Haaveissa lentoemännän ammatti?

03.05.2013

Olen saanut paljon yhteydenottoja viimeaikoina koskien työtäni. Kiitoksia kovasti näistä viesteistä – niihin on kiva vastailla. Löydät myös paljon tietoa työstäni vanhoista postauksista, joita löydät sivupalkin “categories” kohdasta ja sieltä valitsemalla lentoemännän työ. Älä kuitenkaan anna matkojeni sekoittaa päätäsi. Lentoemännän työ on enää todella harvassa yhtiössä sitä, että kohteessa lojutaan useampi päivä. Itsekään en enää sitä tee. Haluaisinkin painottaa alalle haluaville, että on yksi asia jota sinun tulee rakastaa yli kaiken, jos haluat alalle. Se on asiakaspalvelu – työ haastavimmasta päästä, jossa ei ole täysoppinut koskaan.

Kielitaito on todella tärkeää ja varsinkin englantia tarvitset työssäsi joka päivä. Sen tulee olla sujuvaa. Ruotsin kielen osaaminen on edelleen tärkeää, mutta on pakko myöntää ettei se ole itsellänikään kovin hyvin hanskassa. Muut kielet ovat aina plussaa ja varmasti ilahduttavat asiakkaita.

Hyvin tyypillinen työpäiväni on sellainen, että menen töihin joko aikaisin aamusta tai myöhemmin iltapäivästä. Lento voi suunnata esimerkiksi Berliiniin ja heti takaisin. Kohteessa näen siis lentokentän; enkä poistu edes koneesta. Toinen tyypillinen vaihtoehto on esimerkiksi neljän lennon tai jopa harvinaisemmat kuuden lennon päivät. Voi olla, että lennän työpäivän aikana Kuopioon ja takaisin ja sama vielä toiseen kertaan. Työssä tuleekin siis rakastaa enemmän lentokoneessa työskentelyä, kuin matkustelua. Työtäni tuskin voi siis matkusteluksi kutsua. Vapaa-ajan reissut ovatkin sitten eri juttu. 😉

HUOM! HUOM! HUOM! Ja yksi todella tärkeä asia meinasi unohtua sanoa. Ehdoton plussa tälle alalle pyrkivälle on hyvä huumorintaju ja sosiaalisuus. Otamme työmme vakavasti, kun on kyse turva-asioista. Kuitenkaan huumorin kukka ei pääse koskaan unohtumaan ja osaamme pitää töissä hauskaa. Tässä on mielestäni tämän työn ehdoton suola.

Ylen sivuilta löytyy mielenkiintoinen dokumenttipätkä lentoemännän työstä. Löydät sen TÄSTÄ.

Jos sinulla tulee mitä tahansa kysymyksiä mieleen, niin laitahan ne vaikka tähän kommenttiboksiin niin muutkin näkevät mitä vastailen.

Uudet siivetJuuri viiden viikon rankan lentoemäntäkoulutuksen käyneenä (uudet siivet rinnuksilla) on helppo hymyillä.

Ensimmäinen työnantajani ilmailualallaSiellähän minä – keltaisessa paidassa. Ensimmäinen ilmailualan työpaikkani.

  • Alexandraa

    Kun olit töissä ulkomailla, missä asuit ja asuitko yksin. Oliko hankalaa olla vieraassa maassa yksin? Oliko mitään hankaluuksia?

    • Miia

      Heippa! Olen asunut vuosia ulkomailla ja välillä yksin, joskus kimppakämpäss ja välillä mieheni kanssa. Työn kautta saa kyllä kavereita nopeasti ja muutenkin yksin reissatessa tai ulkomailla asuessa tulee tuntemattomien kanssa juteltia paljon helpommin. Asuminen ulkomailla on loppujen lopuksi melko tavallista arkea ja samat arjen ongelmat kohtaa ihan täällä Suomessakin. Reippaasti vaan matkaan, niin et sitten vanhempana kadu, että miksi et lähtenyt. Kerran me täällä vaan eletään. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram