Ilmaveneitä ja alligaattoreita

22.09.2013

Huikea seikkailumme Floridassa jatkuu. Täällä kyllä tekemistä riittää, kun ilmatkin ovat parin ensimmäisen päivän rankoista sadekuuroista parantuneet. Lähdimme yhtenä päivänä retkelle Everglades kansallispuistoon. Retki kesti noin kolme tuntia, maksoi 40 dollaria ja oli jokaisen pennosen arvoinen.

Everglades on lähellä Miamia sijaitseva subtrooppinen rämealue. Rämeellä kuljetaan ilmaveneillä, jotka kiitävät kaislikonkin yli. Fiilis oli aika mahtava, kun tuntui että olisimme menneet veneellä maalle. Oppaat jakoivat kaikille korvatulpat, koska veneet ovat todella meluisia. Emme nähneet yhtään alligaattoria veneretken aikana, mutta bussimatkalla kansallispuistoon näimme tien varsilla muutamia yksilöitä.

Veneretken jälkeen menimme katsomaan alligaattorishown, jossa oli myös muita eläimiä. Parhaiten muista eläimistä jäi mieleen aivan järjettömän kokoinen rupikonna ja skorpioni joka melkein tippui päälleni. Shown vetäjä oli hauska persoona, joka veti yleisön hienosti mukaan. Hän puhui myös luonnonsuojeluasioista ja siitä ettei showssa käytettyjä eläimiä ole missään nimessä huumattu. Alligaattorit kun eivät vain hyökkää ihmisten kimppuun niin kuin krokotiilit. Siinä samoisessa häkissä tämä mies piti shownsa, missä alligaattori tyytyväisenä loikoili.

Everglades safarille menossaRetkelle menossa.

IlmaveneitäGator parkin ilmaveneitä

IlmaveneretkelläToinen ilmavene ohitti meidät rämeellä. Kuvassa myös oppaamme Chuck.

Alligaattori showShow alkoi skorpionin esittelystä.

AlligaattorimiesTämä pikkupirulainen (muutama vuotta vanha) on jo vaarallinen.

AlligaattorimiesHuikea osa showta oli, kun kyseinen mies laittoi kätensä alligaattorin suuhun. Jos suussa ei koske mihinkään, ei alligaattori pure. Sen jälkeen hän otti kepin ja kosketti sillä alligaattorin suuta. Leuat napsahtivat yhteen niin nopeasti, että yleisö kohahti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram