RASVOITTUVA HIUSPOHJA JA KUIVAT HIUKSET TASAPAINOON

27.09.2023

*Sisältää mainoslinkin.

Nopeasti rasvoittuva hiuspohja, erityisesti talvella esiin tuleva seborrooinen ekseema rasvaisen hilseilyn kera ja kuivat sekä luonnollisesti laineikkaat, mutta ohuet hiukset sekä atopia. Siinä onkin hankalampi setti koskien hiusteni sekä hiuspohjan hoitoa.

HIUSPOHJAA TASAPAINOTTAVA SHAMPOO

Viime talvena sain taliköhnäni (seborrooinen ekseema) oikeastaan kokonaan hallintaan marketin Head & Shoulders shampoolla (kirjoitin aiheesta TÄSSÄ), mutta mitä kävikään! Hiljalleen atopiani oli asiasta täysin eri mieltä, koska kyseinen shampoo sisältää todella vahvasti puhdistavaa Sodium Laureth Sulfatea. Hiusraja alkoi kasvojen ympäriltä ärsyyntymään ja punoittamaan.

Otin noin kuukausi sitten käyttöön luonnonkosmetiikan *Apeiron Keshawa Balance Shampoon, joka on öljytön (loistava siis taliköhnään), mutta samalla puhdistavuudeltaan tehokas, mutta silti hellävarainen (loistava atopiaan) ja kas kummaa hiuspohjani alkoi rauhoittumaan.

Tämä shampoo vaahtoaa kunnolla, mutta ei tee kuivista hiuksistani takkukasaa. Shampoo rauhoittaa hiuspohjaani ja rasvoittuminen on vähentynyt huomattavasti. Hilseilyäkään ei ole ollenkaan. Taitaa olla myös todella monen Twistben asiakkaan suosikki *asiakaspalautteiden perusteella

TODELLA KOSTEUTTAVA HOPEAHOITOAINE

Kuiviin hiuksiini ei tunnu auttavan oikein mikään hoitoaine. Kaikki vaan uppoaa hiukseen ja tuntuu ettei mitään olisi laittanutkaan.

Tämä *Innersense Bright Balance hoitoaine pitää vaaleat hiukset kirkkaina ja ei vahingossakaan tee niistä sinisiä. Lisäksi se oikeasti hoitaa kuivintakin hiusta ja tekee hiuksista sileät tekemättä ohuesta hiuksesta kuitenkaan peilimäisen lirua.

Tämä hoitoaine on täynnä luonnon hoitavia raaka-aineita ja onkin muuten luonnonkosmetiikkaa lukuunottamatta synteettisiä väripigmenttejä. Voin käyttää tätä joka pesulla ilman, että hiuksista tulee tunkkaisen harmaat. Näin saattaa käydä joidenkin hopeatuotteiden kanssa liian usein käytettynä.

HUOM! Olen asentanut myös suihkuuni suihkusuodattimen, joka on omalta osaltaan auttanut myös näihin ongelmiin. Hiukseni eivät enää rasvoitu yhtä nopeasti ja blondi hiusten sävy latvoissa ei mene keltaiseksi/oranssiksi parissa pesussa. Käytänkin hopeashampoota enää noin kerran kuussa.

  • Ninnu

    Siirryin hormooniheittelyiden takia 3 vuotta sitten luonnonkosmetiikkaan ja ekologisiin hiustenhoitotuotteisiin. Ne ovat muuttaneet hiukseni täysin!! Ennen hiuksissa oli vaikka mitä ongelmaa. Mikään hoitoaine ei tuntunut tehoavan hamppuisiin hiuksiin. Joka pesun jälkeen yritin jaksaa kosteuttaa niitä. Kyllästytti, koska aikaa meni hoitoon valtavasti, sillä hiukseni ovat todella pitkät. Nykyään kun hieron hoitoainetta latvoihin, voin huuhdella sen samantien pois! Niin helpottavaa!

    • Miia Johansson

      Joo ymmärrän täysin fiilikset! <3 Itsekin tykkään tosi paljon näistä luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteista. 🙂

  • Päivi R

    Apeiron shampoo kyllä nyt houkuttaisi, mutta pelkään sen kuivattavan pesevyydellään latvat. Hiukseni ovat ohuet laadultaan ja määrältään, lyhyt polkka. Hilsettä ei ole ja kutisee nyt kun ajattelin että vois kutista 😁 hiuksissani on lisäksi paljon vaaleita raitoja. Tuntuu että hiuspohja on rasvainen jo viimeistään joka toinen päivä pesusta, lisäksi litteät ja pitkin päätä. Tuntuu myös että hikoilen päästä 🙈 uskaltaakohan tätä kokeilla, twistben sivuilla aika moni on arvioinut tämän juurikin itse hiusta kuivattavaksi.

    • Miia Johansson

      Helou 🙂 Mulla on tosi kuivat hiukset ja tää on seborrooiseen hiuspohjaan kaikista vähiten hiuksia kuivattava shampoo. Mutta jos sulla ei siis ole hilseilyongelmaa, niin en ehkä valitsisi tätä tuotetta, koska tää on nimeomaan sellaiselle hiuspohjalle tarkoitettu.

  • Hanna-Kaarina

    Moikka! Osaatko vinkata mikä olisi hyvä suihkusuodatin, koska niitäkin näyttää markkinoilla olevan edullisempaa ja kalliimpaa vaihtoehtoa?

    Kampaajani sanoi että käyttämässäni vedessä on rautaa, koska hiukseni reagoivat raita väriaineeseen niin voimakkaasti, itse sanoin etten tiedä onko rautaa vai ei. Mutta mitä ilmeisemmin jotain on, koska hiukseni ovat kuin vanupallo aina suihkussa käynnin jälkeen ja vaikka olisi silottavat ja hoitavat aineet käytössä.

    Terkuin Hanna-K

    • Miia Johansson

      Helou 🙂 Tuo minkälaiseksi hiukset menevät pesussa voi tietenkin johtua myös hiustenhoitotuotteista. Itselläni on todella ohut, mutta taipuisia hius ja ne on muuttuneet iän myötä paljon. On vaikea löytää tarpeeksi hoitavia tuotteita ja suurin osa silottavista ei tee mulle mitään. Mulla ei suihkusuodatin tähän takkuuntumiseen auttanut, mutta kylläkin siihen ettei rasvoitu niin nopeasti ja hiusten sävy pysyy kirkkaampana. Mä en teidä suihkusuodattimien teknologiaa, joten en valitettavasti osaa tehdä niistä vertailua. 🙁 Mulla on ollut Aqva ja oon ollut tyytyväinen, mutta veikkaan minkä tahansa toimivan hyvin.

  • Elena

    Itelle löyty ratkaisu Redkenin All Soft shampoosta. Päänahkaa ei kutita eikä hiukset rasvotu niin pahasti. Ennen käytin tuuheuttavia shampoita mutta asiantunteva myyjä kertoi että ne voivat lisätä päänahan kuivumista ja siten rasvoittumista. Miinusta Redkenissä on hinta mutta tuote kestää pitkään.

  • Hannele

    Ylirasvoittuva, herkkä hiuspohja. Tuntuu, ettei koskaan puhdistu kunnolla. Pitkät, kuivat, taipuisat hiukset.

    Olen aiemmin käyttänyt Head&Shouldersia, kuivattaa liikaa hiuksia ja nyt System4 Shale Oil -shampoota, mutta lähtee hiuksia valtavasti. Kannataisikohan kokeilla tätä Apeironia seuraavaksi?

    • Miia Johansson

      No mun mielestä kannattaa, mutta valinta jää sulle. <3 Tuli mieleen, että käytätkö paljon muotoilutuotteita ja pesetkö hiukset shampoolla kaksi kertaa? Jos hiukset on tosi rasvaiset tai niissä paljon muotoilutuotetta, niin ne kannattaa pestä pariin kertaan. Tietty.. ehkä jo teetkin näin. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram