Rooma – taksikuskitkin ovat eksyksissä

25.01.2013

Vaikka mielestäni Italiasta löytyy yhtä upeita ja jopa upeampiakin paikkoja; on Rooma silti Rooma. Vietin siellä viikonlopun silloisen poikaystäväni kanssa muutama vuosi takaperin ja kohde hujahti helposti matkalistani Top kymppiin. Yksinkertaiseti Roomassa oli ainutlaatuista tunnelmaa historian ollessa niin läsnä kaiken nykyaikaisuuden keskellä.

Haluan heti tässä alkuun sanoa, että Rooma on keskikesällä todella kuuma ja täynnä turisteja – oikeasti niin paljon ettemme varmasti osaa kuvitellakaan. Lähde Roomaan siis keväällä (huhtikuu) tai syys-lokakuussa. Meidän reissumme oli huhtikuussa ja mielestäni siellä oli silloinkin hurjan paljon turisteja.

Asuin silloin Ranskassa, joten ostimme Ryanairin liput Marseillesta Roomaan ja netistä jonkin edullisen, mutta mukavan hotellin. Jos otat netistä hotellin, katso että se on hyvällä paikalla. Rooma on niin suuri etteivät taksikuskitkaan osaa viedä sinua perille, jos olet eksyksissä. Lisäksi yöllä on lähes mahdottomuus saada taksia takaisin hotellille, joten sijainti on kaiken a ja o.

Tässä taas tuttuun tapaan muutama kuva reissustamme. Harmi, että emme ottaneet yhtään kuvia iltasella. Kävimme nimittäin muutamassa hienossa paikallisten suosimassa ravintolassa. Nam! Italialaista ruokaa ja viiniä!

Fontana di Trevi oli niin täynnä turisteja, että ihmettelen miten onnistuimme ottamaan tämän kuvan. Se kyllä vaati hieman kyynärpäätaktiikkaa ja suihkulähteen reunalla tasapainottelua.

Espanjalaiset portaat ja muutama turisti.

Pakollinen kuva upeasta Colosseumista. Muuten.. Veronasta löytyy ehjä tällainen ja mielestäni ihan yhtä hieno. Harmi, että Rooman Colosseumia kunnostettiin kovaa vauhtia. Uudet osat kun eivät vaan jotenkin ole osa historiaa.

Oli huhtikuu ja kaupunki oli jo turisteja pullollaan. Kuvittele vain keskikesä!

Emme saaneet mitään selvää Colosseumin opastetun kierroksen oppaan englannista. Se oli lähinnä huvittavaa.

Vatikaani, jonne en harmikseni päässyt sisään hellevaatteideni vuoksi. Ota siis minun mokastani vaari ja pakkaa mukaan polvet ja olkapäät peittävää vaatetta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram