Seikkailu Sisiliassa

16.01.2013

Kehtaanko edes sanoa, että Palermo on mielestäni yksi upeimmista kaupungeista koko Euroopassa – jopa hienompi kuin Rooma. Vaikka paikallinen ystävämme sanoi, että ei noin sentään voi sanoa. Tuo on kuitenkin ehdoton mielipiteeni, koska mielestäni on upean näköistä kuinka alkuperäisessä (lue ränsistyneessä) kunnossa lähes tulkoon kaikki talot Sisilian pääkaupungissa Palermossa ovat. Aitoa ja kaunista!

Pieni ja lyhyt seikkailumme oli omatoimimatka. Lensimme Tampereelta suoraan Sisilian aurinkoon Ryanairin halvoilla lipuilla. Vietimme puolet lomastamme pienessä kalastajakaupungissa Cefalussa ja puolet Palermossa. Vuokrasimme asunnon molemmissa paikoissa muutamalla kympillä per yö. Asunnot löysimme ihan yksinkertaisesti Googlesta hakusanoilla “holiday apartment cefalu/palermo”. Cefalun asunnon vuokrasimme Italian kielellä Google Translaten kanssa, koska kumpikaan meistä reissulaista ei kyseistä kieltä oikein taida.

Tässä lisää seikkailuistamme kuvin:

Reissulaiset

Tapasimme uuden tuttavuuden Pietron lentokoneessa ja pääsimme hänen vanhempiensa 80-luvun “mafia mersussa” Palermoon. Näin me Hennan kanssa autosta vitsailtiin. He veivät meidät juna-asemalle, josta matka jatkui Cefaluun. Pääsimme heti paikalliseen elämään kiinni.

Syyskuun alussa turisteja oli kylässä vähän ja nautimme auringosta paikallisten kanssa.

Kyllä mä oikeesti yritin kuvata Hennaa.. oikeesti..

Italialaisia jälkiruokia ja pizzaa! Nams!

Ja lisää ruokaa.. simpukoita tällä kertaa.

Maisema vuokra-asuntomme parvekkeelta.

Cefalun kylässä päiväkävelyllä Hennan kanssa.

Jätskipäivä jokapäivä!

Tämän blogin “alaston totuus” eli meikittä lounaalla. Lomalla voi näyttää miltä haluaa. Yllätyksellisesti lounalla meillä oli pastaa ja pizzaa.

Aamupala. Kuvasta puuttuuvat vain tuoreet kirsikkatomaatit.

Kylässä rentoutumisen jälkeen suuntasimme kohti Palermoa. Italiassa pääsee junalla kulkemaan todella helposti. Automaatista voi ostaa junaliput englannin kielellä.

Ränsistyneen kaunista Palermoa. Tällä aukiolla muuten paikalliset katsoivat illalla vanhoja Italialaisia elokuvia ja kuvassa näkyvä punainen risti on paikallisen taiteilijan luomus.

Iltakävelyllä Palermossa.

Äyriäisiä ja ökkömökköjä lounaaksi. Emme edes tienneet mitä kaikkea söimme, mutta halpaa oli.

Palermon kadut olivat sokkeloisia, mutta sinne vaan rohkeasti. Jos kävelee pelkillä pääkaduilla, jää paljosta paitsi. Meillä nyt oli koneesta bongattu paikallisopas joka ilta seurana.

Pietro vei meidät pieneen kylään lähelle Palermoa. Siellä söimme paikallista herkkua Briochia (pullan kaltaisia), jonka väliin laitettiin Italialaista jäätelöä. Ystävämme Pietro taisi syödä niitä 2-3 ja me kummatkin Hennan kanssa jaksoimme hädin tuskin yhdet.

Siellähän minä.. ja yksi turisti. Kumpi on kampi? Tämä ranta on Palermon lähellä paikallisten ja myös turistien suosima kauniin turkoosi ranta. Yksi upeimmista rannoista Euroopassa, jonka olen nähnyt, koska vesi oli yksinkertaisesti niin puhdasta ja turkoosia. 

Iltanäkymä asunnostamme Palermossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram