksiä, mutta ei niiltä tarvitse mitään ostaa. Minua he eivät ainakaan pysäytelleen, koska menin aina reippaasti heidän ohi ja “esitin” paikallista. 😉 Ainakin Carlton guest house oli todella siisti, mutta muista en tiedä. Viihtyvyys ei nyt sinänsä ole kovin hyvä. Huone on niin todella pieni, että muutamassa päivässä alkaa ahdistaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram