Porto – Meksikolaista tunnelmaa Portugalissa

12.02.2013

Lensimme Portoon ystäväni kanssa silkasta mielenkiinnosta. Lentotyössämme veimme sinne Ranskasta kasapäin Portugalilaisia. Nämä meidän matkustajamme olivat hyvin yksinkertaisia ja jopa töykeitä – hmm – maalaisia juntteja. Halusimme tutustua tähän outoon maahan. Emme sitten tiedä mihin nämä kyseiset juntit jatkoivat Porton lentokentältä, koska itse Portossa meininki oli aivan toista.

Portoon pääsee lentämään halvalla vaikka Ryanairilla ja paikka on aivan mahtava. Uskoisin, että juurikin Porton arkitehtuurin vuoksi mieleeni hiipi Meksiko – vaikka en ole Meksikossa vielä käynytkään. Tunnelma oli ainutlaatuinen ja ei ollenkaan samanlainen kuin Espanjassa – niin kuin olin jostain syystä kuvitellut. Portossa on ihanan ystävällisiä ihmisiä, shoppailua, rantoja, paikallista viiniä ja varsinkin sitä aitoa Portugalilaista elämää. Jos ei portugalin kieli suju, niin parhaiten kaupungissa pärjää saksalla tai ranskalla. Espanjalainen ystäväni yritti epätoivoisesti puhua heille muunneltua espanjaa, mutta paikalliset enemmänkin loukkaantuivat. Taitaa heillä olla vähän samanlainen suhde Espanjaan kuin meillä Ruotsiin.

Matkustellessani olen nähnyt useita hieman tuntemattomia Porton kaltaisia kaupunkeja ja ihmettelen, miksi ihmiset mielummin suuntaavat tunnettuihin kaupunkeihin, jotka on joko rakennettu turisteja varten tai vanhat nähtävyydet ovat muodostaneet turistihelvetin ympärilleen. Nämä tunnetut nähtävyydet kun näyttävät aivan samoilta postikorteissa kuin paikan päällä. Siinä kun sitä sitten seisoo jonkun tunnetun nähtävyyden edessä sitä tulee mieleen:”Niin, tässä se nyt on – hieno – oliko se tässä? Mitä seuraavaksi?” Vai onko sitten kyseessä ns. Bucket list. Eli paikkoja joita vain pitää nähdä ennen kuolemaansa – olivat ne mielenkiintoisia tai eivät.

Hyvänä esimerkkinä on Pisan kalteva torni. Pisan kaupunki on yksinkertaisesti tylsin kaupunki, jonka olen nähnyt. Siellä ei ole sitten mitään muuta kuin kalteva torni, joka sinänsä ei ole yhtään mielenkiintoinen. Suuntaankin siis mieluiten hieman erilaisempiin paikkoihin, joissa on tuntemattomia ja yllättäviä nähtavyyksiä sekä aidompaa paikallista elämää.

Tässä aitoja kuvia mielenkiintoisesta Porton kaupungista:

Tässä sitä omasta mielestäni Meksikolaista tunnelmaa. Ainakin tuo Kirkko näyttää kuin jostain Meksikolaisesta elokuvasta – vaikka en ole Meksikolaisia elokuvia nähnytkään. Hih!

Kaunis Porton kaupunki ja hyvät ystävykset.

Veneretki Porton halki.

Kahden päivän reissulla emme rannalle kerenneet, mutta tällaista on siis myös Portossa.

Kääk! Miten olen kehdannut kulkea tuon näköisenä ja noissa vaatteissa! No, siinä kuitenkin minä vuonna 2007.

Lukuisilla terasseilla voi nauttia vaikka paikallista Vinho Verdeä.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram