Nuha ja lentokoneet ei sovi yhteen

12.02.2013

Oletko lentokunnossa?

Tietääkö monikaan, että flunssassa ei ole suositeltua lentää. Jos nyt on pakko päästä paikasta A paikkaan B, niin nenäsumute ahkeraan käyttöön. Korvatulehduksen kera en suosittele lentämään sitten ollenkaan, koska se voi olla todella vaarallista korville.

Ne jotka ovat flunssassa joskus lentäneet, tietävät että se ei ole todellakaan hauskaa. Korvakipu voi olla lähes sietämätöntä. Lisäksi voi alkaa pyörryttämään ja tinnittämään. Pahimmassa tapauksessa tärykalvo saattaa puhjeta. Olen kuullut, että kuuroutuminenkin on mahdollista. Tänään käydessäni lääkärissä vain nuhan takia, oli lääkäri hieman ihmeissään. Hän sanoi, että onko teitä ohjeistettu jäämään kotiin flunssassa. KYLLÄ! Voin sanoa, että kovassa korvakivussa on mahdotonta tehdä sitä työtä minkä vuoksi lentokoneessa olen – eli auttamassa mahdollisessa hätätilanteessa. Lisäksi en halua vaarantaa omaa terveyttäni.

Finnairin blogissa löytyy ilmailulääkärin vinkit lentomatkalle. Kohdassa viisi hän kertoo nuhassa lentämisestä. Lisäksi haluan painottaa kohtaa kolme, joka on hyvin tärkeää luettavaa sydän- ja keuhkosairauksista poteville ja heidän kanssaan reissaaville. Matkustamohenkilökunnalla on vain rajallinen määrä ensiaputarpeita mukana ja maan pinnalle ei päästä kovinkaan nopeasti kun apu on suurin. On sinulla sitten nuha tai sydänsairaus – varmista, että olet lentokunnossa.

Tämä emo jäi tänään kotiin. Nuha ja lentokoneet kun ei sovi yhteen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram