MIIAJII VINTAGE SHOWROOM JA VIP-MYYNNIT

02.01.2023

Miiajii vintage-kauppa Porvoossa on auki vain kerran kuussa! Tämä aiheuttaa ehkä eniten ihmetystä tässä uudessa konseptissani. 

MIKÄ IHMEEN MIIAJII VINTAGE SHOWROOM?

Avasin viime syksynä uudenlaisen vintage-putiikin Porvooseen, jossa voi tehdä laadukkaita vintage-vaatelöytöjä pikamuodin hinnalla. Putiikkiin pääsee shoppailemaan kerran kuussa VIP-myynneissä, joihin ilmoittaudutaan etukäteen. Uudet myynnit ja ilmoittautuminen aukeaa aina TÄHÄN. Ajat ovat porrastetusti puolen tunnin välein ruuhkan välttämiseksi, mutta olet tervetullut jäämään niin pitkäksi aikaa kuin haluat.

Myyntien suosio yllätti itseni ja tähän mennessä olen mainostanut tätä ainoastaan Instagram-seuraajilleni. Tässä kuussa aloitan Instagramin puolella myös vintage-vaatteiden myynnit erilaisten droppien myötä. Ensimmäinen droppi tulee olemaan valikoima omia suosikkejani.

Showroom toimii samalla myös luovana toimistona, sillä päätyökseni kirjoitan tätä blogia ja teen sisältöä Instagramiin.

VIP-myynneissä voit ottaa myös itsestäsi hauskan kuvan pallomeressä tai istumassa jättimäisen poskipunan päällä pilvilinnan alla. 

MISTÄ IDEA SAI ALKUNSA?

Olen ollut kiinnostunut vintagesta jo pitkään, mutta olen usein ajatellut, että se on omaan tyyliini liian erikoista.

Kun aloin tutustumaan eri vuosikymmenien muotiin, niin huomasin, että tarjollahan on vaikka ja mitä. Pääsääntöisesti ennen on tehty paljon laadukkaampia vaatteita paremmista materiaaleista ja nämä vaatteet ovat edelleen käyttökelpoisia ja jokaiseen makuun löytyy varmasti jotain.

Viime talvena kiersin paljon kirppareita ja vintage-putiikkeja. Tein todella kivoja löytöjä ja mietin, että voisin myydä löytöjä myös eteenpäin ja osoittaa ihmisille, että vintage ei ole ainostaan erikoisen erilaista tyyliä vaan se voi olla myös nykymuodin mukaista.

MITÄ TÄÄLTÄ VOI LÖYTÄÄ?

Valikoiman tyyli on nykymuotia pienellä twistillä. Avainsana on laatu, sillä se kestää aikaa, on mukava päällä sekä on vastuullinen valinta. Mukana on myös muutamia second hand -aarteita eli uudempaa muotia, mutta nekin vain valikoidusti ja laatu edellä.

Etsin vaatteita Suomesta kirppiksiltä ja ulkomailta vintage-tukuista. Valikoimassa on siis jotain uutta (käytettyä) joka kerta. Valikoiman vaatteet pestään ja huolletaan materiaalin mukaan ja saat kotiisi raikkaan tuoksuisen vaatteen.

Kokoelma muuttuu aina sen mukaan mitä valikoimaani löydän. Tällä hetkellä voit tehdä parhaimmat löydöt talvitakeista, neuleista, over-sized jakuista ja erilaisista paidoista niin vapaa-aikaan kuin toimistollekin. Mukana on myös pieni valikoima plus-kokoja, vaikka niitä onkin hieman vaikeampaa haalia vintagen puolelta.

MITÄ MUUTA ON MIIAJII?

Täällä blogin puolella jatkan edelleen kauneusjutuilla, kuten olen tehnyt jo viimeiset noin seitsemän vuotta. Blogini onkin yksi Suomen luetuimmista kosmetiikkablogeista ja täällä vieraileen viikottain noin 60 000 uniikkia kävijää. Pääset lukemaan satoja mielenkiintoisia juttuja sivupalkin kategorioista.

Instagramin puolella teen sisältöä muodista ja kauneudesta. Tänä vuonna keskityn erityisesti IG-keloihin ja sitä kautta helppoihin meikkaus- ja ihonhoitovinkkeihin sekä jaan ideoita tyyliin ja muotiin. Instagramiini pääset TÄSTÄ.

MIIAJII MUISSA MEDIOISSA

Östra Nylands: Från flygvärdinna via maskör till influencer – nu lanserar Miia Jii ett helt nytt affärskoncept i Gamla stan

Itäväylä: Suosittu kauneusbloggari Miia Johansson avasi uudenlaisen vaateliikkeen

Tervetuloa käymään showroomillani, joka on varmasti Suomen pastellisin putiikki täynnä upeita vintage-aarteita.

  • Markit

    Heippa ja hyvää uutta vuotta! No olen kyllä miettinyt, että mikä tämä juttu on. Kerran kuussa myyt vaatteita, tuleeko oikeasti tuloja enemmän kuin pakolliset menot? Ja pitääkö siitä edes tulla, sehän ei tosiaan ole ainoa tulolähteesi? Sitä pään sisällä tapahtuvaa positiivista tunnetta kun ei rahalla mitata 😊. En tiedä paljoa vintagevaatteista.😀. Tai sen tiedän, että ennen tehtiin todella laadukkaita vaatteita. Vanhemmat lukijat varmaan muistavat Arolan ja Brendanin villaneuleet yli 30 (40🤔) vuoden takaa. Itselläni ne edelleen ovat moitteettomia ja ajattomia, näköjään olkatoppaukset tekevät tuloaan?🤔
    Ilmeisesti tuo työtilan hankkiminen oli se tärkein, ettei siellä kotona pöhkötä päivästä toiseen yksinään. Ja tuo vip- myynti taitaa olla yhtä tärkeä ja mielenkiintoinen projekti. Työtä siinä tuntuu olevan! Instagramista olen välillä kurkkinut vaikken sinne olekaan kirjautunut. Se pilvihässäkkä on hieno!!👏👏 Tuommoinen voisi olla kotonakin jossain nurkassa ja alla pehmoinen nojatuoli, mihin käpertyisi unelmoimaan tai hykertelemään ihan muuten vaan. Mukavaa, että blogi vielä säilyy.
    Tsemppiä tähänkin vuoteen ja hyviä löytöjä!👍😊

    • Miia Johansson

      Heippa Markit! 🙂 Joo, vaatteet on volyymibisnestä, eli paljon pitää myydä, jos haluaa saada siitä tarpeeksi rahaa. Siihenhän perustuu myös pikamuoti. Enemmän tämä on mulle intohimo ja kivaa tekemistä. Lisäksi tämän kautta haluan innostaa ihmisiä kierrättämiseen ja huomaamaan sen, että pikamuodin hinnalla voi entisajan muodista saada jotain paljon kestävämpää, laadukkaampaa ja omaan tyyliin sopivaa. Eli tavoitteet vaatepuolen kanssa on tämän suhteen todella kovat, kun tavoite on vaikuttaa ihmisten kulutustottumuksiin. Toivoisin kiinnostuksen pikamuotiin laantuvan, sillä maapallo ei kestä sitä. Lisäksi se, että pikamuotia tehdään niin pienellä palkalla (joka ei riitä elämiseen) ja käsittämättömän pitkillä ja rankoilla työpäivillä vaan siksi, kun meidän kulutustottumukst on mitä on. Tämä on aivan käsittämätöntä.

      Toivon, että vaatteet tuo jatkossa noin 30% yritykseni liikevahdosta, mutta se vaatii todella paljon työtä. Eli kunhan vaatteilla saisi maksettua liiketilan ja muita kuluja, niin olisin tyytyväinen.

      Ja kyllä, niin ihania entisaikojen brändejä. Mulla roikkuu juuri ulkona pakkasessa pari Arolan neuletta, jotka on kuin uusia. <3 Ne on tulossa seuraaviin myynteihin.

      Olihan työhuoneen hankkiminen myös mun henkiselle hyvinvoinnille todella tärkeä asia ja oon piristynyt huomattavasti. Tämä oli todella hyvä ratkaisu.

      • Markit

        No niinpä! Minäkin tuuletan pakkasessa nämä Arolan ja Brendanin neuleet. En niistä luovu, silla aikoinaan olivat tyyriitä, mutta miten ajaton neuletakki voi olla enkä niistä luovu. Muotihan on siitä hauska, että säännöllisesti olen ihan muodin mukainen…joskin olen sellainen oman tien kulkija, että pidän vaatteita/väreistä, joista tykkään, muodista viis 🤣👏! Eli en ymmärrä/ hanki pikamuotia. Myönnän kerran ostaneeni edullinen/kauniin värisen neuletakin, joka kuukauden jälkeen oli nuhraantunut. Opin kerrasta ja päätin etten ikinä osta tuollaisia tuotteita. Ja siitä on…n.40 vuotta. Tykkään klassisista vaatteista, joten ne on lähes aina ” muodissa”. Hmm, miksi muuten pitää olla muodin mukainen ja kuka sen määrittää? Tämä on sellainen ikuisuuskysymys. Eli 65v sanoo, että kun itsellä on kivat/hyvät vaatteet, tuntuu mukavalta ja vielä peilissäkin näkyy aika ok typy, niin kaikki on hyvin, eikö? Ja henkiselle hyvinvoinnille ei voi hintaa määrittää.
        Tsemppiä Miia ❤🌹

        • Miia Johansson

          Näin se pitäisi ehdottomasti ollakin, että pitää omasta tyylistä kiinni – muodista viis. Ehdottomasti vastuullisin teko. <3 Onneksi nykyään on niin monta eri tyyliä / estetiikkaa myös nuorilla ja koko ajan aletaan arvostamaan enemmän persoonallisia tyylejä. Nää on Markit aina niin ihania nämä sun viestit! <3

  • Anna

    Aika vararttu, mutta showroomin osoitetta en löydä mistään sivuilta 🤔

    • Miia Johansson

      Heippa Anna ja tervetuloa! 🙂 Saitkohan varauksesta sähköpostin. Siihen menee pari minuuttia, että saapuu perille. Siellä on osoite.

  • Eeva

    Miia mä arvostan sun asennette ja työtä.Toivon et toi pikamuoti tulis vähitellen tiensä päähän.Juuri tuollaisia esikuvia pitäs olla enemmän kuin sinä.
    Luin artikkelin Etelä-Amerikan jostain aavikolta jossa suuria kasoja myymättömiä pikamuoti vaatteita poltetaan ja myös muuta roskaa kipattu sinne.Pitäs paljo enemmään kirjoittaa lehtien etusivuilla tästäpuolesta jotta se herättäis enemmän huomiota,kuin mainostaa halpaa pikamuotia.
    Tuntuu osa nykynuorisosta on jo tietoisia näistä ongelmista ja ottaa kantaa tähän ilmiöön,mut sitte osa meistä ei vaan välitä mitä ympärillämme tapahtuu.

    • Miia Johansson

      Kiitos Eeva! <3 Tietämättömyys on varmaan usein se mikä johtaa tähän. Jonkin verran itse aikasemmin tiesin pikamuodin ongelmista, mutta en tarpeeksi ja en jaksanut ottaa selvää. Uskon vahvasti, että asiat vielä muuttuu. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram