Lentoemännän matkavinkki

15.01.2013

Ei ole yllätys, että suomalaisten TOP 3 matkakohteet ovat Viro, Ruotsi ja Espanja. Viro on lähellä ja Espanjaankin pääsee helposti pakettimatkalle. Suomalainen tekee kuitenkin keskimäärin 1,5 ulkomaanmatkaa joka vuosi, joten miksi et suuntaisi jonnekin muualle ja näkisi matkan varaamisessa hiukan vaivaa? Voit varata lennot ja hotellit edullisesti ja vielä suomen kielellä (alla ohjeet). Kohteessa voi hotellille mennä vaikka taksilla, jos paikallisliikenne ujostuttaa. Lupaan, että saat matkastasi enemmän irti kun lähdet omatoimimatkalle.

TÄHÄN linkkiin on koottu mielenkiintoinen kohdevalikoima. Mikä näistä viidestä linkin takaa löytyvästä kohteesta olisi sinusta mielenkiintoisin? Itselleni tuttuja ovat Barcelona ja Monaco, mutta Berliini houkuttelisi seuraavaksi. 

Kuvassa olen paikallisten ystävieni kanssa Gracia-festivaaleilla Barcelonassa, jossa ei paukkupatruunoilta, ilotulitteilta, koristeilta ja rumpujen paukkeelta välttynyt. Mahtavaa! Barcelonasta löytyy vaikka mitä – taidetta, kaupunkilaiselämää, rantoja, yöelämää, kulttuuria, shoppailua ja mahtavaa ruokaa. Täydellinen Kombo!

Monacoon pääset helposti lentämällä Nizzaan. Siinä sivussa voit tsekata Provencen alueen kauniita viinimaisemia, pieniä kyliä ja Cannesin elämää vaikka vuokraamalla auton (tässä kuvassa olen ystäväni hienossa autossa). Paljon nähtävää pienellä alueella. Itse asuin aivan Monacon lähellä muutaman vuoden, joten alue on hyvinkin tuttu. Suosittelen aluetta keväällä tai alkukesästä. Keskikesällä ja varsinkin elokuussa alueen valtaavat ranskalaiset turistit.

Tässä pieni ohje lentojen ja majoituksen varaamiseen mm. linkissä mainittuihin kaupunkeihin. Esim. viikko Barcelonassa lentoineen ja majoituksineen noin 450 euroa. (hinnat etsitty 8.1.2013):

  1. Lennot www.halvatlennot.fi -nettisivulta, joka selaa läpi usean palveluntarjoajan. Voit etsiä lentoja myös hinnan mukaan, jos haluat vain päästä jonnekin mahdollisismman halvalla. Esim. Barcelonaan 14.-21.5. 181 euroa Lufthansalla. Tampereeltakin toki pääsee Ryanairin uudella reitillä suoraan Barcelonan Gironan kentälle samalle ajankohdalle vain 130 eurolla. Muista, että lennot kannattaa varata mahdollisimmat aikaisin. Mitä kauemmin odotat, sitä enemmän maksat.
  2. Hotellivaraus. Olin todella yllättynyt uuteen www.trivago.fi -sivustoon. Tältä sivulta on todella helppo löytää oikeanlainen hotelli ja sopivasta paikkaa kaupunkia. Nettisivu etsii hotelleja eri palveluntarjoajilta, joten sinun ei oikestaan tarvitse katsoa muualta. Barcelonan hostelleihin pääsee muutamalla kympillä yössä ja hotellitkin ovat kahdelle hengelle halvimmillaan alle satasen.
  3. Vaihtoehtoisesti vuokra-asunto. Itse varaan usein kohteissa mielummin asunnon, koska se on yksinkertaisesti halvempaa miellyttävämpää asumista. Esimerkiksi Tältä nettisivustolta varasin edullisen kaksion Barcelonasta 60 euroa/yö. Asuntoon mahtui meitä neljä. Hinnaksi jäi vain 15 euroa per yö ja asunto oli noin 50 metriä pääkadulta. 

Nykyajan suomessa ei kysytä enää: ”Lähdetkö lomallasi matkalle?” vaan ”Mihin aiot matkustaa?”. Mihin siis aiot matkustaa ensi keväänä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram