LUONNONKOSMETIIKAN MEIKKEJÄ – 3 PARASTA UUTUUTTA

15.03.2023

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

Luonnonkosmetiikan puolella tulee harvoin meikkiuutuuksia ja harvemmin nämä uutuudet myöskään vakuuttavat itseäni, mutta testailuissani olen nyt löytänyt kolme todella kivaa uutuutta.

1. KUULAAN OHUTTA KUIVALLE IHOLLE

Uutuus meikkivoide on *Couleur Caramel Fluid Foundation Hydra Jeunesse

KENELLE JA MINKÄLAISTA:

  • Joskus kuulautta on vaikea saada pysymään kuivalla iholla. Tämä meikkivoide mahdollistaa pitkäkestoisen kuulauden ja kosteuden.
  • Jämähtää iholle ällistyttävän hyvin ja ei liiku päivän aikana mihinkään.
  • Koostumus on ohut ja tasoittaa kevyesti ihon sävyä. Tämä olisi erityisen upea vanhemmalla iholla tai sille, joka haluaa luonnollisen lopputuloksen.
  • Meikkivoide sisältää kosteuttavia raaka-aineita, kuten hyaluronihappoa ja glyseriiniä. Ihoa ravitsevia, pehmentäviä sekä kosteutta sitovia raaka-aineita ovat mm. inkapähkinä-, aprikoosisiemen- ja avokadoöljyä. Caprylic/Capric Triglycerideä tuote sisältää paljon, joka on pidemmälle käsitelty öljy, mutta loistava meikkivoiteeseen, koska tekee iholla silkkisen tunteen.
  • Meikkivoide saattaa levittyä hieman jauhoisen näköiseksi, joten se onkin työstettävä kunnolla siveltimeen tai toinen vaihtoehto on laittaa se sormin.

SÄVYVALINNAT (joista itselläni kokemusta):

Skin beige on loistava talven vaalealle vaaleaihoiselle. Sävy Sand on taas sopiva vaalealle ruskettuneelle tai hieman tummemmalle iholle. Tämä sävy hapettuu iholla hieman tummemmaksi.

HUOM! Lämpimät ja hieman tummemmat sävyt peittävät aina paremmin ihon punaisuutta. Sävy Sand tummuu itselläni pikkasen liian tummaksi, mutta lopulta se asettuu kauniisti kokonaisuuteen, kun meikki on valmis. 

2. UUDET KÄSITTÄMÄTTÖMÄN RIITTOISAT PEITEVOITEET

Uutuus peitevoide on *Ere Perez Lychee Crème Corrector.

KENELLE JA MINKÄLAISTA:

  • Nämä peitevoiteet sopivat kaikille.
  • Yksiä pigmenttisimpiä peitevoiteita, joita olen luonnonkosmetiikassa nähnyt. Koostumus on todella ytyä, jonka vuoksi todella pieni tippa riittää.
  • Tämä peitevoide asettuu ja jähmettyy niin kivasti iholle, ettei se välttämättä tarvitse edes puuteria.

SÄVYVALINNAT (joista itselleni kokemusta):

Itse saan sopivan sävyn sekoittamalla sävyjä Uno ja Tres, kun käytän kevyttä itserusketusta. Eli toivoisin ylimääräistä sävyä kaikista vaaleimman ja seuraavien sävyjen väliin.

  • Vaalealle talvi-iholle löytyy helposti sävy, joka on nimeltään Uno. Sävy tuo kauniisti valoa kasvojen keskiosiin.
  • Dos on hyvä sävy hieman tummemmalle keltaiseen taittavalle iholle.
  • Persikkainen Tres on hyvä sävy vaalealle punaiseen taittavalle asteen tummemmalle iholle tai ruskettuneelle vaalealle punaiseen taittavalle iholle. Käytin tätä tämän postauksen kuvassa.

3. KULMAGEELI, JOSSA ON PIGMENTTIÄ

Uutuus kulmageeli on *Madara Grow & Fix Tinted Brow Gel.

KENELLE JA MINKÄLAISTA:

  • Vaikka tämä on luonnonkosmetiikkaa, niin se ei jää yhtään synteettisten kulmageelien varjoon ja muistuttaakin todella paljon Bobbi Brown kulmageeliä.
  • Todella pigmenttiset sävyt, jotka näyttävät kaikki todella viileiltä sävyiltä.
  • Itse käytän tätä kulmakarvoihin ensin, jonka jälkeen lisään *hiusgeeliä, jolla kulmat pysyy harjattujen/laminoitujen näköisinä koko päivän.

SÄVYVALINNAT:

Itselläni on kokemusta vain sävystä 4 Dark Brown. Tykkään käyttää melko tummaa sävyä kulmissa, koska se tuo paremmin harvoja karvojani esiin. Jos sinulla on todella tummat kulmakarvat ja et halua korostaa/vahvistaa niitä, niin valitsisin jonkun vaaleammista sävyistä.

  • Eveliina

    Moikka Miia!
    Ostin tämän Couleur Caramel Fluid Foundation Hydra Jeunesseen ja en saa sitä millään levitettyä kauniisti iholle. Kokeilin aluksi tottuneena siveltimen (REAL TECHNIQUES Expert Face Brush) kanssa ja työstin meikkivoidetta kämmenellä aluksi mutta lopputulos oli kasvoilla jauhoisen näköinen ja paksumpia läiskiä siellä sun täällä. Kokeilin sitten laittaa sormin mutta saan tästäkin lopputuloksesta läikikkään 😫 mitä teen väärin?
    Muuten plussana että tämä meikkivoide kyllä pysyy kasvoilla todella hyvin koko päivän!

    • Miia Johansson

      Joo, se menee mullakin nyt pidemmällä käytöllä välillä jauhoiseksi joihinkin kohtiin. 😬 Koita alle kasvoöljyä tai mitä vaan kunnon kosteutusta. Jos menee jauhoiseksi niin painele siitä kohtaa sormin tai pyyhi hieman pois ja laita uudelleen.

  • Meri Kovanen

    Moi! Ostin ere perezin peitevoiteen mutta se jotenkin tekee silmänympärysihosta todella kuivan näköiset. Laitan alle silmänympärysvoidetta ja olen kokeillut levittää sormin/ siveltimellä mutta näyttää kamalalta. Osaisitko antaa jotain neuvoa?

    • Miia Johansson

      Oi ompa harmi! 😔 On kyllä tosi vaikea näin etänä sanoa mikä menisi pieleen. Ehkä kysyn näin päin, että toimiiko sun silmänalusiin täll hetkellä jokin muu peitevoide vai oliko tää sun eka peitevoideostos?

      • Meri

        Joskus kauan sitten ostin maybellinen instant eraser peitevoiteen ja siinä oli muistaakseni vähän sama efekti. Tähän asti olen käyttänyt macin face and body meikkivoidetta silmien ympärillä, se asettuu kauniisti, mutta siitä on alkanut tulla voimakas allerginen reaktio niin että silmät turpoaa melkein umpeen😯

        • Miia Johansson

          Heippa Meri! 🙂 Niin aivan, eli ehkä susta siis tuntuu näin ylipäätään, että peitevoiteet on silmien alle liian ytyjä. Maubellinen peitevoide on nimittäin peitevoiteista kevyimmästä päästä ja menee kauniisti kuivemmallekin sy-iholle. Mietin oikeastaan kahta asiaa, jotka voisi auttaa. Vaikka sanoit, että käytät sy-voidetta, niin niissäkin on tietenkin paljon eroja. Eli miltä sy-iho tuntuu ennen peitevoiteen levittämistä? Onko iho siltä alueelta pehmoinen ja hyvin kosteutettu? Laitathan alle myös kosteuttavaa kasvovettä? Onhan sy-voiteessa hyviä öljyjä, jotka pehmentää ihoa?

          Toinen asia mitä mietin on levitys eli laitathan mahdollisimman ohuen kerroksen? Se onnistuu yleensä helpoiten niin, että laittaa peitevoidetta kämmenselälle ja ottaa siitä peitevoidetta jämäkän pullealla siveltimellä ja työstää peitevoiteen kunnolla siveltimeen ettei silmien alle tule vahingossa isompaa “klonttiä”, jota voi olla vaikeampi häivyttää. Painele lopuksi peitevoide sormin silmien alle ja kiinnitä puuterilla ettei peitevoide pääse valumaan juonteisiin. Jos puuterin kanssa tuntuu liian kuivalta, niin jätä puuteri kokonaan pois.

  • Meri

    Sy iho tuntuu mielestäni ihan hyvältä ennen peitevoidetta. Käytän avenen sy voidetta, alla ruusukasvovettä. Koitin laittaa luomiväri siveltimellä mutta lopputulos oli huono. Ehkä koitan vielä erilaista sivellintä. Ja puuterin saan kyllä unohtaa, siitä vasta kamalaa jälkeä tulikin😄 mutta kiitos kovasti vinkeistä, yritän vielä☺️

  • Eliisa

    Hei! Pohdin tässä ekan luonnonkosmetiikan peitevoiteen hommaamista ja koska aiemmin ilmeisesti parasta Absolutionia ei enää saa edes ulkomailta, niin vaihtoehdot ovat lähinnä Hynt ja tämä Ere Perez. Kumpi näistä on mielestäsi 1) peittävämpi ja 2) sopivampi 40+ iholle (jossa on hiukan kuivuutta ja tietysti juonteita)? Kiitos paljon blogistasi!

    • Miia Johansson

      Veikkaan, että tykkäät molemmista. Myös Laveran uusi Radiant Concealer on tosi hyvä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram