Pohjois-Italian reissuvinkki

05.12.2012

Olen työskennellyt Gardajärvellä Italiassa yhden kauniin ja kuuman kesän. Lisäksi kävin viiden viikon intensiivi lentotätikurssin Italian Bergamossa. Ehkä tässä yksi syy siihen, että Italia on ehdottomasti suosikkikohteeni Euroopassa. Se on niin monimuotoinen maa pohjoisen kauniista vuorista Sisilian turkooseihin rantoihin. Ruoassa osataan yhdistellä puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita herkullisiksi yhdistelmiksi ja ihmiset ovat avuliaita ja ihanan puheliaan hauskoja.

Tässä on oma resepti Pohjois-Italian reissuun – Miten yhdistät ranta- ja kaupunkiloman:

  • Italiassa on todella helppo matkustaa junalla. Automaateista saa lippuja helposti ja nämä lippuautomaatit puhuvat englantia. Voit lentää vaikka Veronaan ja majailla Gardajärvellä. Sieltä voit tehdä päiväretkiä junalla suurempiin kaupunkeihin ja pienempiin kyliin. Esimerkiksi Desenzano on hyvällä paikalla juna-asemansa suhteen ja tämä pikkukaupunki on muutenkin loistava. Sieltä voit ottaa pikku paatin muihin Gardajärven upeisiin paikkoihin. Lapsille ja hurjapäille Gardajärveltä löytyy myös Gardaland huvipuisto.
  • Vieraile Veronan oopperassa. Kokemuksena se on jo hieno vaikket oopperasta niin pitäiskään. Itselläni oli mukana jättikarkkipussi, mutta en sitten voinutkaan pussia rapistella, koska roomalaisen amphiteatterin akustiikka olisi johdattanut rapinan tuhansien ihmisten korviin yleisössä. Edes laulajilla tai orkesterilla ei ollut mikrofoneja. Huikeaa! Tämä amphiteatteri on muuten kaltaisistaan yksi parhaiten säilynyt.
  • Käy Milanossa ostoksilla. On kyllä pakko myöntää, etten löytänyt oikein mitään spesiaalia ja mielestäni kaupunkikaan ei ollut mitenkään niin erityinen. Olen kyllä kuullut eriäviä mielipiteitä, joten kannattaa kokeilla.
  • Hyppää junaan ja käy pienissä kaupungeissa ja kylissä, kuten Vincenzassa, Padualla tai Bresciassa. Näissä paikoissa näet paikallista elämää.
  • Vältä Italiaa Elokuussa. Tai melkein mitä tahansa lomaparatiisia. Italia on silloin ns. täysi! Gardajärvikin on täys levää. Kuumuus ja väenpaljous saattaa joillekin suomalaisille olla liikaa.
  • Vieraile Venetsiassa. Eikö se ole kuitenkin paikka, jossa pitäisi käydä ainakin kerran elämässä. Kuitenkin nähtyäni kaikkia muita upeita kaupunkeja ei tämä turistien valloittama kaupunki ollut niin speciaali. Taiteiden ystävien kannattaa kuitenkin käydä Venetsiassa taidenäyttelyiden ja tietenkin upean arkitehtuurin puolesta.
  • Kaiken kaikkiaan Gardajärven ympäristössä on paljon nähtävää suht pienellä alueella. Muistaakseni juna Milanosta Venetsiaan on noin 3 tuntia, joten jos majailet näiden välimaastossa Gardajärvellä tai Veronassa, on sinulla mukavan lyhyt matka näihin paikkoihin. Tietenkin voit ottaa repun selkään ja olla muutaman päivän joka kohteessa. Suosittelen kuitenkin hotellien buukkaamista etukäteen.

Kaunis Loveren kylä Pohjois-Italiassa. Täällä pääsee nauttimaan täysin paikallisesta elämästä. Tänne menemiseen tarvitset auton.

Kauniita Gardajärven kyliä.

Bergamon vanhan kaupungin pizzaa. Parasta pizzaa jota olen ikina syönyt. Jopa sipulipizza oli taivaallista höystettynä maukkaalla oliiviöljyllä.

Bergamon kukkulan ylväs vanhakaupunki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram