Munchenin joulumarkkinat

06.12.2013

Tämä turre (lue turisti) löysi tiensä seuraavaan kohteeseen, eli Muncheniin. Alkujärkystys oli melkoinen, kun hotellini oli harmaan tylsällä asuinalueella, joskin aivan keskustan kupeessa. Lähdin siitä sitten köpöttelemään keskustaa kohti vähän nyrpeissäni ja sielläkö se sitten valkeni miksi ihmiset tulevat Muncheniin joulumarkkinoille. Aivan huikea paikka!

Iloisia ihmisiä seisoskeli toinen toistaan hienompien joulua varten pystytettyjen mökkien edessä ja nautiskeli Glühweinia (paikallista glögiä). Upeita joulukoristeita oli silmänkantamattomiin ja hehkuvia valoja jokapuolella. Kiersin vain ympäriinsä katsellen keskustan väriloistoa ja nautin tunnelmasta. Porukkaa oli paljon, mutta kukaan ei töninyt. Kaikilla oli mukavaa. Paikallisetkin olivat tulleet “afterworkeille” keskustan Glühwein pisteille.

Turisti hukassaTurre valmiina Munchenin kaduille.

Salzburg-Munchen maisemaaJunamatka Salzburgista Muncheniin oli upea, vaikka suurinosa matkasta menikin vierustovereriden kanssa jutteluun. Ryhmälippu Bavarian alueella maksaa noin 30 euroa ja sillä voi tietääkseni matkustaa 5 henkilöä. Hieman halvempi kuin yhden hengen noin 20 euron lippu. Minuthan sitten “rekryttiin” heti asemalle tultuani Espnajalais-Belgialais porukkaan.

Turisti MunchenissäMarienplatz, raatihuone ja taas se turre. Tämä aukio on joulumarkkinoiden sydän.

Bratwurstia markkinoillaBratwurstia joulumarkkinoilla. Tänä iltana en edes käynyt illallisella, koska söin kaikenmaailman herkkuja kadulta. Makkaraa, lettuja, jotain pizzan tapaisia herkkuja ja sitä Glühweiniä tietenkin.

Gluhwein joulumarkkinoillaKuumaa Glühweinia Munchenin kadulla, jota taisi jonkin verran tulla hörpittyä. On muuten hyvää – ei niin makeaa kuin meidän suomalainen glögi.

Glüwein pisteTässä yksi monista Glühwein-ständeistä.

Joulumarkkinoiden tunnelmaa MunchenissäJa lisää Glühwein pisteitä..

Luistelua MunchenissäSaksalaiset yrittää luistella. 😀

Joulun tunnelmaa MunchenissäTuhansia joulukoristeita ja niin.. myös ihmisiä oli tuhansittain.

Marienplatz joulunaMenee sanattomaksi.

Joulumarkkinat MunchenLöysin aukion vähän kauempaa, jossa oli tarjolla vaikka mitä syötävää ja juotavaa ja paljon iloisia saksalaisia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram