Salzburgissa tonttuilemassa

04.12.2013

Olen täysin äimälläni kuinka helppoa yksin matkustaminen on. Näin suomalaiselta se vaatii hieman rohkeutta aloittaa jutustelu uuden tuttavuuden kanssa. Tai perun sanani. Ei “maailmalla” tarvitse edes aloittaa keskustelua, koska muut tekevät sen puolestasi. Ei muuta kuin vain hyppää keskusteluun mukaan ja ole avoin. Esittelen teille vielä uusia tuttavuuksiani, mutta tässä hieman ensimmäisen päivän tunnelmaa Salzburgin taianomaisesta ja hirrrmuisen kylmästä kaupungista.

Pyörin tänään päivällä vanhan ystäväni ja hänen pienen vauvansa kanssa ympäri kaupunkia. Myöhemmin hänen miehensä ja miehen veli liittyivät seuraamme. Pääsin heidän kanssaan todistamaan perinteistä paikallista tapahtumaa, joka oli jopa hieman pelottava. Siitä myöhemmin lisää. Tämän jälkeen yksin reissaaminen jatkui.

Lisäksi Instagram-tiliäni seuranneet ovat jo varmasti huomanneet olleeni klassisen musiikin konsertissa yksinäni, jossa muu yleisö oli 60+ vuotiaita. Pidän kaikesta musiikista ja mikä sen hauskempaa kuin pistää itsensä uusiin tilanteisiin ja paikkoihin. Tässä konsertissa tapasin vielä mielenkiintoisen libanonilaispariskunnan, joiden kanssaan tuli juteltua mm. pitkän avioliiton salaisuudesta. Huikea pariskunta!

Gluhwein juomaa nauttimassaGlühwein on uusi joulujuomasuosikkini. Melkein kuin glögi, muttei niin makeaa.

Itävaltalaista glögiäYstäväni heittää juttua paikallisen glüwein-myyjän kanssa. Tältä ständiltä tuotot menevät hyväntekeväisyyteen.

Joulumarkkinat SalzburgissaKauniita joulujuttuja voisi raahata täältä kotiin vaikka matkalaukkukaupalla.

Joulumarkkinat ItävallassaJoulutorin tunnelmaa aurinkoisessa säässä.

Itävaltalaisia herkkujaKaltaisteni herkkupeppujen paratiisi. Ystävälläni on valinnanvaikeus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram