TEE HÄÄMEIKKI ITSE – OHJEET MORSIAMELLE, KAASOLLE JA HÄÄVIERAALLE

05.07.2023

Kaupallinen yhteistyö: Cocopanda.fi

Kuinka tehdä häämeikki

Luonnollinen, raikas, neutraali ja klassinen on teidän toiveiden mukainen häämeikki Instagram-kyselyn mukaan. Tässä siis kaikista yleisimpään ja suosituimpaan häämeikkiin parhaat tuotteet ohjeineen.

1. PYSYVÄ MEIKKIVOIDE

Häämeikin meikkivoiteessa mielestäni kolme tärkeintä asiaa ovat: Se peittää ihon punaisuuden, tasoittaa kevyesti ihon “virheitä” ja pysyy koko päivän.

  • L’oreal True Match Nude: Kaikkien ihotyyppien kerrostettava ja ohut meikkivoide pysyy ja on kuin toinen iho (alla olevassa kuvassa). Sävy light on hyvä päivettyneelle/ruskettuneelle vaalealle. Very light on taas hyvin hyvin vaalea.
  • Estee Lauder Double Wear: Rasvaisen ja peittävyyttä kaipaavan ihon meikkivoide, joka pysyy kuin tauti. 1N2 oli todella yleinen sävy talven vaalealle iholle (melko neutraali, mutta taittaa hieman punaiseen). Keltaiseen taittavalla vaalealla iholla kannattaakin valita talvisävyksi 1W2 Sand. Vaalealle päivettyneelle 2W1 Dawn on loistava. Lumikin vaaleille taas 1N0 Porcelain.
  • Milani Conceal + Perfect: Pintakuivan ja röpelöisen ihon meikkivoide, jolla meikkivoiteet eivät usein asetu hyvin. Tämä on todella peittävä meikkivoide ja yksi harvoista, joka asettuu hyvin myös röpelöiselle iholle. Sävy Light Natural on perus vaalean sävy ja Creamy Vanilla taas ruskettuneelle vaalealle. Huom! Tiesithän, että pintakuivuus johtuu lähes aina vääristä ihonhoitotottumuksista.

2. KASVOJEN KEVYT MUOTOILU

Maskeeraajakouluni opettaja sanoi aina, että valolla on aina varjo ja päinvastoin. Tämä on niin totta, sillä ilman toisiaan lopputulos ei ole mielestäni loppuun asti hiottu.

Raikkaassa häämeikissä valot ja varjot ovat hennot, kuten alla olevassa kuvassa näet.

Pelkkä peitevoide ei kaikilla riitä kirkastamaan silmänalusia. Jotkut tarvitsevat siihen neutraloijan, jonka avulla korjataan “värivirheet” eli sävyjä kuten sininen, violetti ja ruskea.

Tässä näet mihin kohtiin tuodaan lämpöä ja varjoja bronzerilla. Nenän päältä tämän voi halutessaan jättää pois häämeikissä.

Muistathan sipaista bronzeria myös dekolteelle ja olkapäille, jos mekko paljastaa nämä kohdat.

  • Neutraloijat silmänalusille: Bobbi Brown Correctorit ovat loistavia! Light Bisque (kuvassa alla) tai tummempi Bisque: hyvin vaalealle / vaalealle iholle korjaamaan sinistä, violettia ja punaista, Light Peach (kuvassa alla) tai tummempi Peach: vaalealle/ keskivaalealle korjaamaan ruskeaa, harmaata ja vihertävää,
  • Peitevoide tuomaan valoa: Peitevoide on aina hieman meikkivoidetta vaaleampi. Itse käytän Anastasia Beverly Hills Magic Touch peitevoiteen punaiseen taittavaa eli kirkastavaa sävyä 04. Keltaiseen taittavalle iholle käyttäisin sävyä 03. Tämä peitevoide on todella riittoisa ja käytän tätä  ohuesti käden kautta lisäten.
  • Bronzer: Voidemainen Nudestix Bondi Bae on tämän hetken ehdoton lempparini ja sopii hyvin monelle eri vaalealle ihonsävylle.
  • Puuteri: Löysin uudelleen vanhan irtopuuterisuosikkini, joka on Isadora Translucent Loose Setting Powder. Puuteria lisään vain silmien alle, nenän pieliin, kulmakarvojen väliin sekä kiinnittämään silmämeikin pohjustusvoiteen. Enkä ikinä lisää puuteria päivän aikana lisää.

3. SILMÄMEIKKI

4. POSKIPUNA ON YKSI HÄÄMEIKIN AVAINASIA

Voidemainen poskipuna pysyy ehdottomasti parhaiten ja näyttää mielestäni raikkaimmalta ja luonnollisimmalta.

Jos ottaisin juhliin mukaan vain yhden meikin, niin se olisi poskipuna. Sen lisäily pitää meikin yllättävän raikkaana.

  • Itse tykkään käyttää morsiusmeikissä kevyen pinkkiä poskipunaa ja Isadora 32 Soft Pink on siihen loistava (kuvassa).
  • Jos kuitenkin iho on sävyltään todella lämmin ja pinkki tuntuu vieraalta, niin Isadora 30 Apricot Nude on todella kaunis. Käytän sitä itse paljon kesällä ruskettuneena.

5. HEHKU ON SE SALAISUUS, JOSTA PUHUTAAN VÄHÄN

Hehkua tuodaan meikkii hyvällä ihonhoidolla, mutta sitä voi tuoda myös extrana haluttuihin kohtiin kasvoilla.

Poskille, nenän päälle ja kulmaluulle highlight tuo kaunista hehkua. Uusin lempparini on Nudestix Illumi-Naughty (kuvassa) ja lämpimälle ihonsävylle keltaisempi Hey Honey.

6. HUULIPUNA, JOTA MORSIAN USEIN MIETTII KAUAN

Niin mietin minäkin tätä juttua varten. Lopulta löysin täydellisen kombon, koska halusin mahdollisimman klassisen ja sellaisen nuden, joka tuo omiin huuliin hieman sävyä olematta liian pinkki tai liian ruskea.

P.S. Moni aina miettii sitä, että haluaisi jonkun todella pysyvän punan pussailujen takia, mutta lopulta kuinka paljon sitä oikein häissään pusuttelee?

Häämeikki

Mitä mieltä olet? Voisiko tällainen olla sun häämeikki morsiamena, kaasona ja jopa häävieraana?

Tässä vielä sama meikki luonnonvalossa. <3

Luonnollinen, mutta näyttävä häämeikki

  • Jenn

    Kiitos tästä postauksesta, olin niin odottanut tätä!
    Olen itse ensi kesän morsian ja haluan tehdä itse meikkini, sillä haluan näyttää itseltäni ja valitettavasti muiden käsissä näytän helposti ihan eri tyypiltä. Sulla on tässä just sellainen meikki minkä itselleni haluaisinkin, joten näillä vinkeillä ja ohjeilla onnistun varmasti ja onhan mulla tässä hyvin aikaa ruveta treenailemaan.

    • Miia Johansson

      Ooh ihana kuulla, että tää on just sellaista mitä haluat. <3 Lopulta häämeikki on tosi yksinkertainen tehdä. Itse ainakin alkuun ajattelin asiakkaiden kanssa, että pitää kikkailla hirveästi esim luomivärin kanssa ja tehdä kaikille jotain tosi erilaista, mutta lopulta tajusin, että tärkeintä on se kokonaisuus, yksinkertaisuus ja toimivat tuotteet. 🙂

  • Häävieras

    Kiitos Miia! Aivan mahtava postaus, enää ei stressaa ystävän tulevat häät kun tietää miten meikata 💕

    • Miia Johansson

      Jeee <3 Ihana kuulla!

  • Laura

    Täydellinen ajoitus!😍 Vihkiminen syyskuun lopulla ja päätin tehdä itse häämeikin. Muutama kyssäri:
    1. Mekossa avara pääntie ja selkä, joten ostin Vita Liberatan bodyblurin kroppameikiksi, jolla saan vähän sävyä ihoon. Kannattaisiko mun ostaa tummempi meikkivoide, jotta saan miksattua sopivan sävyn naamaan? DW:stä Ecru on ok, mutta luultavasti liian kalpea jos rusketan kroppaa.
    2. Laittaisitko häämeikkiin sekä contourtuotteen että bronzerin vai pelkän bronzerin muotoiluksi?🤔
    3. Rasvoittuvalle iholle pelkkä kevyesti hohtava poskipuna (Hourglass ambient lighting blush) vai laittaisitko highlighterin lisäksi?

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 No sattuipa just sopivaan aikaan. <3
      1. Käytin tuote Vita Liberataa kuvauksissa.. se saattaa sitten hinkkautua mekkoon, niin kannattaa olla varovainen sen kanssa. Enemmänkin suosittelisin mielummin morsiamelle kevyttä itseruskettavaa ja sen testausta reilusti ennen häitä ettei tuu oranssi. Mies ei usein oo itseruskettunut, niin kontrastista tulee tosi suuri. Ja tietty miehelle suosittelen muutenkin kevyttä meikkiä kuviin. Joo, kannattaa hankkia siis toinen meikkivoide, jos laitat kroppaa tummemmaksi. Muuten naama on eri paria. Mutta onneks sulla on hyvin aikaa testailla. 🙂
      2. Tää on tosi makuasia. 🙂 Itse en käytä contouringia ollenkaan. Mutta pääasia on tässäkin se, ettei kasvot ole kropan kanssa eri paria ettei siis countouring tai aurinkopuuteri ole liian vahvoja.
      3. Tämäkin on tosi makuasia, mutta jos iho tosiaan hehkuu jo muutenkin, niin sitten jättäisin pois highlighterin (ehkä). Testaile 🙂

  • Tea

    Hei täysellistä! Kiitos tästä postauksesta! Mutta vitsit kyllä on kaikkialta loppu toi silmämeikin primeri, byäääää 🙁

    • Miia Johansson

      Äh no voi kökkö!! Niin näyttää olevan 😔

  • Jonna

    Hei,
    Mainitsit jossain että häämeikissä olet käyttänyt irtoripsiä. En löydä nyt mistään sitä tietoa. Vain tuon käyttämäsi liiman😊 Pystytkö linkkaamaan ja myös minkä pituisia näissä kuvissa on? En siis löydä sitä postausta ripsistä.

  • Eeva

    Moi Miia!
    Tää ei liity meikkaukseen.Kysyisin vaan sulta kun uskon et sulla on tietoo.Onko Aboutyou joku pikamuotiketju kun mun ystävä kovasti sitä kehuu ja olen sitä häneltä kysynyt mutta hän sanoi ettei tiedä on vaan tilannut sieltä vaatteita.terv:Eeva

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Aboutyou on sivusto, joka myy paljon erilaisia vaatebrändejä. En ole tutustunut kaikkeen mitä heiltä saa, mutta nopealla katsauksella brändit ei ole vastuullisia. Mutta siis valitettavasti suurinosa maailman vaatebrändeistä ei ole vastuullisia muutenkaan. 😔

  • Eeva

    Kiitos Miia vastauksesta oot mun luottotietopankki.

    • Miia Johansson

      😘♥️

  • Tarja Airikainen

    Suurkiitos jälleen meikkivinkeistä. Kulmakarvat ovat suurin ongelmani. Ostan paljon Cocopandasta, on vain vaikea valita sävyjä. Nyt vain tilaamaan.

    • Miia Johansson

      Riippuu tietty kulmatuotteesta, mutta esim kummakynien kanssa tummuuteen vaikuttaa se kuinka paljon kynää painaa ihoon, joten yksi tuote sopii hyvin monelle. 😊

  • Markit

    Heippa; Onhan tämä taas tosi hyvä neuvontajuttu. Erityisesti tuo luomivärikohta, hyvin esitetty kuvilla ja kauniit värit paletissa. Sitä kun sutii miten sutii eikä lopputulos ihan aina mene maaliin 😂! Hölmö sanonta tuo maali, itseasiassa aika kulunut.
    Se mikä on erityisen kaunista todella ihanan ja hehkuvan meikin lisäksi on se, että hiukset on löyhästi kiinni. Sehän on makuasia, mutta morsiamella kasvot erottuu kauniimmin kuin hiukset on jotenkin hallitusti kiinni. Ja toisaalta jokainen morsian laittaa ehdottomasti niin, mikä tuntuu kivoimmalta ja missä viihtyy. Ihan riippumatta kenenkään mielipiteestä! Ja se onkin tärkein juttu koko häähommelissa, että ei liikaa kuuntele muitten mielipiteitä. Minun häistäni on 32 v ja edelleen muistelen, että oli meidän näköiset häät, me kutsuimme juuri ne, ketkä paikalle halusimme. Voi että se oli ihanaaaa!
    Ja ei tuo meikkimallikaan ole yhtään hassumman näköinen, niin kaunis on hänkin 😘
    p.s.sähköpostiosoitteeni muuttui, älä ihmettele. Markit on sama 😊

    • Miia Johansson

      Heippa ihana Markit ja kiitos <3 Joo, tuo on kyllä niin totta, että jokaisella morsiamella pitää olla juuri oma fiilis ja meikkejä on yhtä monta kuin tekijääkin. 🙂

  • Hanna

    Jee, tää postaus tuli kuin tilauksesta! Oon menossa naimisiin elokuun lopussa ja oon etsinyt meikkaajaa sellaista löytämättä, josta olisi tullut varma fiilis. Olen miettinyt, josko kehtaisi meikata vain itse, jotta myös näyttäisi itseltä 🙃 Tämän postauksen siivittämänä alan taipumaan entistä enemmän itse tehtyyn meikkiin. En käytä normaalisti vedenkestäviä tuotteita, joten pysyvyys huolettaa. Otan kaikki vinkit mieluusti vastaan!

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna 🙂 Joo, ehdottomasti vaan testailemaan ja treenailemaan sekä etsimään sitä kautta se sopiva meikki itselleen. Näistä tuotteista tosiaan moni ei ole vedenkestävä, mutta silmämeikissä erityisesti ripsarissa tämä kannattaa ottaa huomioon ja sen vuoksi valitsisinkin juuri lämpimällä vedellä lähtevän tai tuon MACin kaltaisen hybridiripsarin, jossa on mukana myös vedenkestäviä ominaisuuksia eli pitää taivutukset. Pelkkä vedenkestävä ripsari ei ole se kaikista optimaalisin vaihtoehto, koska se voi lähteä hikoillessa suttaantumaan. Siksi lämpimällä vedellä lähtevä on parempi, koska se ei suttaannu ja pysyy myös itkiessä.

      Muuten meikissä on tärkeää tehdä ohuita kerroksia ettei kyynelvanat oikeastaan näy, jos on todella paljon ilosta itkevää tyyppiä. Itkujen jälkeen ohuesti tehtyä meikkipohjaa on helppo paikkailla. Usein pelkkä paperilla painelu riittää. Halutessaan mukaan voi ottaa pienen peitevoidesiveltimen ja kevyesti kämmenen kautta lisätä peitevoivoidetta, jonka jälkeen painella tuote sormin ihoon. Mutta tässä tekniikassa ohuet kerrokset ovat tärkein asia. Puuteria ei kannata lisätä moni kerorksia, koska se menee pitkät päivän aika kakuksi. Hyvä omalle iholle tarkoitettu meikkivoidekin vie jo todella pitkälle.

      Ripsiliima ei ole vedenkestävää, joten siksi ripsitupsut on parempi vaihtoehto. Ripsirivit lähtevät itkiessä helposti irti reunoista ja märillä silmillä rivien reunoja on vaikea saada takaisin kiinni. Tupsut kestävät kyllä paikoillaan itkutkin, jos silmiä ei hiero.

      • Hanna

        Suurkiitos Miia vastauksesta ja vinkeistä! 😍 Mulla on käytössä Tony Molyn panda no smudge, joka tekee aivan upeat ripset, mutta valitettavasti silti suttaantuu minulla hieman 😅 Onko kyse vaan tuotteesta vai siitä, että “lämpenen” itse liikaa ja tuote ei kestä? En uskaltaisi laittaa sitä ainakaan alaripsiin.. Tuote on myös hieman vaikea poistaa luomilta, jos levittäessä suttaa. Onko näihin lämpimillä lähteviin jokin hyvä tapa, josta en vain itse ole kuullut?
        Otan käyttöön vinkkisi ripsitupsuista ja koitan minimoida puuterin käytön. Itse käytän hieman mineraalimeikkipuuteria yleensä ohuen meikkipohjan päällä, mielestäni toimiva kombo.

        • Miia Johansson

          Jatkan vielä tähän. 😊 vastasin siis tuohon sun tokaan kysymykseen.

          Kannattaa siis tosiaan laittaa siihen kohtaan hyvin kiinnityspuuteria, mihin ripsari usein levähtää.

          Ja kaikki ripsarit lähtee hyvin öljyputsarilla (vaikka onkin vedellä lähtevä ripsari ja lähtee viimeistään loppuhuuhtelussa), mutta moni usein käyttää öljyputsaria liian vähän ja tällöin öljy oikeastaan vaan levittää ripsarin. Tony Moly ei tosiaan ole helpoin poistaa, mutta voi vaikka varovasti hieroa ripsiä sormen päillä lämpimän veden kera. 😊

  • Pettynyt

    Miksi estät instassa? Jäin todella odottamaan asiallista vastausta asialliseen viestiini, ja heti bannit? Tätäkö on vaikuttaminen 2023 luvulla?

    • Miia Johansson

      En tiedä kuka olit, kun nimettömänä kirjoitit tähän. Bännejä saa aina, jos tulee turhaan jankuttamaan tai olemaan ilkeä eikä osaa käydä keskustelua hyvässä mielessä. Olen ottanut niihin täysin nollatoleranssin, koska se on tuntunut ikävältä ja ei ole liittynyt millään tapaa kauneussisällön asioihin. Et varmaan sinäkään jaksaisi työpaikallasi sellaista.

      Kysy toki tässä mitä oli mielessä.

      Niin ja kyllä.. vuonna 2023 vaikuttaminen on sitä, että pitää suojella omaa mielenterveyttä. Saan koko ajan enemmän ja enemmän ikäviä viestejä ja raja on vedettävä johonkin. Erityisesti sellaisten viestien määrä on lisääntynyt, jossa halutaan väkisin nostaa keskustelu vähintään väittelyn tai riitelyn tasolle ja on aivan sama mitä sanon ja se käännetään aina jotenkin itseäni vastaan. Mä en käy sellaisia keskusteluja kenenkään kanssa ja en ole tottunut kommunikoimaan niin.

  • Pauliina

    Toi huulikiiltojuttu on kyllä tosiaan makuasia 😕 mulla Maybelline ei pysy yhtään ja lisäksi se tuntui kuivattavan. Ostin kun yhteen aikaan kaikki kehui ja petyin tosi pahasti.

    • Miia Johansson

      Höh.. ihan super tylsää ettei toiminu sulla. 🙁

  • Tiipii

    Kommenttini ei liity postaukseen, haluan vain jättää suosikki-kauneusvaikuttajalle juttutoiveen: huulipunat punatukkaiselle. <3

    Värjäytin hiukseni lämpimän kupariseksi ja viihdyn tässä lookissa erinomaisesti. Nyt vain tuntuu, että huulipunani riitelevät hiusten kanssa ja kaipaisinkin vinkkejä punatukkaisille sopivista huulituotteista.

    Sävymaailmasta: oletan olevani lämpimänsävyinen, sillä hiusväri sopii hyvin ja kerää kehuja, mutta varmaan on viileitä punatukkaisiakin? Ehkä postauksessa voisi olla vinkkejä molempien edustajille.

    Toivottavasti tämä on toteuttamiskelpoinen postausidea. 🙂 Ihanaa loppukesää!

    • Miia Johansson

      Heippa Tiipii! 🙂 Ihana idea. Oikeastaan tämä menee samoihin hommeleihin mitä hiusvärin valintaan. Eli kun sulla on lämpimän sävyiset punaiset hiukset, niin huulipunissa kannattaa valita lämpimiä sävyjä (oransseja, persikkaa yms), jotta värit ei riitele. Ja jos punatukkainen on viileä, niin sitten viileitä marjaisia sävyjä. <3

  • Hanna

    Suurkiitos Miia vinkeistäsi! 😍❤️ Näen, että aiempi kommenttini ei ollutkaan lähtenyt, vaikka luulin niin.

    Olen käyttänyt Tony Molyn panda-ripsaria, jolla saan aivan upeat ripset, mutta valitettavasti se silti leviää minulla yläluomeen 😩

    Lorealin seerumimeikkivoiteen päällä olen käyttänyt hieman Flow cosmeticsin meikkipuuteria, joka mielestäni on aika samanlainen koostumukseltaan kuin tavalliset irtopuuterit. Suosittelisitko silti jotakin vielä kevyempää puuteria?

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna 😊 Mä oon itseasiassa lomalla ja täällä on nyt paljon kommentteja, joihin en ole vielä vastaillut. Kaikki kulkee siis mun moderoinnin kautta, koska spämmiä tulee paljon. Eli sun viesti odottaa tuolla vastaamista. Mutta tässä näihin sun kysymyksiin vastaus. 😊

      1. Kokeile puuteroida ne kohdat mihin ripsaria tarttuu. Ja yläluomella laita puuterin alle luomivärin pohjustus, jotta puuteri pysyy koko päivän paikoillaan ja näin iho siitä kohtaa ei pitäisi rasvoittua. Tähän kannattaa käyttää kiinnityspuuteria.

      2. En ole varma liittyykö nämä molemmat kysymykset tuohon ripsarin pysyvyyteen, mutta meikkipuuteri ri välttämättä kiinnitä meikkiä tarpeeksi hyvin ja siksi ripsiväri siihen osuessaan levähtää. Mutta siis muuten ehdottomasti oman maun mukaan ja lopputulos on pääsia.. eli että siis itse tykkää ja viihtyy. 😊

      • Hanna

        Iso kiitos vastauksista ja mukavaa loman jatkoa! 🤗 Yritän saada käsiini tuota Isadoran setting powderia.

  • Anni-Ina

    Hei Miia, kiitos ensinnäkin hyvästä ja positiivisesta sisällöstäsi. Olen vasta hiljattain löytänyt sisältösi ja tutustunut vinkkeihisi ja tuotesuositteluihisi. Kysymys: En ole juurikaan aiemmin käyttänyt luomiväriä enkä kajalia. Nyt kun olen kokeillut niin silmät monesti alkavat vuotaa eikä tuote oikein tartukaan kun silmä vuotaa. Onko tähän sinulla vinkkiä vai tuleeko vain kokeilla eri merkkejä? Kiitos vastauksestasi 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa ja tervetuloa mukaan 🙂 On kyllä tosi vaikeaa sanoa, että mikä raaka-aine voisi olla syynä tälle. Valitettavasti kokeilemassa selviää ja se tulee tietenkin kalliiksi. Luonnon puolella on tuotteita, jotka ei useimmiten ärsytä silmiä, mutta niistäkään ei voi mennä takuuseen. Ja luonnon tuotteet aina pysyy muutenkin hieman huonommin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram