Matkamessut 2013 – ei mitään uutta!

24.01.2013

Näin matkabloggaajana on ilmeisen pakko kirjoittaa jotakin matkamessuista. Juuri sen vuoksi lähdin messuilla käymään – joskin hieman vastahakoisesti. Motivaattorina toimi tällä kertaa se, että näin siellä pitkästä aikaa ihanan ex-kollegan. Lisäksi ‘bloggers’ lounge’ houkutteli, joskin siellä oli vaan Rantapallon arpajaiskoneet ja en nähnyt yhtään bloggaajaa.

Omasta mielestäni messut olivat lähinnä arpajaislappusten täyttelyä, jota me jaksoimme ystäväni kanssa tehdä vain muutamassa pisteessä. Olisin toivonut enemmän eksoottisempien kohteiden ja lentoyhtiöiden standejä. Olisin mielelläni mennyt juttelemaan edustajien kanssa ja kysynyt mitä erikoisemmissa kohteissa voi tehdä. Itseäni ei kovin kiinnosta esim. Viking Linen, Aurinkomatkojen, eri maiden kuten Turkin tai muiden kaikkien tiedossa olevien yritysten ja maiden pisteet. Löydän kyllä tarvitsemani tiedot netistäkin.

Messut oli selkeästi suunnattu perusmatkaajille, jotka suuntaavat lomallaan valmismatkalle Välimerelle ja käyvät sen lisäksi kerran vuodessa Tukholman/Tallinnan ristelyllä. Tämän lisäksi nämä perusmatkaajat käyvät muutaman kerran vuodessa jossain kotimaan kohteessa kuten esimerkiksi Levillä. Tässä matkailussa ei ole mitään väärää, mutta kun tietoa on tällaisesta netti väärällään. Eksoottisemmista kohteista on vaikeampi löytää tietoa.

Lopulta päädyimme ostamaan jättipullat ja tallustelimme messualueella posket pullollaan.

***

Otsikko on aivan pikkuriikkisen harhaan johtava, koska messuilta kyllä löytyi jotain uuttakin – Aalto yliopiston kanssa yhteistyössä keksitty todella toimiva ratkaisu lentokoneessa nukkumiseen. Miten lentokoneessa voikaan nukkua istuma-asennossa? Ainahan sitä pää meinaa retkahtaa alas ja siksi hyvää asentoa on vaikea löytää. Kuvassa olemme kyseisen firman Relax Allyn standillä. Päähän kiinnitetään tuo panta, joka laitetaan tuolin selkänojaan kiinni. Uskon, että toimii.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram