Vuosi USA:ssa

07.01.2013

Ensinnäkin varoitus! Olen aivan kamalan näköinen näissä kuvissa, mutta muistot näiltä ajoilta ovat sitäkin upeammat. Olin lukioaikoina vaihto-oppilaana jenkeissä, Kansas Cityssä. Tämä kyseinen vuosi antoi tälle maailman matkaajalle todellisen reissukärpäsen pureman ja sitä kautta myös päädyin matkailualalle. Mielestäni kaikilla pitäisi olla mahdollisuus lähteä lukiossa vaihtoon. Kokemus oli vertaansa vailla ja sen ikäisenä uuden kielen omaksuu todella helposti.

Elämä jenkeissä ei mielestäni ollut kaukana amerikkalaisista elokuvista. Koulussa oli ne tietyt ryhmät: nörtit, suositut, tiettyjen urheilulajien edustajat, muusikot, hipit ja me: ulkomaalaiset/vaihtarit/maahanmuuttajat. Välitunnit kestivät vain noin 5 minuuttia, jonka aikana kerkesi lokerostaan hakea toisen aineen kirjat ja mennä seuraavaan luokkaan. Iltapäivisin koululaiset jäivät koululle eri harrastuksiin.

Amerikkalainen äitini heräsi aamulla aikaisin tekemään meille kouluun mukaan eväät, joka sisälsi usein vaaleaa leipää makealla levitteellä, sipsejä, tonnikalaa ja majoneesia ja hedelmän (meidan perhe oli vielä terveellisestä päästä). Läksyjä oli paljon ja niitä tehtiin iltaisin syöden pizzaa ja hamppareita. Aamupalaksi oli pannareita, donitseja ja köyhiä ritareita. Vapaa-ajalla shoppailtiin, käytiin elokuvissa syöden nachoja juustodipillä ja katseltiin televisiota.

Jostain syystä kuitenkin pidin siitä elämäntyylistä. Amerikkalaiset ovat puheliaita ja ottavat kantaa asioihin. Vierailimme jännissä paikoissa osavaltiossamme, kävimme keikoilla, tanssimme teinien yökerhossa ja pelkäsimme kummitustalossa Halloweenina. Kävimme auttamassa köyhiä jakaen heille ruokapaketteja ja ulkoilutimme vapaaehtoisesti lähellä olevan löytöeläinkodin koiria. Kaikki auttoivat toisiaan ja perhe oli tärkeä. Ehkä siksi amerikkalainen perheeni on aina osa minua.

Suuntaan kesälomillani taas jenkkilään ja amerikkalaisen perheeni luo. Matkalla taidan piipahtaa muutamassa muussakin kaupungissa. Niistä sitten paaaljon postauksia tiedossa. USA:ssa on niiin paljon tekemistä ja nähtävää. Ravintoloista saa upean maukkaita ja isoja annoksia ja vaatevalikoima on mahtava ja edullinen. En malta odottaa! Viimekerrasta on taas vähän aikaa. Silloin olin Las Vegasissa. Postausta siitäkin luvassa.

Uutena vaihtarina jenkkisiskoni kanssa Home Coming -tansseihin menossa. Tuollaisia juhlamekkoja löytyy muuten jenkkilästä todella edulliseen hintaan.

No tässä kuvassa olen itse Halloween-kauhistus. Huh, minkä näköisenä sitä on kulkenut!

Kuorotyttö Miia odottelee ensiesiintymistä. Iik! Tais muuten sanat unohtua muutamassa biisissä ja liikuttelin sitten vain suuta.

Miia 16 vee ja Miian lempparijuoma (edelleen) Pink Lemonade!

Vaihtariperheen talo Kansas Cityn lähiöalueella Lenexa nimisessä kaupungissa.

Amerikkalainen perheeni: sisko, äiskä, iskä ja mummi

Women Pay All -tanssiaiset, jonne sain komean deitin. Huomaa ranteessa oleva korni, mutta perinteinen kukkakimppu.

Uskomaton vuosi Yhdysvalloissa. Osa sydäntäni on aina siellä.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram