Munchen yllättää

09.12.2013

Pakko myöntää, että olin kovin ennakkoluuloinen Saksaan lähtiessäni. Olin ajatellut saksalaisten olevan kylmiä ihmisiä ja maan olevan yksinkertaisesti tylsä. Olin niin väärässä.

Saksalaiset ovat todella ystävällisiä ja yllätyksekseni puhuvat hyvin englantia. Monella tapaa Saksa on kuin Suomi. Kaikki on hyvin järjestelmällistä ja asiat toimivat. Kukaan ei kävele punaisia päin vaikka autoja ei ole näkyvissäkään. Eli olen löytänyt toisen maan maailmassa, jossa toimitaan näin (toinen on Suomi). 😉

Täällä on paljon tekemistä. Ainakin Munchenissä ja samaa olen kuullut muista Saksan kaupungeista. Koko maata on ilmeisesti unohdettu markkinoida meille suomalaisille. Ei Saksa ole edes näin pimeimpänä aika harmaa ja toivoton paikka. Täällä on elämää. Pubeissa istuu iloisia saksalaisia ja kapunki on vielä turvallinen. Voit lähteä useille retkille, nauttia saksalaisesta pubitunnelmasta, syödä hyvin, shoppailla ja käydä museoissa tai hienoissa konserteissa. Täältä löytyy taatusti jotakin jokaiselle – niin kliseiseltä kun se kuulostaakin.

Alla olevien kuvien kautta kerron mitä kivaa täällä voi tehdä.

Hofbräuhaus MunchenTunnettu Hofbräuhaus oli turistien kansoittama. Suosittelen jotain paikallisempaa olutpaikkaa. Sama show pyöri non-stoppina. Humppabändi, tanssijat ja mies joka heilutti pitää piiskaa ja sama taas alusta.

Ratskeller MunchenKovin keskeiseltä paikalta löytyvä Ratskeller oli todella tunnelmallinen ja ruoka oli todella hyvää. Sitä aitoa saksalaista. Suosittelen.

Deutches museoDeutches museum oli valtava. Valitsinkin sieltä yhden osaston, johon tutustuin tarkemmin. Siellä oli nimittäin huima ilmailuhistorian esittely. Enpä olisi uskonut, että tätä tyttöä saa museoon – vielä kun olen yksin matkassa.

Deutches museumTässä on vain osa hienosta ilmailupuolen näyttelystä. Museon kaikki näyttelyt näet TÄSTÄ. 

Neuschwanstein linnaRETKIÄ, RETKIÄ! Olin niin vähän aikaa Munchenissä, joten päätin keskittyä vain kaupunkiin. Jos sinulla on enemmän aikaa, voit lähteä vaikka tähän Neuschwansteinin linnaan, Hitlerin Kotkanpesään tai jopa vaikuttavalle vierailulle keskitysleiriin. Linnaretki on kuulemma paras kesällä.

  • Minna

    Minusta Saksa on vallan hurmaava paikka, ja vielä toistaiseksi tottumattomalle matkailijalle kuin toinen Suomi, kuten sanoitkin. Siellä koki olonsa heti kotoisaksi. Olen käynyt pari kertaa Berliinissä ja keväällä on tarkoitus autolla hurrutella koko Saksa ympäriinsä joten nämä Munchenin vinkit tulevat tarpeeseen.
    Työpaikallani myös äskettäin vilauteltiin ilmaan heitettyä ajatusta lähteä työvaihtoon Saksaan kuukaudeksi pariksi ja ajattelin alkaa aggressiivisesti ajamaan tätä eteenpäin. Jos onnistaisi 😉

    • Miia

      Wau! Kuulostaa mahtavalta seikkailulta. 🙂 Ehdottomasti vaan Saksaan, jos on tuollainen hieno mahdollisuus. Teillä tulee varmasti olemaan mahtava “road trip” Saksan ympäri. Olin tosiaan niin yllättynyt kuinka “Suomimainen” paikka Saksa on. Luulisi, että Ruotsi/ruotsalaiset on enemmän Suomen tyylisiä, mutta kyllä se vaan on Saksa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram