PARHAAT AURINKOVOITEET 2023

11.05.2023

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

Etsin joka vuosi sitä täydellistä aurinkovoidetta, joka sopii meikin alle ja ei ole lähmäinen. Suoja pitää olla fysikaalinen, sillä kemiallisia en itse halua käyttää.

MITÄ KÄVI IHOLLENI VIIME FLORIDAN REISSULLA?

Viime vuonna Floridan lomalla ihoni ei selkeästi pitänyt sinkkioksidista, joka on yleinen aurinkosuojan raaka-aine. Ihoni meni niin kuivaksi, että koko vartaloa kihelmöi ja kutisi. Poskiin tuli pieniä näppyjä ja valkopäitä, jotka sain aina rauhoittumaan yön aikana, mutta sama rumba alkoi seuraavana päivänä. Ihoni kuitenkin sietää sinkkioksidia joissain määrin, sillä Madaran meikkivoiteessa sitä on, mutta vähemmän ja muutenkin meikkivoidetta lisätään aina todella vähän.

Tämä kesä kertonee miten aurinkosuojien kanssa käy. Uskoisin, että vanha suosikki *Hynt Beautyn aurinkovoide tulee olemaan kovassa käytössä kasvoillani, sillä se ei sisällä sinkkioksidia. Se on muutenkin ehkä paras (ja kallein) aurinkovoide, jota olen koskaan kokeillut.

Tähän juttuun koitin etsiä kolme hyvin erilaista voidetta, jotta jokaiseen tarpeeseen löytyisi jotakin. Fysikaalisten voiteiden puolella valikoima on melko suppea ja uutuuksia tulee joka vuosi vain muutama. Näistäkin vain ensimmäinen taitaa olla uutuus.

HERKÄN IHON SUOJAA

*Pai British Summer Time on ollut tämän vuoden iloinen yllättäjä. Se on täydellinen meikin alle ja sopii myös herkemmälle iholle. Vaikka tästä sanotaan, että se sopisi kaikille, niin raaka-aineiden perusteella (Caprylic/Capric Triglyceride ja Coconut Alkanes) en kuitenkaan valitsisi tätä iholle, joka tukkeutuu helposti.

Tuotteessa on mieto kukkainen tuoksu ja se levittyy sekä imeytyy kuin unelma. Tuote tuntuu suoranaisesti ihanalta kosteusvoiteelta, koska siinä ei ole fysikaaliselle aurinkosuojalle tyypillistä karheutta.

TÄYDELLINEN NIIN VARTALOLLE KUIN KASVOILLE

*Acorelle SPF30 (saatavilla myös SPF 50) on raaka-aineiltaan sellainen, jota uskallan suositella kaikille ihotyypeille, tosin rasvaisemmalla iholla meikin alla se saattaa tuntua liian rasvaiselta.

Pumpputuubissa olevan tuotteen liru koostumus yllättää runsaudellaan. Levittäminen on todella helppoa ja nopeaa. Voide on aluksi vaaleaa, mutta istuu hyvin ainakin vaalealle iholle. Ruskealla tai mustalla iholla se saattaa jäädä hieman harmahtavaksi.

Tuoksu on melko perinteinen aurinkosuojan tuoksu, joka ei ole oma lempparini, koska se on hyvin hallitseva koko päivän. Mutta tämä voide tulee taatusti olemaan lempparini vartalolla koko kesän ja kasvoillekin voin sen heittää, sillä tuote ei sisällä iholleni melko sopimatonta sinkkioksidia.

KORKEAN SUOJAKERTOIMEN PUIKKO KÄSILAUKKUUN

Jos aurinkosuojaa unohtaa lisäillä päivän aikana, niin tämä Madara Pro-Active Sunscreen Stick SPF 50 (saatavuus esim Sokos) kulkee helposti mukana ja sitä on helppo lisätä. Koostumus on melko kuivan tuntuista ja tymäkkää, mutta suoja on loistava.

Stickin kevyt sävy istuu varmasti monelle eri iholle (tummemmillekin) ja tuoksu on perinteinen Madaran aurinkosuojan tuoksu. Ihan fresh, mutta ei oma lempparini.

EDIT 13.5.2023 Sain valitettavasti kuulla maahantuojalta, että tämän Madaran tuotteen valmistus on lopetettu.

Lue myös postaus viime vuoden suosikistani TÄSTÄ.

Onko teillä kokemusta näistä aurinkovoiteista? Tai mikä on just sun lemppari?

  • Laura

    Osaatko suositella todella puhdasta kotimaista luonnonkosmetiikka merkkiä? Mulla on kaapissa myös Evolvea, heidän eye and lip contour -virkistävässä silmänympärysvoiteessa inci listassa on ainesosa ” Sodium Benzoate”? Mitä mieltä? 😬

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 Bentsoehappo on hyvin yleinen luonnonkosmetiikassa käytetty säilöntäaine, jota esiintyy luonnossakin. Mutta jos tarkoitat todella puhtaalla kosmetiikalla säilöntäaineetonta kosmetiikkaa, niin tässä on postausta minimalistisesta ihonhoidosta. On totta, että säilöntäaineet voivat olla herkistäviä raaka-aineita, niin onneksi siihen löytyy vaihtoehto. Tässä postaus (tuotteet suomalaisia): https://miiajohansson.com/2021/05/minimalistinen-ihonhoito-miten-ja-miksi/

  • Anna

    Moi! Onko sinulla suositella aurinkovoidetta rasvoittuvalle sekaiholle joka on taipuvainen akneen? Pitäisi sopia meikin alle. Kokeiltu on jo useita mattapintaa lupaavia tuotteita mutta meikki näyttää edelleen hirveältä ja leviää päivän mittaan, vaikka kaikki mattatuotteet alla.

    • Miia Johansson

      Joo tuo viime vuoden postauksessa oleva on sellainen, jonka linkkasin tähän. Ja sitten myös tuo Hynt.

      Mietin, että miten on sun ihonhofion laita, että voisiko sillä auttaa tuohon rasvoittumiseen. Jos kaipaat vinkkiä, niin voit jatkaa tähän ja voin tsekata mitä vois tehdä. 😊

  • viivu

    Moi,
    olen käyttänyt itse fysikaalista suojaa, https://www.v10plus.fi/tuotteet/muut-tuotteet/aurinkovoide. Tuohan ei kyllä varmaan ole luonnonkosmetiikkaa, onkohan tuossa joitain kauheita myrkkyjä? 😀 On sopinut itselleni, toimii hyvin myös meikin alla. Useat luonkos.aurinkosuojat on mun iholle liian tuhteja ja jättävät inhottavan lähmäisen tunteen naamaan. Minulla rasvoittuva sekaiho.

    • Miia Johansson

      Heippa Viivu! 🙂 Nooo.. siis myrkkyä tuskin ja kaikki on aina käyttäjästä ja käyttäjän toiveista kiinni. Itse en tosiaan käytä synteettistä kosmetiikkaa ihonhoidossa, mutta tää on vaan mun oma päätös. 🙂 Tsekkasin tuon incin ja siellä on esim mikromuovia, mikä nyt on todella tyypillistä kaikelle synteettiselle kosmetiikalle.

      • Viivi

        Äh,niin arvelinkin,että siellä jotain on. Koitanpa siis etsiä jonkun itselleni toimivan luonkos aurinkosuojan!Kiitos vastauksesta☺️

  • Emilia

    Suosittelit jossakin kohtaa sitä Dhyvanaa, onko se pudonnut listaltasi? 😊

    • Miia Johansson

      Se on juuri tuo tän postauksen viime vuoden juttu. Ei ole tippunut pois. 😊

  • Henna-Mari

    Minulla on toistaiseksi Madaran 20 luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista ainoa, mikä ei ole aiheuttanut järkyttävää allergista reaktioita. Nyt olen arponut, uskaltaisinko kokeilla Madaralta myös korkeampia kertoimia. Haluaisin nimenomaan käyttää luonnonkosmetiikan fysikaalisia aurinkosuojia.
    Tuo Acorelle olisi ihana koostumukseltaan, mutta siitä tuli kaikkein pahin allergiareaktio. Sinänsä kummallista, koska oikein mikään muu kosmetiikka ei mun atooppiselle iholle aiheuta yhtään mitään.

    • Miia Johansson

      Kurkkaa niihin Madaran ainesosiin, jos olis sama tuote kokonaisuudessaan, mutta vaan enemmän suojaa. 😊

  • Jenna

    Mikä ois hyvä aurinkosuoja akneiholle? Ja siis nimenomaan kasvoille

    • Miia Johansson

      Tuo viime vuoden postauksen tuote 😊

  • Ida

    Mun mielestä monista kokeilemistani fysikaalisista/luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteista ehdottomasti paras on Patyka 😍
    Sulautuu täydellisesti ihoon eikä jätä ihoa valkoiseksi tai öljyiseksi. Ei myöskään ole aiheuttanut iho-ongelmia.
    Myös vartalolle suunnattu tuote toimii kasvoilla.

  • Heidi

    Mä oon kasvoille uutena lempparina löytänyt Alga Marisin sävyttävän aurinkovoiteen. Ei tarvii stressata sitä, että valuuko meikkivoide naamasta pohjalla olevan aurinkovoiteen öljyyntyessä päivän mittaan, kun tuossa on sekä aurinkorasva että sävyttävä tuote samassa. Yllättävän peittävä ja silti luonnollinen minun mielestä! Beige sävy sopiva, vaikka olen tosi vaalea.

  • Kara

    Mitä tuotetta suosittelitkaan hiljattain fysikaalisen aurinkosuojan poistoon koko vartalolle. En saa sitä nyt päähäni ollenkaan. Hakusessa koko perheelle soveltuva tuote.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram