Matkasuunnitelmia: Manila, Boracay ja Hong Kong

19.02.2014

Boracay White BeachParatiisiin Hong Kongin ja Manilan kautta.

Olen jo kauan kaivannut sitä innostuksen fiilistä, jota matkan odottaminen saa aikaan. Olin jo kadottanut sen hetkeksi saadessani jonkunlaisen matkailuähkyn. Luulin jo hetken etten jaksa enää reissata. Matkailusta tuntui tulevan jopa jonkinlaista suorittamista – aina vaan hienompien asioiden etsimistä.

Nyt olen kuitenkin saanut sen tunteen takaisin. Olemme jo vähän aikaa suunnitelleet kämppikseni ja hänen ystävänsä kanssa reissua Aasiaan. Suunnittelun raakile alkoi siitä, että menemme mihin tahansa muualle kuin Thaimaahan ja kohteessa on oltava lämmin. Mietittyämme hetken Malesiaa ja Indonesiaa päädyimme kuitenkin Filippiineihin – kun olimme ensin tutkineet ettei taifuuni ollut vaikuttanut moneenkaan paikkaan tässä kauniissa maassa.

Odotan tältä reissulta lähinnä hauskaa yhdessäoloa. Drinksu kädessä auringonlaskun aikaan pienen kotoisan hotellimme rannalla. Uusia maisemia. Jänniä retkiä. Jopa sukellusta joku hassu kypäräsysteemi päässä. Shoppailua ja todellista rentoutumista. Vaikka olen helposti kyllästyvää tyyppiä rannalla makoiluun, niin uskon että näiden kahden tytön kanssa en kyllästy. Boracaylla on kuitenkin tekemistä – siksi valitsimme tämän saaren kaikista Filippiinien saarista.

KypäräsukellustaVeden alla kävelyä hassu kypärä päässä. Tätä haluan kokeilla.

Menen omia reittejäni Manilaan asti ja näen tytöt sitten siellä. He näkivät hirmuisen vaivan hotellien etsimisessä. Suurkiitos siitä heille. Itse olen Manilassa vain yhden kokonaisen päivän ja veikkaan että se päivä menee kaupungin suuren suurissa ostoskeskuksissa, China townissa syömässä (jossa on kuulemma parhaat paikalliset ruoat) ja muutama hätäinen ja pakollinen “nähtävyys piipahdus”. Toinen tytöistä varasi hotellimme, joka on kuulemma keskeisellä paikalla. TÄSSÄ linkki hotelliin.

Ostin meno-paluu lippuni Manilasta Boracaylle Air Asialta edulliseen 70 euron hintaan. Asumme Boracaylla kahdessa eri hotellissa vaihtelun vuoksi. Ainakin toisen hotellin varaus taisi mennä Expedian kautta ja toinen löytyi myboracayguide.comin kautta.

Crystal Sand Beach ResortTässä ensimmäinen hotellimme Boracaylta Crystal Sand Beach Resort, joka on saaren kauneimmalla rannalla White Beacilla – lähellä menomestoja. Suosin mielummin pieniä ja persoonallisia paikkoja, koska silloin uusiin ihmisiin tutustuu paremmin. Kannattaa aina tsekata myös Tripadvisorin arvostelut hotellista, koska hotelleista sanat kertovat enemmän kuin tuhat ammattilaisen ottamaa kuvaa.

Rieseing Boracay Beach ResortToinen hotellimme Rieseling Boracay Beach Resort on rauhallisemman Bulabog rannan puolella, josta on kuitenkin menoon ja meininkiin vain 10-15 minuutin kävelymatka. Myös uima-allas oli toivelistallamme ja sen me saimme.

Hon Kongiin jatkan sitten yksin muutamaksi päiväksi yhteisen reissumme jälkeen. Hotellia en ole vielä varannut, koska en ole vielä täysin varma mistä osasta kaupunkia hotelli olisi parasta ottaa. Lisäksi hotellit ovat siellä melko kalliita ja vielä mietin haluanko ottaa yksikseni jonkun ihanan luksushotellin ja maksaa vähän enemmän vai mennä budjettityylillä. Ehdotuksia hotelleista otetaan vastaan. Ei hostelleja kiitos. Tämä tyttö on liian “fancy pants” sellaiseen. 😉

MUUTEN HUOM HUOM! Nämä kaksi hotellia maksoivat yhteensä 270 euroa per tyttö yhdeksälle päivälle. NOT BAD!

  • Mari

    Voi ihanalta kuulostaa, rento rantalomareissu! Ja mielenkiintoselta näyttää tuo kypäräsukellussysteemi 😀 Millonka teillä on lähtö? Innolla jään oottelee tulevia reissupostauksia!

    • Miia

      Lähdetään 15. maaliskuuta. Eli ei enää montaa viikkoa reissuun. 🙂

  • Sanna

    oih, kuulostaa ihanalle! ja näyttää upealle! Ihanaa lomaa 🙂

    • Miia

      Kiitos paljon Sanna! Mielenkiintosta lähteä aivan uusiin maisemiin. 🙂

  • Palmuaseman Sanna

    Ihanalta kuulostaa, jään innolla odottamaan reissupostauksia 🙂

    • Miia

      Joo, jännää. Katsotaan mitä on tiedossa. 🙂

  • Bomviagem

    Vaikuttaa hienolta, varsinkin Hong Kong olisi aivan huippukiinnostava. Onko Boracay muuten miten turvallinen? Alue taitanee kuulua Filippiinien turvallisempiin alueisiin, vai?

    • Miia

      Heippa! Odotan tuota Hong Kongia todella paljon. Boracay on ilmeisesti melko turvallinen ja turistien täyttämä – toisaalta harmi, mutta toisaalta tällä kertaa haluan lomaltani vähän menoa ja vilskettä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram