HUH – rankkaa kritiikkiä Kap Verdestä

09.12.2012

Mietitkö talvilomakohdetta rentoutumista varten? Unohda Kap Verde. Rentoutumislomalla ainakin itselleni on tärkeää lämpö, aurinko, tekeminen ja monipuolisuus. Mielestäni näitä ei ole Kap Verdellä tarpeeksi. Totuus on kyllä se, että talvella on vaikea löytää kohdetta, jossa olisi aurinkotakuu. Tropiikissa kuitenkin sataa välillä, mutta Kap Verdellä TUULEE. Hyvällä tuurilla nautit upeista keleistä, mutta mitä jos?

Paikkaa sanotaan eksoottisen erilaiseksi, kauniiden rantojen lomakohteeksi. Kyllä rannat ovat hienoja, mutta kovalla tuulella hiekka lentää ja raastaa jalkoja. Lähtisin silti paljon mielummin Kanarian dyyneihin, miedompiin tuuliin.

Ainut vaihtoehto hotelleille on ‘all inclusive’ ja nekin ovat viihdetarjonnaltaan melko alkukantaisia. Vääjäämättä ensimmäinen tunne, joka pulpahtaa esiin illan showta katsellessa, on myötähäpeä. Paikallinen alkoholijuoma kenties pyyhkinee tämän tunteen. Ruokapaikkoja on melko niukasti tarjolla pienissa kylissä ja siinä todellinen syy all inclusive -vaihtoehdolle. Tekemistä alueella on myös niukasti, ellet nauti vauhdikkaista leijalautailusta, jonka vuoksi jotkut suuntaavatkin näille saarille. Matkanjärjestäjien retkiä on toki tarjolla, mutta nämä kaikki on tarkoituksella tehty juuri turisteille – tiedät varmasti mitä tarkoitan. Mönkijäsafaria tosin kyllä suosittelen.

Tässä on niitä kuvia mitä matkanjärjestäjien sivuilla ei näy:

Aurinkoloma Kapverdellä..

Aitoa paikallista elämää..

Tuulta, hiekkaa ja pilvistä! Jippii!

Muutaman kollegan kanssa kävelyllä. Taustalla hotellimme – kuulemma maan paras.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram