SUOMALAINEN IHONHOITO – 8 PARASTA BRÄNDIÄ JA TUOTEVINKKIÄ

03.10.2023

*Sisältää mainoslinkin.

Tiesitkö, että Suomi on todellinen edelläkävijä luonnonkosmetiikan tuotteiden valmistuksessa. Hyviä brändejä on pieneen maahamme suhteutettuna paljon ja osaaminen huippuluokkaa.

Tässä omia lempparibrändejä, joihin olen saanut kunnian tutustua. Löytyyköhän joukosta teidän lemppareita?

1. HUIPPUKEMISTIN KÄSIALAA HERKKÄ- JA ONGELMAIHOISILLE

*Laponie of Scandinavialla on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnus, mikä käsittääkseni on melkoinen harvinaisuus luonnonkosmetiikkabrändille.

Minimalistiset, mutta hoitavat raaka-aineet ovat avain ongelmaihoisen ja myös reaktiivisen ihon hoitoon. Tällaiset Suomessa valmistetut ja kehitellyt tuotteet on luonut Laponien kosmetiikkakemisti Jaana Ailus.

Laponie on ollut jo pitkään yksi lemppari brändini, koska näin vaikuttajan näkökulmasta niitä on niin helppo suositella. Ne toimivat monelle eri ihotyypille ja myös oma herkään suuntaan muuttunut ihoni rakastaa näitä.

TUOTETÄRPPI: *Laponie Balancing Essence rauhoittaa ja kosteuttaa ihoani aina, kun se alkaa sekoilemaan. Syynä usemmiten se, että testailen työkseni paljon kosmetiikkaa ja herkkä ihoni ei siitä pidä. Ihoni on aina rauhallinen ja saa juuri tarpeeksi vesikosteutusta, kun tämä tuote on mukana ihonhoitorutiinissani.

2. SUOMALAISIA KOSTEUTTAVIA JA RAUHOITTAVIA RAAKA-AINEITA

*Fiini Naturally käyttää tuotteissaan paljon suomalaisia raaka-aineita, kuten kauraöljyä, tyrniöljyä sekä mehiläisvahaa. Ilman INCI-listaan kurkkaamista pakkausten perusteella nämä tuotteet voivat näyttää tylsiltä, mutta se todellinen tähti onkin itse kasvoille laitettava tuote ja näihin todellakin suosittelen tutustumaan.

Fiinin Pohjanmaalla valmistetuista tuotteista löytyy erityisesti jotain hyvin kuivalle iholle sekä atoopikoille ja lapsille.

TUOTETÄRPPI: Vaikka haluaisin laittaa tähän ehdottomasti pintakuivuudesta kärsiville *Fiinin ruusu-kaura kasvoveden sekä atoopikon must tuotteen *kaura-tyrniöljyseerumin (noh, laitoin), niin yksi todellinen tärppi on *Fiinin pihkavoide, joka on loistava kaikkiin ihoärsytyksiin hyttysen pistosta pieniin haavoihin.

3. YKSINKERTAISET, MUTTA TEHOKKAAT TUOTTEET

*Pure=Beauty liputtaa minimalismin puolesta ja etsii tuotteisiinsa ne kaikista laadukkaimmat raaka-aineet. Tuotteita on monelle eri ihotyypille upeista kasvovesistä kasvoöljyihin ja seerumeihin – tai heidän kielellään boostereihin.

Omaan kauneusboksiinikin onnistuin haalimaan mukaan syväkosteuttavan *Pure=Beauty Hydra Boosterin.

TUOTETÄRPPI: Hyvin monelle iholle sopiva tuoksuton *Pure=Beauty antioksidanttikasvovoide on kokeilemisen arvoinen. Loistava voide ikääntyvälle kuivalle iholle, mutta myös sekaiholle, joka kaipaa hieman kosteuttavampaa ja asteen täyteläisempää voidetta.  

4. KÄSIN VALMISTETTUA OMASTA PUUTARHASTA

Pieni, mutta ehdottomasti mainitsemisen arvoinen yritys on *Kolme Cosmetics. Harvoin nimittäin tuotteen raaka-aineita kasvatetaan omassa puutarhassa ja itse valmistuskin tapahtuu käsin Sipoossa.

Todellinen eettinen ja ekologinen brändi, kun tutustuu perustajan Hannan mietteisiin brändin sivuilla.

TUOTETÄRPPI: Itselläni vielä kuvassa vanhassa pakkauksessa oleva *Kolme Cosmetics kehäkukka kasvovoide on koostumukseltaa moussemainen, mutta sulaa iholle öljyksi. Tuote tekee ihosta uskomattoman pehmoisen ja suosittelisinkin sitä herkälle ja todella kuivalle iholle. Atoopikkona ihoni rakastaa tätä tuotetta.

5. VUOSIKYMMENTEN AMMATTITAIDOLLA VALMISTETTU

*Flow Cosmetics valmistetaan Riihimäellä tarkkojen laatustandardien mukaan. Tämä brändi onkin varmasti tuttu monelle pitkään luonnonkosmetiikkaa käyttäneelle.

Flow käyttää tuotteissaan runsaasti sertifioituja luomuraaka-aineita ja reseptiikka on tämän perheyrityksen käsialaa. Täältä saat taattua laatua.

TUOTETÄRPPI: POD-ihon lemppari ja rauhoittava *probioottinen luomukamomillakasvovesi. Pakko mainita myös melkein tämän tuotteen vastakohta eli *kuoriva AHA ja BHA seerumi, jota suosittelen taas rasvaiselle- ja sekaiholle. Eli tuote, joka kosteuttaa ja kirkastaa ihoa sekä ehkäisee epäpuhtauksia. Tämä silottaa rasvaisempaa ja epäpuhdasta ihoa upeasti. Ei herkälle iholle.

6. TARKOIN VALITTUJA AKTIIVIAINEITA

*Djusie on löytänyt tuotteisiinsa aivan spesiaaleja raaka-ainekomboja meidän ihomme hyvinvointia ajatellen. Perustaja Katja Kokko on meidän kauneusbloggaajien kruunaamaton kuningatar ja hän on itse mukana tuotekehityksessä.

Djusien tuotteet valmistetaan Suomessa ja brändin takana on pitkä kehitystyö, josta on Katjan johdolla muokkautunut todella ainutlaatuinen ihonhoitobrändi.

TUOTETÄRPPI: Oma suosikkini *Liquid Silk on yleellinen puhdistusöljy, jossa on poikkeuksellisen ihana tuoksu. Se on saanut huippuarvostelut asiakkailta ja moni teistä on myös tykännyt tästä todella paljon.

7. HINTA-LAATUSUHDE HUIPUSSAAN

*Olivia Klein on suomalainen ihonhoitobrändi. Tiesitkö? Moni haluaa käyttää laadukasta ihonhoitoa, mutta niiden hinnat saattavat kuitenkin olla liikaa. Olivian tuotteet ovat budjettivalinta, mutta samalla myös todella laadukkaita sellaisia.

Tuotteita löytyy monelle eri ihotyypille ja hinnat liikkuvat 20 euron molemmin puolin. Tuotteet valmistetaan Yhdysvalloissa.

TUOTETÄRPPI: Kaikista upeista tuotteista on kyllä valittava *Balance Cream kosteusvoide, joka toimii niin monelle eri ihotyypille. Erityisen hyvä se on punoittavalle ja kosteutta kaipaavalle iholle.

8. LUONTOYHTEYS JOKA PÄIVÄ – KIRJAIMELLISESTI! (+ UUTUUS)

*Moi Forest brändi keskittyy ihon ja kehon mikrobiomin vahvistamiseen. Monessa tuotteessa on suomalaista Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta, joka tutkitusti tukee elimistön mikrobiomia ihon kautta laitettuna! Siis kuvitelkaapa kuinka tärkeää se on mitä iholle laittaa.

UUTUUS! Itse olen aivan ihastunut brändin uuteen kasvoveteen, jonka sain aivan hiljattain testiin. Se on täydellinen herkälle ja kuivalle iholleni. Raaka-aineista 90% on suomalaisia. Brändin tuotteet muuten valmistetaan Suomessa.

TUOTETÄRPPI: Jos haluat päivittäistä luontoaltistusta, niin suosittelen *Moi Forest käsivoidetta. Ja tietty tuo uusi *Rain Forest Mist kasvovesi! Testatkaa kaikki kuiva ja/tai herkkäihoiset. Ette tule pettymään!

P.S. Sinun ei tarvitse käyttää vain yhtä sarjaa ihonhoitorutiinissasi. Voit valita jokaisesta sarjasta parhaat päältä juuri sinun ihosi tarpeisiin. Se, että kuulee myyjän sanovan, että pitäisi käyttää yhden sarjan tuotteita on harvoin perusteltua. Se on enemmänkin markkinointikikka, jotta kaikki rahasi menevät yhdelle brändille.

  • kukkis

    Esse on tästä esimerkki että käytetään vain heidän tuotteita eikä sekoiteta toisiin. En ole totellut 😁

  • Päivikki

    Kiitos selkeistä & samaan juttuun kootuista suosituksista😊! Olen osteskellut muutamia kertoja ihan ‘omin päin’ ja nyt kaapista löytyy mm. ihoni tukkivaa kasvovoidetta iso purkki. Seuraavaksi pysyn näissä tuotevinkeissä, joista suuri osa onkin tuttuja (ensimmäisenä hankin Pure=Beautyn antioksidanttivoiteen).

    • Miia Johansson

      No onpa kökkö, jos tuli sellainen hutiostos. Ehkä joku sun tuttu (mahdollisesti kuivaihoinen) vois saada apua kaapista löytyvästä voiteesta. 🙂

  • Mariskus

    Itse en oikein ymmärrä Laponien hehkutusta, kun omalle ruusufinni-pintakuiva-ongelmaiholleni se “ei tehnyt mitään”. Ihan sama kuin olisi levittänyt perusvoidetta iholle kokeillessani seerumia ja päivävoidetta. Ainut hyvä tuote on tuubissa oleva puhdistusvoide (maito?), mutta tällekin on löytynyt jo seuraajat Atopikin sensitive puhdistusemulsiosta ja Sapienic maitomaisesta puhdistustuotteesta.

    Muutenkin nuo Sapienic tuotteet toimivat omalla ihollani, mutta taas hinnan puolesta eivät tule olemaan vakituisessa käytössä.

    Näistä sinun mainitsemistasi tuotteista olen kokeillut joitakin ja mitkään eivät menneet jatkoon. Eivät osa tuottaneet sellaista elämystä, että ostaisin toisenkin kerran, tai eivät sopineet. Joitakin en edes osta, koska sisältää sellaisia ainesosia, mitä vältän (alla niistä lisää).

    Eivät sopineet; mm. Flow kamomillakasvovesi aiheutti hirvittävät näpyt ja haisee erittäin epämiellyttävälle, muidenkin mielestä. Vielä se pyörii jonkun sukulaisen kaapissa puolet käyttämättömänä. Olen huomannut ettei kamomilla sovi edes sisäisesti nautittuna esim. teessä, koska aiheuttaa näppyreaktion ja punoitusta/ihottumaa.

    Djusie puhdistusöljy, nooh, ihan kiva, mutta ei mikään mullistava. Aiheutti myös näppylöitä jatkuvassa käytössä, satunnaisesti ok. Parempiakin on olemassa.

    Fiini ja Moi Forest kasvovesiä olisi kiva kokeilla, mutta ovat todella pienissä pulloissa ja aika hintavia kokoonsa nähden. Kuluvat käytössä nopeasti, koska pintakuiva iho imee enemmän, joten nämäkään eivät jatkuvaan käyttöön sovi kukkaron puolesta.

    On vaikeaa nykyään etsiä omalle iholle sopivia tuotteita, koska lähes kaikissa seerumeissa, ja jopa voiteissa, on hyaluronihappoa, mikä jonkin verran kuivattaa omaa ihoani (paradoksaalisesti), vaikka alla on kosteutus kunnossa. Pienissä määrin sitä sietää, mutta ei jos joka putelista otettuna sitä lisäilee kasvoille. Sapienic seerumissa on, mutta ilmeisesti ei niin paljoa.
    Toinen juttu ovat shea-voi/kookosöljy/kaakaovoi/ymv., mitkä tukkivat omat ihohuokoseni, ja näitäkin tupataan joka voiteeseen, mitä ihmettelen. Ainut ratkaisu on käyttää öljyä, mutta taas päiväkäyttöön hankalaa, koska iho rasvoittuu päivän aikana ja vie meikin mennessään, jos alla on liikaa öljyjä.

    Tässäpä tällä kertaa tarinaa 😀
    Ehkä juttuvinkiksi tuotteita, jotka eivät sisällä em. ainesosia, tai hyaluronihapon mahdollisesta kuivattavuudesta (ei löydy paljonkaan tietoa omilla googlaustaidoilla) tai olisiko suositella tähän joitain tällaiselle reaktiiviselle iholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Mariskus! 🙂 Siis todella hyvä pointti, ettei kaikki sovi kaikille ja etenkin jos iho on helposti reagoiva, niin hyviä tuotteita voi olla vaikea löytää. Esim. mulla on iho alkanut reagoida aina silloin tällöin tuotteille, joissa on kalium sorbaattia, joka on tosi yleinen säilöntäaine luonnonkosmetiikassa. Toki se ei tee tuotteista silti huonoja, mutta ei vaan sovi mulle.. aina. Mutta esim taas mainitsemasi kamomillavesi on mun herkälle iholle loistava sellaisenaan tai osana jotain tuotetta, plus mä taas rakastan kamomillan tuoksua. Oon huomannut mun työssä, että tosi moni tuoksu jakaa ihmisiä paljon – esim. Bybi Mega Mist on joidenkin mielestä aivan kamala ja mun mielestä se ei tuoksu oikein millekään. 😀 Myöskin Laponieta mun iho rakastaa, kun siinä on tehty todella paljon töitä hellävaraisen säilöntäaineprofiilin kehittämiseksi.

      Hyaluronihappokin tosiaan monen muun kosmetiikan hyvinkin yleisen raaka-aineen joukossa ei sovi kaikille, mutta harvinaisempaa kyllä. Ainakin oman kokemukseni perusteella, mitä täällä ja IGssä ihmisten ongelmiin päivittäin vastailen. 🙂

      Mutta jos lähdetään vaikka siitä, että mistä tuotteista sun iho on pitänyt? Ja lähtisi sitä kautta miettimään raaka-aineita.

  • Pauliina

    Käytätkö kasvon ihonhoidossa lainkaan kuorintaa ja naamiota? 🙂 Kun muistan, että joskus kosmetologit niitä aina suositteli käytettäväksi. Ja juurikin, että ensin kuorinta ja sen jälkeen naamio. Jos käytät, niin onko suositella jotain hyviä tuotteita?

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina 🙂 Käytän silloin tällöin, mutta oma ihoni on niin herkkä, etten voi käyttää niitä paljon. Riippuu siis todella paljon kuorinnoista ja naamioista. Mutta moni ihotyyppi hyötyy kyllä näistä ja siksi puhunkin enemmän eri ihotyypeistä ja kenelle mikäkin sopii. Koska jokin mulle sopiva wau-tuote ei välttämättä tee sun iholle taas yhtään mitään. 🙂

      Mun suosikeista löydät muutamia loistavia vaihtoehtoja.
      Kuorinnat tästä: https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/kuorinta/
      Kasvonaamiot tästä: https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/kasvonaamio/

  • Anna

    Oletko testannut Unna Nordicin tuotteita? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Anna 🙂 En muistaakseni ole. 🙂

  • Jenni

    Pure=Beautyn antioksidanttivoide on hajustamaton ja hajusteeton, mutta ei todellakaan tuoksuton. Mun nenään haisee mummolle (ruusunmarja). Tuo tuoksuton-sana pitäisi kieltää ihonhoidosta puhuessa, koska selväähän se on, että kaikissa ainesosissa itsessäänkin on jokin ominaistuoksu.

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni 🙂 Oot kyllä ihan oikeassa, että hyvin monella tuotteella on silti raaka-aineista tuleva tuoksu, vaikka nekin olisi valittu mahdollisimman tuoksuttomia. Ja me kaikki koetaan pienemmätkin tuoksut niin eri tavoin. Mun nenään tässä ei ole tuoksua, mutta nämä tuoksujututhan on vaan ja ainoastaan käyttäjäkohtaisia. <3

  • Jenni

    Hei, tällä tuoreehkolla äidillä on ongelmia kasvojen ihon kanssa. Voisitkohan antaa jotain vinkkiä mihin edetä tai mitä kokeilla seuraavaksi.

    Olen tykännyt vuosien mittaan niin lv:n kuin huxleyn tuotteista ja viimeisen kahden vuoden aikana olen pyrkinyt löytämään tarvitsemani kosmetiikan luonnonkosmetiikan puolelta. Nyt aikalailla kaikki kempparitavara iholle on luonnonkosmetiikkaa. Meikeissä luottosysteemit löytyy tavallisesta marketti-/sokoksen tms valikoimasta. Mitä mun siis kannattaisi tehdä kun epäpuhdas ja rasvoittuva kasvojen ihoni tekee jatkuvasti isoja finnejä. Lisäksi tulee ihomatoja ja mustapäitä. Myös ihohuokoset laajentuneet. Erityisesti kasvojen alaosa ja leuka sekä nenän lähimaasto ovat ongelmana. Otsa on ok yleensä. Käytössäni nyt kasvojen pesuaineena patykan pesumaito (tuntuu melko öljyyntyvältä iholla), kasvovetenä flown rose water (aiemmin ollut mm neals yardin epäpuhtaan ihon hoitovesi) ja kosteusvoiteena evolven balance voide (aiemmin ollut madaran epäpuhtaan ihon geelivoide). Lisäksi iltaisin voiteen mukaan laitan tipan antipodesin avokadoöljyä. Kuorintana evolven jokin rakeinen kuorinta (pari-kolme krt/vko). Käytän myös täsmähoitona finneihin madaran acne roll-onia. Joskus käytin pesun yhteydessä myös sellaista konjak-sientä, mutta hajonneen tilalle en hankkinut viime vuonna uutta jostain syystä.

    Olen 32v, imetän (jos sillä tähän mitään väliä) ja vauva on nyt 7kk, joten hormonit huuruaa varmasti. Meikkejä en käytä nyt vanhempainvapaalla edes viikottain. Aknea on ollut ennenkin ja siihen olen aikuisiällä pari kertaa syönyt isotretinoinkuurin. Olen myös miettinyt voisiko mahdollinen hammastahna suupielissä aiheuttaa näppyjä, mutta näppyjä tulee laajemmalle alueelle. En siis usko tähän, mutta pesen nykyään hampaat ennen kasvojen pesua.

    Kosmetologille menoa olen harkinnut myös ja teettäisin varmaan jonkinlaisen puhdistuksen/timanttihionnan tms, mutta onko siinä sitten järkeä?

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni 🙂 Veikkaan tosiaan, että hormonit on nyt se asia, joka vaikuttaa tähän eniten. Ainahan ihonhoitoa voi hieman vielä tarkistella, mutta rehellisesti sanottuna en tiedä saatko siitä mitään suurempaa muutosta. Suosittelen ehdottomasti laittamaan viestiä Twistben asiakaspalveluun eli heidän sivujen alanurkassa olevan chat-palluran kautta, jossa asiantuntija ohjeistaa sua eteenpäin.

  • Sofia

    Kiitos kattavasta listauksesta! Pakko vinkata myös Ekopharma-merkistä, jolla on aivan ihania ja hinta-laatu -suhteeltaan erinomaisia tuotteita. En ollut ennen kuullutkaan merkistä, mutta kasvohoidossa käytettiin sarjan tuotteita enkä enää osaa olla ilman! Erityisesti heidän tyrni-hoitovesi on kuivan ihon pelastaja 🙂

  • Jaana

    Kolme Cosmeticsin kasvovoide on hyvä vaihtoehto talven ulkoilusta kuivattamille kasvoille myös ikääntyvälle sekaiholle. Olen suojannut tällä myös kasvoja ennen ulkoilua (kiiltää, mutta pimeässä harva näkee katuvalossa hetken kilpaa hehkuvaa nassuani).

    Aiemmin pidin Neal’s Yard Remediesin ruusuisesti klassikko balmista ennen tätä löytöä, mutta sen tuoksu on aina ollut liian vahva mieleeni niin Kolme Cosmeticsin voide on ollut enemmän kuin mieleinen vaihtoehto. Vinkkinä siis heille ketkä painivat saman ongelman kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram