Häähulluutta ja arkipäivää New Yorkissa

31.01.2014

Pyysin entistä kollegaani kertomaan meille kaikille hieman elämästään hääsuunnittelijana New Yorkissa. Olen seuraillut häntä Instagramissa ja Facebookissa ihaillen, joten tässä nyt teillekin pieni osa hänen tarinaansa. Nauttikaa! <3

***

Kun entinen työkaverini, Miia, kysyi olisinko kiinnostunut kirjoittamaan hänen blogiinsa, innostuin saman tien! Olen jo pitkän aikaa halunnut kirjoittaa elämästä isossa omenassa, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi aloittaa.

Hieman tietoa minusta: opiskelin Ruotsissa ennen muuttoani tänne. Rantauduin New Yorkiin 2 vuotta sitten joulukuussa, tarkoituksena jäädä 5 kuukaudeksi. Mutta elämä osaa yllättää ja tapasinkin unelmieni miehen (vaikka olin niin vannonut kaikille ettei näin pääsisi käymään!). Nappasin itselleni myös työpaikan ainoastaan 2 kuukauden työharjoittelun jälkeen, ja yhtäkkiä viiden kuukauden suunnitelmani muuttuikin kahdeksi vuodeksi! Nykyään asustelen Manhattanin Chelseassa, työskentelen hää- ja juhlasunnittelijana Swank Productions nimisessä yritykessä ja olen onnellisessa parisuhteessa amerikkalaisen miehen kanssa (joka on muuten aivan kuin eri maailma verrattuna suomalaisiin parisuhteisiin).

Häiden suunnittelu on aivan toista skaala kuin mitkään muut juhlat, varsinkin verrattuna Suomeen. Asiakkaidemme hääbudjetit alkavat noin $150 000- $200 000 paikkeilta, ja nykyään tällaiset summat ovatkin minulle jo aivan arkipäiväisiä!

Jokainen morsian muuttuu jokseenkin hulluksi lähempänä häitänsä, ja bridezilla onkin tuttu sanavalinta alalla. Mutta mikä itselleni tuli yllätyksenä, oli morsianten äidit. Itse kutsun heitä momzilloiksi, koettuani yhden jos toisenkin vinksahtaneen tilanteen. Välillä ihmettelen ovatko amerikkalaiset äidit eri planeetalta, varsinkin häiden suunnittelun alla!  Mutta työ on erittäin antavaa, ja ikuisena romantikkona nautin häiden suunnittelusta, ja siitä miten saan olla mukana toteuttamassa asiakkaidemme unelmia. Onnen hetki on, kun tuore aviopari sanoo `tahdon` ja itse juhla voi alkaa (mitä nyt jos joskus joutuukin muutaman nyrkkitappelun illan aikana todistamaan)!

Viikonloput vietän suurimmaksi osaksi poikaystäväni kanssa joko kaupungissa, tai hänen vanhempiensa luona Sayville:ssä, Long Islandilla. Useimmiten ihmiset jotka matkustavat New Yorkiin, luulevat että itse Manhattan on ainoa näkemisen arvoinen paikka. Mutta aivan kuten Hipstereiden synnyinkaupungissa, Brooklynissa, on paljon tarjottavaa, niin on myös Long Islandilla. Varsinkin kesällä, tämä turisteille ennaltaan tuntematon paikka, on täynnä kesä fiilistelyä ja rantaelämää!

Viime viikonloppuna päätimme kuitenkin jäädä Manhattanille viettämään aikaa, ja päädyimmekin tuplatreffeille ihanaan fondue ravintolaan nimeltä Taureau joka sijaitsee Manhattanin Sohossa. Tämä oli täydellinen pakomatka kylmästä pakkasesta lämpimiin sisätiloihin, ja fondue oli juuri oikea vaihtoehto talviselle lauantai illalle. Koska olimme tavanneet kyseisen pariskunnan ainoastaan kerran aikaisemmin, oli tämä interaktiivinen ruokailukokemus mukava ja rento tapa viettää ensimmäinen ilta yhdessä!

Sunnuntaina poikaystäväni päätti hetken mielijohteesta viedä minut musikaalin. Kävelimme Times Squarelle TKTS luukulle, josta saa lippuja saman päivän näytöksiin halvemmalla hinnalla. Meitä onnisti lippujen suhteen, sillä saimme liput 30% alennuksella Roald Dahl:in Matilda musikaaliin (Matilda oli suosikki kirjani lapsena joten olin todella innoissaan!). Musikaali oli upea elämys ja suosittelen kyseistä musikaalia lämpimästi!

Elämä New Yorkissa on aika ajoin rankkaa, ja arki täällä voi välillä viedäkin puhdin. Mutta tässä kaupungissa riittää tekemistä joka mielentilalle! Jokaiselle päivälle voit keksiä uutta tekemistä, eikä tylsyys tule ihan ensimmäisenä vastaan. Rahaa tässä kaupungissa saa tuhlattua, mutta halvempia ja maksuttomiakin hupeja täältä löytää. Mutta toki, jos laiskuus iskee, voit aina istua sohvallasi, katsoa telkkaria ja tilata ruokaa kotiin ihan mistä vain – ihan milloin vain. Kunhan et unohda tippiä.

Elämää New YorkissaLauantaikävelyllä Central Parkissa.

New York talvellaParisen viikkoa sitten oli vielä sen verran lämmintä että jopa kävelyt olivat nautinnollisia!

Musikaali New YorkissaInnokkaana menossa musikaaliin!

Elokuvailta Bryant ParkissaKesämuistoja Bryant parkin elokuvailloista.

Suomalaisen elämää New YorkissaLämpimin terkuin, Anni

  • lena / london and beyond

    Tämä oli mielenkiintoinen postaus, tykkäsin ehdottomasti. Mukava seurata muiden ulkosuomalaisten elämää maailmalla. Ja yhdyn tuohon että parisuhde ulkomaalaisten kanssa (minulla italiano) on tosiaan eri maailma. 🙂

    • Miia

      Ihanaa jos tykkäsit! Itse olen niin innoissani tästä. Anni kirjotti niin ihanasti. Itsekin olen seurustellut vakavasti ainoastaan ulkomaalaisen kanssa ja nyt kun Suomessa asun niin sinkkuudelle ei näytä tulevan loppua. Ehkä olen nirso, mutta kyllä miehen pitää olla mies! 😉

      • Tähänkin on pakko vielä kommentoida, siis kyllä, miehen pitää olla mies, mutta miehen pitää pystyä puhumaan myös asiasta kuin asiasta, tunteet mukaan lukien. Itse en ainakaan kestä arvausleikkejä jos toinen on aivan tuppisuu… 🙂 Mutta, kyllähän Suomestakin varmasti löytyy tähän kaavaan mahtuvia miehiä, omalle kohdalleni sellaista ei van osunut. Ja asuin ulkomailla sen verran kauan myös että ajoitukset eivät osuneet kohdilleen myöskään.

  • Miia, ihanaa kun pyysit Annia vierailulle blogiisi, tämä oli TOSI mielenkiintoinen ja hauska postaus! Ei siinä että omat postauksesi eivät olisi 😉 Mutta oli jännä saada pieni kurkkaus rapakon toiselle puolelle ja vielä näinkin “eksoottisen” ammatin pariin. Ja yhdyn sekä Anniin että Lenaan, parisuhde ulkomaalaisen miehen kanssa on kovinkin erilaista verrattuna Suomi-suhteisiin, täällä siis linjoilla britti-irkkumiehen vaimo!

    • Miia

      Kiva kun tykkäsit. 🙂 Itse olen jo Suomessa melko pitkään asunut, eikä vielä ainakaan omalle kohdalle ole sattunut sellaista herrasmiestä mitä ulkomailla (esim. Ranskassa). En tiedä onko sitten kyse ainoastaan pääkaupunkiseudusta, koska olen täällä törmännyt melko erikoisiin tapauksiin. Ettei nyt menisi ihan suomalaisen miehen arvosteluksi, niin kyllä suomalainenkin nainen osaa olla itsepäinen ja itsekäs – hankala tapaus. Nämä ovat siis vain stereotyyppejä. Kyllä Suomesta varmasti löytyy hyviäkin tapauksia – niin kuin myös ulkomailta niitä aivan kamalia. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram