SILMIEN RAJAUS – 8 ERILAISTA TAPAA

26.04.2022

*Sisältää mainoslinkin.

Todella nopea parin sekunnin rajaus, intensiivisempi rajaus juhliin tai luovempi värikäs rajaus. Tästä postauksesta löydät vaihtoehdot eri tilaisuuksiin, tarpeisiin ja osaamistasoon.

1. LUOMIVÄRIRAJAUS ON NOPEA JA KAUNIIN UTUISA

Tähän tarvitset ihan minkä tahansa tumman pigmenttisen luomivärin ja siveltimeksi *Sigman kynäsiveltimen. Tarkemman luomivärirajauksen saa käyttämällä *viistosivellintä.

Itse käytän usein viistosivellintä ja ulkoreunassa kynäsivellintä häivytykseen. Luomivärin alle kannattaa aina laittaa pohjustus, jotta rajaus pysyy. Yksi parhaista on *Wet n Wildin edullinen luomivärinpohjustusvoide.

Häivytetty rajaus

2. INTENSIIVISEMPI RAJAUS JUHLIIN JA KUVAUKSIIN

Toki tämä toimii niin arkeen kuin juhlaankin, mutta kuviin kannattaa aina laittaa intensiivisempi rajaus, koska mahdollinen salamavalo vie osan tummuudesta mennessään.

Geelirajaus on aina helpompi kuin tussi ja antaa enemmän anteeksi. Tarvitset siihen *viistosiveltimen ja esimerkiksi *Sigman mustan geelirajauksen. Tykkään itse häivyttää rajauksen loppuosan muuhun luomiväriin ja siihen käytän tumman luomivärin kanssa *kynäsivellintä tai jotain pienempää sivellintä esimerkiksi *Real Techniquesin silmämeikkisetistä.

Häivytetty utuisa rajaus

3. PYSYVÄMPI LUOMIVÄRIRAJAUS KAJAALIN KERA

Jos pelkkä luomiväri ei meinaa pysyä, niin alle kannattaa ensin laittaa kajaali, jonka sitten häivyttää luomivärillä. Kajaalin ei todellakaan tarvi mennä silmään tässä tapauksessa hienosti, koska se häivytetään *kynäsiveltimen ja luomivärin kanssa.

Pysyvä ja edullinen kajaali on *Isadora Perfect Contour -kajaali. Alla olevassa kuvassa käytin sävyä Dark Brown.

Häivytetty rajaus kajaalilla ja luomivärillä

4. NESTEMÄINEN RAJAUS MILLÄ TAHANSA LUOMIVÄRILLÄ

Mistä tahansa luomiväristä voi tehdä nestemäisen rajauksen. Alla näet yhden esimerkin, kun käytin *Jeffree Star Jawbreaker -palettia, josta alkuosan tein pinkillä ja loppuosan punaisella luomivärillä.

Sinun tarvitsee suihkuttaa luomivärin nurkkaan *MAC Fix+ meikinkiinnityssuihketta ja tehdä luomiväristä nestemäistä massaa. Voit myös raapia spaattelilla luomiväriä paletista ja sekoittaa kiinnitussuihkeen kera paletilla. Tämä jälkimmäinen tapa on sinänsä parempi, koska se ei tee niin paljon tuhojaan luomivärille jatkokäyttöä ajatellen. Nestemäisen massan levittämiseen käyttäisin *perinteistä rajaussivellintä.

Nestemäinen rajaus luomivärillä

5. RAJAUSTUSSILLA TARKAT RAJAUKSET

Alla olevassa kuvassa laitoin ensin punaiset rajaukset edellisen kohdan tekniikalla. Siihen päälle laiton perinteisen rajauksen rajaustussilla, mutta toki musta rajaustussi on pelkästäänkin loistava.

Itse en käytä kovinkaan paljon rajaustussia, koska sen kanssa pitää olla vakaa käsi ja virheitä tulee helposti. Mutta jos käsi on vakaa, niin yksi parhaista rajaustusseista on *NYX Epic Ink Liner.

rajaustussilla rajaus

6. GEELIRAJAUS PYSYY JA ON MATTA

Pelkällä geelirajauksella saa tehtyä kissarajaukset siinä missä tussinkin kanssa. Se antaa hieman anteeksi tärisevän käden ja jälki on todella musta ja intensiivisen matta. *Sigman musta geelirajaus on loistava ja seuraksi saman merkin *viistosivellin tai *perinteisempi rajaussivellin.

Geelirajaus

7. PELKKÄ KAJAALI

Pelkällä kajaalilla saa myös halutessaan tarkat rajaukset, mutta se riippuu hyvin paljon kajaalin koostumuksesta. Itse tykkään käyttää pääsääntöisesti geelimäisiä kajaaleita, jotka ovat muovisessa varressa, sillä ne pysyvät paremmin kuin puisen varren kajaalit.

*Isadora Perfect Contour -kajaali on yksi suosikeistani. Se on koostumukseltaan kovempi kuin esimerkiksi aivan loistava Estee Lauderin kajaali, joiden valmistus on ilmeisesti lopetettu. Etsinnässä on siis myös pehmoisempi kajaali, joka levittyy helpommin.

Tykkään kuitenkin aina kiinnittää kajaalin saman värisellä luomivärillä, sillä muuten rajaus tarttuu helposti kiinni ripsentaivuttimiin.

Kajaalirajaus

8. TIGHTLINING ELI VESIRAJAN RAJAUS

Vesirajan rajaus tarkoittaa ripsien alta rajaamista. Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä enemmän iho alkaa pilkottaa ripsien alta. Teen tämän nykyään aina muiden rajausten lisäksi, mutta tämä riittää pelkästäänkin, jos halutaan tehdä todella kevyt meikki.

Vesirajassa ei ihan jokainen tuote pysy ja valitettavasti joillain ei pysy sitten mikään tuote. Tähän käy pääsääntöisesti mikä tahansa geelimäinen eli muovisessa varressa oleva kajaali ja tässä postauksessa mainitsemani *Isadora Perfect Contour -kajaali on yksi hyvä esimerkki.

tightline rajaus

Millä tavalla sä teet rajaukset? 

  • Anne

    Moikka 🙂

    Onko toi Macin kiinnityssuihke, ainoa hyvä vai käykö muutkin? Onko noissa hirveesti eroja? Ja sitten, oon jännityksellä oottanu millon kerrot testiin ottamasti L’Oréalin Air Volume Mega -ripsiväristä 😄

    Kiitos tästä postauksesta ja tekemästäsi työstä ❤

    • Miia Johansson

      Heippa Anne! 🙂 On kyllä varmasti muitakin, mutta tuo on sellainen klassikko. Kunhan katsoo, että tuotteessa on tarpeeksi sävyä ihoon kiinnittävää glyseriiniä. Koostumuksissa on joo kyllä paljon eroja.

      Ja mitä tulee tuohon L’orealin ripsiväriin niin oon vaan kerran kokeillut ja oli niin vaatimaton, että toinen testaaminen on jäänyt. Pitääkin heti ja pian testata uudelleen. Aina ne ensivaikutelmat ei ole parhaimpia. 🙂

  • Panda

    Olipa hyvä ja kiinnostava juttu! Hirveästi en meikkijutuista syty mutta tämä tuli tarpeeseen. Kiitos 🧡

    • Miia Johansson

      Oi kiva kuulla, että tästä oli hyötyä. 😍

  • ingalsinlaura

    Arkena sulta opittu vesirajan rajaus ja juhliin tms pelkkä kajaali (+vesirajan rajaus). Apua sentään jos se Estee Lauderin kajaalin (jos siis tarkoitit Double Wear Stay in Place Eye Pencil) valmistus on lopetettu! Se on ollut ainut tähän mennessä joka on oikeasti pysynyt paikoillaan vaikka silmät vuotaisivat miten paljon tahansa.

    • Miia Johansson

      Joo en oo ainakaan enää löytänyt mistään kuin muutamia sävyjä 😬

  • Laura

    Mikä ihana luomiväri tuossa geelirajauksessa on?

    • Miia Johansson

      Ai tuo pelkkä geelirajaus? 😊 Taitaa olla Urban Decay Naked 2 paletti.

  • Ilona

    Oon sanonu saman täällä ennenkin, mutta siun opettama kajaali + luomiväri päälle- rajaustekniikka on paras ja käytössä aina kun meikkaan, eli noin 5 päivää viikosta. 🥰

    • Miia Johansson

      Ooh <3 Ihana kuulla, että tykkäät! 🙂

  • Minja

    Mitä luomiväriä sulla on liikkuvalla luomella tuossa geelirajaus + luomiväri meikissä. Niin nätin värinen 😊

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 se taitaa olla yksi sävy Too Faced Chocolate paletista, jos oikein muista paketin nimen. Oon antanut jo se eteenpäin, kun siinä oli vaan tuo yksi kyseinen sävy, mitä käytin. 😬

  • Tarja Huuki

    Minä olen tehnyt rajaukset käyttämällä Isadora Perfect Contour -kajaalia yksinään ja se on kyllä hyvin pysyvä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram