Miia Johansson

VÄRIANALYYSI TALVI – MEIKKISÄVYT JA VAATEVINKIT

Värianalyysi talvi

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Värianalyysi ja talvi – oletko saanut tämän tuloksen analyysissä, mutta et oikein tiedä, että mitkä meikkisävyt olisivat juuri sinulle. Tässä parhaat vinkkini meikkitaiteilijana ja värianalyytikkona.

Huomioithan, että olen itse värianalyysissä kesä ja siksi talven värit eivät näytä minulla samalta kuin kontrastisemmalla talven henkilöllä. Itselleni ne ovat hitusen liian vahvoja, mutta toki viileyden puolesta ne sopivat kaltaiselleni kesälle.

MEIKKIPOHJA JA VÄRIVUODENAJAT

Meikkipohjaan liittyen on kaksi koulukuntaa. Toiset käyttävät meikkipohjassa viileitä sekä roosan sävyjä ja toiset taas kaikille keltaiseen taittavia tai melko neutraaleja meikkivoiteita. Itse kuulun jälkimmäiseen, sillä lämmin meikkivoide peittää lähes jokaisen kasvojen iholla esiintyvän punaisuuden ja jokaisen ihossa on keltaisuutta, koska ihomme sävy muodostuu sinisestä, keltaisesta ja punaisesta.

Hyvin usein jos iholle laittaa punaiseen taittavan meikkivoiteen, niin kantaja näyttää hieman läkähtyneeltä ja punaisuus on vaikea peittää. Tähänkin toki on poikkeuksia.

Meikkivoide levitetään aina ohuelti ja siksi se ei muuta kasvoja keltaiseksi. Se vaan neutraloi ja rauhoittaa kasvojen ihon. Esimerkiksi kuvan asiakas on talvi, mutta iho on oliivinen ja laitoin hänelle lämpimän meikkivoiteen. Olen huomannut, että ihon pohjasävyä on hyvin usein vaikea nähdä suorilta käsin. Vain kankaat paljastavat sen.

Talven ei kuitenkaan kannata valita liian vahvasti keltaiseen tai oranssiin taittavaa meikkivoidetta, sillä se vie iholta sen kauniin raikkauden ja kontrastisuuden, joka tekee talvesta talven.

Peitevoiteissa talvelle käytän viileitä sävyjä, koska ne kirkastavat talven ihoa juuri sopivasti ja ovat loistava kombo lämpimän tai neutraalin meikkivoiteen kanssa.

TÄÄLTÄ löydät suosittelemiani meikkivoiteita

TÄÄLTÄ löydät suosittelemiani peitevoiteita

Värianalyysi talvi

HUULIPUNAT TALVELLE

Talven huulipunasävyissä on kirkkautta ja viileyttä. Vahvat pinkit sävyt, fuksia, klassiset viileään taittavat punat sekä viileän sävyiset nudet ovat talvelle parhaita sävyjä. Värit ovat selkeitä tai vaihtoehtoisesti vahvan tummia.

  • 1. *KimChi Chi Goji Berry pigmenttinen huulikiilto on kirkas, mutta samalla hieman tummuutta sisältävä pinkki. Tämä on ollut upea sävy talven asiakkailla.
  • 2. *Art Deco 280 Pink Dream on kirkas ja vahva pinkki perinteisen huulipunan muodossa. Tämä on refill-pakkaus, joten otathan mukaan myös *hylsyn.

Värianalyysi talvi huulipuna

  • 3. *MAC Forever Curious on loistava sävy tummalle talvelle (taittaa syksyyn), sillä se sisältää hitusen lämpöä. Se on myös pehmeämpi punainen, jos ei pidä niin vahvoista punaisista huulista.
  • 4. *MAC Red Rock on raikkaan punainen sävy, joka on loistava myös kesälle.

Värianalyysi talvi huulipuna

Värianalyysi talvi huulikiilto

LUOMIVÄRIT TALVELLE

Talven luomivärit ovat viileän sävyisiä ruskeita,

  • *MAC Encrypted Kryptonite on aivan mieletön niin talvelle kuin kesällekin. Olen todennut nämä sävyt aivan täydellisiksi viileiksi sävyiksi. Vaaleita sävyjä voi käyttää liikkuvalla luomella tai kulmaluulla, kaksi keskitummaa sävyä tuo täydellistä tummuutta luomivakoon ja kahdella tummalla sävyllä voi tehdä rajauksia tai erityisesti talvihenkilö jopa todella tummiakin luomivärejä.
  • *Nyx Vintage Jeans Baby sisältää upeita neutraaleja sävyjä ja tummempia sekä sinisiä sävyjä suosittelen käyttämään rajauksessa, mutta talvi voi lähteä rohkeastikin tekemään tummempaa silmämeikkiä. Muutama lämminkin sävy löytyy ja ne tuovat kivaa vaihtelua viileyteen. Kun kokonaisuus on kunnossa, niin myös talvi voi lähteä testailemaan lämpimiä sävyjä pienissä määrin. Se tuo kivaa kontrastia.

POSKIPUNAT TALVELLE

Talven poskipunissa tärkeintä on värisävyn viileys. Jotkut kesän sävyt toimivat loistavasti, mutta voivat jäädä liian hempeiksi, sillä talvi vaatii väreiltä voimakkuutta.

Käytän itse ainoastaan voidemaisia poskipunia, koska ne ovat raikkaan näköisiä sekä pysyvät parhaiten, siksi nämäkin ovat voidemaisia.

  1. *Nudestix Bohemian Rose on pehmeämpi viileä sävy ja loistava myös kesälle.
  2. *Milani 130 Blushing Rose on melko klassinen vahva sekä kirkas talven poskipunasävy.
  3. *Kjaer Weis Happy on raikkaan pinkki sävy. Tämän brändin meikit sisältävät paljon luonnon raaka-aineita, mutta väripigmentit ovat synteettisiä. Muista ostaa erikseen myös *pakkaus poskipunalle.
  4. *Milani 120 Coral Crush on kirkas sävy, jossa on hitusen mukana lämpöä. Tämä olisi loistava kirkkaalle talvelle.

Värianalyysi talvi poskipuna

VASTUULLISET VAATTEET TALVELLE

Ostan itse vain käytettyjä tai vastuullisia uusia vaatteita. Siksi uusien vaatteiden kohdalla suosittelen lämpimästi *IVALO.COM valikoimaa. Kokosin tähän upeita löytöjä talvi henkilölle.

Vastuullisia mekkoja kevään sävyissä:

1. *Mustavalkoinen ruutumekko 2. *Musta pellavamekko 3. *Musta Tencel-mekko 4. *Musta suomalainen Lyocell-mekko 5. *Mustavalkoinen pellavaviskoosimekko 6. *Sähkönsininen mekko 7. *Kirkkaan pinkki mekko

Värianalyysi talvi vaatteet

Vastuullisia paitoja ja puuvillaneuleita talven sävyissä:

1. *Sähkönsininen suomalainen puuvillaneule 2. *Fuksia kauluspaita 3. *Sitruunan keltainen puuvillaneule 4. *Tumma luumu kauluspaita 5. *Tummanvihreä puuvillaneule 6. *Harmaa klassinen paita 7. *Rento musliini kauluspaita

 

Värianalyysi talvi vaatteet

EDULLISEMPIA VAATTEITA

Koska vastuullinen muoti on arvokasta, niin edullisemmista vaihtoehdoista suosittelen *Lindexin valikoimaa, sillä tämä yritys tekee jo yllättävän paljon vastuullisuuden eteen.

1. *Tummansininen trikoomekko 2. *Sininen pellavamekko 3. *Neulottu mustavalkoinen mekko 4. *Kukallinen toppi 5. *Musta pellavasekoitetoppi 6. Puhvihihainen mekko

Värianalyysi talvi vaatteet

LUE LISÄÄ värianalyysista TÄSTÄ.

Vastaavat jutut muille värivuodenajoille:

  • Kesän juttu TÄSTÄ. Jotkin kesän tummemmat ja vahvemmat sävyt sopivat myös talvelle.
  • Syksyn juttu TÄSTÄ.
  • Kevään juttu TÄSTÄ.
Tilaa
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments