Käytän ainostaan fysikaalisia aurinkosuojia, koska kemillisten aurinkosuojien ympärillä on jo vuosia pyörinyt niin monta kysymysmerkkiä. Jokainen tekee tässä oman valintansa, mutta itse valitsen mielummin sen varmemman vaihtoehdon, koska siihenkin löytyy paljon hyviä tuotteita.
MITEN TUNNISTAA FYSIKAALISEN AURINKOSUOJAN?
Tämä on helppo. Fysikaalisen aurinkosuojan tunnistaa raaka-aineesta sinkkioksidi (eng. Zinc Oxide) ja titaanidioksi (eng. Titanium Dioxide). Jos et näe tuotteen INCI-listan alkuosassa jompaa kumpaa raaka-ainetta, niin kyse on luultavasti kemiallisesta aurinkosuojasta (muutamia poikkeuksia inci-listan raaka-ainesijoittelussa on. esim. Essen meikkivoide). Kemiallisia aurinkosuojia on niin paljon ettei niitä kaikkia voi muistaa, mutta muutamat yleisimmistä ovat Oxybenzone, Octinoxate, Homosalate, Octorylene ja Avobenzone.
Jos en itse ole varma, niin googletan tuotteen raaka-aineet ja Google kyllä kertoo jokaisen raaka-aineen funktion.
EI LÄHMÄISYYTTÄ, MUTTA SILTI KUNNON SUOJA
Käytän aurinkosuojissa suojakerrointa 30 ja laitan tuotetta paljon! Monet laittavat vain pienen nokareen kasvoille ja veikkaankin, että suurinosa ei laita aurinkovoidetta tarpeeksi. Aurinkovoiteen kanssa lotraaminen on suositeltavaa.
*Dhyvana CC Cream on lemppari aurinkosuojani kasvoille (pakkaukset ovat muuttuneet). Se antaa pientä sävyä, mutta ei anna tippaakaan meikkivoiteen tyylistä peittävyyttä. Jos siis meikkaan, niin laitan meikkivoiteen tämän päälle. Kevyt sävy on hyvä asia fysikaalisissa aurinkosuojissa, koska muuten ne saattavat jäädä kasvoilla hieman vaaleiksi. Älä siis anna CC-voide nimen hämätä.
Tämä lempparini imeytyy nopeasti kasvoille ja tuoksuu raikkaalle. Ennenkaikkea se sopii kaikille ihotyypeille eikä sisällä ihohuokosia tukkivia ainesosia.
*Dhyvanalla on myös uusi väritön tuote, joka näyttää kasvoilla ensin hieman vaalealta, mutta häivyttyy pyöritellen ihoon. Mieheni partaan tosin siitä jäi vaaleita jälkiä, joten suosittelen miehille mielummin Dhyvanan CC-voidetta. Myös *SPF 50 löytyy, mutta ainakin itselläni näistä jää aina vähän vaaleutta ihoon.
Tämä aurinkosuoja kasvoille on jo pitkään ollut yksi suosikeistani.
LUE MYÖS: Paras fysikaalinen aurinkosuoja vartalolle x 3 (tänä vuonna suosikkini ovat samat kuin viime vuonna)
LUE MYÖS: Kollegani Erika Naakan blogissa on loistava juttu otsikolla: Vieläkö joku “ottaa aurinkoa”?
LUE MYÖS: Ethän usko näihin myytteihin auringolta suojautumisessa?
Heippa, sinun suosituksesta löysin merkin ja (kuten usein) ostin tästä sen SPF50-version kun oltiin juuri reilu 3vk USA:ssa roadtrippaamassa todella kovissa helteissä. Tiesin ettei SPF30 olisi riittänyt tuohon tarpeeseen. Tykkäsin ihan todella paljon!! Ei jäänyt näkyväksi iholle, toisaalta ei tarvinut meikkivoidetta päällekään koska tuollaisella aktiivilomalla ei tarvi olla niin pyntätty! 🙂 En palanut ollenkaan vaikka säteily oli kova ja oltiin kaikki päivät ulkona. Ei myöskään tukkinut ihoani johon tulee helposti finnejä. Lämmin kiitos vinkistä! Pelastit mun reissun!
Siis ihan superihanaa kuulla 😍
Onko sulla vinkata miten ulkomailla saisi kasvot kunnolla puhdistettua kun erilainen (jopa suomen sisällä erilainen) aiheuttaa allergisen reaktion? Aiemmin olen käyttäny misellivettä ja tarvittaessa liinoja mutta ne puolestaan sitten pahentavat ruusufinniä. 🙁
Heippa Kirsi! 😊 Putsareista löytyy paljon juttua tuosta sivupalkista ja sieltä puhdistus. Eli fysikaaliset aurinkovoiteet (jos siihen viittaat) lähtee pois öljypohjaisella putsarilla ja tietty meikit siinä samassa.
Enemmänkin yleisesti viittasin ylipäätään kasvojen vedettömään puhdistamiseen ruusufinni huomioiden. Mäpäs silti kurkkaan vielä uudemman kerran saisiko linkkien kautta vinkkiä vedettömään puhdistukseen.
Se on kyllä ruusufinnin kanssa haasteellista, koska kaikkea hankaamista pitäisi välttää. 😔 Puhdistamista ilman vettä on muutenkin ihan mille vaan ihotyypille hankala tehdä niin, että iho puhdistuu kunnolla. Musliiniliinankin kanssa liina pitää olla läpimärkä. Mulla ei valitettavasti tähän ole oikein ehdottaa mitään.
Dhyvanan SPF50 on mun ehdoton lemppari! Ainakin aiemmin sävyjä on ollut useampia, itselläni on vaalealle punapohjaiselle iholle sopiva sävy. Toimii myös mineraalimeikkipohjan kanssa ja ihme kyllä itselläni kaikki meikkipohjat näyttävät vielä paremmilta kun tämä aurinkovoide on “pohjustuksena”. Ainut aurinkovoide mitä oikeasti tulee arjessa käytettyä. Poistoon käytän kaksoispuhdistusta 🙂
Joo siis mulla muuten sama, että tää on ainoa, jota oikeasti tulee käytettyä ja sehän on tärkeintä aurinkovoiteessa, että sitä vaan käyttää. 😃
Sonja,. Kerrotko tarkemmin mikä sävy sinulla tästä aurinkovoiteesta? Minulla myös punakka iho.
Minulle on aina ollut epäselvää, että laitetaanko aurinkorasva meikin alle vai päälle?
Meikin alle, koska jos laittaa meikin päälle, niin meikki menee pilalle. Mutta tietenkin on myös meikkejä, joilla voi lisätä aurinkosuojaa. 😊
Selvä, kiitos 😊
Hei ja kiitos hyvästä blogista! Paljon olen oppinut ihonhoidosta kauttasi. Nämä molemmat aurinkosuojat jäävät minun aika ongelmattomalla (pigmenttimuutoksia lukuunottamatta) ihollani tosi kiiltäviksi/rasvaisiksi eli vaativat kyllä puuteroinnin. Eli ihan suoraan tuubista naamaan ja baanalle ei onnistu. Mutta se sallittakoon.
No voihan kökkö, mutta onneksi puuteri ilmeisesti auttaa 🥰
Hei Miia, miten eroaa mielestäsi Alga Mariksen vastaavista tuotteista?
Piti ihan käydä lukemassa viime vuoden postaus, koska siitä on hetki, kun oon Alga Marista käyttänyt: https://miiajohansson.com/2021/04/paras-aurinkovoide-kasvoille-x-4/
Parempi sävy tässä Dhyvanassa ainakin. 😊
Miten vertaisit Dhyvana aurinkovoide kasvoille SPF 50 ja Patukan 50? Olen käyttänyt Patykaa ja se on hyvä, mutta tyyris.
Osaatko vinkata vartalolle tehokasta fysikaalista suojaa, mikä oikeesti myös tehoaa. Olen kokeillut Biosolis 50, Accorelle 50, Alga maris 50 …. näillä palan ja jos levittää riittävästi ovat todella tahmaisia.
Heippa Kukkis! 😊 Mä en ole nyt varma oonko kokeillut Patykan kasvoille tarkoitettua aurinkovoidetta.
Fysikaalisissa SPF 50 on aina hieman tahmaisempi koostumus, joten niitä on tosiaan vaan laitettava kunnolla, jotta ne toimii. Tai siis samahan se on kaikkien aurinkovoiteiden kohdalla. Mutta jos tahmaisuus häiritsee, niin sitten on tietty kemialliset aurinkovoiteet vaihtoehtona, jos niitä haluaa käyttää 😊
Kaikki fysikaaliset aurinkosuojat joita olen kokeillut (myös nämä ja patykat yms) jättävät kasvot aina joko valkoiseksi tai värjätyt näyttävät oranssilta. Pakko käyttää 50 suojakertoimella paksumpi kerros, koska on niin vaalea helposti palava iho. Tämä on harmi, koska tästä syystä palaan aina kemiallisiin. Tosin juuri ig:ssa kemian tohtori michelle wong kirjoitti näistä pitkän postauksen ja ainakin oman ymmärrykseni mukaan hänen kirjoitusten perusteella kemialliset aurinkosuojat eivät olisi niin pahoja kuin ajatellaan.
Heippa H! Onpa tylsää, jos näin on. Mitä oot kokeillut sävyttävistä? Mulla ei näistä mun lemppari tuotteista mitään vaaleaa, kun tuotteen pyörittelee huolellisesti iholle ja sävyttävistä ei ollenkaan.
Mulle ei ole tämä kemian tohtori tuttu, mutta Tukes hyväksyy myös kemialliset aurinkosuojat. Asiaan liittyy kuitenkin niin monta epäilyä, että itse mielummin valitsen fysikaaliset tuotteet. Esimerkiksi oksibentsonin on havaittu häiritsevän hormonitoimintaa.
Jos laitan aurinkovoiteen ja meikin aamulla töihin, on koko päivän sisällä ja menee iltapäivällä ulos, pitääkö aurinkovoidetta lisätä? Missä ajassa aurinkovoide menettää tehonsa?
Aurinkovoide ei sinänsä menetä tehoaa vaan se voi ihon hikoillessa liikkua. Aurinkovoidetta voi myös lähteä pois, kun vaatteet hankaa ihoa. Ja usein myöskään sitä ei laita tarpeeksi, niin lisääminen aina parantaa tehoa. 😊
Pakko kysyä täällä kommenttiosiossa, onko maailman parhaiden Shiseidon ripsentaivuttimien valmistus lopetettu vai miksei niitä saa enää mistään? Osaatko suositella vastaavaa, yhtä hyvää taivutinta?
Heippa Helmi! 😊 Mä en osaa sanoa, mutta voihan olla, että on toimitusvaikeuksia koronan vuoksi, kuten monen muunkin tuotteet kohdalla. 🤔
Mä just ostin testiin Tweezermanin ja Macin taivuttimet, kun yritän löytää teille jotain hyviä. Mutta ne oli molemmat niin karseita, etten tiedä monta turhaa ostosta taaskin tehdä, jotta löytäisin yhtä hyvät kuin Shiseidon. 😔
Hei!
Onkohan tuosta spf 50 versiosta olemassa vaalealle iholle sopivaa sävyä? Nyt löydön vain 1 ja sen sanotaan sopivan tummemmalla/päivettyneelle.
Toinen kysymys: osaatko sanoa onko siinä perää että titaanidioksidi olisi iholle vanhentavampi kuin sinkkioksidi? Tästä syystä olen käyttänyt Alga Marista jossa sinkkioksidi incissä ennen titaanidioksidia. Se vain ei sävyltään passaa minulle yhtään.
Heippa Mari, kannattaa heittää viestiä Twistbelle. Mulla ei ole tuosta sävystä kokemusta. 🙂
Titaanidioksidi tai sinkkioksidi ei vanhenna ihoa. 🙂 Mutta siis haitallinen UV-säteily kyllä vanhentaa.
Aurinkosuojaa tulisi ilmeisesti käyttää joka päivä läpi vuoden…? Jopa täällä pimeässä pohjolassa talven pimeydessä? Käytätkö sinä? Ite tulee käytettyä kyllä vai kesäisin ja rannalla. Ikääkin alkaa tulla, niin alkanut miettimään. Haluaisin vähentää kemikaalien määrää ja suosin luon.kos., niin huomaan pohtivani, että en talvella tarvitse aurinkorasvaa.
Heippa Anni! 🙂 Joo, varmasti olisi hyvä, että on aina kunnolla suojautunut. Mä oon siinä tosi huono ja käytän vaan aurinkoisilla ilmoilla, kun meen ulos. Aurinkovoiteesta kun valitsee fysikaalisen suojan niin se on tietty huomattavasti parempi ns. kemikaalikuormaa ajatellen kuin fysikaalinen. Mutta sulla ehkä onkin käytössä jo fysikaalinen. 🙂
Itselläni on herkkä, helposti reagoiva iho mutta oikeilla ihonhoitotuotteilla olen saanut ihonhoidon tasapainoon. Iso kiitos tästä kuuluu myös sinulle Miia ja sinun vinkeillesi 😊
Kesäisin aurinkosuojavoide kasvoilla aiheuttaa kuitenkin ihottumaa vaikka mitä merkkiä kokeilisin. Osaatko antaa tähän mitään vinkkiä? Muistanko oikein, että sinullekin tuli ihottumaa Floridan matkallanne aurinkosuojatuotteista?
Joo! Siis mulla tulee valkopäitä ja iho alkaa kutista. Eli tulee todella pintakuivaksi. Ootko testannut sellaisia aurinkosuojia, joissa ei ole sinkkioksidia? Oletan siis, että oot käyttänyt sellaisia, joissa ainoastaan fysikaalinen aurinkosuoja. 🙂
Kiitos vastauksesta. Kaikki tuotteet ovat tosiaan sisältäneet sinkkioksidia. Pitääpä kokeilla sellaista jossa tuota titaanidioksia. Vaikuttaa tuo Dhyvanan CC-voide kokeilemisen arvoiselta. Toivotaan että tästä on apua ☺️
Siinäkin on sinkkioksidia. 😔 Hynt aurinkovoide spf25 on ainoa, jonka oon nyt keksinyt. Ja se toimii ainakin itselläni.
Aa, no enpä huomannut tuota. Todella tarkkaan saa kyllä noita Inc listoja lukea. Tämäpä meni nyt hankalaksi. Voisin kyllä sijoittaa tuohon Hynt vuoteeseen jos tietäisin että se varmana sopii, mutta arvosteluja kun luin niin osa oli kommentoinut että tuoksu olisi voimakas.. ja oman ihoni tuntien pelkään että tämäkään ei sitten sovi 😩 Pitänee miettiä asiaa ja mennä siihen saakka Madaran meikkivoiteella 😅
Joo, tuoksut on kyllä sellainen asia, että kaikki kokee ne niin eri tavoin. Mun mielestä taas siinä on hädin tuskin mitään tuoksua. Mutta ehkei kannata ottaa riskiä. 🙁
Moi, onko sinulle tuttu iS Clinical – Laajakirjoinen aurinkosuojavoide kasvoille? Tämä ilmeisesti fysikaalinen aurinkosuoja, mutta onko luonnonkosmetiikkaa? Ystävä oli ostanut kosmetologilta ja tuntuma oli ollut miellyttävämpi kuin esim. Madaran aurinkosuojalla. Tuntuma oli ollut enemmän kosteusvoidemainen ja puhdistuskin oli ollut helpompaa.
Tässä vielä inci lista:
Water/Aqua/Eau, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, C 12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, Octyldodecyl Neopentanoate, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Polyhydroxystearic Acid, Alumina, Methicone, Triethoxycaprylylsilane, Tocopherol, VP/Eicosene Copolymer, Styrene/Acrylates Copolymer, Sorbitan Laurate, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA +/- CI 77491, CI 77492, CI 77499.
Missä järjestyksessä mitäkin laitetaan? Eli jos käytössä on kasvovesi, voide, öljy ja sävytetty aurinkosuoja… Ehkä siis kasvovesi, öljy ja tuo sävytetty ja skippaan “välivoiteen” :D?
Voi laittaa joo monella tapaa. 😊 Aurinkosuoja on hyvä laittaa viimeiseksi.
Moi, onko sinulle tuttu iS Clinical – Laajakirjoinen aurinkosuojavoide kasvoille? Tämä ilmeisesti fysikaalinen aurinkosuoja, mutta onko luonnonkosmetiikkaa? Ystävä oli ostanut kosmetologilta ja tuntuma oli ollut miellyttävämpi kuin esim. Madaran aurinkosuojalla. Tuntuma oli ollut enemmän kosteusvoidemainen ja puhdistuskin oli ollut helpompaa.
Tässä vielä
Water/Aqua/Eau, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, C 12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, Octyldodecyl Neopentanoate, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Polyhydroxystearic Acid, Alumina, Methicone, Triethoxycaprylylsilane, Tocopherol, VP/Eicosene Copolymer, Styrene/Acrylates Copolymer, Sorbitan Laurate, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA +/- CI 77491, CI 77492, CI 77499.
Heippa 😊 ei ole luonnonkosmetiikkaa ja sisältää mikromuovia.
https://www.beatthemicrobead.org/72-of-sun-care-products-contain-microplastics/
Moi!
Osaatko kertoa mikä aurinkovoide olisi paras kuivalle ja herkälle iholle? Käytän tällä hetkellä Patykan aurinkovoidetta, mutta en oikein tiedä kuivattaako fysikaalinen aurinkovoide jo entisestään kuivaa ihoani. Koen hankalaksi sopivan aurinkovoiteen löytämisen tällä hetkellä. Olisiko kemiallinen aurinkovoide sittenkin parempi? Tuotteita löytyy niin paljon etten tiedä mitä testaisi ja rahallisesti myös aika kallista testailla montaa eri tuotetta. Kiitos jo etukäteen!!
Heippa Jenni 🙂 Mulla on tällä hetkellä testissä eri vaihtoehtoja aurinkovoiteista ja muutama juttu vielä selvitettävänä. Siksi oon ollut toistaiseksi tänä keväänä vielä hiljaa aurinkovoiteista. Eli en oikein vielä osaa suositella muita kuin noita mitä mun suosikeista löytyy. Esim. tämä: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/dhyvana-savytetty-aurinkosuojavoide-kasvoille-spf30/
Itsekin oon miettinyt, että aiheuttaako esim sinkkioksidi mulle valkopäitä iholle, joten koitan tutkia sellaisia, joissa vain titaani dioksidia. Kemialliselle puolelle en halua lähteä, mutta se on vaan mun henk koht valinta.