Girls in the sky

02.03.2014

Minkälaisia ihmisiä lentoemännät ovat? Minkälainen ihminen haluaa lentoemännäksi?

Muistan katselleeni nuorempana Finnairin nettisivuja ja miettineeni, että olisipa ihanaa olla lentoemäntä. Ajatus tuntui kaukaiselta. Miksi minusta olisi siihen? Lentoemännät olivat silmissäni lähestulkoon yli-ihmisiä. Miten pääsisin heidän tasolleen. Miten pääsisin edes työhaastatteluun?

Kirjoitin joskus kauan aikaa sitten lyhyesti miten päädyin alalle ja siitä voi lukea TÄSTÄ. Uskon siihen, että asioita vain väkisinkin alkaa tapahtumaan kun usko on luja ja tekee töitä asioiden eteen. Mutta usko on oltava luja – tarkoitan että sinun on uskottava itseesi.

Minkälaisia ihmisiä me lentoemännät sitten olemme? Ei, emme ole yli-ihmisiä. Emme todellakaan kuulu kymppi-kerhoon (tuota kysymystä kuulee aina välillä). Olemme tavallisia ihmisiä. Tai mitä nyt tavallinen tarkoittaa. Meillä on positiivinen elämänasenne. Me olemme avoimia ja otamme uudet ihmiset, kollegat ja ystävät heti iloisesti vastaan. Osaamme lukea ihmisiä. Osaamme ottaa elämän kevyesti – lapsenlailla ehkä. Se voi tuntua naiivilta, mutta mielestäni se on terveellistä. Osaamme nauttia elämästä. Arvostamme vapaa-aikaamme.

Mutta ennenkaikkea – nauramme. Enkä tarkoita ilkkuvaa tai inhottavaa naurua. Vaan iloista ja elämästä nauttivaa naurua – positiivista asennetta. Mitä sitä voi muutakaan tehdä kun on jumissa kymmenen kilometrin korkeudessa pienessä peltipurkissa, jossa yritämme tehdä siellä matkaavien olon mahdollisimman mukavaksi. Välillä on mahdotonta miellyttää kaikkia. Toinen matkustaja on matkalla lomalle, toinen tärkeään business-tapaamiseen. Heidän takanaan istuu yksin matkustava lapsi, matkalla isän luo, joka asuu toisessa maassa. Takana kippistellään synttärijuhlia ja vieressä istuu hiljainen nainen, joka on stressinsä huipulla – hän on matkalla tyttärensä hautajaisiin. Työssämme oppii joka päivä. Olemme ikuisia opiskelijoita. Jokainen matkustaja on uniikki ja matkustamisen syy on erilainen.

Muistakaa siis, että me olemme kuitenkin niitä tavallisiä ihmisiä. Joten seuraavan kerran kun nouset koneeseen, hymyile ja tervehdi. Tämä vaatii vain yhden sanan ja yhden hymyn ja tekee yhden lentoemännän todella iloiseksi (ja ehkäpä silloin palvelukin on parempaa;)).  Olemme samassa veneessä tai – noh – tälläkertaa siinä peltipurkissa.

Girls in the skyIhania entisiä kollegoita. Tuulaan tutustuin Ranskassa. Hän on purseri-idolini – uskomattoman vetävä nainen. Annukkaan tutustuin Englannissa pienen kylän baarissa – tuo suloinen hymy ei jää keltään huomaamatta. Anetten kanssa loikoiltiin useaan otteeseen Thaimaassa uima-altaalla – tällä tytöllä on niin suuri sydän. Kaksi heistä vielä lentää.

Girls in the skyKaksi vanhaa Ryanair-pimua. Muiskis!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram