PARAS ITSERUSKETTAVA VUONNA 2023 + LEVITYSVINKIT

01.05.2023

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Itseruskettavissa mielestäni tärkeintä on se, että lopputulos on kaunis ja tuoksu ei ole ällöttävä. Kaiken tämän pitää myös onnistua helposti ilman mitään kikka kolmosia.

MITÄ ON TAPAHTUNUT SUOSIKILLENI?

Olen nyt täysin huhupuheen varassa, mutta korviini on kantautunut, että Zuii olisi mennyt konkursiin ja näin lemppari itseruskettavaakaan ei enää saa mistään. Liekö tässä taas yksi firma, joka sai Covidista selkäänsä.

Tosin Zuiin koostumuksen kanssa itselläni on ollut usein ongelmia. Pari putelia oli klönttejä täynnä ja viimeisin refill näytti päällisin puolin hyvältä, mutta lopputulos ei ollut tasainen. Eli konkurssi tai ei – on aika siirtyä eteenpäin.

TÄMÄN HETKEN SUOSIKKI

Hyviä itseruskettavia on todella vaikea löytää, sillä jostain syystä mielestäni synteettisen puolen itseruskettavat tuoksuvat niin ällölle, etten vaan pysty. Vaikka tietääkseni sama raaka-aine sielläkin itserusketuksen saa aikaan.

Siksi luonnon tuotteet ovat ainoa vaihtoehtoni ja vanha tuttu *JOIK Sunless Tan Body Lotion muistuttaa hyvin paljon Zuiita. Tuoksumaailmaltaan ei se ole ihan niin nappi, vaikka kiva onkin. Koostumukseltaan se on aivan täydellinen ja yhdellä kerroksella saa jo kauniin päivetyksen, kuten alla olevassa kuvassa.

Kuvassa näet Light sävyn yhden kerroksen. Itse en huomaan kovin suurta eroa lightissa ja mediumissa, mutta valitsen silti mielummin mediumin.

HUOM! Itse en ole vahvojen itseruskettavien fani. Ne eivät ainakaan itselläni levity sormiin, nilkkoihin ja varpaisiin luonnollisen näköisesti. 

ITSERUSKETTAVAN LEVITYS

  1. VALMISTELU: Itseruskettava levittyy parhaiten ja tasaisimmin, jos ihon on kuorinut ja kosteuttanut edellisenä päivänä. Mutta on pakko sanoa, etten tee tätä 99% ajasta. Olen tietyissä asioissa melko suurpiirteinen ja loistava lopputulos on tullut ilmankin.
  2. LEVITYS: Käytä aina kinnasta ja kunnolla tuotetta. Jos himmailet tuotteen kanssa. niin saat helposti viiruja ja kohtia, johon itseruskettavaa ei ole tullut. Käsistä ja jaloista levitän aina tuotteen ensin suuremmille alueille ja lopuksi sormet ja varpaat sen määrän kanssa mitä kintaaseen on jäänyt. Muilla tavoin sormista ja varpaista tulee helposti muuta kroppaa tummemmat.
  3. KESTO: On hyvin yksilöllistä kauan itserusketus pysyy. Koska käytän vain tällaisiä kevyempiä tuotteita, niin vältän sen vaiheen, jossa itseruskettava alkaa lähteä rumasti pois. Ihon kosteuttamisen pitäisi auttaa, mutta itselläni se ei suurta eroa tee. Käytän itseruskettavaa noin kolmen päivän välein, jotta saan ylläpidettyä kivan sävyn.

Olis kiva tietää, että mikä on sun lemppari itseruskettava? 

  • Niina

    Voi harmi, jos Zuiita ei enää valmisteta. Itse olen käyttänyt sitä vartalolle ja on ainut itseruskettava, jolla saan rusketuksen näyttämään tasaiselta. Juurikin tuota samaa Joikin itseruskettavaa käytän kasvoille, on kyllä ihanan luonnollinen.

    • Miia Johansson

      Testaa Joikkia vartalolle kanssa. 😍 Mä käytän sitä myös kasvoille ja on kyl tosi hyvä. 😊

      • Niina

        No ihan totta! Miten en tajunnut, että Joikia voisin myös vartalolle laittaa 😊

  • Sannak

    Moi, pysyykö sulla Joikin kanssa valkoiset vatteet valkoisina? 🙂

    • Miia Johansson

      Mun kokemuksen mukaan kaikista itseruskettavista lähtee hieman sävyä vaatteisiin. Niissä on sama raaka-aine (DHA) ja tapa miten ne vaikuttaa ihoon eli ihon sävy muuttuu ihon pintakerroksen kuolleissa ihosoluissa, joita luonnollisesti tippuu koko ajan pois ja siksi erityisesti vaatteiden saumoissa voi näkyä väriä. Mutta tää väri lähtee kyllä pesuss pois. 😊

  • Anni

    Suosittelen testaan Atopikin päivettävää vartalovoidetta, tulee tosi hyvä rusketus ja tuoksuu kauralta. Miinusta pienestä purkista ja kalliista hinnasta (n. 20e). Paras tämän hetkinen itseruskettava löytö on Prismasta (kaiketi luonnonkosmetiikkaa?) Ziaja cupacu vartalovoide. Tulee kiva tulos heti, kosteuttaa ja tuoksuu ihanalle kookokselle ja todella edullinen (alle 10e).

    • Anu

      Pisteet täälläkin Ziajalle👍 Sen helpompaa ja miellyttävämpää asteittain itseruskettavaa en ole löytänyt. Helppo levittää ja ihana tuoksu. Olen käyttänyt useamman vuoden ajan. Välillä olen kokeillut mm. Zuiita, mutta se ei levity yhtä hyvin kuin Ziaja. Ziajalta on muuten olemassa myös saman sarjan tuote kasvoille, mutta sitä ei vissiin myydä Suomessa. Olen ostanut sitä Puolasta.

    • Mimmonen

      Kiitos vinkistä!
      Ziaja cupacu- vartalovoide on hyvä. Helppo ja edullinen!

  • kukkis

    Mullakin käytössä Joik, mutta vaalea versio, mediumista tuli raitoja eikä väri ollut tasainen. Vaaleasta väristä ei tuu kerralla tarpeeksi väriä, niin laitan yleensä kolmena päivänä peräkkäin.

    Harmi jos Zuii loppuu, mulla on ollut kasvoille käytössä itseruskettava kasvovesi sarjalta.

  • Oona

    Ompa harmillista, ettei Zuiita enää saa. Mistä olet tän huhun kuullut? Oon aina luottanut sun blogiin sen takia, ettet täällä mitään mutu tai huhuja levittele ilman kiven kovaa faktatietoa etkä luo draamaa minkään merkin ympärille. Harmituksen toki ymmärrän mutta outoa sulta kauneusalan ammattilaisena.

    Siirryin jo Joikin itseruskettavaan sillon kun se tuli markkinoille! Ihana tuote ja mulle Medium on liian tumma mutta light on sopiva. Erityisesti pisteitä siitä että siinä missä Zuii oli hajustettu tämä on hajusteeton (ei sisällä lisättyä tuoksua) ja tuotteen raaka-ainetuoksu on kyllä varsin mitäänsanomaton eli hajusteherkkänä tämä toimii mulle paremmin!

    • Miia Johansson

      Heippa Oona! Harmi, jos on sun mielestä outoa. Juurikin siksi en sano tätä faktana, koska itselläni ei ole suoraa kontaktia Zuiille ja olen tässä infossa jälleenmyyjien varassa, jotka myöskään eivät juuri tällä hetkellä ole asiasta ihan varmoja. Oona tällaiset konkurssiasiat eivät ole sellaisia, joista tehdään mitään virallista tiedotetta ja maahantuojakaan ei sitä tietoa usein jaa tai edes välttämättä tiedä. Lisäksi on mahdollista, että joku ostaa konkurssipesän ja homma jatkuukin entisellään, kuten ilmeisesti tapahtui Balm Balmin kanssa. Jos haluan jakaa sen tiedon mitä itselläni tällä hetkellä on, niin ei se tee minusta mitään draaman luojaa. Ja haluan aina myös kertoa, jos en ole tiedosta varma. Nämä on valitettavia asioita ja koronan jälkeen valitettavan yleisiä tällä alalla.

      Draamaa aiheutetaan kyllä usein paljon, joka voi olla harmiksi asti yritykselle ja olen sitä ollut todistamassa. Levitetään tietoa faktana ilman kysymättä itse yritykseltä. Siksi pidän kaikkea tietoa huhupuheena ennen kuin olen saanut itse yritykseltä tähän vahvistuksen.

      Tietenkin toivotaan, että konkurssipesä ostetaan ja homma jatkuu ihan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

  • Päivi

    Tämä Joikin itseruskettava on minunkin suosikkini! Sillä saa todella kauniin ja luonnollisen sävyn iholle, käytän itsekin sävyä medium.
    Olen netissä himoinnut myös noita Joikin meikkejä, esim huulikiiltoja, 3 in 1 make up stickejä, bronzer stickejä jne. Niissä kunon aivan ihanan herkulliset sävyt, ja vielä luonnonkosmetiikkaa!
    Voi kumpa joku suomalainen luonnonkosmetiikan verkkokauppa (esim Twistbe maybe!) innostuisi ottamaan näitä valikoimiinsa…
    Toivotaan parasta!
    Kiitos Miia kivasta ja ajankohtaisesta postauksesta!!

  • Elina

    Ida Warg: Instant Self Tanning Mousse Medium Dark. Hyvä hinta-laatusuhde ja tasainen lopputulos. Kasvoille ei sovellu koska kuivattaa, mutta saman merkin dropsit kasvovoiteen seassa toimii hyvin.

  • Hanna

    Täältä löytyy myös Joik ja tekee tasaisen, mutta silti näkyvän lopputuloksen. Itse en vain voi sietää tuotteen hajua, olin yllättynyt vahvasta todella klassisesta väkevästä tuoksusta, joka myös tarttuu vaatteisiin 😔 Toivottavasti tähän tulisi parannus, sillä itse tuote on mainio!

    • Miia Johansson

      Ooh.. vitsit nää tuokusasiat on niin eri kaikille. Tää on aina todella mielenkiintoista. Mun mielestä taas mieto tuoksu ja voisi olla ihan hitusen enemmän, jotta loputkin IR-tuoksut peittyisi. Mutta näistähän ei voi kiistellä ja sun kokemus on ehdottomasti tosi tärkeä kuulla, koska joku voi kokea samalla tavoin. Eli hyvä kun kerroit. 🙂

  • Anni

    Mä ostin hätäpäissäni Evolven itseruskettavan voiteen, kun Zuiin voidetta ei enää saanut. Vaikuttaa ihan hyvältä, olen vasta pari kertaa testannut. Täytyy ostaa tuo Joik ens kerralla, kiitos taas vinkistä! 😍

    • Miia Johansson

      Oi pitää testaa kyllä Evolvea 😀

  • Sanna

    Kiitos tästä postauksesta, ehkä uskaltaisin itsekin kokeilla Joikia! Mua on myös pitkään houkuttanut kokeilla Tanreveliä. Vaikuttaa niin helppokäyttöiseltä. Onko sulla mitään kokemusta siitä?

    • Miia Johansson

      Ei ole valitettavasti siitä kokemusta. Mulle tarjottiin kyllä testiin, mutta se on niin kallis, etten keksinyt sille perusteita. Edullisemminkin löytyy hyvä. Plus käytän mielummin luonnonkosmetiikkaa. 🙂

  • Noora

    Joik Light nyt testissä Zuiin tilalle, mutta meinasi kyllä yrjö lentää hajusta. 😂😅 järkyttävän teollinen ja iskevä, hetken päästä levityksestä onneksi hieman edes laimenee ns normi ir-hajuksi. Nyt toinen pv levitystä alla, tarvinee ainakin huomenna laittaa vielä ja kaipa tuo ihan lupaavalle vaikuttaa, ainakin tosi kivan tasainen sävy.

    Olenkin miettinyt miksi tuota Zuiita ei ole mistään saanut, voi kökkö. Sitä uskalsin käyttää ilman pelkoa “porkkana”-efektistä. Toivotaan että joskus vielä saadaan sitä, siinä oli miellyttävä tuoksukin 😊

    • Miia Johansson

      Oih.. no onpa kökkö!! Nyt alkoi ihan epäilyttää, että onko eri erissä eroja, koska omaan nenän tuossa ei oo kovinkaan paljon tuoksua. Mutta näin me ollaan erilaisia. 🥰

  • Annika

    Itseruskettavia ei tule itsellä käytettyä mutta aivan ihastuttava tuo alimman kuvan luomivärin sävy. Mikä luomiväri kyseessä?

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 Kyseessä on vanha kuva, niin en ole ihan varma, mutta veikkaan Bohon vaaleanpunaista nappiluomiväriä. 😊

  • Outi Heinämäki

    Pidän diego dalla palman tan tan mix tiloista bodylle. Sen voi sekoittaa omaan vartalovoiteeseen ja säädellä tippojen määrällä tummuusastetta. Tasainen lopputulos ja luonnollinen.

  • Tarja Huuki

    Kauniit meikit tässä postauksessa.

  • Kara

    Mitä kinnasta suosittelet levitykseen? Levittänyt itse aina tahmatassuilla 🙂 Ilmeisesti markkinoilta poistunut Sephoran spray, mikä ei vaatinut käsin levittämistä lainkaan. Oli aivan loistava glown tuomiseen ainakin kasvoille ja dekolteelle.

    • Miia Johansson

      Mun mielestä kaikki joita oon kokeillut toimii 🙂

  • Sari

    Mulla normaalisti käytössä Evolve mutta nyt sen ollessa loppu kokeilin Joikia ja alla omat huomiot ja tuntemukset:

    Joik
    – kuivuu nopeammin, huomaamattoman oloinen jälkituntemus
    – vahvempi ja pahempi “IRtuoksu”
    – näppärämpi purkki, pumppu

    Evolve
    – kosteuttavamman ja hoitavamman oloinen koostumus
    – miedompi ja itselle miellyttävämpi tuoksu
    – edullisempi ja suurempi pakkaus

    Jos nämä kaksi saisi lapsen, olisi varmasti täykky 😍 Jatkossa käyttänen molempia saatavuuden mukaan.

  • Kara

    Mitä kinnasta suosittelet levitykseen? Onnistuuko tasainen jälki myös ilman kinnasta?

    • Miia Johansson

      Heippa Kara! 🙂 Oikeastaan mikä vaan kinnas toimii. Tärkeintä on käyttää tuotetta tarpeeksi paljon ettei jää viiruja. Ilman kinnasta on oikeastaan mahdotonta saada itseruskettavaa käsiin ellei käytä erillistä isoa meikkisivellintä käsiin. Ja kyllä se helpottaa koko hommaa todella paljon. 🙂

      • Kara

        Kiitos avustasi. Ensimmäinen viesti oli aluksi hävinnyt taivaan tuuliin, mutta sitten tupsahtikin näkyviin niin näköjään tuplana olen kysellyt 🤦‍♀️

        • Miia Johansson

          Joo, siis kaikki viestit tulee tänne talteen ennen kuin luen ja julkaisen ne. Paljon nimittäin tulee spämmiä ja epäasiallisia viestejä, joita en julkaise. Eli automaattisesti ei tule mikään viesti julki. 😊

  • Nina L

    Heippa,
    Oletko/onko kukaan kokeillut noita Joikin kasvotippoja, että miten toimivat?

    • Miia Johansson

      En oo testaillut 😊

  • Elina

    Heippa! Kyselen tässä vuoden vanhassa postauksessa, miten vertailisit Joikia, Vita Libertan phenomionia ja Ida Wargin moussea toimivuudeltaan/käytettävyydeltään? Haluaisin kohtuullisen päivetyksen vartalolle👌🏼

    • Miia Johansson

      Heippa Elina 🙂 Mun piti ihan tarkistaa blogista, että oonko joskus kirjoittanut Ida Wargin itseruskettavasta. 😀 Mutta en ole tainnut sitä koskaan kokeilla, kun en löytänyt juttua. Vita Liberatan vaahtoja oon käyttänyt ennen, mutta nykyään en enää. Tykkään käyttää itseruskettavista nykyään tällaisiä kevyempiä ja hiljalleen ruskettavia, kuten Joik. Lisäksi tykkään ehdottomasti enemmän luonnonkosmetiikasta. Rusketuksen tekevä ainesosa on kuitenkin sama. Vahvemmat rusketukset kun lähtee rumemmin pois ja en jaksa sen enempää kikkailla kuorivien hanskojen ja kosteutuksien kanssa, koska niihinkin ilmeisesti löytyy omat kikkansa. Asteittain ruskettavaa kun lisäilee silloin tällöin, niin ei tarvitse kikkailuja. 😀 Mutta tämä on ehdottomasti mielipide juttu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram