Helppoa ja terveellistä

15.02.2013

Papusössö ja avokado-salaatti laiskalle, mutta terveelliselle kokille.

Rankka työ ei ainakaan omalla kohdallani vaadi rankkoja huveja – vaan paljon vitamiineja, kuituja, antioksedantteja ja proteiinia (myös kasviproteiinia). Ystäväni on juuri aloittanut blogin, jossa hän kertoo koko perheensä uudesta viljattomasta dieetistä ja helpoista ja maukkaista resepteistä. Tässä linkki hänen blogiinsa. Tsekatkaa sieltä muuten ihana ja terveellinen Taco-resepti.

Nyt ensinnäkin kaikille niille, joiden mielestä muutaman vihanneksen pilkkominen vie paljon aikaa. Olette väärässä! Ja myös niille jotka sanovat, että terveellinen ruoka maistuu pahalle. Olette myös väärässä! Jos makunystyräsi on totutettu vain suomalaisiin perunoihin ja nakkeihin, en kyllä ihmettele yhtään jos terveellinen ruoka maistuu pahalle. Kun totuttelet puhtaaseen ruokaan, ei höttöruoka maistu enää hyvälle. Keho alkaa haluamaan lisää sitä hyvää masun täytettä.

Tein ystäväni blogin mukaan tai ainakin sinne päin oman papusössöni avokadosalaatilla. Niin helppoa, hyvää ja nopeaa! Tässä askeleet:

  • Hauduta pilkottu sipuli ja kesäkurpitsa joko wokki-pannulla tai kattilassa. (Nämä ovatkin avokadon lisäksi ainoat pilkottavat).
  • Lisää tomaattimurska ja ruskeat pavut.
  • Mausteena pippuri ja suola. Valkosipuli sopii varmasti hyvin. Itse unohdin sen. Voit heittää sekaan mitä tahansa omia lempparimausteita ja yrttejä.
  • Salaatin voit pilkkoa/repiä suoraan lautasille. Päälle avokadon palasia, sitruunan mehu ja suolaa sekä pippuria.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram